Mercedes

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Da li predstavnik Ferrarija u tom VMSCu ima pravo glasa odnosno odluke koja je tezinski jaca od svih ostalih glasova zajedno?

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ne samo da ima pravo glasa, nego može uložiti veto na ama baš svaku odluku.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Nisi bas odgovorio na pitanje...
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 21.05.2021., 18:46 Ne samo da ima pravo glasa, nego može uložiti veto na ama baš svaku odluku.
Ne može. Odakle uopće ideja da Ferrari može na bilo što uložiti veto ako mu se ne dopada? Mora dokazati da to ide protiv njihovih legitimnih interesa, uglavnom vezano za financije i u duhu tradicionalnih vrijednosti F1 prvenstva i FIA-e.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 21.05.2021., 18:49 Nisi bas odgovorio na pitanje...
Odgovorio sam najbolje što sam znao. Bujrum nadopuni, ako imaš nešto da dodaš :thumbs:
avetma je napisao/la: 21.05.2021., 19:08
Har Kl je napisao/la: 21.05.2021., 18:46 Ne samo da ima pravo glasa, nego može uložiti veto na ama baš svaku odluku.
Ne može. Odakle uopće ideja da Ferrari može na bilo što uložiti veto ako mu se ne dopada? Mora dokazati da to ide protiv njihovih legitimnih interesa, uglavnom vezano za financije i u duhu tradicionalnih vrijednosti F1 prvenstva i FIA-e.
Ispravak. Na ama baš svaku odluku, za koju oni smatraju da se ne treba donijeti. Pretpostavljam da ih nije briga za zaposlenje pomoćnog osoblja, sve ostalo se može strpati u te gore navedene razloge.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Har Kl je napisao/la: 21.05.2021., 16:05
Iceman je napisao/la: 21.05.2021., 15:24 Sam si napisao vijece, pa sam pitao koje jer nisam skuzio na koje mislis.
Da vidim da ima bivsih ferrarijevih zaposlenika tamo kao i jedan sadasnji, al neupitno je da ni jedna momcad u povijesti F1 nije imala takav politicki utjecaj kao sto ga ima Mercedes. Kad dođe dan kada ce sve kontroverzne odluke ici u korist Ferrariju onda mozemo pricati kako je problem tko sjedi za zelenim stolom.
Jesam, ali u istoj rečenici sa FIA. Nema veze ... pitanje je OK, ono nekakvo mi je zaparalo uši.

Vidi, neupitno je da je Ferrari taj koji ima najveći politički i svaki drugi uticaj u F1. Sve ostalo spada u neke priče, koje vi izmišljate. Čitam neki dan na F1puls komentar, gdje se Berniev slučaj na njemačkom sudu povezuje sa dominacijom Mercedesa, kao dio nekog tala. Neko sjedi i smišlja teorije zavjere, provuče to desetak puta kroz komentare i to će još domalo postati default argument. Dokaz koliko se ide neozbiljno u rasprave.
Kraljica svih kontroverznih odluka je kazna za Ferrari, koja je bila a niko ne zna koja je. To se recimo ne bi moglo desiti ni jednoj drugoj ekipi.

Sem toga ja nisam ni rekao da je su problem ljudi koji sjede u WMSC. Nije to moja briga. Ako nekoga smeta od ekipa nek se bore kroz sistem.
Poenta je da je nemoguće naštimati pravilnik za Mercedes (niti za neku drugu ekipi), a da to Ferrari ne zna i ne odobri.
Kad smo kod smišljanja teorija zavjere...

Iceman
Formula 1
Formula 1
Ja bih shvatio da te taj veto zulja kada bi ga ovi stvarno i ponekad ulozili, ali daj mi reci kada se to zadnji puta dogodilo?
Ja jedino cega se sjecam je da su prijetili vetom ili odlaskom iz F1 ako se uvedu V4 motori koje je pak gurao Renault uz potporu Mosleyja. Mislim da nije bilo F1 fana u to vrijeme koji je bio protiv ferrarijevog veta.
Drugo tko god je gurao nove motore odnosno PU Mercedes je ocigledno dobrano bio obavjesten unaprijed.
Bili kakve tehnicke regulative donosi valjda tehnicka komisija koja se sastoji od F1 inzinjera koje cine inzinjeri svih momcadi. Ferrari nema apsolutno nikakve prednosti u tom pogledu spram bilo koga.
Ali... ovo je tema o Mercedesu i samo cu ponoviti da odkad su oni krocili u F1 sluzbeno kao konstruktor svaka ili skoro svaka odluka je isla na njihov mlin. Nevjerojatno je koju politicku prevagu imaju.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Niti me veto žulja, niti smo pričali o veto. Žuljao me 2000-tih, sad mi je svejedno.
Rasprava je počela sa pričom, da je FIA reagovala tek na Mercedesovu galamu, a da je šutila dok je Mercedes imao flex krila. To naravno nije istina, kao ni to što si napisao u drugom dijelu svog komentara :thumbs:

Iceman
Formula 1
Formula 1
:thumbs:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Bottas kaže da je nešto fundamentalno pogrešno sa Mercedesom ove godine. A kad ovakav karakter to kaže, nema mjesta za sumnju ;)
I ja sam se poprilično iznenadio, kad sam vidio da Mercedes opet nije donio nadogradnje na bolid (još od Portugala).
Imam osjećaj da će u nedjelju eventualni podij biti pobjeda. Vidjet ćemo ...

https://www.racefans.net/2021/06/04/som ... es-bottas/

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Podij nije upitan. Tempo u utrci je tu.
Ako se srede do Q i budu 3-4-5 u sto vjerujem, borit ce se vjer i za pobjedu.
Merc je jak na M.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Wolff je vrhunski boss, ali stvarno će biti budala ako Bottasa ne zamjeni Russellom.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Slusam Wolffa poslije utrke. Kaze on da Mercedes nije bio kompetitivan u Monaku i Azerbajdzanu.
Ja si mislim: Stari moj kako ti mjeriš kompetitivnost?
Ok nitko ne kaze da nisu imali mušica i problema u obje utrke/treninzi, ali ajde neka mi netko objasni kako ovaj Mercedes nije izgledao komeptitivno? Ako pogledamo danasnju utrku, RB je bio jak u onim sporim zavojima, Mercedes je redovito dobivao na pravcima. Negdje dobijes negdje izgubis jel? Gume nisu mogli zagrijati u jednom krugu, ok ajmo onda napraviti dva. Pa tko je bio na P2/P3 u kvalama u danasnjoj utrci i Monaku? Baba Manda jel?
Wolff gleda na kompetitivnost onda kad je zavaljen u fotelju dok Mr Hamilton se zali na gume dok sjedi na P1 i komotno kontrolira utrku sa 5, 6,7 sec prednosti, Bottas drzi svijecu obojici a Mr Horneru samo ste ne otpadne noga od silne tresnje. To je njemu kompetitivnost.
Wolff izjavljuje da njegova momcad nije kompetitivna onda kada se Hamilton kvalificira na bilo koju poziciju nize od P1, onda kada Hamilton ne moze preteci Pereza jer hej kako su se ovi usudili biti malo komeptitivniji, onda kada Bottas izgleda kao Maldonado u Williamsu ili Mazepin u Haasu itd.
E tada Vam kolege slijedi prica o fleksibilnim krilima, senzorima na motoru, agresijom na svakoga tko je samo pomislio kako je Mr Wolff Strollova kujica koja ima dovoljno love da ne samo da kupi Mercedesov bolid vec i cijelu Mercedesovu momcad. E to to vam je ta ekipa.
Udarila ih slava u glavu. Trebaju oni zestoko prizemljenje.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Zato što i nisu bili kompetitivni u ova dva vikenda. Bar ne za pobjedu, a to je tema o kojoj Wolff priča. Ostalo ga ne interesuje.

Hamilton je bio kompetitivan na ovoj utrci, jer se kockao sa zadnjim krilom. Kao i u Portimao, odlučio se na zadnje krilo sa manje downforce koje mu je davalo određeni prednost na pravcu, ali u zavojima je gubio. Zato je cijelo vrijeme u kvalifikacijama samo ganjao "tow".

Bottas je vozio sa idealnim rasporedom downforce, pa je prošao kako je prošao.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 06.06.2021., 18:14 Zato što i nisu bili kompetitivni u ova dva vikenda. Bar ne za pobjedu, a to je tema o kojoj Wolff priča. Ostalo ga ne interesuje.

Hamilton je bio kompetitivan na ovoj utrci, jer se kockao sa zadnjim krilom. Kao i u Portimao, odlučio se na zadnje krilo sa manje downforce koje mu je davalo određeni prednost na pravcu, ali u zavojima je gubio. Zato je cijelo vrijeme u kvalifikacijama samo ganjao "tow".

U Monaku su bili u igri za P1 u kvalama. U Azerbajdznu su bili u igri za P1 u kvalama. Do problema u kojima su se sami zadesili bili su u igri za pobjedu u obje utrke. Naravno ne sa onom prednoscu s kojom su navikli

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Har Kl je napisao/la: 06.06.2021., 18:14 Zato što i nisu bili kompetitivni u ova dva vikenda. Bar ne za pobjedu, a to je tema o kojoj Wolff priča. Ostalo ga ne interesuje.

Pa kako se nisu borili za pobjedu kad je Hamilton na početku poveo, a kasnije nakon bokseva pa sve do puknuća gume na Maxovom bolidu proveo na trećem mjestu iza Maxa i Pereza i to sa stalnim zaostatkom od nekih 3-4 sekunde za vodećim i u konstantnom DRS iza Pereza. Ako to nije kompetitivnost onda ja ne znam šta je. I vidiš na kraju da je imao priliku pobijediti, samo da je fino zakočio i pobjeda bi bila njegova.
A i u Monaku su bili okej. Bottas drugi, dok je Hamilton tu malo zakazao. A Bottas, da nije bilo onog vijka, bi sigurno stajao na postolju u Monaku. Toliko o kompetitivnosti.... :zijev: :zijev:
Da se neka druga momčad nađe na njihovom mjestu i da konkurira svaku utrku za postolje, normalno je da bi sebe smatrali kompetitivnima. :gandalf:
Ali ne, iz Mercedesa kukaju za svaku sitnicu...

Toliko o tome.
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Nisu se oni navikli na ovo, prva prava pretnja u novoj eri im je ovakav Red Bull. Meni u očima Ferrari nikad nije bio prava pretnja niti verujem da bi Alonso osvojio bilo 2017 bilo 2018 godine.

Naravno da će Wolf ili bilo ko kukati za prosutim bodovima u poslednje dve utrke pošto svaka utrka vredi.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ako je podatak da je Hamilton vodio u nekoliko krugova utrke, dokaz da su se borili za pobjedu, ja ću vam referisati da je Ferrari bio ili bolji ilisl pari bolid do famozne direktive 2019. A svi znamo da je istina bila skroz drugačija.
U Monako jesu startali sa 2. Mjesta, ali realno bili iza i RB i Ferrarija u kvalifikacijama. Tako isto i u Bakuu.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Da se nije dogodila crvena zastava u subotu tesko bi Leclerc zadrzao P1 iz razloga sto si je dopustio da pređe Bottasa i onda ne bi imao tow kao sto ga je imao u prvom pokusaju od strane Hamiltona.
Hamilton je bio u igri za P1 do trenutka kad se dogodila crvena zastava. Mozemo reci da je Verstappen bio glavni kandidat za P1, ali ne u toj mjeri da bih otpisao Hamiltona.
Isto tako Monaku, Bottas je bio u igri za P1 na kvalama do te cuvene crvene zastave koju je prouzrokovao Leclerc.
Ne znam kako je opet Ferrari tema, ali dobro... Da slazem se da je Ferrari bio u igri 2018 do 9 mj, nakon toga znamo kako se prica odvila.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Da se nije dogodila crvena zastava, bila bi dva RB na 1-2. Hamilton ne bi sigurno dohvatio Leclerca.

Bio je Hamilton u igri, ali da oba RB ispred odustanu. To nije kompetitivnost. Što se tiče Ferrarija, obrati pažnju da je bila uslovna rečenica. Počinjala sa "Ako ...
I nije 2018. Već 2019.

Kad smo već kod krugova u vodstvu, ovako izgleda situacija do sad.
[ link do slike ]

Kompetitivnost my ass što bi rekli tvoji Englezislika

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡