Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
https://www.google.com/amp/s/www.skyspo ... at-mugello

Blm pod istragom FIA, zbog istaknutih političkih poruka.

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari
Hamilton pod istragom FIA zbog moguce politicke poruke na majici prije starta u Mugello
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Testarossa je napisao/la: 14.09.2020., 20:53 Hamilton pod istragom FIA zbog moguce politicke poruke na majici prije starta u Mugello
:facepalm:
Fino Alla Fine

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Ima ona iz Malog mista... Necu politiku u moju butigu. U mojoj butigi se moze samo o balunu.
Nadam se da ce FIA stati tom njegovom aktivizmu. Široka je Amerika pa izvolte. Zivim u UK. 70 milijuna stanovnika, veiliki broj policajaca ne nosi oruzje. Iskreno policiju je tesko i vidjeti na cesti, ali ne znaci da nemaju sranja na kvadrat. Ne razumijem zasto kad kliknem na bilo koji english speaking F1 portal moram citati o njegovom aktivizmu, ali kad se dogodi teroristicki napad u Europi u kojem uglavnom poginu bijelci on je devastated jedan dan i nikog ne smara 6 mjeseci o tome. Imam screenshot koliko je bijelaca, crnaca i hispanaca ubijeno od strane policije od 2017-2020 u USA

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Ferrari je napisao/la: 12.09.2020., 23:38 :facepalm: :facepalm: :facepalm:

slika
Trebalo bi Luji skrenut pažnju - "there s no diversity"

slika

& barem jedan Na'vi bi trebao biti crne boje kože :bonk: :zubo: :rofl:
slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Breanna Taylor upoznat sa slučajem bila umiješana u prodaju droge sa svojim dečkom. Zanimljivo svi kriminalaci dobili potporu velikih sportaša.

Sent from my GM1913 using Tapatalk

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
A da F1 temu držimo o F1, umjesto o aktizivmu? :bonk:

Lotus
Karting
Karting
S nama već: 5 god 2 mj
Navija za: Lotus
A čuj ovo je tema o Lewisu Hamiltonu, trenutno nemamo o čemu govoriti osim o njegovu aktivizmu

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
MrDoomroom je napisao/la: 15.09.2020., 09:15 Breanna Taylor upoznat sa slučajem bila umiješana u prodaju droge sa svojim dečkom. Zanimljivo svi kriminalaci dobili potporu velikih sportaša.

Možeš li malo pojasniti, jer kažeš da si upoznat sa slučajem?
Nisam pratio ovaj slučaj, jer slabo inače pratim ova dešavanja. Ali bilo je puno vijesti sa ovim detaljima pa čovjek htio ili ne pročita neke detalje.

Ja koliko se sjećam, ona je upucana u svom stanu, dok je bila sa momkom.
Potjernica je bila izdata za njenim bivšim momkom, koji jeste bio umiješan u prodaju droge, ali oni nisu bili u vezi recimo godinu dana. Oni su upali u njen stan i zapucali. Njen momak je imao pištolj i imao je dozvolu je uzvratio. Ona je poginula dok je bila u krevetu.
Ne znam kako to se može prezentovati kao ispravan postupak?
Ne sjećam se uopšte te informacije da je ona bila kriminalka. Čak mi je u glavi ostao podatak da je bila stalo zaposlena i da veze nije imala sa kriminalom.
A da F1 temu držimo o F1, umjesto o aktizivmu?
Slažem sa ovom rečenicom, ali ako mogu zamoliti bar za odgovor, obećavam da neću replicirati, šta god da odgovori.
Zaista ne znam puno o ovome, ali ne volim kad sam pogrešno informisan.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Za prvu ruku ovo ako što novo izađe budeš informiran.

https://www.yumpu.com/en/document/read/ ... -redacted1

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la:A da F1 temu držimo o F1, umjesto o aktizivmu? :bonk:
Razumijem ali sam LH nam gura pod nos svoje aktivnosti da i mi postanemo osviješteni, jer do sad smo bili rasisti i ne tolerantni prema drugima.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
MrDoomroom je napisao/la: 15.09.2020., 10:59 Razumijem ali sam LH nam gura pod nos svoje aktivnosti da i mi postanemo osviješteni, jer do sad smo bili rasisti i ne tolerantni prema drugima.
Nije teško za zaključiti da Lewis nije pretjerano bistar tip kad je riječ o nečemu van vožnje F1 bolida. :neznam:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Molim te informiraj me kad bude nešto novo, jer ovdje ne piše da je ona povezana sa prodajom droge kako si gore naveo. Obećao sam da neću replicirati pa ću samo dodati da ovaj izvještaj baca drugačije svijetlo :thumbs: . Nedovoljno opet da bih mogao zaključiti bilo šta.

Interesantno je da meni, koji sam fanboy Lewisa Hamiltona, ne iskače na google njegov aktivizam van F1, a vi se osjećate da vam on gura pod nos svoje aktivnosti. Ja se uopšte ne osjećam prozvanim ni u jednoj njegovoj poruci.

Ova tema bi trebala da služi da se diskutuje o njegovim dostignućima u F1.
Ovaj vikend je i službeno Hamilton zauzeo 1.mjesto po osvojenim bodovima, a prema bilo kojem kriteriju bodovanja.

slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 15.09.2020., 12:25 Interesantno je da meni, koji sam fanboy Lewisa Hamiltona, ne iskače na google njegov aktivizam van F1, a vi se osjećate da vam on gura pod nos svoje aktivnosti. Ja se uopšte ne osjećam prozvanim ni u jednoj njegovoj poruci.
Ni ja. Samo ne volim da mi se itko obraća s visine moralizirajući, pogotovo tamo gdje tome nije mjesto, a pogotovo ako će onda prigodno preskočiti stvari koje mu ne odgovaraju. Inače se to zove licemjerje, a kod Lewisa je vjerojatnije da se zove umna ograničenost.

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Diversity
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
I nedostatak opce kulture i formalnog obrazovanja.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 15.09.2020., 12:32
Har Kl je napisao/la: 15.09.2020., 12:25 Interesantno je da meni, koji sam fanboy Lewisa Hamiltona, ne iskače na google njegov aktivizam van F1, a vi se osjećate da vam on gura pod nos svoje aktivnosti. Ja se uopšte ne osjećam prozvanim ni u jednoj njegovoj poruci.
Ni ja. Samo ne volim da mi se itko obraća s visine moralizirajući, pogotovo tamo gdje tome nije mjesto, a pogotovo ako će onda prigodno preskočiti stvari koje mu ne odgovaraju. Inače se to zove licemjerje, a kod Lewisa je vjerojatnije da se zove umna ograničenost.

Da, već smo se složili da Lewis pretjeruje. Nismo se složili oko umne ograničenosti, jer ga smatram vrlo inteligentnom osobom. Da li je u pitanju neka bolest ili opsesija, nisam mjerodavan da dam sud. Znam da se ni meni ne sviđa također da mi neko sa visine moralizuje, pogotovo kad tu osobu ne smatram dovoljno obrazovanom po tom pitanju (što je @bataziv lijepo nedavno obrazložio).

Međutim, on se u svojim objavama ne obraća meni, ako ja neću da ga slušam. On se obraća onima čiju pažnju je privukao sa svojom objavom.
Ova dešavanja na podijumu je skroz nešto drugo. Ukoliko pravilnikom nije riješeno, treba zabraniti. Ukoliko je već zabranjeno, treba kazniti.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
78% navijača F1 smatra da je Hamilton trebao biti kažnjen zbog poruke koju je nosio prošlog vikenda.

https://formula1news.co.uk/78-of-f1-fan ... r-tribute/

S druge strane, Benson javlja da je Hamilton objavio na instagramu da neće prestati sa svojim aktivnostima. https://twitter.com/andrewbensonf1/status/1305812476798406656 Ja da sam na mjestu odgovornih lica, ja bih uveo +3 kaznena boda. Njemu novčana kazna i ne znači puno. Pa ako voli nek izvoli.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Lewis neka oglasava, reklamira, rusi koga hoce u svoje privatno vrijeme.
Kada je u sluzbi Mercedesa na GP vikendu pod okriljem Formule 1, mislim da bi neka kazna bila prikadna ako se vec F1 ogradjuje od toga i ne podrzava privatne poruke toga tipa.
Kako rece @Har Kl, novcana kazna sigurno ne..
Fino Alla Fine

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Diversity
Bmk što on koristi ta online sranja za ta preseravanja. To pali ovu Kardašijan filter generaciju, ali mi je pun k gledat te poruke u F1. O tim slučajevima rasnih ubijanja mi gledatelji samo možemo nagađat iz onoga šta nam mediji serviraju. Šta recimo da se ustanovi da je dotična kriva ili tako nešto? Bi li i dalje nosio majicu. Privatno nosi majice kakve god želiš, ali ne želim(o) ta sranja u F1. Btw, i FIA je gomila idiota i umjesto da sve takve poruke sankcioniraju pod prijetnjom izbacivanja oni se prave mutavi kao i u hrpi drugih stvari.
Diversity sranja nek zadrži za svoje dvorište.
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡