Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Možemo obratiti pažnju i na to. 2011. koja mu je bila najgora sezona u karijeri, 3x nije završio u bodovima od toga 1x mehanički kvar.
Na stranu raketa i kanta. Vozio je i MS rakete u svoj vakat. Opet nije imao ovoliki niz. Čak i ako izbacimo mehaničke kvarove, iako Ferrari u vrijeme dominacije Ferrarija je bio jako pouzdan, opet neće taj niz biti ni blizu onoga što je Hamilton uradio.

Neke stvari koje su izuzetne su i rijetke. Zato i spadaju u kategoriju all time records.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
_bataziv_0809 je napisao/la:Da i ja mislim da bi u Williamsu 1992 uzeo naslov protiv Mansella. Vjerovatno i protiv Piqueta koji nije bio zdravstveno ok. Protiv Senna i Prosta tesko da bi imao i teoretske sanse.
Protiv Piqueta bez oštećenja vida ne bi uzeo, kao što ni Mansell ne bi imao nikakvih šansi 1987. poslije onog incidenta gdje je Piquetu oštećeno 80% vida.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Mazzacane
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Minardi
LH44 je napisao/la: 16.09.2020., 21:58 Protiv Piqueta bez oštećenja vida ne bi uzeo, kao što ni Mansell ne bi imao nikakvih šansi 1987. poslije onog incidenta gdje je Piquetu oštećeno 80% vida.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
Zašto Mansell ne bi imao nikakve šanse, ako je 1986. protiv 100% zdravog Piqueta bio kandidat za naslov do posljednje utrke?

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Mansell je nekoliko titula izgubio, Piquet je nekoliko titula dobio.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Mišljenja sam da je bolji od Mansella, a gledao sam dosta materijala vezano za sezone u Williams Hondi.
slikaslika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Također, Piqet je bio iznimno talentiran, rekao bih u rangu Senne, samo što ga Formula 1 nije toliko zanimala kao Ayrtona.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

LH44
Formula 1
Formula 1
Explorer je napisao/la: 18.09.2020., 09:12 Također, Piqet je bio iznimno talentiran, rekao bih u rangu Senne, samo što ga Formula 1 nije toliko zanimala kao Ayrtona.
Senna perfekcionista, Piquet nešto kao Hunt ili Kimi. Svejedno poslije Senne je po meni Piquet bio najbrži u jednom krugu, tek onda Prost i Mansell. Što se tiče preticanja i race-crafta, tu je bolji od sve trojice :thumbs: Jedini problem je što ga niko nije volio jer je bio budaletina, najgori od sve djece :zubo:

slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Leclerc
Za mene najbolje pretjecanje ikad, za naježiti se :klanjam:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
F12000 je napisao/la: 18.09.2020., 21:55 Za mene najbolje pretjecanje ikad, za naježiti se :klanjam:
Također, em je zakačio travu, em sa vanjske strane, još je i drift odradio, a neki kažu da je i srednjaka pokazao u sred drifta :thumbs:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
LH44 je napisao/la: 18.09.2020., 21:53
Explorer je napisao/la: 18.09.2020., 09:12 Također, Piqet je bio iznimno talentiran, rekao bih u rangu Senne, samo što ga Formula 1 nije toliko zanimala kao Ayrtona.
Senna perfekcionista, Piquet nešto kao Hunt ili Kimi. Svejedno poslije Senne je po meni Piquet bio najbrži u jednom krugu, tek onda Prost i Mansell. Što se tiče preticanja i race-crafta, tu je bolji od sve trojice :thumbs: Jedini problem je što ga niko nije volio jer je bio budaletina, najgori od sve djece :zubo:

Red bi bio da se oko nečega i složimo, a pogotovo oko boldanog.
Plus, lik je bio j...č (nakon Hunta, drugi najveći koji pamti F1), veliki zajebant, volio je popit, 3 ili 4 braka, 7 djece (priznate :chill: ),.....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 18.09.2020., 22:17
LH44 je napisao/la: 18.09.2020., 21:53

Red bi bio da se oko nečega i složimo, a pogotovo oko boldanog.
Plus, lik je bio j...č (nakon Hunta, drugi najveći koji pamti F1), veliki zajebant, volio je popit, 3 ili 4 braka, 7 djece (priznate :chill: ),.....
I pored svega toga, tip je znao mehaniku bolida i znao je štimati postavke, kako on veli da mu je što lakše voziti bolid, znao je sa ljudima komunicirati i manipulisati, npr. 1987 britanska ekipa sa britanskim vozačem :zubo: što je opičeno kad skontaš cijeli karakter. Brzina i u kvalama i na utrci, race-craft/preticanja, muda, socijalna inteligencija, poznavanje mehanike bolida, zajebant, alkos, j...č! Mislim kad bih birao vozača 80ih, do onog incidenta u San Marinu '87 ako se ne varam, vjerovatno bih prvo htio Piqueta, pa tek onda ostali dolaze u obzir, mada kasnije je ipak Senna se razvio u vozačinu, a i Prost je bio tu negdje, Mansell malo lošiji. Opet, nemamo pojma kakav bi Piquet bio da mu vid nije otišao, jer ne vjerujem da ga niko od top ekipa ne bi htio od '88 do '91 + možda bi vozio i poslije '91. Ovako je '88 izgubio sekundu po krugu i tu je bio kraj Piqueta.
slikaslika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Uh evo konsenzusa na neocekivanom mjestu-temi Lewis Hamilton, ali offtopicarimo :mrgreen:

I ja sam veliki fan Piqueta i mislim da je zadnji simbol jednog vremena kada si mogao biti visetruki prvak i imati mnogo izvansportskih aktivnosti nekarakteristicnih za sportase :mrgreen:

Za mene osobno i na svim listama, objektivnim i subjektivnim top 3 je uvijek 1. Fangio 2. Prost 3. Piquet :klanjam:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 22.09.2020., 08:13 Uh evo konsenzusa na neocekivanom mjestu-temi Lewis Hamilton, ali offtopicarimo :mrgreen:

I ja sam veliki fan Piqueta i mislim da je zadnji simbol jednog vremena kada si mogao biti visetruki prvak i imati mnogo izvansportskih aktivnosti nekarakteristicnih za sportase :mrgreen:

Za mene osobno i na svim listama, objektivnim i subjektivnim top 3 je uvijek 1. Fangio 2. Prost 3. Piquet :klanjam:
Nije da imam Top 10 listu, ali bez Piqueta je ne bi bilo, vrlo vjerovatno bi završio u top 5 :thumbs:
slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Meni Piquet ne može upasti u top 5.
Ovako ja zamišljam listu top 10 vozača. Redoslijed vozača u 2. i 3. grupi nije uopšte bitan. Redao sam ih prema godinama aktivnosti.
1. tier: Niki Lauda
2. tier: Lewis Hamilton, Michael Schumacher, Ayrton Senna, Manuel Fangio.
3. tier: Fernando Alonso, Alain Prost, Nelson Piquet, Jackie Stewart, Jim Clark.

Moralo bi se naći mjesto i za Stirling Moss, Hakkinen, Hill, ali nedostaje stolica.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
https://www.nacional.hr/trojica-policaj ... prosvjedi/
Što će sada Hamilton? Nova majica na vn Rusije? :rofl:
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
blown diffuser je napisao/la: 24.09.2020., 08:26 https://www.nacional.hr/trojica-policaj ... prosvjedi/
Što će sada Hamilton? Nova majica na vn Rusije? :rofl:
Ali prvo se bude konzultirao sa mister Putin. :rofl:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Lewis Hamilton has been included in this year’s TIME 100 list of the most influential people in the world.

The Mercedes driver, who is going for his seventh world championship this year, has joined an exclusive list that includes politicians, musicians, activists and sports stars, as the result of his form on track and the efforts he has made to combat racism.
Gasi miješalicu, motaj kablove...
slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Dok čekam kvalifikacije, razmišljam o tom broju 91 za kojeg sam vjerovao da nikada neće pasti i broju 7 koji pada kroz nekoliko tjedana.

Da, istina ne mogu prihvatiti Lewisa ispred Michaela pa ni Ayrtona ali brojke su neumoljive, rezultat je nestvaran. Da, za mene nikad neće biti najveći jer je to ionako subjektivno ali moram skinuti kapu.

Cijelo dopodne gledam Michaela na YouTube, sto puta pregledane klipove i tek sam eto sada svjestan onoga što će Lewis brojčano izjednačiti, nadmašiti.

Da, mogu kriviti auto što rekordi mog heroja padaju, mogu nalaziti izgovore, pa i opravdane razloge zašto ne favoriziram Lewisa iako sam ga na početku karijere jako favorizirao i iako sam skinuo kapu kad je odlučio Mclaren zamijeniti Mercedesom. Mogu što hoću, ali Lewis skida sve rekorde. Svijet ide naprijed, rekordi su tu da se ruše, Formula 1 je tu da svijet automobilizma gura naprijed.

Za vrijeme rata 1994, bio sam u izbjeglištvu, klinac. Ćale je došao s ratišta da pogledamo utrku. Imola. Tata ljubitelj Ayrtona, a ja klinac koji tek napola razumije zašto tata šeta po sobi u krug i par sati kasnije plače.

Michaelova presica nakon izjednačavanja broja pobjeda s Ayrtonovima, ja sretan jer sad je moj heroj najbolji, ćale kaže da će Michael porušiti sve. Više manje sve utrke ja i ćale pred TVom skupa.

A sutra, ja i moj sinčić odošmo u slavoniju do starog da gledamo kako pada onaj rekord za koji sam mislio da nikada neće. Nisam čak ni tužan ni ljut. Drago mi je da svijet ide naprijed.

I unaprijed bez fige u džepu čestitam Lewisu za sve što je ostvario na stazama kroz protekle godine. Mog će heroja prestići iako mi nikad neće biti bolji, brži ili draži. Ali wow... 91 pada, kakva vremena za pratiti F1. I mnogoj djeci heroj je rođen, baš kao što je mom ćaći bio Senna, a meni Michael.

Svaka čast Lewisu, a ti Gazda, dobij tu 92 pobjedu i vrati se čestitati Lewisu. Budi moj heroj do kraja.

Mislim i da će susret Micka i Lewisa probuditi more emocija i jedva čekam da opet vidim: P1. Schumacher.
"What a little star." May 26, 2012.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Svaka čast za komentar :thumbs:

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Svaka cast na komentaru.

Normalna stvar za Michaelove fanove , da tko god srusi njegove rekorde oni nece biti zadovoljni. Nebih niti ja.
I koliko god netko bio nezadovoljan , tuzan , razocaran. Koliko god netko bio misljenja da je sve na svijetu Lewisu poklonjeno ,da mozda nije zasluzio te rekorde itd. Ipak se treba sportski cestitati na tom fenomenalnom uspjehu. Ne Lewisu , nego bilo kome da je skinuo rekorde ili bilo kome u buducnosti koji ce skinuti te rekorde.
Jer kako si i sam naveo , to je sport , sport ide dalje , rekordi su ovdje da se ruse. Svi bi mi da nas idol drzi rekorde do kraja svijeta ,ali neide to tako.

Jos jednom :thumbs: za komentar.

P.S.
Pisem kao da je Lewis to vec napravio. Nije . Ali budimo realni :D
slikaslika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡