[youtube]mRfSM-lv55I[/youtube]
Predlozi muzika za slušanje uz čitanje uvodne teme.
2020 sezona konačno dobija svoj epilog, možda najzanimljivija sezona bez ikakve borbe za naslov. Sve završava u nedjelju, potpuno je nerealno da smo ipak dobili 17 utrka bez obzira na sve nedaće uzrokovane Covid-19 krizom. Ali samo kakve utrke smo gledali, kakve teške situacije iz kojih su vozači izlazili živi bez većih povreda, neverovatne pobjede Pereza i Gaslya i na koncu maestralne vožnje Lewisa Hamiltona koji se izjednjačio s Michaelom Schumacherom.
Imali smo čak 13 različitih vozača na podiju, bukvalno svi momčadi osim Haasa, Alfe Romea i Williamsa su imali svoje vozače na podiju. Bez obzira na sve to je stvarno impresivno. Povrh toga F1 je posetila neke novo/stare destinacije a sve su donele unikatne izazove.
Ajmo da ispratimo VN Abu Dhabija u zdravlju i veselju pa da kažemo zbogom nevjerovatnoj 2020.

Zone akcija
Zavoji 5 i 6
2010- Stravičan udes Liuzzija i Schumachera
[youtube]73T8REj6lis[/youtube]
Zavoji 8 i 9
2018- Udes Grosjeana i Hulkenberga
[youtube]OcjClvGIVVQ[/youtube]
Kompleks zavoja 11-14
2012- Velika borba Webbera, Grosjeana, di Reste i Pereza
[youtube]MRXGCh9pew4[/youtube]
Pirelli donosi najmekše setove guma za Abu Dhabi.

Kao što sam gore najavio bilo je dosta dešavanja ove godine bez obzira na to što je Hamilton vrlo dominantno osvojio naslov, nakon onog spektakla u Sakhiru knjiga se manje više svela na dva slova kod konstruktora glede treće pozicije. Racing Point ima 194 poena, Mclaren je iza njih 10 poena u zaostanku što je itekako neizvesno a Renault 24 poena iza Pink Panthera. Dakle Renault je bukvalno ispao iz te borbe.

Slična je stvar kod vozača, Perez je "najbolji od ostalih" odnosno ima tu 4. poziciju i jedini mu je konkurent Ricciardo koji zaostaje 13 poena. Sve ovo ostalo iza su borbe za prestiž. Recimo Sainz može preskočiti svog budućeg kolegu Leclerca. Pa Norris Albona. Kvjatu fali samo dva poena da iskoči spred Vettela. Nekadašnje velike borbe za to treće mjesto u konstruktorima te 4. u poretku vozača su se sad svele na dva slova. Biće to jako zanimljivo za ispratiti ali verujem da vatra nije splasla te da će i dalje sredina poretka biti jako zgusnuta.

Vremenske prilike su jako povoljne, idealno vreme za trkanje. Šta očekivati od Abu Dhabija? Hamilton bi mogao opet propustiti utrku, sve je to na "možda". Abu Dhabi ima rigorozne mere čak iako Lewis ozdravi nije sve sigurno. Ono što je 100% zagarantirano je to da će Fittipaldi voziti svoju drugu utrku jer Grosjean nije dovoljno oporavljen.
I tako prošla je i ova godina apropo uvoda te utrka, i ove godine moram vam zahvaliti na velikom poverenju koji ste mi ukazali te velikom strpljenju. Naravno hvala vam i na sugestijama, tako se moj kvalitet poboljšava a vi možete uživati u što boljem štivu. Nemam kristalnu kuglu, ne znam šta mi 2021. donosi, uživao sam praveći uvode i mnoštvo grafika i nadam se da ću moći i iduće godine to raditi.