Šah

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Igrate li šah? :) Kakvi su rejtinzi? :mrgreen:
Mogli smo napraviti nekakav omanji Puls turnir ako ima zainteresiranih...

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Znam tu i tamo baciti par brzinskih partija na lichessu. Nije baš da briljiram :zubo:

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Scuderia Ferrari
Ne igram šah niti pratim, ali na svaki spomen šaha krenem redati poznate šahiste zahvaljujući profesoru informatike iz srednje koji je redovno usred predavanja imao digresije o Carlsenu, Kasparovu i ostatku ekipe.... profesor je inače bio iznimno formalan i orijentiran predavanjima, tako da je još impresivnije da smo par puta imali priliku gledati live streamove s kojekakvih prvenstava iako nitko u razredu nije pratio šah... :zubo:
Sisu (fin.)

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
avetma je napisao/la: 05.05.2020., 19:43 Igrate li šah? :) Kakvi su rejtinzi? :mrgreen:
Mogli smo napraviti nekakav omanji Puls turnir ako ima zainteresiranih...
Igrao ga u srednjoj baš puno, sad bi se valjda žešće izbrukao prvih nekoliko partija.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Pred nekih godinu dana se pisalo u nekoj temi tko igra tko neigra, tko je kakav itd :).
Osobno , tu i tamo isto zarolam koju partiju. Puno vise sam kao klinac u osnovnoj igrao , isao po natjecanjima i to. Ali sve rijede se opali partija :D
slikaslika slika

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
Svakodnevno igram amaterski na chess.com više godina, 1072 trenutno. Svrastveni ljubitelj šaha. Kako to da je tema otvorena? :aww: :aww:
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Obožavam kaj se za svaku partiju može napisati nekakva priča. Najdraži igrač od poznatih mi je Talj, ali ima puno lijepih partija od nepoznatih igrača poput besmrtnog remija iz doba romantičnog šaha.

Vjerujem kako šah danas na profesionalnoj rtazini pomalo kreće ka povratku u kvazi romantiku. Ali istotako mislim da predaja partije nije u duhu igre nego svaka treba zavržiti matom ili patom. Apsolutno sam zainteresiran za turnir.
Lomi te, al se nedaš

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ah sah, najbolja igra valjda

Ja ga obozavam, kad nemam kaj gkedat, onda na yt gledam zavrsnice ili meceve neke, taktike i slicno. Yt pokaze u tome da unaprijedite igru. Sahovski komentar je takodjer odlican.

@majki pa predaja je normalna stvar. Sta ces igrat kad si izgubio. Meni je bas to fora. Nema kao kod nas amatera da ti protivnik napravi gresku i da cistu kraljicu. Kod njih se odmah zna kad je gotovo makar bilo jos hrpa figura na ploci.

Super je sah, nadam se da ce ga u skole uvesti.

Ja sam na nekih 1400 elo na lychess... Igram pretezno 3+5, ponekad 15 minuta ali rijetko...

Od najdrazih takodjer mi je talj medju favoritima. Od novih su mnogi dobri ali ne vidim da ce netko carlsena skinut uskoro. Ima onaj mali kinez, i furijoza, ali njima ce trebat jos vremena vjerojatno..

Svidja mi se sah i onako, po izgledu.. ta ploca, pa vojska kojok treba upravljati, strateski pozicioirati, uzimati prostor, stvarati i koristiti rupe u pozicijama protivnika.. zrtvovati kvalitete za inicijativu i slicno... Prava ratna igra

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Ferrari Maniac je napisao/la: 05.05.2020., 20:10 Ne igram šah niti pratim, ali na svaki spomen šaha krenem redati poznate šahiste zahvaljujući profesoru informatike iz srednje koji je redovno usred predavanja imao digresije o Carlsenu, Kasparovu i ostatku ekipe.... profesor je inače bio iznimno formalan i orijentiran predavanjima, tako da je još impresivnije da smo par puta imali priliku gledati live streamove s kojekakvih prvenstava iako nitko u razredu nije pratio šah... :zubo:
Ludi Zoran Vajić :mrgreen: . Nama je jednom rekao da odemo na neku stranicu s popisom najboljih igrača, pa će on reći točan rating i godinu rođenja. Znao je i ove u top 200, a kamoli prvake.

Mogli bi neki turnir ako nas se skupi.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
jenson je napisao/la: 06.05.2020., 09:53
Ferrari Maniac je napisao/la: 05.05.2020., 20:10 Ne igram šah niti pratim, ali na svaki spomen šaha krenem redati poznate šahiste zahvaljujući profesoru informatike iz srednje koji je redovno usred predavanja imao digresije o Carlsenu, Kasparovu i ostatku ekipe.... profesor je inače bio iznimno formalan i orijentiran predavanjima, tako da je još impresivnije da smo par puta imali priliku gledati live streamove s kojekakvih prvenstava iako nitko u razredu nije pratio šah... :zubo:
Ludi Zoran Vajić :mrgreen: . Nama je jednom rekao da odemo na neku stranicu s popisom najboljih igrača, pa će on reći točan rating i godinu rođenja. Znao je i ove u top 200, a kamoli prvake.

Mogli bi neki turnir ako nas se skupi.
:rofl: :rofl: :rofl:
Legenda živi, nema mu ravnog... najbolje je kad bi usred onako formalnog predavanja odjednom zastao i potpuno promijenio temu na šah/bivše učenike/neku drugu zanimljivost.... ma kralj i ikona škole definitivno :aww: , a reputacija mu seže i do faksova koliko sam čuo. :gandalf:
Sisu (fin.)

AlkY
Formula 1
Formula 1
Sta je tu pola portala islo u istu skolu ? :D
slikaslika slika

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
AlkY je napisao/la: 06.05.2020., 12:09 Sta je tu pola portala islo u istu skolu ? :D
Da! :cool:
Ferrari Maniac je napisao/la: 06.05.2020., 11:18 :rofl: :rofl: :rofl:
Legenda živi, nema mu ravnog... najbolje je kad bi usred onako formalnog predavanja odjednom zastao i potpuno promijenio temu na šah/bivše učenike/neku drugu zanimljivost.... ma kralj i ikona škole definitivno :aww: , a reputacija mu seže i do faksova koliko sam čuo. :gandalf:
Digresije su mu bile fenomenalne

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Isss pa kaj je ovo stvarno pola foruma u lucijanku išlo!? :shock: :rofl:

Ček malo, mi bismo trebali o šahu ljudi, ajmo se uozbiljiti prije nego kaj nas torpediraju... :zubo:
Sisu (fin.)

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Ferrari Maniac je napisao/la: 06.05.2020., 13:48 Isss pa kaj je ovo stvarno pola foruma u lucijanku išlo!? :shock: :rofl:

Ček malo, mi bismo trebali o šahu ljudi, ajmo se uozbiljiti prije nego kaj nas torpediraju... :zubo:
Imaš pravo :D .
Inače rating na lichessu mi je 1600-1700. Najviše igram blitz, teško mi je duže na kompjuteru, uživo je ipak gušt sporije igrat.

AlkY
Formula 1
Formula 1
Eto @Ante , ima nas koji igramo sah. Netko je vrhunski netko je sramota (ja) pa se nesto moze organizirat.
Kako god , tko mene dobije u zdrijebu neka se veseli pobjedi odmah :rofl: :rofl:
slikaslika slika

raca
GP3
GP3
definitivno sam za :thumbs:

zelot
Formula 1
Formula 1
Takodjer za

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Igro ko srednjoškolac u klubu, svakodnevno, doguro cca 2000 ali sam Stekao majstor kandidat titulu i nikad više turnira nisam odigrao nakon toga. Jednostavno se zasitio takmičarskog šaha. Amaterskog i dalje volim najviše na svijetu poigtat, sad sam truba 1600-1800 na chesscom, mada znaju me lupit i igraci od 1300 :prcnjau:

Volim gledati analize Aljehina i Talja mada mislim da je goat Fišer.
Ova moderna Karlsen otvaranja c4, b4 bez puno sistematike ne volim pa baš nešto i ne pratim, ponekad pokoji rezultat, partije nikad.
Za turnir sam svakako za.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Stari moj, opaka ekipa. Ja nikad nisam nikakvu zagonetku rješio, nikakavo predavanje. Jedva sam doguro do 100 nakon više godina igranja na chess.com. Jedino gledam tako youtube za zabavu i tu i tamo nekaj za naučit. Al sad imam osjećaj kao da sam sebe teško mogu nešto više beze neke pomoći sastrane. Na chess.com imam 545 zabilježenih partija. Plus još partija u stvarnom životu. Najveći rejting tamo mi je bio 1081, al sam izgubio 40 bodova ne znam kak u jedan dan, ko da sam zaboravio igrat... :bang:

Poanta je da nije meni jasno kako su ljudi sami dogurali do 1600 kad je meni krvavi posao bio dogurat do 1000 :zubo: :mrgreen: .
Lomi te, al se nedaš

zelot
Formula 1
Formula 1
Uff, 1600 i sve preko toga odlican skor i sasvim solidno poznavanje saha i svega sto ide uz to.. svaka cast svima koji su na 1600 pa nadalje. 2000 je vec ozbiljna stvar. Mislim da necu nikada dohvatiti vise od 1600-700 jer ipak, iako obozavam sah, vise ga arkadno igram.. teoriju poprilicno znam ali u praksi mi se je da bas 5 minuta razmisljat o potezu nego onako, malo razmislim i odigram pa cekam da vidim sta dalje

Da, za fischera mnogi koji znaju nesto o sahu gazu da je vjerojatno goat. Mogao bi carlsen takodjer postati jedan od, barem po rezultatima. Tesko je usporedjivat kad carlsen danas ima eingine i teorija je kud i kamo poznatija.

Prije se igralo vise individualno i na osjecaj te na neke vlastite ideje koje bi se cesto danas pokazale kao promasaji ali to je bilo zlatno doba saha.

Danas je drugacije iako na kraju dana igraju covjek vs covjek i nema puno koristi od kompjutera jer nakon 20ak poteza su svi na novom teritoriju, neistrazenom i prepsteni su sami sebi i svojim sposobnostima..

Od igraca mi je furioza drag, mlad je i dobar. Carlsena cijenim ali sta kad uvijek pobjedi tj nikad ne gubi osim u blitzu i rapidu. U klasicnom je rekorder po ne izgubljenim partijama...

Zasto su super okrasji od 2-10 mjesta.. mvl, nakamura, caruana i ostali.. kod njih se nikad ne zna

Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡