Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Prijatelju da neduzim jer nema smisla Mercedes i VW su 2 najace autoindustrije na svijetu statisticke podatkebbas i neznam a i nezanimaju me a o Mercedesu se moze nabrojat milion stvari po cemu su dobriba o VW da ne pricam sta rade ali nije ni mjesto ni vrijeme i nemam volje za duge rasprave.
Najveca greska kod Mecke je sto se to nekvari bilo da je 1990 godiste il 2016 a Ferraria nevidim tu tako blizu isto vrijedi i za VW koji pravi nevjerovatne motore a vecina ih zna sta rade u Americi.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Ne znam zašto uopće uspoređivati Ferrarije i Mercedese (kada pričamo o automobilima), ali dobro..... Ako se koncentriramo na SLS i 458/488 ok, ali sve drugo pada u vodu.
Kada govorimo o prevarantskom VW, ipak bih rekao da oni nisu jedini (ali naravno ja nemam dokaz o tome i o kome). No.... mislim da je u ovom slučaju upletena politika na najvišem nivou.
Da se vratimo na temu... Hamilton ima pravo voziti što god hoće u slobodno vrijeme, ali hej.... On vozi LaFerrari. Top model najvećeg suparnika u F1. :thumbsd:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
alonso5 je napisao/la:Prijatelju da neduzim jer nema smisla Mercedes i VW su 2 najace autoindustrije na svijetu statisticke podatkebbas i neznam a i nezanimaju me a o Mercedesu se moze nabrojat milion stvari po cemu su dobriba o VW da ne pricam sta rade ali nije ni mjesto ni vrijeme i nemam volje za duge rasprave.
Najveca greska kod Mecke je sto se to nekvari bilo da je 1990 godiste il 2016 a Ferraria nevidim tu tako blizu isto vrijedi i za VW koji pravi nevjerovatne motore a vecina ih zna sta rade u Americi.
Ja sam spominjao popularnost i cijenjenost marke...ne ko je najjači u autoindustriji jer Ferrari tu sigurno ne moze biti sa 6-7 tisuća auta koje proizvede na godinu.
A ako ćeš biti tvrdoglav i tvrditi neistinu evo ti lijepo popis:
[ link do slike ]
Pogledaj gdje je Daimler...

Toliko o tome...

@Iceman
Pa jbg kada Mercedes nema superautomobile...neće valjda uzeti C klasu, ako moze uzeti komotno jedan od najeksluzivnih i najboljih auta svijeta.
Ja ne bi nikada pristao na takvu klauzulu u ugovoru jer sigurno momčad s kojoj potpisuješ (a ti svjetski prvak i ultrabrz vozač) neće na tome inzistirati i ako odbiješ jer te sigurno neće odbiti..(ako stave to u ugovor)
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Naravno, treba zabraniti svaku individualnost. A cmizdriti za dobrim-starim vremenima u F1. Srecom, ekipa koja bi zabranila izbor automobila i ko zna cega jos nema prakticno nikakav uticaj na razvijeni svijet danas jer fasizam nije ono sto prolazi. Pa cak i kada je "tupavi" Lewis upitanju.
No!

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Iceman je ovdje pogodio jer Ferrari proizvodi vecinom sportska brza auta dok kod Mercedesa to nije slucaj osim putnickih auta jos su tu kamioni i autobusi.Od brzi serija kod Mercedesa izdvojio bi vec pomenutog SLS-a pa mozda cak i AMG ali meni omiljeni su Brambusi koji pod poklopcem imaju Mercedesov motor a sto se tice ove teme vec sam dao svoje misljenje da Lewis u slobodno vrijeme ima pravo sta god hoce da voza.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

fap
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: mclaren
Da gde je Mercedes a gde Ferrari .Jedan Mercedes protiv cele italijanske i skoro Americke auto industrije.
Sto se tice da Nemci ne prave najbolja kola pa sta ce vam onda jedan Vettel u timu ili ostali strucnjci koji svakako nisu Italijani.
Ili ako vec gledas Fiat koji je cela Italijanska auto industrija gde su oda u poredjenju sa Nemackom autoindustrijom, pa ne mogu Italijani ni prasinu da im pokupe
Navijam za Mclaren,Ferrari,Mercedes,RB,Willijams.
Hamilton,Alonso,Vettel,Raikonen,Baton,Perez.,pa i ja de se pridruzim trendu navijanja za celu F1

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Pa Vettel je u doba najvece dominacije RBR-a kupio sebi Ferrari Calfornia-u, zato ne vidim problem da Hamilton voza isto jedan Ferrari. Pa Hamilton u svojoj kolekciji ima McLaren, Porsche-a, Maserati, Audi, Bentley, Rolls-Royce itd. skoro svi nabrojani su bukvalno u vlasnistvu, Ferrari-a, BMW-a i VW-a. I jos nesto Hamilton nije nikakv "ambasador" Mercedesa, ocigledno nema dodatnu svotu novca da promovise Mercedes, kao sto je to nekad radio Schumacher.

I btw. ako hocete vozat F1 van trkacih staza, onda je to LaFerrari i potpuno ga razumijem :)
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

dmw
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso
Ferrari je napisao/la: [ link do slike ]
Renault i Nisan su zajedno.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
dmw je napisao/la:
Ferrari je napisao/la: [ link do slike ]
Renault i Nisan su zajedno.
E i?
Posluju odvojeno...dijele skladišta, određene pogone, shipping i tako manje troše i vise zarađuju.
Nissan prodaje duplo vise auta od Renaulta.
slika slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Zajebo cipele :rofl: :rofl: :rofl:

[ link do slike ]
slikaslika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ferrari je napisao/la:
alonso5 je napisao/la:Prijatelju da neduzim jer nema smisla Mercedes i VW su 2 najace autoindustrije na svijetu statisticke podatkebbas i neznam a i nezanimaju me a o Mercedesu se moze nabrojat milion stvari po cemu su dobriba o VW da ne pricam sta rade ali nije ni mjesto ni vrijeme i nemam volje za duge rasprave.
Ja sam spominjao popularnost i cijenjenost marke...ne ko je najjači u autoindustriji jer Ferrari tu sigurno ne moze biti sa 6-7 tisuća auta koje proizvede na godinu.
A ako ćeš biti tvrdoglav i tvrditi neistinu evo ti lijepo popis:
[ link do slike ]
Pogledaj gdje je Daimler...

Toliko o tome...
Pričaš o nečemu i staviš potpuno krivu tablicu. Za one koji znaju engleski lijepo piše da je to rang lista po broju proizvedenih automobila.
A ja ti dajem link za stvarnu vrijednost marke/proizvođača pa ti usporedi i vidi gdje si pogriješio
http://www.statista.com/statistics/2737 ... worldwide/
slika

fap
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: mclaren
Pa gde je tu jedan Fiat ili Ferrari
Navijam za Mclaren,Ferrari,Mercedes,RB,Willijams.
Hamilton,Alonso,Vettel,Raikonen,Baton,Perez.,pa i ja de se pridruzim trendu navijanja za celu F1

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
fap je napisao/la:Pa gde je tu jedan Fiat ili Ferrari
Upravo to. Ferrari je procijenjen na 9,8 milijardi dolara, a fiat chrysler na 7,29 milijardi dolara.
slika

dmw
Baniran
Baniran
Dani je napisao/la: Pričaš o nečemu i staviš potpuno krivu tablicu. Za one koji znaju engleski lijepo piše da je to rang lista po broju proizvedenih automobila.
A ja ti dajem link za stvarnu vrijednost marke/proizvođača pa ti usporedi i vidi gdje si pogriješio
http://www.statista.com/statistics/2737 ... worldwide/
Ja nista ne vidim. Moze c/p.
Dani je napisao/la:
fap je napisao/la:Pa gde je tu jedan Fiat ili Ferrari
Upravo to. Ferrari je procijenjen na 9,8 milijardi dolara, a fiat chrysler na 7,29 milijardi dolara.
No way...

Pa Ferari ne prodaje aute kolko FCA.
Ferari revenue € 2.3 billion (2013)

FCA revenue €96.090 billion(2014)

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Ni meni sada ne dozvoljava. Šteta. Ovo nema veze sa prodajom automobila već vrijednošću marke.

toyota 28,913
bmw 26,349
mercedes-benz 21,786
honda 13,332
ford 13,106
nissan 11,411
audi 10,127
vw 9,283
land rover 4,987
lexus 4,329
I recimo ovo friško:
Fiat Chrysler (FCAU) Stock Tumbles on Lawsuit, Allegations of Falsified Sales
edit: fiat chrysler po FCAU ima vrijednost/Market cap $12.35B .
slika

dmw
Baniran
Baniran
Dani je napisao/la:Ni meni sada ne dozvoljava. Šteta. Ovo nema veze sa prodajom automobila već vrijednošću marke.

toyota 28,913
bmw 26,349
mercedes-benz 21,786
honda 13,332
ford 13,106
nissan 11,411
audi 10,127
vw 9,283
land rover 4,987
lexus 4,329
I recimo ovo friško:
Fiat Chrysler (FCAU) Stock Tumbles on Lawsuit, Allegations of Falsified Sales
edit: fiat chrysler po FCAU ima vrijednost/Market cap $12.35B .
Ma to nije nista opste je poznato da su 3 najveca proizvodjaca na svetu General Motors, Tojota i VW.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
E moj Dani :facepalm: :facepalm:
Lijepo se vratite pa vidite što sam napisao i na što sam ja mislio...POPULARNOST I CIJENJENOST MARKE!
Niti sam spominjao prodaju niti zaradu nit vrijednost...
Ovo sam stavio jer me povlačio za jezik alonso5...i Dani lista je onakva kakva je i to je činjenica.
Toyota,VW,GM...kakav Mercedes i Daimler...
slika slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Jedno je prijatelju broj proizvedenih automobila, a drugo je vrijednost marke.
@ferrari
Daj mi pojasni kako se vrednuje cijenjenost marke ? Da li je to mozda vrijednost marke na trzistu ili u glavama navijaca?
.
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Nemojte mijesat babe i zabe! Po profitu Ferrari je slabiji caki od KIA-e! Na Forbes-ovoj listi Ferrari je negdje na 250 mjestu, no Ferrari se ne bavi sa velikom proizvodnjom automobila, prije svega mislim na stancanje raznoraznih modela, gdje cifre prelaze preko 50 000 po mjesecu. Kod njih akcenat je bacen na unikat i brzinu. Toyota je po proizvodnji daleko veci gigant od Ferrarija, ali po pitanju svog imena je daleko manje popularna kompanija od Ferrarija.

Evo vam jedan primjer, da vam neko ponudi Toyotu Prius ili Ferrari 458 Italia-u, sta bi ste vi od toga uzeli? Mozda je Toyota 5 x izdrzljivije auto od Ferrarija, no opet sta bi ste vi uzeli?! Vas mozak ne bi ni jedne sekunde razmisljao, vec bi uzeo Ferrari, jer u podsvijesti svi znate ko je Ferrari! Ehh to je taj brand koji je jak u svijetu, da vam neko ponudi Hondu Civic, onda bi ste se dobro zapitali sta bi uzeli Toyotu ili Hondu?

Ferrari je zbog svojih rashoda i prihoda, mozda najprofitabilnija kompanija u svijetu. Oni lupam uloze 2 milijarde na odredjene modele, zarade 6 milijardi! To je za takvu kompaniju mnogo novca, a svi znamo da je Ferrari luksuz danasnjeg drustva, to je nesto sto te odvaja od obicnog smrtnika i oni svoje modele rade po naruđbi, tako da razumijem Hamiltona sto ima jednog La Ferrarija, takav model ne mogu bas svi priustit.

I jos jedna stvar, Ferrari nije komercijalan, Ferrari je unikatan i oni se cvrsto drze tradicije. Recimo BMW je usao u duboku komercijalu, izdali su bukvalno modele od 1 do 10, sto od M-ova, pa do X-ova! Prije je bio samo M3 i 5, sad imamo i 1, 4, 6, cak ce biti i 2, pa isto od X-a bila je 5, sad imamo 1,3,4,,6 itd. No takve stvari daju profit.

Da ne duzimo, danas svi tezimo da imamo nesto unikatno, no takvo sto i kosta, mozda neki modeli kostaju i previse, ali to je sve zbog imena i reputacije! Adidas i Nike su dva vodeca branda u svijetu po pitanju sportske opreme, cinjenica je da bi smo svi dali koji euro vise na takve modele, nego na neke Umbro ili Kappa modele, naravno sa onom narodnom 'koliko para - toliko i muzike'.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Frantic
Formula 1
Formula 1
Dani je napisao/la:Jedno je prijatelju broj proizvedenih automobila, a drugo je vrijednost marke.
@ferrari
Daj mi pojasni kako se vrednuje cijenjenost marke ? Da li je to mozda vrijednost marke na trzistu ili u glavama navijaca?
.
Evo ti link. Jbga, opet brljamo Lewisovu temu.
http://www.f1puls.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=207
I još jedan.
Ustvari, ovaj link govori, između ostalog, o JAČINI I SNAZI BRANDA, nevezano za proizvodnju, prodaju, finansijsku vrijednost, dionice, berzu, ....., pa vidi gdje je tu Ferrari.
http://brandfinance.com/images/upload/b ... 0_2015.pdf
Naravno, s finansijske strane Ferrari je sitan za Toyotu, VW, BMW, Benz, GM, Ford, .....
@Slawenovsky je evo već nešto napisao u ovom smislu. :thumbs:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡