F1 sezona 2015

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Lady
GP3
GP3
S nama već: 10 god 6 mj
Evo nam kratke analize našeg dragog Jergovića.....

hattrick, šta kažeš? :)

Inače, šta mislite o njegovoj tvrdnji o Vettelu kao vrhunskom test-razvojem vozačem i kako je on bio dosta zaslužan za uspjehe Red Bulla?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SxP2_NBfeDI[/youtube]
slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
Pa ja mislim da ti je sve objasnjeno u videu. Samo pogledaj Red Bullove prve godine i tada njihove vozace (ne zaboravi da je tad u timu bio Newey) i gdje su tad bili. Jednostavno trebao je taj jedan vozac koji ce prevest Newey-evu genijalnost na stazi a to su uspijeli sa Vettelom, i ne samo to nego nastavili to sljedecih 5 godina. Da nije bilo njega, vjerovatno nebi ni bilo Red Bulla, bar ne u tolkoj dominaciji....
Sto se tice razvojnog vozaca, isto tako ne trebam puno objasnjavat, vec i sama znas o kakvoj radilici je rijec, usprokos Raikkonenu.

Nego sto se tice ove sezone, Raikkonen mi izgleda super motiviran i mislim da ce ovu sezonu bolje odvozit od Vettela. Ne tolko u kvalifikacijama al u utrci je njegov tempo po do sad videnom impresivan. Ocito je Allison dobro radio prosle sezone i ljepo to prilagodio Kimiju i mislim da ce se ponovit situacija iz Lotusa al ovaj put ce im bit kud i kamo lakse sa ovim talijanskim novcima. Da ne spomenem da je Raikkonenu ova momcad itekako poznata i ima daleko vise iskustva sa njima nego Vettel....
Vettel je buducnost Ferrarija i s godinama ce se s njima samo uzdizati
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
Pa sve rečeno u videu stoji.

Svakako da bi za ekipu poput Red Bulla bilo dobro da imaju pravog, iskusnog razvojnog vozača. Vettel to svakako jest prema iskustvu i karakteristikama.

Smatram jedino da će Kimi biti velika konkurencija Vettelu ako bude jednako motiviran cijelu sezonu.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 7 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ali Raikkonen je izgledao brže jer je vozio dva kraća stinta gdje je mogao i morao više pritistikati. Vettel je praktički morao voziti cijelo vrijeme na rezervi.
Bilo kako bilo, ja se nadam dobroj borbi između njih dvojice i što više bodova za momča.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
Nitko nije ni spomenuo taj dan u Australiji, niti sam mislio na to :) , ja sam mislio na temelju testiranja i onih treninga ( u Australiji) i simulacija. Ne treba spomenuti ni to da je Kimi od svih vozaca najblazi prema gumama i zna kad treba pritiskati. To je odlicno radio u Lotusu kojeg je upravo dizajnirao Allison, tako da u svakom slucaju ne treba ni otpisat mozda koji boks manje od njega ili nekakvu kombinaciju koju on izmisli....
Vettel mi je u ovom trenutku u tom segmentu iza Raikkonena, i treba vidjet kako ce se on snac al uopce ne sumnjam da ce i on izvest koju caroliju i prilagodit se tom bolidu
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Lady
GP3
GP3
Ko bi rekao da nakon onakvog lanjskog Ferrarija ćemo gledat jednu toliko drugčiju sliku?

Mislim da će ove godine i Raikkonen bit totalno drugčija priča i da će bit itekako nabrijan! Vettel mi također izgleda jako motivirano i bilo bi super kad bi stvarno Ferrari smanjio zaostatak za Mercedesom u toj mjeri da se u nekim utrkama direktno bore njih četvorica za pobjedu.... wow....kakav bi to bio show....

Još uvijek mi je totalna nepoznanica Honda i gdje će se oni stvarno nalazit?! Za sad izgleda kao da su zaista cijelu jednu godinu iza svih (po vremenima), ali pitanje je kad riješe ove glavne probleme gdje se stvarno nalaze.

A šta kažete na Red Bull i njihovu prijetnju odlaska iz F1?

Baš nam je kolega Felipe stavio dobar članak u temi Australija gdje Will Buxton fino objašnjava neke stvari koje su imale veze sa Red Bullom u prošlosti i nešto direktno sada.....

Moram priznat da sam se baš iznenadila kad je u utrci u Australiji Red Bull završio iza Saubera, i to rookie-a Nasr-a....
Red Bull koji je žario i palio 5 godina, lani su bez obzira na probleme na testiranjima ipak bili prvi iza Mercedesa, a sad izgeda da ful tonu....
slika

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Lady je napisao/la:Evo nam kratke analize našeg dragog Jergovića.....

hattrick, šta kažeš? :)

Inače, šta mislite o njegovoj tvrdnji o Vettelu kao vrhunskom test-razvojem vozačem i kako je on bio dosta zaslužan za uspjehe Red Bulla?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SxP2_NBfeDI[/youtube]
Ništa novo u državi Danskoj
No gidra, no party.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Obrigado Felipe

Lady
GP3
GP3
Bilo bi dobro kad bi svatko od nas napisao nešto po čemu će posebno pamtit sezonu 2015.......

Evo ja ću prva:

U globalu ću je pamtit po Vettelovom prelasku u Ferrari i jednoj od njegovih najbolje odvoženih sezona. Kad bi davala ocjene od 1-10, Vettelu bi za ovu sezonu dala 8.
Isto tako, apsolutni preporod Ferrarija! Ma nikad nakon one katastrofe od 2014 ne bi rekla da će Ferrari toliko napredovat.....

2015 ću pamtit kao sezonu u kojoj smo imali jednu od najvećih dominacija jednog tima u povijesti ovog sporta.

Ovu sezonu ću pamtit kao jednu od najgorih McLarenovih sezona. Bolje rečeno, Hondin totalni fijasko.... Isto tako i kao Alonsovo užasno mučenje na začelju. Koliko god ga ne voljela, nikako mi nije drago da nije u igri za vrh. Nije pošteno prema jednom tako vrhunskom vozaču da se bori na začelju, a da ga vodeći obilaze za krug. Isto vrijedi i za Buttona, ali ipak je Alonso Alonso....

2015 ću pamtit po dolasku jednog super talentiranog klinca koji me u nekoliko navrata doslovce držao još prikovanu za ekran, naravno, Max Verstappen... <3
Max mi je ove godine uz Vettela jedini vozač kojeg bi ocjenila sa jako visokom ocjenom. Imao je i on greške, ali prije svega vrhunska pretjecanja i na kraju jedna konstantnost. Dečko je također pokazao i veliku sigurnost u sebe, a i odlučnost koja fali mnogim puno iskusnijim vozačima....

Također, ovu sezonu ću pamtit po velikoj silaznoj putanji Red Bulla. Nadam se da će oni nać pravo riješenje i vratit se u sam vrh, jer su zaista super ekipa, i posebna pohvala njihovoj vozačkoj akademiji.

Nažalost, pamtit ću je i po smrti Julesa Bianchia koji je preminuo 17.07. 2015 nakon posljedica stravične nesreće zadobivene u Suzuki 05.10. 2014.

[ link do slike ]

.......................

I par highligts-ova sezone:

Vettelova pobjeda u Maleziji:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fIc5Ec1bvWU[/youtube]

Vettelova pobjeda u Mađarskoj:
Start koji je ovdje bio ključan:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3Xxr5-GKqW8[/youtube]

Maxova vožnja u Belgiji

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XxCsdAZNbT0[/youtube]

Vettelova pobjeda u Singapuru:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wpLiKAK64Lo[/youtube]

I za kraj (za sad),.... jedna genijalnost koju se rijetko viđa....

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Hd_Lq2Hei_g[/youtube]
slika

dmw
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Alonso
Lady je napisao/la:Bilo bi dobro kad bi svatko od nas napisao nešto po čemu će posebno pamtit sezonu 2015.......
Dosadna, predvidiva... Molim F1 da pod hitno promeni pravila sto se tice bolida i motora kako bi do izrazaja mogao doci vozac kao sto je primerice u NASCAR-u. Ali znam da to veliki timovi ne zele-oni bi najsrecniji bili kad bi imali sezone poput ove Mercedesove a to nije zdravo za sport, to je pogresno stajaliste zato i sve manje ljudi gleda treba se dozvati pameti.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Nikada lošija sezona. Vettelova dominacija je nula naspram Hamiltonove. Zvuk bolida previse generican, konkurencija ne postoji. Mercedesova 1,2 taktika. Hamiltonova lakoca osvajanja naslova. Uz 2014, jedna od najgorih sezona koje sam ja gledao.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 30.11.2015., 22:04, ukupno mijenjano 1 put.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Mr.Spaceguy je napisao/la:Nikada lošija sezona. Vettelova dominacija je nula naspram Hamiltonove. Zvuk bolida previse generican, konkurencija ne postoji. Mercedesova 1,2 taktika. Hamiltonova lakoca osvajanja naslova. Uz 2014, jedna od najgorih sezona koje sam ja gledao.

Kada je rijec o dominacji bilo je daleko uvjerljivijih osvajanja titula. A to da je Lewis osvojio prosle dvije sa lakocom je preterivanje.
No!

Lady
GP3
GP3
vlado je napisao/la:
Mr.Spaceguy je napisao/la:Nikada lošija sezona. Vettelova dominacija je nula naspram Hamiltonove. Zvuk bolida previse generican, konkurencija ne postoji. Mercedesova 1,2 taktika. Hamiltonova lakoca osvajanja naslova. Uz 2014, jedna od najgorih sezona koje sam ja gledao.

Kada je rijec o dominacji bilo je daleko uvjerljivijih osvajanja titula. A to da je Lewis osvojio prosle dvije sa lakocom je preterivanje.
Da, je, pogotovo kad je ekipa bila dominantna, a jedan vozač je bio vječiti broj 2, pa tako i kad je zasluženo trebao pobjedit, nije...... ;)
Inače, ovakav dominantan bolid smo vidijeli zadnji put 2004.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Prije možda 1992.
Ili 1988.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Lady
GP3
GP3
Da, naravno i te dve godine, ali i 2004 apsolutno....
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Postoji razlika izmedju 2004 i evo recimo 2015! 2004 nije bilo tokena, nije bilo Prellija i njegovih guma, bila je konkurencija. Ferrari je 2003 bio poljuljan i za 1 bod MS osvaja titulu, dok 2015 Merc nije ni blizu poljuljan, jer tehnicki pravilnik ne dozvoljava drugim timovima da razvijaju svoju pogonsku jedinicu i u startu se zna da ce Mercedes do kraja sezone biti dominantan.

Onda Ferrari 2004 ima strasnu dominaciju, ali konkurencija nije bila ogranicena pravilnicima, vec svojim idejama, a 2015 je samo preslikana 2014, sa zamjenjenim ulogama gdje je Ferrari zamjenio RBR u pobjedama, do duse Ferrari je mnogo napredovao, ali suvise je daleko da se bori za titulu!

Onda nam dolazi 2016! Sta s njom ocekivat? Opet tesko da ce ko Mercedesu parirat, jer 32 tokena je malo da se Mercedes skine s trona, ali Ferrari bi mozda mogao malo da zadrma tlo pod nogama, no titula ke bas velik zalogaj.

Dakle danasnja F1 je zrtva Mercedesove dominacije, naravno nisu oni krivi sto su ostali timovi inferiorni, ali tehnicki pravilnik nece dozvoliti neka veca uzbudjenja, jer se zna da ce Mercedes biti dominantan. To se nikad nije desilo u F1, moglo se samo nagadjat ko bi mogao opet dominirat, ali nikad sa sigurnoscu nije moglo reci.

Da se razumijemo, niko ne umanjuje znacaj Hamiltonovih titula, niti se Merc mora nekom izvinjavat, ali cinjenica je da ove dvije sezone su bile jako dosadne! Prvo zbog Mercedesove dominacije, drugo zbog slabog Renaulta, da ne govorim Honde, koja je promasaj teski.

Upravo zbog pravilnika gledamo jaku dominaciju Mercedesa, iscekujemo "odlazak" Renaulta, propast Honde i hvatanjem za slamku RBR! Znaci nikad gora sezona kada je u pitanju F1!
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Provjerite svoje znanje o upravo zavrsenoj 2015 sezoni u ovome zanimljivom kvizu.

http://gptoday.com/full_story/view/5486 ... ason_Quiz/

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Za mene kao Lewisova navijača je sezona prošla odlično. Ispravio je neke greške koje je prije radio i uvjerljivo osvojio naslov. Ugodno je iznenadio ferrari ( ali samo Vettel, Kimi je suprotna priča ), dok je potpuno podbacio Mclaren. Nadam se izjednačenijoj sezoni 2016. i oporavku mclarena.
slika

Lady
GP3
GP3
Slavenowsky je napisao/la:
Onda Ferrari 2004 ima strasnu dominaciju, ali konkurencija nije bila ogranicena pravilnicima, vec svojim idejama, a 2015 je samo preslikana 2014, sa zamjenjenim ulogama gdje je Ferrari zamjenio RBR u pobjedama, do duse Ferrari je mnogo napredovao, ali suvise je daleko da se bori za titulu!
OK, onda mi odgovori na ovo pitanje: šta bi bilo ove godine da je Red Bull toliko napredovao kao Ferrari? Odnosno, da je Renault napredovao kao Ferrari?
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡