VN Emilia-Romagne (Imola) 16.-18. travnja 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
avetma je napisao/la: 18.04.2021., 16:20 Russell Bottasa T-bonea, a komentatori kažu da ne bi htjeli upirati prstom ni u jednog od njih. :mrgreen:
Još će mu dati neku osmicu na F1 stranici u onom glupom rankingu kojeg vode...

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
tomz je napisao/la: 18.04.2021., 17:05 Doduše, bilo bi mi drago kada bi mi netko mogao objasniti na osnovu čega su Hamilton i još ostalih par vozača koji su bili +1 lap, dobili pravo unlappati se prije nastavka utrke.

Šta, dogodio se sudar, prekid utrke i to poništava sve što se dogodilo prije tog incidenta? Tako ispada.
Da, nažalost, takva su pravila i to gledamo kod svih duljih safety carova i prekida utrka već sezonama.

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
Tko ce u hondi napravit harakiri nakon sezone ?
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
zelot je napisao/la: 18.04.2021., 17:25 Jebena utrka. Bravo za maxa 8 kanda i hama.

Je, imao je srece ali isto tako sam se izvukao iz sljunka, doslepao do boxa a takvik vozacu kad se pokloni p8 nakon svega ne treba crtati sta mu je raditi. Odvezao je hamertime, dosta brze bolide je imao ispred sebe, presao ih, i na kraju oteo maxu p1 u poretku uzevsi mu i najbrzi krug na gumama s kojima se 29 krugova probijao kroz poredak a max sivonja nabijao razliku i potrosio gume. Sta mu je falilo kruzat na +5 sekundi i onda na kraju hot lap odevesti.

Ham je pokazao zasto je to sto je. Sreca orati hrabre... A 90% vozaca bi nakon crvene zastave zagkavili i eventualno do p5 dosli...

Bravo i za leclerca. Nije bas mogao vise od ovoga. Sjebo ga mclaren sa softom...

Mazepin opet nije razocarao tako da bravo za njega. Dosljednost je odlika velikih vozaca..

Perez i tsunoda nikako da kliknu sa bolidima i utrkama. Opet nesto... Ali doci ce oni na svoje. Perez samo treba jedan cisti vikend i podij, tsunoda isto. On malo orevise stisce i zeli, kao max na pocetku. Neka malo smanji agresivnost i bit ce dobar, jako dobar...
Koje "dosta brže" bolide je imao ispred sebe?
Ko je ovdje bio najbrži na suhoj stazi ne možeš tek tako odrediti. Očito je da je to bio Mercedes, s obzirom na taj najbrži krug nakon svih prestizanja...

Imao je sreće što su se Perez i Tsunoda sjebali ispred njega. A vožnja u rikverc po stazi je uvijek bila zabranjena. Još je i sam kriv za slomljeno krilo. Bio se zaustavio prije zida, i onda dao gas i ipak se zakucao...

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Realno, ovdje bi se pisali hvalospjevi da je istu stvar napravio Leclerc.

Doduse on svakako vozi brze nego sto bolid moze. Te zakone fizike kao da si dao hr/bih pravosudju na tumacenje :rofl:
slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Šteta što nema onih ocjena za utrke kao lani - dao bih desetku čistu od srca, jer kako je počeo vikend dosadno, ovo je pravo osvježenje.
Bravo za Landa i Maxa, i moram reči -ruku na srce i za Luju. Nakon greške je donio natrag što se samo moglo !
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
@Pastor niti je vozio po stazi u rikverc, niti je to zabranjeno nego samo u pitlane-u. Pa rikvercc je bio jedini način da se izvuče od tamo, nikog nije bilo, nikog nije ugrozio.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

dmj
GP3
GP3
Inače, detalj koji se nije vidio u prijenosu bilo je Gaslyjevo pretjecanje Kimija koje je bilo mirror image situacije Bottas-Russell, Kimijevo pomicanje udesno pri pretjecanju, samo što Gaslyev dodir trave srećom nije doveo do gubitka bolida...

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Vozač dana je bez sumnje Norris, jedini bez neke veće greške. Momak je čudesan i čudesniji iz vikenda u vikend.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
_bataziv_0809 je napisao/la: 18.04.2021., 16:53 Koliko samo zlobe i zuči. :bonk:
Meni je baš gušt čitati komentare u kojima se vidi sva frustracija godinama stvarana. :dance:
slika

dmj
GP3
GP3
Pastor je napisao/la: 18.04.2021., 17:31

Imao je sreće što su se Perez i Tsunoda sjebali ispred njega.
I Kimi se sjebao ispred njega, i to prije restarta.

Belosvecka zavjera FIA-e, svih ostalih vozača i ekipa u njegovu korist, kao i obično. :mrgreen:

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Dani je napisao/la: 18.04.2021., 17:40
_bataziv_0809 je napisao/la: 18.04.2021., 16:53 Koliko samo zlobe i zuči. :bonk:
Meni je baš gušt čitati komentare u kojima se vidi sva frustracija godinama stvarana. :dance:
Jednom kad nađem vremena napravit ću top 10 listu trenutaka u kojoj je Lewis imao previše sreće.
Ako tebi nije jasno da on nebi završio u bodovima da nije bilo crvene, ne znam zašto onda pratiš ovaj sport.

Ja nemam ništa protiv Lewisa, ni Max mi nije drag tako da mi je svejedno ko osvoji ove godine, uistinu, samo bi volio da bude zanimljivo. Ali brate priznaj da je danas imao sreće Lewis

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Dakle
1. Odlična trka :klanjam:
2. Max odličan na startu, pokazao Lewisu mišiće
3. Lando DriverOfTheDay
4. Bottas LauferOfTheDay (doveo se u situaciju da ga Williams napada za poziciju)
5. Sve priče o tome kako je RB brži auto padaju u vodu. Možda nešto sitno u kvalama, ali u race paceu bolidi su (u najboljem slučaju po Red Bull) podjednaki. Uostalom, što sam tvrdio i nakon prethodne trke. Sa oštećenim krilom na intermediju se držao sličan tempo protiv vozača (takođe odličnog po kiši) u navodno boljem bolidu, a kasniji FL nakon silnih dvoboja i preticanja dovoljno govori. Laufera ne možemo uzimati kao mjerilo.
6. Aston Martin katastrofa
7. Perez takođe
8. Leclerc loš na restartu, mislim da ge Max malo (nenamjerno) zajebao, onim prelaskom preko trave
8. Vidim već od neobjektivnih fanova hvalospjeve i orgazme o maestralnoj vožnji i proboju do drugog mjesta (razumljivo). Samo jedan brz podsjetnik.
Greška. Omiljeni naziv za ono je pucanje pod pritiskom. Plus kretanje naprijed 1m, čime je u stvari oštetio krilo. Zatim vraćanje u rikverc, koje nije čak ni "notirano". Gubitak nekih 80 sec.
Sudar koji izaziva crvenu zastavu, gratis povratak u isti krug na restartu. Vidno brži bolid od svih ispred njega, osim prvoplasiranog i, u tom momentu četvrtoplasiranog, koji je sam sebe izbacio iz trke, i vratio se na 12. mjesto. Lik je vrhunski vozač, ali ima sreće barem onoliko koliko ima i talenta.

Edit
Pošto su mi neki korisnici na ignore listi, pa ne vidim njihove postove (a ne želim da ih otvaram, iako mogu), ali ih na žalost vidim kad ih neko quota.
Ova primjedba o godinama stvaranoj frustraciji je prilično izražena kod dvojice koji o tome komentarišu. :chill:
Jbga, ljude peku stvari od prije 15-20 i više godina.
A neki slave i kada se neiskusno potomstvo izvrti i odvali nos od zid. :facepalm:
Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 18.04.2021., 17:53, ukupno mijenjano 1 put.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
@Pastor moj bed sto ne koristim interpunkcijske znakove

Nisam miskio ds je imao brže bolide nego brze bolide. Nisu to bili am, will, i ekipa.

Imao je sta je imao. Kec i ferr, jako brz mclsren sa merc pu i odlicnog landa i tako dalje...

Je, sam je kriv za krilo, vjerojatno je mislio da ce usojet proci kraj zida...

Ma sve 5, sc i sudar mu je dobro dosao (ne samo njemu!!) ali na kraju je opet pokazao kakav je. Nakon takvog kiksa, vratiti se i prosetati kroz grid do p2 je veLika svar i fl...

A merc bema onu presnost kakvu je imao prijasnjih godina. I ferr je blizi mercu nego orije, i mclaren i svi koji su bili ispred.

Merc je i dalje belrži od njih ali ne bas toliko kao prije oa ajde, lako se prosetat kad imas sekundu i pol.. ovdje je jos staza bila djelomicno mokra van trkace...

Ovo ce mu bit vjerojatno najbolja sezona uz debi... A max i rbr ce morat bit na svim poljima 100% da ga pobjede. Jbg, on je jednostavno uvijek tu, uvijek izvuce uvijek nesto...

Frantic
Formula 1
Formula 1
Da se ispravim, za onaj Lewisov rikverc nisam siguran, ima li osnova i za šta, ne znam.
Vidim da se to potenciralo.
Moraćemo sačekati slijedeću sličnu situaciju. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Onaj izlet hama je samo djelomicno pucanje pod pritiskom. Prvo, od koga je bio pod pritiskom?

Drugo, sam russel je rekao da ga je mozda trebao pustiti na drugom mjestu a u na najmokrijem zavoju. Ham nije imao puno izbora.

Morao je na skickovima sici na mokro jer je russel bio na suhom i jbg, poskliznuo se. Nije on birao di ce ga ovaj prpustiti...

A da je imao srece, naravno da je. Nema govora. imao je i max iza sc-a jer mu se lako moglo dogoditi da ga ovi predju i da ih je smije preteci pod sc-om... Malo mu falilo da se izvrti.. jel i to pucanje pod pritiskom?

Hamiltonu je najjaca strana sto sve prilike brutalno iskoristava. Uzima i vise nego sto se moze. On ovakve poklone pretvara u pobjede ili spasava barem p1 u poretku.

Vecina ih u istom tom mercu ne bi dosla dalje od p5 ili p4...

Frantic
Formula 1
Formula 1
zelot je napisao/la: 18.04.2021., 17:57 Onaj izlet hama je samo djelomicno pucanje pod pritiskom. Prvo, od koga je bio pod pritiskom?

Drugo, sam russel je rekao da ga je mozda trebao pustiti na drugom mjestu a u na najmokrijem zavoju. Ham nije imao puno izbora.

Morao je na skickovima sici na mokro jer je russel bio na suhom i jbg, poskliznuo se. Nije on birao di ce ga ovaj prpustiti...

A da je imao srece, naravno da je. Nema govora. imao je i max iza sc-a jer mu se lako moglo dogoditi da ga ovi predju i da ih je smije preteci pod sc-om... Malo mu falilo da se izvrti.. jel i to pucanje pod pritiskom?

Hamiltonu je najjaca strana sto sve prilike brutalno iskoristava. Uzima i vise nego sto se moze. On ovakve poklone pretvara u pobjede ili spasava barem p1 u poretku.

Vecina ih u istom tom mercu ne bi dosla dalje od p5 ili p4...
Zaboravio sam staviti smileya na to "pucanje pod pritiskom", jer je to postalo uobičajen opis za onakva izlijetanja.
Ali ako ćemo ozbiljno, i ne mora biti pod nečijim pritiskom.
Može biti pod pritiskom rezultata, pritiskom da se stigne onaj ispred.....
Tako da je to još debilnije nego kada te neko ganja u mjenjaču.

Naravno, i Max je napravio grešku koja ga je mogla skupo koštati. I to bi mogli nazvati pucanjem pod pritiskom, iako ga niko nije ganjao, jer su bili pod Safetom.

I tačno, moj @zelote, većina njih ne bi dogurala dalje od 4-5 mjesta danas.
Ali, 100% sam ubijeđen da bi trojici-četvorici to pošlo za rukom.
Naravno, Laufer nije među njima.... :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Najbolji potez mu je bio vraćanje na stazu danas. Dojma sam da pola grida bi odustalo u tom trenutku.
Nakon toga je opet izvukao maximum.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Sa vecinom se slazem oko Lewisa , ali takoder nebih gresku nazvao pucanje pod pritiskom.
Jer nisam dozivio da je tada bio od nekoga pod pritiskom , eventualno pritisak jer nije vodeci u utrci pa je to automatski Lewisu pritisak bilo na kojoj poziciji se nalazi.
Voljeli ili ne voljeli Lewisa , nebitno , ali bas za njega bi se moglo reci da jako jako rijetko puca pod pritiskom.
Pogotovo pod pravim pritiskom , a ne pritiskom od danas ako ga mozemo tako nazvati :D

Eto i ja editiram , nisam vidio post sa smajlija hahah
Zadnja izmjena: AlkY, dana/u 18.04.2021., 18:07, ukupno mijenjano 1 put.
slikaslika slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Frantic je napisao/la: 18.04.2021., 17:50 Dakle
1. Odlična trka :klanjam:
2. Max odličan na startu, pokazao Lewisu mišiće
3. Lando DriverOfTheDay
4. Bottas LauferOfTheDay (doveo se u situaciju da ga Williams napada za poziciju)
5. Sve priče o tome kako je RB brži auto padaju u vodu. Možda nešto sitno u kvalama, ali u race paceu bolidi su (u najboljem slučaju po Red Bull) podjednaki. Uostalom, što sam tvrdio i nakon prethodne trke. Sa oštećenim krilom na intermediju se držao sličan tempo protiv vozača (takođe odličnog po kiši) u navodno boljem bolidu, a kasniji FL nakon silnih dvoboja i preticanja dovoljno govori. Laufera ne možemo uzimati kao mjerilo.
6. Aston Martin katastrofa
7. Perez takođe
8. Leclerc loš na restartu, mislim da ge Max malo (nenamjerno) zajebao, onim prelaskom preko trave
8. Vidim već od neobjektivnih fanova hvalospjeve i orgazme o maestralnoj vožnji i proboju do drugog mjesta (razumljivo). Samo jedan brz podsjetnik.
Greška. Omiljeni naziv za ono je pucanje pod pritiskom. Plus kretanje naprijed 1m, čime je u stvari oštetio krilo. Zatim vraćanje u rikverc, koje nije čak ni "notirano". Gubitak nekih 80 sec.
Sudar koji izaziva crvenu zastavu, gratis povratak u isti krug na restartu. Vidno brži bolid od svih ispred njega, osim prvoplasiranog i, u tom momentu četvrtoplasiranog, koji je sam sebe izbacio iz trke, i vratio se na 12. mjesto. Lik je vrhunski vozač, ali ima sreće barem onoliko koliko ima i talenta.

Edit
Pošto su mi neki korisnici na ignore listi, pa ne vidim njihove postove (a ne želim da ih otvaram, iako mogu), ali ih na žalost vidim kad ih neko quota.
Ova primjedba o godinama stvaranoj frustraciji je prilično izražena kod dvojice koji o tome komentarišu. :chill:
Jbga, ljude peku stvari od prije 15-20 i više godina.
A neki slave i kada se neiskusno potomstvo izvrti i odvali nos od zid. :facepalm:
Sve objasnjeno! :lolz:
Zadnja izmjena: nelinjo, dana/u 18.04.2021., 18:08, ukupno mijenjano 1 put.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡