Sebastian Vettel
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
@Ferrari - Pa da li sam ja negdje rekao da Vettel ne može pobjeđivati sa u ovakvim bolidima? Činjenica je da pobjeđivao, pa nisu mu pobjede pale sa neba, al danas sa vremenskim odmakom valjda mogu donijeti neki zaključak ili mišljenje gdje smatram (imam takav dojam) da se najbolje snašao u eri prije 2014. godine.
Ja nisam ni rekao da je Vettel na razini Kimija, nego da je limitiran vozač kao Kimi upravo zbog onog što sam naveo u prethodnom komentaru. Nema tu foliranja. Ja nisam isti čovjek kao od prije 10 godina gdje ću slijepo braniti "svog ljubimca" . Danas stvari postavljam malo drugačije ne bitno za koja ja navijao. Da budem iskren i ovako F1 gledam zbog Ferrarija, a ne zbog Kimija tako da svaku utrku navijam da Vettel bude ispred Kimija.
Kimi je imao čisto solidne vožnje u 2008, Lotus eri i 2018 u drugom dijelu sezone, ali činjenica je da ima bržih vozača od njega.
Daj samo pojasni ovo da su Max i Ricci imali bolide najbliže Mercedesu 2018? Gledajući zasebno RB ili u kontekstu cijelog grida?
Inače ovo što @LH44 napisao da treba zaboraviti posljednje dvije sezone u Ferrariju, a naglašavati samo ono što je bilo do tada ne razumijem zašto? Pa gdje je on bio u to vrijeme? Pa tko je vozio taj bolid nego Vettel? Od kada se to o Vettelu ne smije prigovoriti na njegove vožnje , ali smije se reći što je to Max napravio 2018 (iako što je bio nadobudan i blesav u to vrijeme što je trebao napraviti?)
Ja nisam ni rekao da je Vettel na razini Kimija, nego da je limitiran vozač kao Kimi upravo zbog onog što sam naveo u prethodnom komentaru. Nema tu foliranja. Ja nisam isti čovjek kao od prije 10 godina gdje ću slijepo braniti "svog ljubimca" . Danas stvari postavljam malo drugačije ne bitno za koja ja navijao. Da budem iskren i ovako F1 gledam zbog Ferrarija, a ne zbog Kimija tako da svaku utrku navijam da Vettel bude ispred Kimija.
Kimi je imao čisto solidne vožnje u 2008, Lotus eri i 2018 u drugom dijelu sezone, ali činjenica je da ima bržih vozača od njega.
Daj samo pojasni ovo da su Max i Ricci imali bolide najbliže Mercedesu 2018? Gledajući zasebno RB ili u kontekstu cijelog grida?
Inače ovo što @LH44 napisao da treba zaboraviti posljednje dvije sezone u Ferrariju, a naglašavati samo ono što je bilo do tada ne razumijem zašto? Pa gdje je on bio u to vrijeme? Pa tko je vozio taj bolid nego Vettel? Od kada se to o Vettelu ne smije prigovoriti na njegove vožnje , ali smije se reći što je to Max napravio 2018 (iako što je bio nadobudan i blesav u to vrijeme što je trebao napraviti?)
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
U kojem svemiru je ferrari 2018. bio lošiji od rb-a? Budimo realni po svim analizama je bio vjerojatno najbolji bolid. To što nisu iskoristili šanse je druga stvar i njima se trebalo baviti vodstvo ekipe. Leclerc ili Max bi zadali više problema mercedesu i Hamiltonu nego što je to napravio Vettel. jer kimi nije neko mjerilo brzine bolida.

-
F1 2020
- Karting
- S nama već: 5 god
savjetujem ti da uzmes aspirin jer je ocito da ulazis u sve vece nebuloze kako vrijeme odmice.Dani je napisao/la: 16.10.2020., 12:07 U kojem svemiru je ferrari 2018. bio lošiji od rb-a? Budimo realni po svim analizama je bio vjerojatno najbolji bolid. To što nisu iskoristili šanse je druga stvar i njima se trebalo baviti vodstvo ekipe. Leclerc ili Max bi zadali više problema mercedesu i Hamiltonu nego što je to napravio Vettel. jer kimi nije neko mjerilo brzine bolida.
trebalo bi na forumu otvoriti temu biser dana i onda ubaciti u nju postove ovog danija, ogadio mi covjek sennu zbog ovog avatara
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Treba aspirina na sve strane.F1 2020 je napisao/la: 16.10.2020., 12:14savjetujem ti da uzmes aspirin jer je ocito da ulazis u sve vece nebuloze kako vrijeme odmice.Dani je napisao/la: 16.10.2020., 12:07 U kojem svemiru je ferrari 2018. bio lošiji od rb-a? Budimo realni po svim analizama je bio vjerojatno najbolji bolid. To što nisu iskoristili šanse je druga stvar i njima se trebalo baviti vodstvo ekipe. Leclerc ili Max bi zadali više problema mercedesu i Hamiltonu nego što je to napravio Vettel. jer kimi nije neko mjerilo brzine bolida.
trebalo bi na forumu otvoriti temu biser dana i onda ubaciti u nju postove ovog danija, ogadio mi covjek sennu zbog ovog avatara
Slažem se sa @Dani.
2018. Ferrari je imao bolid koji je bio brži od Mercedesa u više utrka.
To što Vettel nije bio na nivou na kojem se od njega očekuje je drugi par opanaka.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Pa tko ih mora pozivati, nije ova tema zatvoreni klub 
Mislim da barem 95% konflikata dolazi iz nesporazuma. Tako nekako je i ovdje... A onda opet, postoje ljudi koji misle da Mercedes u nekoj sezoni od 2014. nije imao najbolji bolid

Mislim da barem 95% konflikata dolazi iz nesporazuma. Tako nekako je i ovdje... A onda opet, postoje ljudi koji misle da Mercedes u nekoj sezoni od 2014. nije imao najbolji bolid

- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Inače se sa Danijem ne slažem, ali ovdje je apsolutno u pravu.Dani je napisao/la: 16.10.2020., 12:07 U kojem svemiru je ferrari 2018. bio lošiji od rb-a? Budimo realni po svim analizama je bio vjerojatno najbolji bolid. To što nisu iskoristili šanse je druga stvar i njima se trebalo baviti vodstvo ekipe. Leclerc ili Max bi zadali više problema mercedesu i Hamiltonu nego što je to napravio Vettel. jer kimi nije neko mjerilo brzine bolida.

......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

-
Har Kl
- Formula 1
Ovdje kao da se stvorio mali kult ličnosti Vettel. Prvo se ujutro kaže Vettel pa onda dobro jutro
Sve rjeđe i rjeđe imam želju da se suprotstavljam dijelu navijača koji vjeruju da Ferrari sabotira Vettela dok se bore za 6.mjesto
Onako s vremena na vrijeme, kad vidim da se iskrivljiva istorija, ja ću se javiti sa kratkom opaskom. Ne zbog vas, već zbog opasnosti da 100x ponovljena laž ne postane istina
No hard feelings

Sve rjeđe i rjeđe imam želju da se suprotstavljam dijelu navijača koji vjeruju da Ferrari sabotira Vettela dok se bore za 6.mjesto

Onako s vremena na vrijeme, kad vidim da se iskrivljiva istorija, ja ću se javiti sa kratkom opaskom. Ne zbog vas, već zbog opasnosti da 100x ponovljena laž ne postane istina

No hard feelings

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Ja se ne slazem sa tom opaskom..pigmalion je napisao/la: 16.10.2020., 13:58Inače se sa Danijem ne slažem, ali ovdje je apsolutno u pravu.Dani je napisao/la: 16.10.2020., 12:07 U kojem svemiru je ferrari 2018. bio lošiji od rb-a? Budimo realni po svim analizama je bio vjerojatno najbolji bolid. To što nisu iskoristili šanse je druga stvar i njima se trebalo baviti vodstvo ekipe. Leclerc ili Max bi zadali više problema mercedesu i Hamiltonu nego što je to napravio Vettel. jer kimi nije neko mjerilo brzine bolida.![]()
Razlog mog neslaganja nije neka fanbojština niti branjenje Vettela, nego smatram da sudite po situaciji Verstappena i Leclerca danas za dogadjaje iz 2017 i 2018, mozda sam promasio..
Znamo kakav je Max bio junac 2017e dok Leclerca nije ni bilo na gridu te godine..
2018e Max ima dosta dobru sezonu ali se i dalje vozio bez uloga svjetskog prvaka u glavi tako da ne bi bas tako lako napisa da bi on dobio Hama, pogotovo sa nadogradnjama kakve je Ferrari (pretpostavka je da je tih sezona koje se spoticu Sebu vozio Ferrari) prezentira te godine a Leclerc je bio rookie sa dobrom sezonom ali ne tako dobrom
Fino Alla Fine
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Bojim se da ne razumiješ kako to ide. Kad netko kaže da bi Verstappen i Leclerc napravili bolji posao u tom Ferrariju onda misle na idealne verzije Verstappena i Leclerca. Ne onaj Verstappen koji se razbio 8 puta u 7 prvih utrka (ili kako je već bilo?) i ne ovaj Leclerc koji se popeo na bolid timskog kolege u Austriji, razbio bolid u Monzi, Monaku prošle godine, Monaku pretprošle godine, Azerbajdžanu ili Njemačkoj. Ne oni, nego onaj drugi Verstappen i drugi Leclerc kad ne griješe nego voze sjajno. Ti sjajni Verstappeni i Leclerci u usporedbi s grešnim Vettelom bi izvukli puno više 17. i 18.
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
....pristrano, subjektivno i navijački,..... baš kao što ja navijam za Fernanda Alonsa.......avetma je napisao/la: 16.10.2020., 15:13Bojim se da ne razumiješ kako to ide. Kad netko kaže da bi Verstappen i Leclerc napravili bolji posao u tom Ferrariju onda misle na idealne verzije Verstappena i Leclerca. Ne onaj Verstappen koji se razbio 8 puta u 7 prvih utrka (ili kako je već bilo?) i ne ovaj Leclerc koji se popeo na bolid timskog kolege u Austriji, razbio bolid u Monzi, Monaku prošle godine, Monaku pretprošle godine, Azerbajdžanu ili Njemačkoj. Ne oni, nego onaj drugi Verstappen i drugi Leclerc kad ne griješe nego voze sjajno. Ti sjajni Verstappeni i Leclerci u usporedbi s grešnim Vettelom bi izvukli puno više 17. i 18.

Navijači u nama, i "zaljubljenost / ljubav prema našem čovjeku"

......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....

- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Ne brini se, laž neće nikad postati istina, koliko god je puta ponovio... Ja se ne be brinem za to, jer opasnosti nema. Iako ti očito misliš da će ti uspjeti, pa se konstantno ponavljaš...Har Kl je napisao/la: 16.10.2020., 14:42 Ovdje kao da se stvorio mali kult ličnosti Vettel. Prvo se ujutro kaže Vettel pa onda dobro jutro![]()
Onako s vremena na vrijeme, kad vidim da se iskrivljiva istorija, ja ću se javiti sa kratkom opaskom. Ne zbog vas, već zbog opasnosti da 100x ponovljena laž ne postane istina![]()
No hard feelings![]()
- Ciki-F1
- Formula 2
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Zanimljivo kako imamo isto mišljenje ali za različite vozače.Har Kl je napisao/la: 16.10.2020., 14:42 Ovdje kao da se stvorio mali kult ličnosti Vettel. Prvo se ujutro kaže Vettel pa onda dobro jutro![]()
Onako s vremena na vrijeme, kad vidim da se iskrivljiva istorija, ja ću se javiti sa kratkom opaskom. Ne zbog vas, već zbog opasnosti da 100x ponovljena laž ne postane istina![]()
No hard feelings![]()
Ovo bi bilo isto kao da se kaze kako Lewis i Bottas imaju isti status u Mercedesu.
+ferr je pokvaren u ovakvim situacijama.
Imaju mladu zvijezdu koju su potpisali dugogodišnji ugovor i vozača (nebitno koji) koji je na izlaznim vratima.
Valja iskoristiti priliku da uzdignu svoju budućnost u očima javnosti, a kako to bolje napraviti nego pobjedivanjem 4x prvaka.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......
- Cale od Lewisa
- GP3
- S nama već: 5 god
- Navija za: Max Verstappen
Koliko fan boya se iživljava na Vettelu sada, nabio im covjek komplekse jbg. Cinjenica je da prosle godine Charles i Vettel su bili izjednaceni u kvalifikacijama a Vettel brzi u utrci. Cak je i zanimljivo da nakon Signapura kad je mali Todt pobjesnio i uvatio Binnota za jaja da su stvari krenule nizbrdo bas cudno. Druga cinjenica da se Ferrari mora opravdat sto su nogirali Vettela pa kako bi to izgledalo da pobjedi malog a oni ga pustili.. Bas sve neke slucajnosti. 

-
Har Kl
- Formula 1
Znam da neće.Pastor je napisao/la: 17.10.2020., 00:05 Ne brini se, laž neće nikad postati istina, koliko god je puta ponovio... Ja se ne be brinem za to, jer opasnosti nema. Iako ti očito misliš da će ti uspjeti, pa se konstantno ponavljaš...
Zato s vremena na vrijeme i podsjetim na glavni razlog zašto je Ferrari na do sad ne viđen način, odlučio da se odrekne usluga 4x svjetskog prvaka, u kojeg je ulagao sve resurse prethodnih nekoliko sezona.
Što se tiče Leclerca i prošle sezone, momak je došao u tim koji je bio podređen Vettelu i sjeo u bolid koji se pravio prema Vettelu. Odmah na početku sezone je javno rečeno ko je No1 vozač i to je u praksi i dokazano u više navrata, između ostalog i u Singapuru.
Da nije bilo tih odluka, ne bi uopšte bilo izjednačeno te sezone.
Ove sezone su krenuli sa istim pozicijama i rezultat je više nego vidljiv.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Schumacher, Raikkonen, Alonso, Vettel... Zaista neobično da se Ferrari odrekne usluga prvaka u korist nove zvijezde.Har Kl je napisao/la: 17.10.2020., 11:20 ... zašto je Ferrari na do sad ne viđen način, odlučio da se odrekne usluga 4x svjetskog prvaka, u kojeg je ulagao sve resurse prethodnih nekoliko sezona.
Jel ovo isto spada u jednu od izjava koje će postati istina ako se dovoljno puta ponove? Bez obzira koliko puta ljudi iz F1 ekipa kažu da se radi najbrži mogući bolid, a onda je na vozačima da se prilagode, a ne obrnuto?
-
Har Kl
- Formula 1
Schumacher i Alonso su otišli svojom voljom, postoji razlika.
Raikkonen OK. Ali Raikkonen je također otpušten zato jer su smatrali da je spor.
Da tačno je to što govoriš, ali Vettel je bio taj koji je testirao bolid za 2019. Inžinjeri prave najbrži bolid kako oni to svojim znanjem mogu.
Ali oni ga prave na način da njihovi vozači budu brži. Zato i jest problem novajlijama u ekipama da se prilagode bolidu pogotovo prvih nekoliko utrka.
Ne smatram da su Vettel i Leclerc imali isto znanje, koji je maksimum koji se može izvući iz bolida na početku sezone.
Raikkonen OK. Ali Raikkonen je također otpušten zato jer su smatrali da je spor.
Da tačno je to što govoriš, ali Vettel je bio taj koji je testirao bolid za 2019. Inžinjeri prave najbrži bolid kako oni to svojim znanjem mogu.
Ali oni ga prave na način da njihovi vozači budu brži. Zato i jest problem novajlijama u ekipama da se prilagode bolidu pogotovo prvih nekoliko utrka.
Ne smatram da su Vettel i Leclerc imali isto znanje, koji je maksimum koji se može izvući iz bolida na početku sezone.