Šah

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Agadmator je žešća legenda :thumbs:

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Je, lik je fakat napravio vraski posao sa kanalom i idejom..skoro milion subova svaka mu cast.

Malo mi je samo njegov prezvonki gkas iritantan ali nista strasno. Sve ostalo vrh...

Pratim ga vec godinama i super radi to sto radi

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
https://lichess.org/akJlHivnkydc
slika
Pitanje: Odigrao sam f4 kao što je prikazano, ali veli da je greška. Kaće da je najbolje jesti konja bijelog na d2. Vidio sam taj potez, ali nisam odirao jer sam mislio da buduća otvorena linija za topa je jaka. Di griješim? 15. potez je u pitanju.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Jaka jeste ali ako on odluči da jede tvog konja, što ne znači da hoće.
Drugo, oslabio si h5, jer 16. Bxh5, gxh5 17. Qxh5 i gubiš pješaka, loš si na king side.. naravno prije pomjetanka kraljice pn treba osigurati konja na d2.
Uglavnom ne valja

Majki2111
Formula 2
Formula 2
luke flywalker je napisao/la: 10.01.2021., 10:40 Jaka jeste ali ako on odluči da jede tvog konja, što ne znači da hoće.
Drugo, oslabio si h5, jer 16. Bxh5, gxh5 17. Qxh5 i gubiš pješaka, loš si na king side.. naravno prije pomjetanka kraljice pn treba osigurati konja na d2.
Uglavnom ne valja
Da ima smisla, nisam to sve uzeo u obzir. Čista kalkulacija. Tu sam slab dosta. Al dobro, dobio sam ovu partiju. :dance:

Jel neko zainteresiran za nekakav turnirček da napravimo? Meni odgovara drugi mjesec. Vidio sam da se na lichess može organizirat nekakav arena turnir amaterski. Trebam još to proštudirat jel to OK.
Lomi te, al se nedaš

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Mada sjećam se da sam razmišljao o tome i procijenio da mi je kralj relativno siguran, došla bi kraljica, al samo ona i to mi nije stvaralo probleme u glavi. Al dobro dugoročnije možda i bi, al nema teorije da bi mozgao 10ak poteza unaprijed...
Lomi te, al se nedaš

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Nikad čuo za lichess...noob sam al eto ako ćemo igrati ja sam za. Najbolje mi odgovara vrijeme od 19h.
Na chess.com grindam tek sam na 900 . Mislim da sam igrao zadnji put prije +20ak godina pogledao Queens gambit i odigrao sam +150 partija hehehehe

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Može. Neki dan sam probio barijeru nakon pola godine lutanja između 1400-1500. Ponosan. I upravo sam jučer i danas odigrao dvije partije gdje se može puno naučit. Zaljepit ću pa bih zamolio nekog da mi objasni kaj ću pitati.
Mene možeš pod istim nadimkom naći na lichess. Koji je tvoj tamo nadimak?

Baš mi je drago kaj se krenuo igrat šah od karantene nadalje.
Lomi te, al se nedaš

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Igrao neki turnir elo1500 jučer u 20h 3-1 rezultat... Nije loše ali u nekim situacijama zablesam da ne vidim očito.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
MrDoomroom je napisao/la: 29.01.2021., 02:30 Igrao neki turnir elo1500 jučer u 20h 3-1 rezultat... Nije loše ali u nekim situacijama zablesam da ne vidim očito.

Meni je napeto s kolokvijima, Igram svaki dan ali jednu dvije. Poslije 01.02. mislim de ću bit češće na šahu.
Lomi te, al se nedaš

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Ni ja nikad ne odigram puno 2-3 dnevno kako kad.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Očemo sad jednu???
Lomi te, al se nedaš

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Tek sad vidio post. Slobodan sam sad. Može...

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Majki vs Doom saga 1-0 prva u nizu od mnogih :)
https://lichess.org/YMbrUAPW

Majki2111
Formula 2
Formula 2
U završnici sam zašteko. Bijelopoljac ti je monstruozan bio. Cijelu ploču je kontrolirao. A meni je cijelo vrijeme bilo nevoljko igrati e4 da si oslobodim svog lovca malo, tek kasnije sam to odigrao, trebao sam prije. I kod one trke pijuna je trebalo kalkulacije. Bio sam prelijen pa sam radio poteze topom gore dolje malo sam se bojo da sam opako zeznuo nešto. :bonk:

Inače jako dobar si za početak..
Lomi te, al se nedaš

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Jučer sam igrao partiju gdje sam izveo "Traxler counter attack" iskreno nisam ga izveo odlično, jer sam jedan potez odigrao očajno, ali lik očito izbačen iz takta nije vidio tako da je blunderao sve i predao.
Sad učiti "Cosa Nostru" (tako ja zovem Sicilian opening ) mi se neda trenutno, ali vidim da to svi igraju na višim razinama... Nisam znao da ću toliko uživati u šahu.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Ajde na partiju.. ak ti se daaa
Lomi te, al se nedaš

Majki2111
Formula 2
Formula 2
MrDoomroom je napisao/la: 04.02.2021., 18:09 Jučer sam igrao partiju gdje sam izveo "Traxler counter attackslika" iskreno nisam ga izveo odlično, jer sam jedan potez odigrao očajno, ali lik očito izbačen iz takta nije vidio tako da je blunderao sve i predao.
Sad učiti "Cosa Nostru" (tako ja zovem Sicilian opening slika) mi se neda trenutno, ali vidim da to svi igraju na višim razinama... Nisam znao da ću toliko uživati u šahu.

Ziher ćeš sicilijanku učit? Svaka čast. Čuo sam da ima dost toga.
Lomi te, al se nedaš

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Čisto da prepoznam neke stvari kako igrati i povezati stvari. Recimo kad neke stvari vidim prvi put totalno me izbace iz takta odnosno ne znam koji je protivnikov plan i nekako sam otvorena knjiga budući da on odigrava sve jake poteze za koje ja nemam odgovor. Priprema napada bude neutralizira jako brzo i jednostavno samo gledaš kako gubiš.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
MrDoomroom je napisao/la: 04.02.2021., 19:59 Čisto da prepoznam neke stvari kako igrati i povezati stvari. Recimo kad neke stvari vidim prvi put totalno me izbace iz takta odnosno ne znam koji je protivnikov plan i nekako sam otvorena knjiga budući da on odigrava sve jake poteze za koje ja nemam odgovor. Priprema napada bude neutralizira jako brzo i jednostavno samo gledaš kako gubiš.

https://www.youtube.com/watch?v=impkeLf ... xXM4ixS2z6

Preporuka. Naš čovjek. Izvrsno objašnjava. Ja od njega učim. Cijela playlista o sicilijanki.
Lomi te, al se nedaš
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡