Mercedes

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
zekohonda je napisao/la: 23.01.2021., 12:33 Ham u mercu još (barem) dvije godine.
https://www.mercedesamgf1.com/en/news/2 ... hpCznwnoL4
Zajebavas malo??

Mucke provokacije i to...
Fino Alla Fine

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
Pardon, mene zajebali pa i ja vas.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 23.01.2021., 12:43 Pardon, mene zajebali pa i ja vas.
Hondine provokacije ne prestaju...
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
CrashOverride je napisao/la: 23.01.2021., 12:43
Počele su "mind games" :D

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 23.01.2021., 13:16
CrashOverride je napisao/la: 23.01.2021., 12:43
Počele su "mind games" :D
Sta ce tek bit kad krenu testiranja....
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Toto Wollf je potvrdio da je pozitivan na Covid.
https://racingnews365.com/toto-wolff-co ... ssion=true

Oglasio se i povodom sapunice zvana Hamiltonov ugovor.
https://www.skysportaustria.at/wolff-ae ... -hamilton/
According to Mercedes team boss Toto Wolff, talks are still ongoing, with details being discussed. "The lawyers are working hard," the Viennese told ORF's "Sport am Sonntag" program in Kitzbühel. "But before Bahrain at the latest, we will then have to sign something at some point."
Meni ovo izgleda da nije problem ugovor sa Mercedes AMG F1, već da Daimler pregovara sa Hamiltonom oko prava i obaveza nakon karijere u F1.
1. razlog je taj što se često spominje da je zapelo sa Mercedesom, a Mercedes je vlasnik 1/3 ekipe. Ako im nije smetala plata u prošlom ugovoru, ova sigurno neće.
2. razlog ne znam zašto bi advokati radili toliko teško, ako je u pitanju samo produženje ugovora? Čak i ako je u pitanju novac, do sad bi to ili bilo riješeno ili bi objavili raskid saradnje.
3. razlog, jednostavno mi ne ide u glavu da bi i jedni i drugi mogli biti toliko samopouzdani da ih druga strana neće "ispaliti". Do sad je Mercedes morao otkupiti Russella.

Ovo sam napisao čisto onako da kad nekad izađu detalji sporazuma, da provjerim koliko sam daleko promašio :)

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@Har Kl
Zanimljivo kontas...

Ja nekak brijem da je/su u pitanju neki nebulozni detalji koje forsira Sir Lujo a Daimler konta koji si ti k..... da ti to pada na pamet, ono, tu smo gdje smo i prije tebe i bit cemo nakon tebe...

Mali off, osobno se i ja trudim da dobijem covid, onda sam miran 6 mjeseci na testiranja i sta sve ne 😎 (prisutnost antitijela ne vrijedi ako prije nisi bio + na covid (mind blown))

Totu brz povratak na posa 👍

Inace, cimno si me fino... Vidim tvoj post, tema Mecke - reko evo ga, potpisano..... Rano je za to
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Moguće je i to ... ne znam ...
Ja se ne bih mislio da sam na mjestu Wolffa da je to razlog. Nabio bih ga nogom u guzicu pa makar ne osvojio naslov. Wolff baš radi suprotno. Uvjeren je da će se potpisati bar nešto.

Što se tiče off-a, ja ti to ne bih savjetovao. U kratkom vremenskom periodu sam imao nekoliko tragedija u porodici. Između ostalog jedan relativno mlad čovjek koji nije imao nikakvih bolesti ili hroničnih problema, nije preživio COVID. U isto vrijeme njegova majka, žena cca 70 god. se uspješno oporavila iako su u isto vrijeme se zarazili.
Supruga i dvoje djece se nisu zarazili, iako su bili zajedno sve do odlaska u bolnicu.
Nema pravila kod ove bolesti drug.

Za cimanje ... misliš da samo @zeko zna igrati mind games :zubo:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
A ne znam fakat sta se toliko zakompliciralo i da su bas neke nebuloze i ja bi ga nogom u dupe...
Russell ce rado opet ponijet svoje sjedalo iz Williamsa :zubo:
Opet off, zadnji.... Pa ima sam ga vec, putujem stalno, vece sanse za pobrat, samo nisam zna i nisam se testira pa nemam poz nalaz a antitijela bez prijasnjeg poz nalaza ne priznaju (logika ja jaka)

Inace onaj @zekohonda prc sam uvalio frendu koji bas ono dislajka Luju, samo screenshot bez datuma... Nakon 10 minuta guglanja je prizno da je nasjeo, jako 😁
Fino Alla Fine

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 25.01.2021., 09:06 Toto Wollf je potvrdio da je pozitivan na Covid.
https://racingnews365.com/toto-wolff-co ... ssion=true

Oglasio se i povodom sapunice zvana Hamiltonov ugovor.
https://www.skysportaustria.at/wolff-ae ... -hamilton/
According to Mercedes team boss Toto Wolff, talks are still ongoing, with details being discussed. "The lawyers are working hard," the Viennese told ORF's "Sport am Sonntag" program in Kitzbühel. "But before Bahrain at the latest, we will then have to sign something at some point."
Meni ovo izgleda da nije problem ugovor sa Mercedes AMG F1, već da Daimler pregovara sa Hamiltonom oko prava i obaveza nakon karijere u F1.
1. razlog je taj što se često spominje da je zapelo sa Mercedesom, a Mercedes je vlasnik 1/3 ekipe. Ako im nije smetala plata u prošlom ugovoru, ova sigurno neće.
2. razlog ne znam zašto bi advokati radili toliko teško, ako je u pitanju samo produženje ugovora? Čak i ako je u pitanju novac, do sad bi to ili bilo riješeno ili bi objavili raskid saradnje.
3. razlog, jednostavno mi ne ide u glavu da bi i jedni i drugi mogli biti toliko samopouzdani da ih druga strana neće "ispaliti". Do sad je Mercedes morao otkupiti Russella.

Ovo sam napisao čisto onako da kad nekad izađu detalji sporazuma, da provjerim koliko sam daleko promašio :)
već da Daimler pregovara sa Hamiltonom oko prava i obaveza nakon karijere u F1.
Pa ne znam odakle si to zaključio, ali ja iz ovoga svega to ne vidim. Uostalom, nemaju oni što pričati oko toga. Za to postoje Ambasadorski ugovori, to je nešto što je Rosberg imao 2 godine nakon što se umirovio jer mu je toliko i ostalo u ugovoru. Znači to nema neke posebne veze. Niti Mercedesa to zanima. Oni ne koriste Hamiltona u zapravo niti jednoj reklami, jer Hamilton Mercedesu "nije bitan", bitan je brend Mercedesa i zvijezda koju uvijek ističu u marketinškim materijalima.
Čak i ako je u pitanju novac, do sad bi to ili bilo riješeno ili bi objavili raskid saradnje.
Tehnički, nema raskida suradnje jer je njemu ugovor istekao, a nema što drugo biti u pitanju nego novac. Budimo realni. Hamilton želi napraviti zadnji cash out prije nego što ode iz F1.
razlog, jednostavno mi ne ide u glavu da bi i jedni i drugi mogli biti toliko samopouzdani da ih druga strana neće "ispaliti". Do sad je Mercedes morao otkupiti Russella.
Mercedes ne treba otkupiti Russella jer je VEĆ potpisan. On je njihov vozač te se sutra može pojaviti u Mercedesovom odjelu i problem je riješen. Naravno da Mercedes ima interesa potpisati Hamiltona zbog konstante koju su stvorili. Naravno da im je lakše s Hamiltonom osvojiti prvenstvo jer tu već 8-9 godina te samo treba sjesti u bolid. Nema prilagodbe s inženjerima, bolidom i sličnim.

Russellu bi trebalo nešto vremena da se u potpunosti adaptira u novu ekipu. Ono što je očito je da Mercedes ne želi sad pod svaku cijenu Hamiltona, ali su spremni čekati i pregovarati sve dok ne dođe određeni datum. Ako dođe taj datum, svejedno imaju starosjedioca Bottasa i Russella koji bi mogao odmah uskočiti i svejedno biti prvi (ili jedan ili drugi).

Svi oni moraju opravdati lovu, ali Mercedes (Daimler jel) koji ima 33,33% je ipak zadnji koji govori u svemu tome. To je njihov brend, oni daju lovu i bez Daimlera ovoga ništa nema. Tako da, niti Wolff niti neki Ineos neće donositi zadnju odluku, dok je zvijezda na vrhu nosa bolida.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
@Ferrari, naveo sam na osnovu čega sam zaključio. Ne mogu sad da branim to razmišljanje, jer nemam neko jako uporište. Čisto jedno moje razmišljanje, koje može biti nigdje veze.
Međutim tvoje baš nema uporište (što ne znači da na kraju nećeš ispasti u pravu;) ), osim tog dijela da nema raskida saradnje, jer ugovor ne postoji.

Reklama Mercedesa sa njihove oficijelne stranice
https://www.mercedes-benz.com/en/sports ... oject-one/

Što se tiče cash-out, Wolff je izjavio da nije problem novac. Hamilton je izjavio da nije novac. Mislim, možda si i u pravu da je u pitanju novac, ali vjerovatnije mi je da su obojica upućeni u to što pričaju.
Ako ga na kraju nabiju nogom u guzicu, reći ću ti da si bio u pravu!

Rosbergov amabasadorski ugovor nema nikakve veze sa F1 ugovorom. Jedno je kokoš, drugo patka. Tako isto, ukoliko Hamilton bude ambasador Mercedesa, to će biti i ugovorno riješeno. Ne postoji nešto što se samo po sebi podrazumijeva kad je u pitanju finansijski interes.

Russell ima ugovor za Mercedesom, ali također ima ugovor sa Williamsom i u slučaju da Mercedes AMG želi Russella u ekipi moraju pitati Williams za dozvolu ili isplatiti klauzulu za raskid ugovora.
Sem toga, ako je tako kao što pričaš, zašto onda nema Russella na testiranju?

I ne razumijem zašto bi samo Mercedes davao lovu, a imao samo 33,3% dionica? Koja je tu logika?
I zašto bi INEOS kupio trećinu ekipe, ako bi se pitali isto onoliko koliko su se pitali dok su bili sponzor?
BTW. Niko ne zna ko drži ono 0,1% koje je ključno. Ubjeđen sam da to nije Mercedes jer oni su bili ti koji su prodali većinski dio.

Eto toliko, mislim suludo je i ovoliko napisati, s obzirom da nemam pojma šta oni pregovaraju.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Zar nije Russell sam rekao da ima ugovor sa Mercedesom od 15-e godine... Lako je njega uvijek povući iz Williamsa. Trebali bi vjerovatno samo platiti mizernu jednogodišnju platu koju tamo prima. Koliko ja znam ovo mu je zadnja godina ugovora. Potpisao je na 3 godine. A na kraju i Williamsu je bolje da ne prave probleme, jer vjerovatno dobijaju povoljnije motore, a mogli bi ugroziti i buduće planove o većoj saradnji sa Mercedesom.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ferrari je napisao/la: 25.01.2021., 11:18 Oni ne koriste Hamiltona u zapravo niti jednoj reklami, jer Hamilton Mercedesu "nije bitan", bitan je brend Mercedesa i zvijezda koju uvijek ističu u marketinškim materijalima.
@Har Kl je već stavio link na jednu reklamu s njim, ali moram dodati da čak i postoji jedna koja se nedavno vrtjela i po našim televizijama. Mislim da je ova u pitanju, ali nisam siguran. Skužio sam ju drijemajući na kauču, čujem u reklami poznat glas, mislim si jel moguće da je to Lewis... :mrgreen:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Mercedes je pokrenuo humanitarnu akciju.
1M retweets i potpisat će Hamiltona i zadržati crnu boju na bolidu.
https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1354104852843003912 Ne sumnjam na podršku sa ovog portala :prcnjau:

Nadam se da će bar 30% ofarbati u sivo. Black and silver bi bila dobra kombinacija. Baš kao u neka davna vremena :cool:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Pobogu ljudi, to je AMG One, hyperauto koji nitko ni neće kupiti.

Govorimo o mainstream reklamama, za A,B,C,E i S klasi. Njega nigdje nema u njima.

Jeste li vi ikada vidjeli nekakav veliki plakat s Hamiltonom u ovih 8 godina? Ja nisam.
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 26.01.2021., 19:57 Pobogu ljudi, to je AMG One, hyperauto koji nitko ni neće kupiti.

Govorimo o mainstream reklamama, za A,B,C,E i S klasi. Njega nigdje nema u njima.

Jeste li vi ikada vidjeli nekakav veliki plakat s Hamiltonom u ovih 8 godina? Ja nisam.
Evo ako ti se da gledati ...

Reklama za S klasu.

Evo i jedan tekst, ako želiš da pročitaš i uvjeriš se da si u krivu.
https://media.mercedes-benz.com/article ... c2edce5bde

Očekivati da Hamiltona koriste za reklamu A klase je :bonk:
Mercedes odavno nije samo cestovni proizođač automobila. Sve više i više uzimaju udio u tržištu sportskih automobila. A Hamiltona itekako koriste na tom polju, jer tu on i pripada.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ja sam vas pitao da li ste vi igdje vidjeli te reklame, osim ako ćeš ih ovako direktno proguglati? Ova gore reklama ima 150 tisuća pogleda (ništa), a ova druga AMG GT ima 250 tisuća pogleda u 4 godine.

To nitko ne gleda. Ja nisam NIGDJE vidio reklamu s Lewis Hamiltonom na TV-u ili ovako u nekoj pop-up reklami ili slično. Čak ni na Instagramu ne vidim to u nekom značajnom broju.

Tvoj cijeli argument je bio da oni pregovaraju oko "prava za korištenje LH-a" a ja ti kažem da on jako malo sudjeluje u tim reklamama. Niti nekakav billboard gdje on ni ne mora reklamirati neki model.

Veća je šansa da ga vidiš negdje u Puma ili Tomy Hilfiger reklami, nego u Mercedesovoj. Već sam rekao i zašto.

Ovo je jedina reklama koje se ja sjećam, a da je Mercedes koristio svoje vozače u njoj, direktno na TV-u

Evo koga Merc koristi u reklamama, 7 milijuna pogleda

slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Pošto ne mogu više ubaciti, evo Rodger Federer u reklami Mercedesa nedavno, isto se vrti na TV-u

slika slika

BoJack
Karting
Karting
S nama već: 4 god 6 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Russel
Pisao ti je gore kolega, no doslovno su za vrijeme praznika imali reklamu na hrvatskim TV kanalima s Hamiltonom. Ova reklama i na kraju su čestitali novu godinu, ne sjećam se tko je točno bio, možda Emil Frey.

https://www.youtube.com/watch?v=5zsGgDNBqpk

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ne da mi se više da te demantujem. Sve je to lako na Google naći i broj pregleda i datum objavljivanja. Drugi video ima 250k pregleda, ali zato isti onaj na Mercedesovom kanalu ima 1.5M pregleda. Prvi video je objavljen prije mjesec dana ... Itd. Sve što sam ti gore naveo sam našao sa jednim klikom na Google.
Recimo da se bolje razumiješ uz marketing od Mercedesa :thumbs:
Ne vidim razlog zašto bi tebi iskakale te reklame? Ne možeš Hamiltona ni Mercedes smisliti očima, a nisi potencijalni kupac S klase :zubo: . Ako će ti lakše biti ni meni ne iskaču reklame Ferrarija.

Nego otkud ti da oni pregovaraju oko prava korištenja imena LH? Možda pregovaraju oko imena Mercedes?
Nisam na to uopšte mislio. Čak sam naglasio da mislim da je problem oko prava i obaveza nakon F1 karijere.
Više sam razmišljao o Project One projektu. Spominjala se neka saradnja između Hamiltona i Mercedesa. A i oni italijaski mediji su lupili glupost, da on želi auto Project One.

Da se ne zamaramo više, rekao sam da je to moje razmišljanje. Nisam čak ni pročitao nekog novinara da ne napisao tako nešto. Vjerojatno ima i razlog za to :D
Više sam onako napisao, da možda nekad nakon dvije tri godine se prisjetim gluposti koje sam napisao.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡