Nico Hülkenberg

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Treba imat muda za Indy car. https://twitter.com/wbuxtonofficial/status/1175005211259265024
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
blown diffuser je napisao/la: 20.09.2019., 20:31 Treba imat muda za Indy car. https://twitter.com/wbuxtonofficial/status/1175005211259265024
Veća nego za F1?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
Navija za: Love Parade
Multi 21 je napisao/la: 20.09.2019., 20:47
blown diffuser je napisao/la: 20.09.2019., 20:31 Treba imat muda za Indy car. https://twitter.com/wbuxtonofficial/status/1175005211259265024
Veća nego za F1?
Veća :mrgreen:
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Dalmatinac007
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Navija za: Ferrari

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Hvala na svemu Nico :pivo:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Danke Nico :pivo:
Good bye & good luck
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Jedan od boljih likova na gridu. Šteta, zaslužuje mjesto više nego neki drugi pojedinci po meni
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

F12000
Formula 1
Formula 1
Jučer gledam "Drive to Survive" epizodu 8, druge sezone i koliko god mi Nico bio jedan od najdražih vozača u sportu, otvorile su mi se oči i postalo mi je jasno zašto se Renault nije odlučio za produženje njegovo ugovora.

Po mom sudu radi se o najboljoj epizodi iz serijala do sad. Scenaristi su, dramaturške elemente povezane uz dolazak Nice, napredak momčadi i konačno njegov dobar vozački učinak, no ipak "kratak" u odlučujućim trenucima - izvrsno prikazali.
Istovremeno je bilo teško gledati Hulkovo unutarnje previranje i napetost oko nedostatka pozicije s podijuma, kao i shrvanost gubitkom vozačkog mjesta zbog dolaska Ocona. No ipak, na kraju epizode, nisam osjetio žaljenje za njegovim odlaskom, pogotovo kad sam malo promislio o svim prilikama koje je imao, a nije ih kapitalizirao.

Drago mi je da je bio s nama ovih 9 godina, ali narav ovog sporta je jednostavno takva da moraš "jesti ili biti pojeden".

slika

slika
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
@F12000

Nisam gledao Drive to Survive; ali.....preoštra tvoja kritika za Nicu. Imao je on dana, kada nije mogao utjecati na rez. Prvo što mi pada na pamet, mislim da je bila utrka u Južnoj Koreji, kada je imao šansu za podij.....
Može biti da se malo "uspavao", nakon nekoliko godina loše sreće..... ali bio je ipak materijal za pobjede - to je moje skromno mišljenje.
I još jedno: bio mi je bolji od Pereza, bez obzira na sve meksikančeve podije...... tu sam, malo subjektivan......
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

F12000
Formula 1
Formula 1
Previše je tu bilo prilika koje nisu iskorištene... https://www.racefans.net/2017/09/22/hul ... st-podium/ do te mjere da se ne osvajanje podijuma ne može pripisati lošoj sreći već manjku snalažljivosti i kvalitete vozača. Ovoj listi još treba dodati Azerbejdžan 2018. i Njemačku 2019.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Tačno mu je ta Njemačka mogla biti trka koja bi mu sačuvala sjedište, vozio je maestralno po kiši, bez greške ako se ne varam, sve do momenta kad je nagazio dragstrip... ostalo je bojim se historija što se Hulkenberga tiče, jedino ako neka nova ekipa dođe poslije 2021. da njega ponovo vidimo, ali i to teško s obzirom da svi gledaju mlađe vozače do 25. godine :chill:

Najveća šteta njegove karijere je Brazil 2012. ako već nije mogao zadržavati McLarene, trebao je barem ciljati podijum, mada da je pobijedio, ko zna gdje bi danas bio i koliko bi još pobjeda uslijedilo.

Meni će ostati upamćen kao neiskorišten potencijal, mada ne mogu reći da je samo do bolida koje je vozio :gandalf:
slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
Tačno mu je ta Njemačka mogla biti trka koja bi mu sačuvala sjedište
Čak kad sam gledao tu epizodu "Drive to Survive", zvučalo mi je u intervjuu sa Cyrilom kao da je rekao da mu je u ugovoru bilo napisano, da ukoliko osvoji podijum može dobiti produženje ugovora. Ovo je više nagađanje, ali tako mi se učinilo.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
F12000 je napisao/la: 17.03.2020., 12:23
Tačno mu je ta Njemačka mogla biti trka koja bi mu sačuvala sjedište
Čak kad sam gledao tu epizodu "Drive to Survive", zvučalo mi je u intervjuu sa Cyrilom kao da je rekao da mu je u ugovoru bilo napisano, da ukoliko osvoji podijum može dobiti produženje ugovora. Ovo je više nagađanje, ali tako mi se učinilo.
Mahhh, ako igdje žalim što nije uzeo podijum, onda je Njemačka prošle godine, jer ipak je u te zadnje 2-3 krivine izletilo pola grida i to Lewis, Max i Charles. Baksuzno baš. A ove ostale nabrojane je sam kriv :chill:

A ovo za ugovor, koliko znam Hulkenberg je tražio i veću platu, a baš da ima podlogu za to, i nema, dok je Ocon voljan vozit za minimalac da može od trke do trke putovati i da mu ostane ono malo love da može preživit i curu izvest vani :D
slikaslika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
@LH44 i F12000

Znam da je to izlizana fraza,.... ali on baš nije imao sreće,.... Hulk.
Kao što Chris Amon nije uspio pobijediti u F1, a stvarno je mogao - bio je talent...... :vozi:

To je ta neka luda, neobjašnjiva, sportska baksuzija....... :thumbsd:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

F12000
Formula 1
Formula 1
:pivo: https://twitter.com/F1/status/1241394307459960832
slika

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
LH44 je napisao/la: 17.03.2020., 12:20 Tačno mu je ta Njemačka mogla biti trka koja bi mu sačuvala sjedište, vozio je maestralno po kiši, bez greške ako se ne varam, sve do momenta kad je nagazio dragstrip... ostalo je bojim se historija što se Hulkenberga tiče, jedino ako neka nova ekipa dođe poslije 2021. da njega ponovo vidimo, ali i to teško s obzirom da svi gledaju mlađe vozače do 25. godine :chill:

Najveća šteta njegove karijere je Brazil 2012. ako već nije mogao zadržavati McLarene, trebao je barem ciljati podijum, mada da je pobijedio, ko zna gdje bi danas bio i koliko bi još pobjeda uslijedilo.

Meni će ostati upamćen kao neiskorišten potencijal, mada ne mogu reći da je samo do bolida koje je vozio :gandalf:
Moguće da bi završio u Ferrariju da je uspio pobjediti u Brazilu 2012

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Nađoh na redditu kako je izgledao Hulkov raspored u zadnja 24 sata.

slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Navija za: Liam Lawson
U ovome ludilu da prekosutra dodje do podijuma i eto mu price za đecu, ka' da je osvojio titulu
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Har Kl je napisao/la: 31.07.2020., 22:06 Nađoh na redditu kako je izgledao Hulkov raspored u zadnja 24 sata.

slika
U svemu tome, najviše su sjedalo namještali, više već što je vozio danas...

LH44
Formula 1
Formula 1
Vettel-Ferrari je napisao/la:
Har Kl je napisao/la: 31.07.2020., 22:06 Nađoh na redditu kako je izgledao Hulkov raspored u zadnja 24 sata.

slika
U svemu tome, najviše su sjedalo namještali, više već što je vozio danas...
On je 184 ako se ne varam, kao Mark Webber, tako da komfor u kokpitu je uvijek proces, još je Albon i veći sa 186....

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡