Čime se bavite

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Malo privatna tema, ali tko ne želi - ne mora. :)

Fascinantno je vidjeti koliki spektar ljudi se priključuje tu na portal. Ponekad dobijem mail od nekoga s pitanjem/kritikom/štogod i onda kroz razgovor čujem da je čovjek odvjetnik, arhitekt, patolog, pizza delivery tip, zrakoplovni inženjer ili vozač taksija - nema čega nema. Na forumu i na portalu se uglavnom priča svodi usmjereno na određenu temu pa se poznajemo po sličici i nadimku, tako da za većinu nemam pojma jesu li učenici/studenti, ili čime se uopće bave u životu.

Ima zainteresiranih? :mrgreen:

Brane FA14
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Alonso
Jesam...ja sam Branimir, iz Slavonskog Broda, dipl.ing.šumarstva, radim u Hrv.šumama....i napisao sam ovdje jedan putopis hehe...Pozz Ante

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
diplomirani ekonomist, radim u računovodstvu.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Inženjer automatike i elektronike. Radim sa softverom, baze podataka i data warehouse većinom. Bio profa u srednjoj školi nekih 8 godina pa napustio zbog nekih vlastitih uvjerenja :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Majstor masonske lože, slobodni zidar u slobodno vrijeme, volio bih da postanem kalif na mjesto kalifa :rofl:

Šalu na stranu, većinu stvari sam i pomenuo.
Diplomirani ekonomista, većinom radio (i radim) u firmama "tehničkog" karaktera (tehničke robe i tehnički procesi), nabava, prodaja, marketing, ...., sve živo.

Solidan "sam svoj majstor" (jučer zamijenio slavinu u kuhinji, te oba crijeva - i dovod i odvod - na mašini za suđe). Sve radi, niđe ne curi. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Super tema slika

Radim na odrzavanju pogona trenutno. Elektrotehnicar i autoelektricar (selska slika).

Znaci da, odrzavanje pogona.. elektrika, mehanika, pneumatika, hidraulika i sve sta ide.. evo link, kako to izgleda:

https://youtu.be/b1jCwKmNgHQ

Uz taj posao odrzavnja sam i domar (samovoojno) pa poravljam stolove, kvake, brave, vrata, prozore i sve sta radnici sjebu svakodnevnim koristenjem...

Inace, takodjer sam svoj majstor. Jos nisam platio majstora za nesto osim za auto kad bas ne mogu sam...

Doma si sve sam radim. Prije cirka 3 godine poceo sam si i auto sam odrzavat osim ako je bas nesto sta ne mogu zbog nedostatka dizalice i slicno.. ali eto, mijenjao si injektore, dihtung poklopca ventila, diskove, plococe, celjusti, vilice, servis mali, remenje, spanere slicno...

Takodjer, volim drvo pa si preuredim staru komodu, sad kad zatopli cu si luster drveni napraviti..

Volim popravljati pokvareno. Od ves masine do fena, mikrovalne.. krecenje, gletanje, postavljanje laminata.. plocice jos nisam radio ali budem vjerojatno u garazu i to.. usudim se sve probat i iskreno, jos nista nisam poceo a da na kraju nisam zavrsio i da nije bilo dobro slika

Obozavam alat pa ga stalno kupujem.. imam ga vec jako puno a bit ce i jos. Sreca, zena se ne buni jer je i sama vidjela da taj alat na kraju stedi novac jer sve sami mozemo i ne moramo placat drugima ili kupovat novo zato sto nemamo npr lemilicu ili rucbi cirkular itd.. imamo pa se moze popravit. Ugl ne sere kad potrosim 100-200e na alat. Jbg, bez alata se nista je moze napravit, sa alatom pak cuda...

Neki od radova..

Radni stol za garazu a da auto stane, automehanika, komplet garaza.. rasvjeta, uticnice, zidovi... Vrata za na tavan iznad garaze.. sanduk za gelbe sack tj vrece smeca sa palstikom sam bapravio od starog ormara kojeg je susjed bacio... I tako...

Ima toga jos ali nemam sve slike na mobu...

Edit: garaza jos nije gotova, susjeda mi udarila autom u moj i nabila ga u vrata garaze pa cekam da mi dodju nova stavit. Zbog vodilica koje ne znam kakve ce bit, jos nisam napravio nosace za lojtre na plafon stavit niti police sa strana na zidove kao niti iznad radnog stola za alat vjesat i police za masine itd.. to ce sve na proljece slika

[ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ]

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Svaka čast @zelote :pivo:

Ja sam se isto upuštao u svašta po kući/stanu, osim u lijepljenje pločica (jednostavno NEĆU i NE ŽELIM).
Naravno, nisam sad ni mjenjao sebi vodovodne cijevi, jel...

Što se tiče tehnike, jbga, ako je za majstora, onda je za majstora.
Naravno, kad je nešto još uvijek u garantnom roku, o tome neću ni da razmišljam, taman da je najobičnija sitnica (dođi, pokupi, popravi, vrati, sretno, prijatno).
Ali snađem se sa nekim sitnicam na tehnici (van garancije).

Kad smo kod auta, sitnice nisu problem, čak ni mali servis, ali to opet odem kod servisera iz razloga:
1. što ne želim da se prljam
2. što nemam auto dizalicu (ili kanal)
3. što serviser ima rabat na cijene svih filtera i ulja, u odnosu na mene, pa bi me mali servis izašao u najboljem slučaju isto kao i u servisu. :mrgreen:
Ostali (krupniji, zajebaniji) radovi na autu, to ni ne pomišljam.

Za jednog dipl.ecc.-a sasvim solidno.
Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 21.12.2020., 13:21, ukupno mijenjano 1 put.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Brane FA14 je napisao/la: 21.12.2020., 11:34 ...dipl.ing.šumarstva, radim u Hrv.šumama
Što? :mrgreen:
Zelot je napisao/la: ...
Selska 66? :O

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Selska 66? Skola je na 83 mislim, al ima negdje tamo jos jedna skola, za malo drugacije ljude. Inace, ne znam sta je na 66...

Ja sam zavrsio elektrostrojarsku obrtnicku.. tzv. Selska tamo bilo najlakse diplomu dobit

Edit: hvala @Frantic

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Zadnja izmjena: zelot, dana/u 21.12.2020., 14:27, ukupno mijenjano 1 put.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Aha oke mislio si na školu, krivo sam te shvatio. Mislio sam da radiš na Selskoj 66. Ja sam splitski đak pa ne znam zagrebačke nadimke za škole. :)

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Ima nas svakakvih :D.
Malo cudno citati svaki post samo " JA , JA , JA " ali tako je to haha.

JA sam vatrogasni tehnicar. Radio godinama kao vatrogasac u "manjim" firmama. Kazem manjim jer nije naravno bilo placeno kao kad si vatrogasac kojeg placa drzava.
Dok se ne izborim za "drzavno" mjesto treutno radim u plinari :D.
slikaslika slika

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Student elektrotehnike/računarstva. To je to otprilike :mrgreen:

F1 2020
Karting
Karting
S nama već: 5 god
ja sam bez zanimanja i nezaposlen

kimi-f1
Karting
Karting
Navija za: Raikkonen, Mclaren
Ja sam upao u piramidalnu šemu i sada pokušavam ubaciti 10 drugih ljudi da izvučem sebe... :prcnjau:
Student na FSB-u Zagreb
Ukinite DRS, VSC i bod za FL.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
kimi-f1 je napisao/la: 21.12.2020., 15:49 Ja sam upao u piramidalnu šemu i sada pokušavam ubaciti 10 drugih ljudi da izvučem sebe... :prcnjau:
:rofl:

"Bok, imaš par minuta da ti predstavim sjajnu novu poslovnu priliku za pasivni prihod?" - je li ovako nešto bilo? :mrgreen:

f1zd
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
avetma je napisao/la: 21.12.2020., 15:55
kimi-f1 je napisao/la: 21.12.2020., 15:49 Ja sam upao u piramidalnu šemu i sada pokušavam ubaciti 10 drugih ljudi da izvučem sebe... :prcnjau:

"Bok, imaš par minuta da ti predstavim sjajnu novu poslovnu priliku za pasivni prihod?" - je li ovako nešto bilo? :mrgreen:
@kimi

Ovo si trebao prvo napisati, možda bi se netko s portala i upecao :rofl:

kimi-f1
Karting
Karting
Navija za: Raikkonen, Mclaren
avetma je napisao/la: 21.12.2020., 15:55

Bilo je raznih, baš su se nakotili u zadnje vrijeme... užas
Ukinite DRS, VSC i bod za FL.

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Liam Lawson
Kuvar.
👨‍🍳
slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Interesantna tema. Uvijek mi je zanimljivo saznati nešto novo o ljudima koji stoje iza nickova koje svakodnevno viđam :)

Student zadnje godine medicine. Znači još godinu dana luftanja, a onda stvari postaju ozbiljne :mrgreen:

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Krstas je napisao/la: 21.12.2020., 17:35 Kuvar.
👨‍🍳
Kakva je situacija u CG za kuhare? U hrvatskoj dobar majstor može zaraditi ogromne pare...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡