VN Monaka 20.-23. svibnja 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1396106894394241027

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
https://the-race.com/formula-1/the-rule ... lerc-pole/

Ovaj tekst nebi ni postojao da je kojim slučajem Hamilton (Russell) završio u ogradi dok je držao P1 u kvalama.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
U tom slucaju bi neki drugi ljudi to isto pisali.

Decko se slupao i zbog toga imao srece. Mogao je proci i da se ne slupa a da opet uzme pole. Korelacija.

Sustina je da se NIJE NAMJERNO slupao da bi uzeo pole. Kauzacija.
slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Iceman je napisao/la: 23.05.2021., 10:30 https://the-race.com/formula-1/the-rule ... lerc-pole/

Ovaj tekst nebi ni postojao da je kojim slučajem Hamilton (Russell) završio u ogradi dok je držao P1 u kvalama.
Iako i meni neobično izgleda kako je Leclerc bio jako neprecizan u tom zavoju - ništa bolje nego gledati Engleze kako se koprcaju i kmeče :rofl:

F12000
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Leclerc
Mislim da je većina navijačkog spektra jedne i druge strane bila spremna gledati slične svinjarije od strane velikih Senne i Schumachera te smo usprkos tome spremni pisati ode njima u čast i prepirati se do beskraja u obrani njihove vrijednosti. Ako ćemo iskreno, ova krajnje bolesna opsesija pobjedom krasila je većinu velikih vozača.
Bez obzira na sve, mislim da ni Charles ne zaslužuje sad specijalan tretman zbog toga. Barem sve dok na stazi takav egoizam potkrjepljuje izvanrednim potezima.
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 23.05.2021., 10:51
Iceman je napisao/la: 23.05.2021., 10:30 https://the-race.com/formula-1/the-rule ... lerc-pole/

Iako i meni neobično izgleda kako je Leclerc bio jako neprecizan u tom zavoju - ništa bolje nego gledati Engleze kako se koprcaju i kmeče :rofl:
Vjerujem da si vidio kolika je tanka granica između uspješno i neuspješno proći isti zavoj u krugu s kojim je napravio P1. Doslovno je obrisao prašinu sa metalne ograde.

Iceman
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 23.05.2021., 10:33 U tom slucaju bi neki drugi ljudi to isto pisali.

Decko se slupao i zbog toga imao srece. Mogao je proci i da se ne slupa a da opet uzme pole. Korelacija.

Ne suština priče je da je u tom trenutku bio P2 i slupao se nikom ne bi palo napamet pisati ovakve tekstove niti insinuirati šefovima momčadi o namjernom zabijanju. Da je trenutno u borbi za naslov prvaka vjerujem da bi ovo bio namjeran čin - i to od onih koji danas samo o insinuiraju

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Odavno nisam uzbuđeniji oko utrke u Monacu.
Mislim da bi ova procesija mogla biti uzbudljiva bar malo.

F12000
Formula 1
Formula 1
- Ferrari možda bude čep u poretku
- Max ide na pobjedu da uhvati Hamiltona u ukupnom poretku
- Hamilton i Mercedes moraju u utrci nadoknaditi izgubljeno u lošim kvalifikacijama
- Pitanje je može li Leclercov uzdrmani bolid izdržati do kraja
- Vettel lovi rezultat sezone
- Gasly želi ostati među najboljima
- Pobjednici Monaka Alonso i Ricciardo žele dokazati da su jučerašnje kvalifikacije bile iznimka
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1396404012136779780
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
⤵️
https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/1396410279727181825

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 23.05.2021., 11:40
_bataziv_0809 je napisao/la: 23.05.2021., 10:33 U tom slucaju bi neki drugi ljudi to isto pisali.

Ne suština priče je da je u tom trenutku bio P2 i slupao se nikom ne bi palo napamet pisati ovakve tekstove niti insinuirati šefovima momčadi o namjernom zabijanju. Da je trenutno u borbi za naslov prvaka vjerujem da bi ovo bio namjeran čin - i to od onih koji danas samo o insinuiraju
Zamijeni uloge, stavi da se Hamilton zabio i javi mi rezultat.
slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Iceman je napisao/la: 23.05.2021., 11:34

Vjerujem da si vidio kolika je tanka granica između uspješno i neuspješno proći isti zavoj u krugu s kojim je napravio P1. Doslovno je obrisao prašinu sa metalne ograde.
Jeste, tanka je granica, samo što mi se čini da je Lec promašio za deset centimetara. Bilo je vozača koji su prošli daleko od ograde (slow-motion Ocona mislim, Latifija i Gio ako se ne varam) i bilo je onih koji su bili blizu pa čak i dirali ogradu. LEC je momacki zveknuo.

Ne kažem da je namjerno, iako je fora vidjeti kako se sad navijaci čudom čude što je itko pomislio da je namjerno, kao da nismo imali sličnih slučajeva :)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
avetma je napisao/la: 23.05.2021., 12:33
Iceman je napisao/la: 23.05.2021., 11:34

Jeste, tanka je granica, samo što mi se čini da je Lec promašio za deset centimetara. Bilo je vozača koji su prošli daleko od ograde (slow-motion Ocona mislim, Latifija i Gio ako se ne varam) i bilo je onih koji su bili blizu pa čak i dirali ogradu. LEC je momacki zveknuo.

Ne kažem da je namjerno, iako je fora vidjeti kako se sad navijaci čudom čude što je itko pomislio da je namjerno, kao da nismo imali sličnih slučajeva :)
Zato što je iznimno glupo misliti da je Leclerc na ONAKAV način išao muljati i pokušati osvoji PP.

Bolid je skroz sjeban, a nije baš prvi puta da smo vidjeli vozače kako tamo izlijeću jer polome ovjes na ulasku ili zahvate žutu pasicu pa ih odbaci u zid.

Da je želio iznuditi muljažu onda bi frontalno zabio u prvom zavoju i prošao s polomljenim prednjim ovjesom i krilom.

Bio bi totalni kreten kada bi na onaj način išao nešto iznuditi, a ne smatram ga kretenom ni glupanom.

Prošao je super sretno s obzirom na to kako je udario sa stražnjim krajem.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ferrari je napisao/la: 23.05.2021., 12:42 Da je želio iznuditi muljažu onda bi frontalno zabio u prvom zavoju i prošao s polomljenim prednjim ovjesom i krilom.
To bi bilo prilično glupo jer bi se lako vidjelo na telemetriji koliko je drukčije kočio i skrenuo nego inače. Ovdje je dosta par cm kriva procjena i nitko ti ne može ništa. Siguran si da ćeš slomiti ovjes, a tu si na cca 90 km/h ako me pamćenje služi što je prilično sigurna oklada da će ti mjenjač ostati čitav. Nije najbistriji način za osigurati crvenu zastavu, ali je prilično sigurno da ti nitko nikad ne može dokazati da je namjerno, ako je namjerno.

Po meni je blesavo utoliko jer je imao osigurano recimo P3 ili P4, što sugerira da rizik loma mjenjača, koliko god malen, nije isplativ. Ali, ne mislim da je nezamislivo.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
avetma je napisao/la: 23.05.2021., 12:48
Ferrari je napisao/la: 23.05.2021., 12:42 Da je želio iznuditi muljažu onda bi frontalno zabio u prvom zavoju i prošao s polomljenim prednjim ovjesom i krilom.
To bi bilo prilično glupo jer bi se lako vidjelo na telemetriji koliko je drukčije kočio i skrenuo nego inače. Ovdje je dosta par cm kriva procjena i nitko ti ne može ništa. Siguran si da ćeš slomiti ovjes, a tu si na cca 90 km/h ako me pamćenje služi što je prilično sigurna oklada da će ti mjenjač ostati čitav. Nije najbistriji način za osigurati crvenu zastavu, ali je prilično sigurno da ti nitko nikad ne može dokazati da je namjerno, ako je namjerno.

Po meni je blesavo utoliko jer je imao osigurano recimo P3 ili P4, što sugerira da rizik loma mjenjača, koliko god malen, nije isplativ. Ali, ne mislim da je nezamislivo.
Max je 2018. tu na istom mjestu, ista pogreška, slična brzina polomio mjenjač.

https://youtu.be/RGWuPTxVN8k

U 2016. je tu isto izletio, ali udarac je bio direktniji te se zaštitio mjenjač. Latifi je isto prošao bez promjenje mjenjača, ali i njegov udarac je bio ipak nešto direktniji.

Ovaj od Leclerca je skoro pa identičan onome iz 2018. koji je Maxu dao kaznu od 5 mjesta zbog mjenjača. Leclerc je prošao super sretno, ništa više. Imao je lošiji prvi sektor, pa je išao riskirati u drugom i trećem, a ljubio je tu ogradu više puta i na treningu i kvalama.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
I niko da napise...

Da je....

Leclerc.....

Imao srece :rofl:
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Multi 21 je napisao/la: 22.05.2021., 12:45 Latifi ni blizu :bonk:
Latifi je na isti način kao Leclerc izletio. Zato sam napisao ovo gore, fulao je zavoj za dobrih 10-15 cm što mi je bilo smiješno s obzirom da svaka slow-mo snimka do tada pokaže u milimetar savršen prolazak, a onda Latifi ko bager prođe. :rofl:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 4 mj
Navija za: Honda
Vuk govori sad da tko se razbije u kvalama da bi mu trebalo vrijeme bit izbrisano,koji lik najbolje da Mercedes pocne pisat pravila svaku utrku kako njima pase!

https://www.planetf1.com/news/mercedes- ... test-laps/
Engine mode 11!
Position 5!

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Koeficijent na Leclerca 2,8 :shock:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡