Kvizovi
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Formalno pravno nije tacno jer je BAR=Honda (pobjeda u Madjarskoj 2006)=Brawn GP=Mercedes (ova dva su opcepoznata osvajaca naslova). Ok BAR pod tim imenom i organizacijom nije nista napravio, ali pravni kontinuitet postoji i neupitan je, tako da za mene to nije tacan odgovor 

- _bataziv_0809
- Formula 1
Nista ja nisam zaboravio nego sam se drzao logike i konteksta postavljenog pitanja a ono glasi:
Dakle buduce vrijeme, sto implicira da je u konkretnom slucaju relevantan samo BAR i buduce iteracije.dmj je napisao/la: 23.07.2020., 16:01 Ipak, dvaput se dogodilo da dvojica prvaka voze za momčad koja nikada neće uspjeti osvojiti neku utrku, a kamoli prvenstvo. U oba slučaja u paru je bio jedan vozač koji je već imao titulu prvaka i jedan koji će tek doći do nje.
O kojim je momčadima, sezonama i vozačima riječ?

- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: sve powered by honda
@bata
pitanje je jasno. kriva ti je logika.
ne spominju se buduće iteracije nego samo da će u budućnosti jedan od vozača postat prvak. i ta rečenica je postavljena kao hint/pomoć.
pitanje je jasno. kriva ti je logika.
ne spominju se buduće iteracije nego samo da će u budućnosti jedan od vozača postat prvak. i ta rečenica je postavljena kao hint/pomoć.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- _bataziv_0809
- Formula 1
Spominju u dijelu kojim se tvrdi da ta momcad nikad nece osvojiti trku/prvenstvo. Button je u (formalno-pravno) istoj momcadi uzeo i trku u Madjarskoj 2006 i prvenstvo 2009.

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Dino je postavio (a ne kviz) pitanje sa "nikada neće" (čisto kao jednu malu pomoć), u principu je to "nikada nisu i nikada neće". Neka me Dino ispravi.
Međutim vodeći se (za mene, netačnom i neispravnom) logikom treba onda uključiti i Matru i Tyrrell.
Ako se vodimo ispravnom logikom, isključujemo i Matru i Tyrrell, pa Hondu, Brawn i na kraju Mercedes, jer su to sve RAZLIČITE ekipe u odnosu na BAR (čak mi ne pije vode ni priča o formalno-pravnom nasljedstvu, iako nisam pravnik), jer ih sve službene statistike i "knjige" uzimaju kao zasebne i različite ekipe, ostaje da je tačan odgovor BAR iz 2003 i Fittipaldi iz 1980.
Ustvari, nije to ni logika, to je jednistavno tako (činjenično stanje).
Međutim vodeći se (za mene, netačnom i neispravnom) logikom treba onda uključiti i Matru i Tyrrell.
Ako se vodimo ispravnom logikom, isključujemo i Matru i Tyrrell, pa Hondu, Brawn i na kraju Mercedes, jer su to sve RAZLIČITE ekipe u odnosu na BAR (čak mi ne pije vode ni priča o formalno-pravnom nasljedstvu, iako nisam pravnik), jer ih sve službene statistike i "knjige" uzimaju kao zasebne i različite ekipe, ostaje da je tačan odgovor BAR iz 2003 i Fittipaldi iz 1980.
Ustvari, nije to ni logika, to je jednistavno tako (činjenično stanje).
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
dmj
- GP3
- S nama već: 5 god 3 mj
Sve službene i neslužbene statistike koje sam imao prilike vidjeti vode ih kao različite momčadi. Dok, primjerice, različite iteracije Mercedesa, Honde ili Renaulta vode kao jedno, mada osim imena nema dodirnih točaka.
Da ulazimo u formalno-pravno cjepidlačenje, onda bismo morali štošta iz povijesti mijenjati. Za početak, računati dva odvojena prvenstva, jedno do 1980., a drugo od 1981., a ne slaviti nekakav proizvoljni sedamdeseti rođendan...
Da ulazimo u formalno-pravno cjepidlačenje, onda bismo morali štošta iz povijesti mijenjati. Za početak, računati dva odvojena prvenstva, jedno do 1980., a drugo od 1981., a ne slaviti nekakav proizvoljni sedamdeseti rođendan...
- _bataziv_0809
- Formula 1
Agree to disagree.
Ne bih dalje u raspravu jer nista novog nemam za reci, a nije mi cilj da kontriram.
Po mom tumacenju pitanje je trebalo biti preciznije postavljeno, jer ovako ostavlja prostor za dileme.
Ne zamjerite, to mi je da kazem profesionalna deformacija, nagledao sam se mnogo ljudskih zivotnih nevolja iskljucivo uzrokovanih nedovoljno preciznim ugovorima i ispravama. Zivjeli
Ne bih dalje u raspravu jer nista novog nemam za reci, a nije mi cilj da kontriram.
Po mom tumacenju pitanje je trebalo biti preciznije postavljeno, jer ovako ostavlja prostor za dileme.
Ne zamjerite, to mi je da kazem profesionalna deformacija, nagledao sam se mnogo ljudskih zivotnih nevolja iskljucivo uzrokovanih nedovoljno preciznim ugovorima i ispravama. Zivjeli

-
dmj
- GP3
Fora, uspio sam ih ugurati u minutu i pol sve.
Evo jednog usputnog: koliko iznosi najduže razdoblje u povijesti F1 između dvije jedine pobjede nekog vozača? Dakle, u kojem se niti jedan novi pobjednik utrke nije zaustavio samo na toj jednoj pobjedi.
Koja dvojica jednokratnih pobjednika omeđuju to razdoblje, uz pomoć da im prezime počinje istim slovom?
Evo jednog usputnog: koliko iznosi najduže razdoblje u povijesti F1 između dvije jedine pobjede nekog vozača? Dakle, u kojem se niti jedan novi pobjednik utrke nije zaustavio samo na toj jednoj pobjedi.
Koja dvojica jednokratnih pobjednika omeđuju to razdoblje, uz pomoć da im prezime počinje istim slovom?
- _bataziv_0809
- Formula 1
20tak godina. Carlos Pace sedamdesetneke, mrsko mi guglat koje, Olivier Panis Monaco 1996?
EDIT: Nije, Alesi je pobijedio 1995 u Kanadi i to mu je jedina pobjeda.
EDIT: Nije, Alesi je pobijedio 1995 u Kanadi i to mu je jedina pobjeda.

- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Da se i ja okušam
Ginther (Meksiko 64. ili 65., nisam siguran) i Gethin (Italija 71.)
EDIT: I moje je pucanj u prazno
Sjetih se Scarfiottija 1966.

Ginther (Meksiko 64. ili 65., nisam siguran) i Gethin (Italija 71.)
EDIT: I moje je pucanj u prazno

Sjetih se Scarfiottija 1966.
- DaveGilmour
- Formula 2
Aha, mislim da ga imam:
Nilsson (Neka utrka 77.) i Nannini (Japan 89.).
-
dmj
- GP3
Imaš ih.DaveGilmour je napisao/la: 18.08.2020., 01:18 Aha, mislim da ga imam:

Rekord je miran do 2024., kada će proći 12 godina od Maldonadove pobjede.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
https://www.formula1.com/en/latest/arti ... xBQwu.html
4-5 sam pogrijesio zbog pogresno napisanog prezimena...
BTW Baš sam se iznenadio kad je Ricciardo uzeo svoj zadnji podij, sve sam dosad mislio da je imao barem jedan nakon toga.
4-5 sam pogrijesio zbog pogresno napisanog prezimena...
BTW Baš sam se iznenadio kad je Ricciardo uzeo svoj zadnji podij, sve sam dosad mislio da je imao barem jedan nakon toga.
- DaveGilmour
- Formula 2
Zanimljiv kviz. 31/33.
Pogriješio sam Trullija i Alonsa. U svoju obranu moram napomenuti da su zabrljali pitanje s Alonsom jer su zaboravili na VN Mađarske 2014. To me potpuno zbunilo pa sam lupio Massu iako je bilo očito da to ne može biti točan odgovor
Pogriješio sam Trullija i Alonsa. U svoju obranu moram napomenuti da su zabrljali pitanje s Alonsom jer su zaboravili na VN Mađarske 2014. To me potpuno zbunilo pa sam lupio Massu iako je bilo očito da to ne može biti točan odgovor

- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Da, za Alonsa su zeznuli, ali mislim da je Raikkonen bio prije njega u kvizu pa je jedino on mogao biti s prvim podijem u Maleziji 2003.
[edit: zapravo je i bez Raikkonena jedini mogući
] Čudi me kako su uspjeli preskočiti cijelu 2014., imao je podij i u Kini.
Ja sam imao 32/33, zeznuo me jedino Trulli, ja sam stavio Barrichella, a za Ricciarda me isto iznenadilo da mu je to posljednji.

Ja sam imao 32/33, zeznuo me jedino Trulli, ja sam stavio Barrichella, a za Ricciarda me isto iznenadilo da mu je to posljednji.