VN Emilia-Romagne (Imola) 16.-18. travnja 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ma i vise od 3-4.. eto na brzinu max, leclerc, alonso vjerojatno, russel mozda, ricci cak, mouda i lando... Ima ih, ali vjerujem da ne vise od 6-7

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Kako je Mazepin završio minutu iza Schumija Jr. uz Mickovo izvrtanje danas? Što je tek Rus radio???
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
A i on se netom prije kraja izvrtio.
A i opcenito je bio vjerojatno dosta sporiji kroz utrku
slikaslika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Mislim da bi Mick završio i ispred Giovinazzija da su mu anulirali oba kruga poslije crvene. Ne znam zašto to nije urađeno. Ali za sada izgleda puno bolje od Mazepina.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Zanima me koja je razlika u onome što je Leclerc uradio i onome za šta je Perez dobio kaznu? Obojica su izletila i vratili se na pozicije prije izlijetanja. Samo je razlika što je Leclerc to uradio u krugu za zagrijavanje, a Perez pod SC-om.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Pastor je napisao/la: 18.04.2021., 18:22 Zanima me koja je razlika u onome što je Leclerc uradio i onome za šta je Perez dobio kaznu? Obojica su izletila i vartili se na pozicije prije izlijetanja. Samo je razlika što je Leclerc to uradio u krugu za zagrijavanje, a Perez pod SC-om.
Zato što je dozvoljeno da to napraviš u krugu zagrijavanja (kao i kada zapneš na gridu prije kruga zagrijavanja pa možeš vratiti pozicije i startati sa svoje), a pod SC-om je ZABRANJENO pretjecati, osim ako bolid ispred ima neki problem/oštećenje i slično.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Pastor je napisao/la: 18.04.2021., 18:22 Zanima me koja je razlika u onome što je Leclerc uradio i onome za šta je Perez dobio kaznu? Obojica su izletila i vratili se na pozicije prije izlijetanja. Samo je razlika što je Leclerc to uradio u krugu za zagrijavanje, a Perez pod SC-om.
Upravo je u ovoj zadnjoj recenici razlika. 😁
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Multi 21 je napisao/la: 18.04.2021., 18:10 Kako je Mazepin završio minutu iza Schumija Jr. uz Mickovo izvrtanje danas? Što je tek Rus radio???
AlkY je napisao/la: 18.04.2021., 18:11 A i on se netom prije kraja izvrtio.
A i opcenito je bio vjerojatno dosta sporiji kroz utrku
Mick je i prije Mazespinovog spina, imao pola minute prednosti.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Pastor
Formula 1
Formula 1
Hamilton se sigurno vratio na stazu u rikvercu, tako da je i vozio barem malo u rikvercu i po stazi. Po meni je to nelegalno. Ali može on i bolid gurati po stazi, pa nikom ništa...

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Super utrka :klanjam: Ajme, kakva je sezona pred nama :kokice:

Zaslužena pobjeda za Maxa. Odradio veći dio posla na startu i sjajno izbio na prvo mjesto. U Tamburellu se dosta agresivno postavio, ali je sve bilo u granicama dopuštenog. Na polovici utrke sam se krenuo pribojavati da će ispustiti pobjedu jer je Mercedes danas izgledao kao brži bolid, ali je onda uslijedila Lewisova greška. Srce je opet poskočilo na restartu, ali se srećom nje izvrtio. Nakon toga rutinerski do kraja utrke. Šteta što mu je Hamilton uzeo bod za najbrži krug, ali kao što rekoh, Mercedes je danas vjerojatno bio brži bolid.

Hamilton je osim greške imao jako dobru utrku, ali greška je bila enormna tako da mu ovu utrku ne mogu ocijeniti dobrom unatoč kvalitetnom proboju do drugog mjesta. Onom greškom je izgubio cijeli krug i da ga sreća nije pomazila bi vjerojatno završio max. 5-6. Zato malo ostaje gorak okus u ustima jer ispada da ga je na kraju ona grešketina minimalno koštala. Ali dobro, što je tu je. I sreća je dio sporta.

Norris zasluženo vozač dana, potpuno je ostavio Ricciarda u sjeni. Zapravo, Norris je i vozač cjelokupnog vikend. Nevjerojatno je vozio. Ricciardo se očito još privikava na bolid, ali ovo danas je izgledalo jako loše. Ferrariji isto jako dobri. Malo je crvena zastava zamaskirala koliko je Leclerc imao dobru utrku, ali definitivno jedna od boljih vožnji danas.

AT opet uprskao sve što se da uprskati, a vjerujem da imaju bolid za borbu s Ferrarijem i McLarenom. U najgorem slučaju su čvrsto 5. auto po brzini.

Što se tiče incidenata, Latifi izbacio samoga sebe iz utrke, a Russell kao da si pokušava ''nesretnim slučajem'' osigurati mjesto u Mercedesu :mrgreen:

Za kraj, par čudnih situacija s današnje utrke. Stroll na početku utrke prolazi Gaslya krateći Tamburello i nikome ništa. Nema ni govora o kazni :misli:
Također, nije li Perez dobio 10 sekundi stop/go? On je odradio klasičnih 10 sekundi kazne, a ne 10 sec. stop/go. Jesam li ja to nešto krivo vidio tijekom utrke?

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Pastor je napisao/la: 18.04.2021., 18:30 Hamilton se sigurno vratio na stazu u rikvercu, tako da je i vozio barem malo u rikvercu i po stazi. Po meni je to nelegalno. Ali može on i bolid gurati po stazi, pa nikom ništa...
Koliko ja znam ne postoji pravilo koje zabranjuje vožnju u rikverc na stazi. Jedino pravilo koje je Hamilton trebao poštivati je pravilo o sigurnom vraćanju na stazu. To je ispoštovao jer nije došao do trkaće linije.
Vožnjom u rikverc se i Ricciardo probao vratiti na stazu u Bakuu 2019. što bi bilo sasvim u redu da se pritom nije zabio u Kvyata :mrgreen:

Pastor
Formula 1
Formula 1
Stroll je prestigao Gaslyja prije nego je skratio stazu preko pijeska. Ne može se reći da je kraćenjem staze stekao prednost.
Isto kao ono u Bahreinu oko čega se dosta vodila polemika. Nisam sve do neki dan ni pogledao snimku iz više uglova, a u prijenosu je bio taj dojam da je Max prestigao van staze. Ali se jasno vidi da je u Bahreinu Max obavio prestizanje prije nego je sišao sa staze. Tako da bi se moglo reći da je uradio isto što je i Hamilton 30 puta prije toga... Nije trebao vraćati poziciju, pa nek se gone poslije utrke.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Lagano je nekoga preći prije zavoja ako uopće ne kočiš za zavoj. Čista kazna za Strolla.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
DaveGilmour je napisao/la: 18.04.2021., 18:44 Također, nije li Perez dobio 10 sekundi stop/go? On je odradio klasičnih 10 sekundi kazne, a ne 10 sec. stop/go. Jesam li ja to nešto krivo vidio tijekom utrke?
Grafika u prijenosu je bila pogrešna, suci su mu ipak dali samo vremensku kaznu.

Vidim da se spominje Hamiltonova vožnja u rikverc - to sam već u live chat zalijepio, ja sam u pravilniku jedini spomen rikverca našao ovdje:
28.3 At no time may a car be reversed in the pit lane under its own power.
Ako netko želi detaljnije čačkati po pravilniku i pokušati pronaći neko pravilo po kojem je to ilegalno u slučaju poput Hamiltonovog, evo linka :)
https://www.fia.com/sites/default/files ... 5-27_0.pdf

duldul
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Frantic je napisao/la: 18.04.2021., 17:50 Dakle
1. Odlična trka :klanjam:
2. Max odličan na startu, pokazao Lewisu mišiće
3. Lando DriverOfTheDay
4. Bottas LauferOfTheDay (doveo se u situaciju da ga Williams napada za poziciju)
5. Sve priče o tome kako je RB brži auto padaju u vodu. Možda nešto sitno u kvalama, ali u race paceu bolidi su (u najboljem slučaju po Red Bull) podjednaki. Uostalom, što sam tvrdio i nakon prethodne trke. Sa oštećenim krilom na intermediju se držao sličan tempo protiv vozača (takođe odličnog po kiši) u navodno boljem bolidu, a kasniji FL nakon silnih dvoboja i preticanja dovoljno govori. Laufera ne možemo uzimati kao mjerilo.
6. Aston Martin katastrofa
7. Perez takođe
8. Leclerc loš na restartu, mislim da ge Max malo (nenamjerno) zajebao, onim prelaskom preko trave
8. Vidim već od neobjektivnih fanova hvalospjeve i orgazme o maestralnoj vožnji i proboju do drugog mjesta (razumljivo). Samo jedan brz podsjetnik.
Greška. Omiljeni naziv za ono je pucanje pod pritiskom. Plus kretanje naprijed 1m, čime je u stvari oštetio krilo. Zatim vraćanje u rikverc, koje nije čak ni "notirano". Gubitak nekih 80 sec.
Sudar koji izaziva crvenu zastavu, gratis povratak u isti krug na restartu. Vidno brži bolid od svih ispred njega, osim prvoplasiranog i, u tom momentu četvrtoplasiranog, koji je sam sebe izbacio iz trke, i vratio se na 12. mjesto. Lik je vrhunski vozač, ali ima sreće barem onoliko koliko ima i talenta.

Edit
Pošto su mi neki korisnici na ignore listi, pa ne vidim njihove postove (a ne želim da ih otvaram, iako mogu), ali ih na žalost vidim kad ih neko quota.
Ova primjedba o godinama stvaranoj frustraciji je prilično izražena kod dvojice koji o tome komentarišu. :chill:
Jbga, ljude peku stvari od prije 15-20 i više godina.
A neki slave i kada se neiskusno potomstvo izvrti i odvali nos od zid. :facepalm:
8. Leclerc gentleman dana. Prikocio je i dozvolio Maxu da se vrati bez da izgubi poziciju. (da, vjerovatno ga je iznenadilo i omelo...mozda bi cak i pobijedio da ga nije pustio i da se nije omeo).
Sve u svemu, sjajna utrka :vozi:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
DaveGilmour je napisao/la: 18.04.2021., 18:44 Za kraj, par čudnih situacija s današnje utrke. Stroll na početku utrke prolazi Gaslya krateći Tamburello i nikome ništa. Nema ni govora o kazni :misli:
Čitam sve letimično pa ću te opet citirati :mrgreen: Pod istragom je:
https://prnt.sc/11ni0sj

Delboy
Karting
Karting
S nama već: 4 god 2 mj
Cale od Lewisa je napisao/la: 18.04.2021., 17:15 Hvala fia i fala massi ne moze standing start jer je premokro ali moze odma drs za luju kako da ne..
Standing start nebi imao smisla jer bi polovica grida s desne strane imalo prednost, s obzirom na suhu trkaću liniju
Zadnja izmjena: Delboy, dana/u 18.04.2021., 20:10, ukupno mijenjano 1 put.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Da, dosta fair play potez Leclerca, mogao je komotno proći Maxa. Vjerojatno ne bi bilo bitno, al eto :thumbs:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Strollu 5 sekundi i 1 bod kazne, ide iza Gaslya...

slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Današnja utrka je bila odlična i jako me veseli ova sezona.

Nadam se da F1 vidi da su old school zahtjevne staze, koje ne praštaju greške (osim Hamiltonu :rofl:) poput Imole potrebne kalendaru u što većem broju ako im je do super zabavnih utrka.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡