avetma je napisao/la: 29.11.2020., 15:48
Bravo Chandhok, samo ti dalje laprdaj svoju kretensku analizu, dok Gunthera Steinera ne čujemo preko tebe...
Bar se cuju , za razliku od Novaka koji se bas nista ne cuje gotovo cijeli vikend.
Ti bi znao u cemu je stvar. Mikrofon treba pojacat pretpostavljam?
Znam da on inace tiho prica ali se do sada odlicno cuo uvijek.
U tome je i problem sa Chandhokom što se čuje, treba začepiti kad je Steiner u kadru.
Za Nevena ne znam što je bilo, u studiju se jako malo toga može napraviti s mikrofonom, to iz režije trebaju slušati i podesiti. Ili je pokvareno.
27Ferrari28 je napisao/la: 29.11.2020., 15:31
Al ne kuzim i ovu ogradu kako nema barem gume ispred.
To sam se i ja zapitao. Toliko novca uloženo u stazu, a sigurnost je na razini naših magistrala.
Jer je realno mjesto s malim rizikom nesreće.
Ne bi se složio. Na sličnoj ogradi je Kubica ostao bez ruke. Ovo je obična metalna ograda bez bilo kakvih guma ili spužve. Mislim da se bolid niti ne bi prepolovio da prenji kraj ( nos) se nieje zapiknuo direkt između ploča i tako ostao zaglavljen. Dodaj brzinu i zajamčen je defekt bolida. Mene fascinira i ovaj vatrogasac/sudac koji na 10 metara ima upaljen vatrogasni aparat i šprica po podu umjeto po bolidu i vatri.
Kaže Ted da je u paddocku usuglašeno mišljenje da ga je Halo spasio. Da je on probio ogradu, a da ga nije bilo da bi glavom udario u ogradu. Tako da nema smisla daljnja rasprava nikakva.
A da se probio kolketor goriva, a ne tank i da se to zapalilo.
dmj je napisao/la: 29.11.2020., 15:53
Mene je to raspadanje bolida podsjetilo na snimku koja se dosta vrtila prije nekoliko godina, u kojoj je Lamborghini Aventador na sličan način prepolovljen u sudaru. Kod superautomobila je ideja da se u ekstremnim sudarima raspolove, kako teži dio s motorom ne bi bio u istoj putanji s putničkom kabinom, em zbog mase, em zbog zapaljivosti.
Po meni, vrlo vjerojatno su i F1 bolidi zapravo konstruirani tako da se u ovako ekstremnoj situaciji raspolove, samo što su to i u F1 okvirima tako rijetke ekstremne situacije da to još nismo imali priliku vidjeti.
Mislim da to nije do konstrukcije. Jednostavno je tu slaba tačka. Pozadi imaš motor i mijenjač. Najteži dio bolida. Naprijed ovjes. U sredini nema neke jake konstrukcije. A vjerovatno je i planirano da se kokpit odvoji od opasnih dijelova kod ovakvih udesa.
smr201 je napisao/la: 29.11.2020., 16:00
Kaže Ted da je u paddocku usuglašeno mišljenje da ga je Halo spasio. Da je on probio ogradu, a da ga nije bilo da bi glavom udario u ogradu. Tako da nema smisla daljnja rasprava nikakva.
Ovo je užas, danas Grosjean je možda odvezao poslednju trku karijere u F1. Kakva karijera francuza koji je uvek bio brzoplet, tako je stekao dobar broj podija.
Danas slavi drugi rođendan, hvala svima što su mu pomogli da ne izgubi život.
Kako ćese dalje trka nastaviti nije ni briga, danas je Grožanov život spašen!