Hamilton ne donosi odluke o tome, bar smo to dosad naučili?Har Kl je napisao/la: 12.10.2020., 20:39 @Vetma, očekivati da će Hamilton startati sam od sebe iz boxa je poprilično naivno.
Ali eto drago mi je da i ti u nekim slučajevima si pobornik da se pravilnik provodi bez obzira o čemu se radi.
Danas nema propitivanja nedostatka istrage za Vettelov "jump" start.
Što se tiče FIA-e i jump starta, ako smo imali situaciju da u jednoj sezoni jedan vozač dobije kaznu, drugi dobije upozorenje nakon 30 minuta od početka, treći ne bude niti pod istragom, FIA je lijepo osigurala presedan za apsolutno svaki scenarij. Vettel krene pa stane? Kog briga, ionako je van top 10. O tome bi se pričalo da je u prva dva-tri startna reda. A po pitanju FIA-e - nema frke, imaju presedan Bottasa. Netko drugi krene prije svjetla pa ga kazne? Opet sve super, imaju presedan Raikkonena mislim iz Rusije. Netko krene prije nego se svjetla izgase, a senzori ne zabilježe? Nema problema, imate opet presedan u Bottasu u Austriji. Da zbog toga zagovaramo i cirkus da se radi po bolidima između kvala i utrke kako kome padne na pamet? Kao, kad je bal nek je maskenbal? Ne zvuči mi pretjerano mudra ideja.
Mercedes je odgovoran za sigurnost svog bolida. Ako su mislili da je nesigurno - imali su rješenje u okviru pravilnika. Možeš li mi još jednom pojasniti gdje točno vidiš problem u tome?