Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari

Ova Sebova greška mi nikako nije jasna, u utrci sam mislio da je nešto bilo s bolidom, pa me na prvu nije toliko pogodilo. Ali očito da je do njega opet i ne mogu pojmiti kako si ovo može dozvoliti i u čemu je u stvari kvaka sa njegovim vožnjama evo već dvije godine. Napravio je grešaka za to vrijeme kao pola ostalog grida i bojim se da više s tim ne može stati :?

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
S obzirom gdje je bio u odnosu na Leclerca prošle godine, uvjeren sam da nije tek tako zaboravio voziti. O padu forme ne znam koliko smisla ima govoriti, nije čovjek star i fizička sprema mu je sigurno dobra. Imao je izlaznu godinu i iz Red Bulla pa nije bilo ovoliko loše. Premalo znamo da bi se nešto pametno reklo.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Mozda zvuci glupo, mozda za neke provocirajuci, ali kad sumiras njegove voznje do i nakon 2014 jedna stvar se da isčitati. Njemu treba V8 atmosferac sa double, blown ili kakav god fensi šmensi difuzor hocete u kojem koliko god on pritiskao taj straznji kraj nece pobjeci i zato je on za mene limitiran vozac (kao i Raikkonen sa famoznim prednjim krajem).

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Meni malo postaje komicno to bjezanje straznjeg kraja, pogotovo u ovakvim situacijama..
Ne znam uooce sta bi mislio, napisa...
Fino Alla Fine

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Meni ovo više liči na defekt bolida, nego na čistu vozačku grešku. Ono, što bi trebao napraviti? Išao je na pretjecanje i stražnji kraj se praktički zaključao/izgubio DF u potpunosti.

Ne razumijem ovo. Rekao bi 80% bolid 20% vozač.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Vettel je taj koji vozi i smatram da je do sad trebo uhvatit da ovaj bolid ovo ne moze savladat..
Nije da je neki zahtjevan potez ali je bolid vrlo nestabilan..
Nije da ga vozi neki amater..
Sve razumijem, losa forma, samopouzdanje, los bolid, ekipa nema povjerenja i svejedno im je gdje si al i dalje ne znam sta da mislim o ovim greskama..
Ne vidim kako ce taj covjek bit ista bolji u AMu sljedece godine..
Fino Alla Fine

Ferrari
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 14.10.2020., 16:46 Vettel je taj koji vozi i smatram da je do sad trebo uhvatit da ovaj bolid ovo ne moze savladat..
Nije da je neki zahtjevan potez ali je bolid vrlo nestabilan..
Nije da ga vozi neki amater..
Sve razumijem, losa forma, samopouzdanje, los bolid, ekipa nema povjerenja i svejedno im je gdje si al i dalje ne znam sta da mislim o ovim greskama..
Ne vidim kako ce taj covjek bit ista bolji u AMu sljedece godine..
To što bolid ne može savladati bazičan potez poput ovoga je druga stvar. Što bi trebao, stati iz Gia cijelu utrku? Činjenično, skoro je nemoguće pretjecati u ovom Ferrariju i treba riskirati maksimalno kako bi se nekoga preskočilo.

Primjerice Leclerc, da li se itko sjeća iti jednog njegovog pretjecanja ove godine? Ja ne. Zato što i ne pretječe uopće, jer nije moguće (osim ako ima 20 krugova mlađe gume), znači ne ide.

Kada se nađeš u ovoj poziciji gdje su svi oko tebe puno brži na ravnici imaš dvije mogućnosti. Ići u rizik i pokušati napraviti pretjecanje ili se vozikati cijelu utrku iza njih i čekati neko čudo.

Nema treće.

Mislim, ionako nemaš šta izgubiti pa onda ideš na potez jer je frustrirajuće stati cijelu utrku iza nekoga u potpunosti zaglavljen. Nema smisla.
slika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Mene ne dira ni 5 posto ako je njegova greška, a meni se ne čini da je.
Zadnji kraj se odjednom izgubio na kočenju.
Ne znam, ako i je dio krivice njegov vjerujem da je veći dio krivice u bolidu.
Da ovako izgubi zadnji kraj na kočenju je čudno...gotovo kao da je otišao u rikverc slučajno umjesto prve brzine.
Ovaj bolid krši i zakone fizike :rofl:

slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@Ferrari
Slazem se u nekim stvarima..
Vjerujem da je i ova bijela linija pomogla u spinu ali ne slazem se da je ovo bio neki extra riskantan potez pa da se izvrtio..
Ne bi se slozio za Leclerca..
Vozi mirnije i bolje od Vettela i bori sa brzim bolidima na stazi nego Seb a ima je i pretjecanja..

Ne mogu vise ni vjerovat da se treci covjek na alltime listi F1 ne moze nac sa bolidom koji je nemirni bronco ali opet..

Nije da se vise nerviram, daleko je Seb od borbe koju je vodio 2017e i 2018e,tad dam gorio a ovo danas lakse sve sjeda..
Fino Alla Fine

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ma i meni je ličilo više do bolida, ali on kaže ovo:
“Very difficult to pass and very difficult to follow and I tried to take a lot of risks, probably too much risk so after that, it was difficult to come back. With the safety car, there was a chance for points but it didn’t happen.

“I was only really gaining in the very last part of the straight and when I was crossing behind, I lost the car in the wake. I need to look again but it was probably too much risk at that time,”
I ne znam šta da kažem na to, sigurno da bolid nije upravljiv za poželiti, ali ipak ako tko treba znati njegovo ponašanje i mogućnosti to je Vettel. Ovo se nije moralo desiti i ne bi se vjerojatno da nije pokušao prestići Williams, ali to mu ne mogu uzeti kao opravdanje.

Sad što se tiče Leclerca i ovogodišnjeg Ferrarija, budimo realni on se u njemu bez obzira na sve fosta bolje snalazi i postiže bitno bolje rezultate. Što se tice njegovih prestizanja, imao je jako dobra 2-3 prestizanja u Austriji, zbog čega je i uzeo podij tad.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Pa jednostavno je zablokirao stražnje kotače.
Amaterska greška kao i velik niz do sada. :chill:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Ferrari je napisao/la: 14.10.2020., 16:09 Ne razumijem ovo. Rekao bi 80% bolid 20% vozač.
Nemoj biti tako strog prema njemu :chill:

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Znate da se gubi downforce u prljavom zraku?

Vettel je vozio jedini trening sa starim bolidom (bez novih nadogradnji). I onda su mu stavili nadogradnje za kvalifikacije. Vettel je izjavio da mu je bolid puno proklizavao, pogotovo u prvom sektoru. I nije prvi put da izjavljuje da mu se bolid ponaša potpuno drugačije u odnosu na treninge. A pošto je Vettel poštenjačina i dobar čovjek, ja mu apsolutno vjerujem. Znamo da Vettel nikada ništa loše neće reći o Ferrariju u javnosti. Pretpostavljam da ima to i u ugovoru, poslije svega sa Alonsom... Ali nije ni Vettel takav čovjek da iznosi prljav veš u javnosti. Ali sam siguran da iza zatvorenih vrata dosta kritikuje sve što ne valja. To je i Ricciardo nedavno izjavio:
It was special, his way of working. The way he kept spurring the team on. He had this special German work ethic. To be extremely focused, to meticulously examine every detail. Sometimes I was really shocked by how brutally open he was about a problem. But I quickly learned that this is the only way to reach your goal. I liked the way he did it.
Vjerovatno se to nekim glavonjama, ili glavonji nije svidjelo... Jer, to je Ferrari...

Meni ovo ništa nije čudno. I ne sumnjam u Vettela ni malo. Kad se ova farsa završi, znam da će Vettel opet biti onaj stari.

Prošle godine je već poslije Kanade sve krenulo prema Leclercu. I opet je Vettel bio tu negdje. Ove godine se još više išlo podešavati prema Leclercovim potrebama. Toliko daleko su otišli da su totalno pokvarili bolid. Nema šanse da je motor odgovoran ni za 20% ovoga zaostatka. I opet, prve tri utrke su bili u egalu. I onda kreće plan C, ili plan F...

Dalmatinac007
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Napravili su bolid samo da odgovara Charlesu i to im se obilo o glavu jer je sporiji .. Ali todtov sin je zadovoljan jer Charles ubija Vettela :chill:

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Nije samo bolid. Početak sezone pokazuje da bi mu Vettel i u takvom bolidu mogao parirati. Ima tu još, čeprkanja po setupu, i ko zna čega još...

A nije ni Ferrariju loše što će biti ovako loše plasirani. Dobit će više vremena u zračnom tunelu za 2022, na koju i pucaju. A svejedno će dobiti dobru lovu za historijsko učešće u F1...

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Previse isprika za top vozača. Defekti na bolidu, bolid po mjeri Leclerca, svađe, podmetanja, losi odnosi, klauzule u ugovoru itd itd. Tu vama par nema kraja okretanju mlina u kontra smjeru.
Ovako kako vi pricate ispada ko da svi ostali imaju Mercedesovu razinu downforcea, ukljucujuci i Leclerca samo eto Vettel se nasao na nemilosti Ferrarija.
Drugo, dobio je jako kasno nadogranje koje su mu bolid ucinile neupravljivim (u biti ajmo biti do kraja precizni, rijec nadogranja pripada Leclercu, ali ako se malo duze zagledate u tu rijec dok zamisljate Vettela onda vidite da pise sabotaža). Uglavnom ako je ta famozna nodogranja ucinila bolid nevozljivim sto je onda sa svim prijasnjim spinovima? Isto je bilo do nadogradnji, defekta itd?
Mozda stvarno i je do defekta, ali ako netko ne propjeva necemo nikad ni znati.
Moje je misljenje da se onda nikad nije ni bio na ti sa hibridima od 2014.

Btw jel se itko moze sjetiti i jednog defekta na Alonsovom bolidu 2014 godine?

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Iceman je napisao/la: 14.10.2020., 22:47
Btw jel se itko moze sjetiti i jednog defekta na Alonsovom bolidu 2014 godine?
Šasija? :prcnjau:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 14.10.2020., 15:41 Mozda zvuci glupo, mozda za neke provocirajuci, ali kad sumiras njegove voznje do i nakon 2014 jedna stvar se da isčitati. Njemu treba V8 atmosferac sa double, blown ili kakav god fensi šmensi difuzor hocete u kojem koliko god on pritiskao taj straznji kraj nece pobjeci i zato je on za mene limitiran vozac (kao i Raikkonen sa famoznim prednjim krajem).
Pa ne mogu se složiti s tom pričom koja se konstantno pokušava provući.

Vettel je dokazao da MOŽE pobjeđivati konstantno i u ovakvim bolidima i boriti se za titulu. Činjenično je.

I dalje ima najviše pobjeda od svih non-mercedes vozača u ovoj eri (ima više od Bottasa u 4 sezone u Mecki), jedini je pružio challenge Mercedesu kroz čitavu sezonu, uzeo back to back poleove i pobjede i slično.

Kako to možeš usporediti s Kimijem? Kimi nije ništa napravio od Ferrarija 2007. a s Lotusom je imao 2 pobjede, a s Ferrarijem 1. Znači tip ima u 10 GODINA 3 pobjede.

Ovaj u zadnjih 5 ima 14 pobjeda.

Mislim kužim zašto to kažeš jer si navijač Kimija i ako kao fol otvoreno kritiziraš "svog ljubimca", a za uzvrat uputiš kritiku eto Vettelu da će to učvrstiti ili napraviti tvoj argument legitimnim iako očito nije.

Max je ove godine u situaciji kao Vettel od 2015-2018 i koliko je on uzeo pobjeda tom Mercedesu? Puno manje nego Seb. I poleova i pobjeda.

Što su radili Ricciardo i Max u 2018? Imali su bolid najbliže Mercedesu u ovoj eri i nisu ništa napravili.

Znači da je valjda i Max limitiran vozač tj. cijeli grid je jer ne mogu napasti pošteno Mercedes i Hamiltona.

Mislim, zanemari ovo što meni piše u opisu "navija za" jer je nebitna činjenica. Ili neku predrasudu. Ja ti generalno kažem kako je i kazati cu kada nešto ne valja, ali ne volim kada se iskrivljavaju činjenice.
slika slika

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Tako je, sve stoji. Realno Vettel je pružio dobre partije, stalno je bio tu negdje, osim prošle i ove godine gdje je evidentno demotiviran. Gurao je taj Ferrari (koji u rukama Kimija nije blisao) bliz titule, i iako je za taj mali korak, kad je imao priliku za šahmat, sam kriv i dao šansu za povratak protivniku, taj auto je gurao na 1. mjesto iako nije bio najbolji.

Isto je evidentno i jasno, da je on tip vozača koji voli jako stabilan zadnji kraj, i općenito stabilan bolid, pa čak i nauštrb brzine na pravcu. Sjetite se njegove vožnje u RedBullu, i recimo njegovih postavki bolida za Moncu jedne godine (ne znam koje), kad su odlučili baciti kocku na brzinu u zavojima a jako žrtvovali pravce (što valjda nikad nitko nije u Monzi). Jednostavno je takav vozač, ne voli kad auto kliže i bježi, i kad vozi takav auto, dodatno je nervozan, nepouzdan i lakše griješi.

Generalno, svi bolidi u hibridnoj eri su dosta nestabilni iza, iako dio toga donosi brake by wire sustav, jer nek tu nešta zakaže začas ode na kočenju, a i također sami forsiraju više kočnica iza kako bi više energije vraćali nazad. Ovo što mu se ovdje desilo vidi se da je neprirodno, jer je njemu bolid pobjegao kontra od smjera zavoja, a na dijelu gdje još pravocrtno vozi. I onda smiriš takav bolid i na izlasku iz zavoja nagaziš i on opet zbog snage počne biježati, e sad je tu granica koliko ko uspijeva forsirati i loviti bolid....i iz kruga u krug troše zadnje gume i problem sve gori. Kažem, jednostavno su ti bolidi takvi. A pogledajte i njegove onboard krugove u RedBullu, gdje on vozi s puno više kočnica naprijed.

Tko se s ovim bolidima navikne na nesaiblan zadnji kraj taj će biti brz, tko ne uspije taj će biti spor i dodatno forsirati i još više griješiti.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
renato2107 je napisao/la: 15.10.2020., 14:12 Tako je, sve stoji. Realno Vettel je pružio dobre partije, stalno je bio tu negdje, osim prošle i ove godine gdje je evidentno demotiviran. Gurao je taj Ferrari (koji u rukama Kimija nije blisao) bliz titule, i iako je za taj mali korak, kad je imao priliku za šahmat, sam kriv i dao šansu za povratak protivniku, taj auto je gurao na 1. mjesto iako nije bio najbolji.

Isto je evidentno i jasno, da je on tip vozača koji voli jako stabilan zadnji kraj, i općenito stabilan bolid, pa čak i nauštrb brzine na pravcu. Sjetite se njegove vožnje u RedBullu, i recimo njegovih postavki bolida za Moncu jedne godine (ne znam koje), kad su odlučili baciti kocku na brzinu u zavojima a jako žrtvovali pravce (što valjda nikad nitko nije u Monzi). Jednostavno je takav vozač, ne voli kad auto kliže i bježi, i kad vozi takav auto, dodatno je nervozan, nepouzdan i lakše griješi.

Generalno, svi bolidi u hibridnoj eri su dosta nestabilni iza, iako dio toga donosi brake by wire sustav, jer nek tu nešta zakaže začas ode na kočenju, a i također sami forsiraju više kočnica iza kako bi više energije vraćali nazad. Ovo što mu se ovdje desilo vidi se da je neprirodno, jer je njemu bolid pobjegao kontra od smjera zavoja, a na dijelu gdje još pravocrtno vozi. I onda smiriš takav bolid i na izlasku iz zavoja nagaziš i on opet zbog snage počne biježati, e sad je tu granica koliko ko uspijeva forsirati i loviti bolid....i iz kruga u krug troše zadnje gume i problem sve gori. Kažem, jednostavno su ti bolidi takvi. A pogledajte i njegove onboard krugove u RedBullu, gdje on vozi s puno više kočnica naprijed.

Tko se s ovim bolidima navikne na nesaiblan zadnji kraj taj će biti brz, tko ne uspije taj će biti spor i dodatno forsirati i još više griješiti.
Zbog boldanog je Lewis toliko dobar i "na ti" sa ovim bolidima, nevezano za Mercedes i dominaciju.

Inače bih se složio s tobom i kolegom @Ferrari oko Vettela. Zadnje dvije sezone ne treba uopšte računati, a greške 2017 i 2018, iako je i sam za njih kriv, dobrim dijelom je i ekipa kriva za neke njegove greške, mada opet Seb je lavovski vozio, i što reče kolega, jedini uspijevao zapapriti Lewisu i Mečki da drže gaće, ostali :thumbsd:
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡