F1 sezona 2015

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Meni je ipak bliža ova sa nbc-a.
F1 2015 Review: MotorSportsTalk’s Driver Rankings
Ili recimo ova sa vozačima iz više kategorija:
2015 Grand Prix Rankings
slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
Pa dobro to je subjektivo mišljenje kao što si već rekao. Ljudi se samo mogu složit sa tobom ili ne....
Ne trebaš se pravdat sa time :)

Jedan od komentara na F1fanaticu
Hamilton is the new Vettel and Vettel is the new Alonso.
Naravno kao usporedba sa 2012. sezonom.... Kad su Alonsa stavljali na prvu poziciju a Vettela na drugo... Ja bi se u obadva slučaja mogao složit sa mnogim autorima koji su imali takvo mišljenje. Ali isto tako bi mi glupo bilo reć da su tada (Vettel) i sada (Hamilton) ne zasluženo stavljeni na prvim pozicijama
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 7 mj
Kontakt:
Ferrari1345 je napisao/la:Pa dobro to je subjektivo mišljenje kao što si već rekao. Ljudi se samo mogu složit sa tobom ili ne....
Ne trebaš se pravdat sa time :)
Ne pravdam se, samo linkujem dobre članke. :) A taj Collantine lik je inače interesantan, osim što radi dobar posao sa svojom stranicom ima i interesantan pristup analizama, tako da me je stvarno zanimalo kako će poredati ove vozače na vrhu. Prije nego sam otvorio večeras f1fanatic reko sam sam sebi - ako je Keith ovu dvojicu na vrhu poredao drukčije od mene - vjerojatno je on u pravu. :mrgreen:

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 7 mj
Kontakt:
Ferrari1345 je napisao/la:Jedan od komentara na F1fanaticu
Hamilton is the new Vettel and Vettel is the new Alonso.
Ne bih rekao da je Hamilton novi Vettel. Istina da dominacija podsjeća na one dane kad je Vettel to radio, ali razlika je u onim utrkama nakon što se osvoji naslov. Kod Vettela nisi znao koji mu je vrag da ne popušta ni nakon potvrde naslova, a kod Hamiltona je bio očigledan pad u formi. Štoviše, ljudi zaboravljaju koliko puta su gubili živce na pit-wallu Red Bulla kad bi Vettel ganjao najbrži krug kad mu to nije trebalo. Prema tome - potpuno drukčiji pristup od onog šta vidimo kod Hamiltona ove godine.

A što se tiče ovog drugog dijela - "Vettel is the new Alonso" - možda mogu shvatit to, kao u kontekstu da izvlači sve što se može iz Ferrarija. Mene samo zanima kako bi to izgledalo da je ove godine Ferrari imao Vettel/Alonso vozački par. :bonk:

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
Pa misli se u tom kontekstu da se više cijene vožnje onoga za kojeg se dobiva dojam da je više izlvlačio iz bolida. Ljudima je to lakše vidjet kod nekog tko nema dominantan bolid, točnije onog koji je iza...
Ipak je zanimljivije gledat proboje nego nekog ko kontrolira utrku naprijed. A za ovu sezonu možemo reći da su se ljudi itekako veselili onom vozaču u crvenom nego onom u Mercedesu. Ista situacijia je bila i tada 2012, 13

ovo za različit pristup Hamiltona i Vettela se uvelike slažem. Ali to nije bila poanta te usporedbe. Zbog toga mi nimalo nije smetala ona njegova dominacija 2013 pred kraj sezone kad se na startu znalo da će pobjedit (jer si znao da bi pritiskao do kraja), što nije slučaj sa ovom sezonom kad vidiš (kako bi rekao Blažičko) mamurnog Hamiltona koji ne pritišće kao što je to radio možda na početku sezone....

A ovo za Alonso/Vettel u Ferrariju. Zanimljivo da sam na twitteru kada je bio onaj izbor Dream team-a sam baš tu dvojicu stavio u isti tim, i to naravno uz bolid F2012 iz kojeg je Alonso po meni barem imao jednu od najboljih sezona u karijeri, te naravno bolid u kojem je Vettel prvi put odvozio svoj Ferrari u karijeri :)
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj