General tema
Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Koliko znam - ne.
- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
- Explorer
- F1puls suradnik
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Lijepo lijepo, i ja sam počeo na Metallici, mislim da danas znam odsvirati njihovih 40-50 pjesama odsvirati. Počelo je s Green Day, malo Gunsi pa onda Metallica. Ostali bendovi me tada nisu nešto naročito zanimali, tu i tamo Megadeth i malo rocka, no to je bilo prije puno godina. Danas slušam potpuno drugu glazbu, evo trenutno mi svira Telegraph Road od Dire Straitsa, nešto tako melodiozno i nedostižno za metal u glazbenom smislu. Znam da se ukusi razlikuju i da se o njima ne bi trebalo raspravljati, ali u glazbi je jako puno parametara po kojima se može odrediti kvaliteta skladbi.senna66 je napisao/la: 03.06.2020., 10:38 @explorer
Svirao sam uglavnom metal glazbu, Metallica, Deftones, Slipknot, Nirvana. S time sam počeo i tu i tamo se vratim tome. Kasnije sam nešto sitno od svih tih ostalih velikih metal bendova. Nešto punk glazbe itd.
Sada sam već duže u fazi Hendrixa, RHCP, SRV i Creedence Clearwater Revival, Pink Floyd.
Nije mi strano preraditi na gitari žanrove i izvođaće koje inače ne slušam. Tipa Lana del Rey, Adelle, Daft Punk i sve ostalo što mi se svidi.
Ovih dana sam uhvatio sviranje filmskih tema iz Dollar trilogije Ennio Morriconea. For a few dollars more, Good bad ugly i par tema iz Gospodara prstenova. Uzeo sam takve stvari jer sam svih ovih godina dosta zanemario fingerpicking i želim se u tome poboljšati.
Od opreme imam 3 gitare. Akustična Epiphone DR-100, nije neka specijalna, ali vjerno me služi. Klasična gitara Hohner kojoj ne znam točan model, s njom sam počeo, znam samo da je namjenjena za početnika. I električna gitara Schecter Damien 6 na koju sam izuzetno ponosan. Jedna od najkvalitetnijih gitara za normalne novce što se može kupiti i jako kvalitetnim dijelovima.
Sljedeće što si želim kupiti je Fender Stratocaster, neki jeftiniji čisto da si ispunim želju jer me već dugo privlači Fenderov ton zbog Hendrixa, Frusciantea, Pink Floyda itd.
Pojačalo sam imao neko smeće jeftino od Laney-a, ne radi više ispravno niti želim da radi. Kupujem si uskoro neke kvalitetnije studio slušalice i usb interface da mogu kvalitetnije snimati i svirati preko kompjutera. Pojačalo u zgradi nije dobra ideja.
Sviram oko 7-8 godina ako se ne varam, bilo je pauzi pa ne znam baš koliko točno.
Isto pitanje i za tebe.... i ostale ako nas ima još![]()
Što se tiče gitara, imam klasičnu Ariu koja je, onak, bezveze gitara, ali na tom sam se učio. Nakon toga sam kupio Gibson Les Paul Menace, neka metal verzija koju sam kasnije zamjenio za neki Santander Les Paul s EMG magnetima. Okej gitara, ali ništa posebno. Nedavno sam nabavio Fender Stratocaster, meni gitara koja je ipak stepenicu iznad Les Paula. Možeš se čak zabaviti i da je ne spojiš na pojačalo, nije za vraga da su baš na njoj svirali velikani poput Hendrixa, Knopflera i drugih. Ne kažem da nema boljih gitara, ali Strat ima ono nešto.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
Gibsona sam svirao jednom i to neku studio verziju, od svega što sam probao ta gitara mi najgore leži. Ispada da mi je prva električna koju sam imao neka kopija LP custom legla najbolje i imala čak i dobar zvuk. Čuo sam i trač da se Gibson zadnjih godina jako srozao u kvaliteti.
Koji točno model Fender stratocastera si nabavio?
Stratocastera sam zasvirao par puta kod frenda i od tad se rodila moja ljubav prema njima. Još uvijek nisam pronašao gitaru koja mi leži i zvuči bolje od stratocastera tako da je to broj 1 želja na mojoj listi. Ima nešto u njemu što niti jedna druga gitara nema tako da točno znam na što misliš.
Koji točno model Fender stratocastera si nabavio?
Stratocastera sam zasvirao par puta kod frenda i od tad se rodila moja ljubav prema njima. Još uvijek nisam pronašao gitaru koja mi leži i zvuči bolje od stratocastera tako da je to broj 1 želja na mojoj listi. Ima nešto u njemu što niti jedna druga gitara nema tako da točno znam na što misliš.

- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Gibson je specifičan i definitivno preskup za ono što nudi. Vadi ih taj Les Paul. Strat je meni puno konkretnija gitara.
Nabavio sam ti meksikanca jer nisam želio dati prevelike novce i mogu ti reći da nisam požalio. Uspoređivao sam s rođakovim original USA, nije posebna razlika, taj meksikanac je ipak Fender, bez obzira što je na svakom području pomalo nekvalitetniji. Na bridgeu imam DiMarzio magnet (ne znam točno ime modela) i zvuči fantastično, čak se može dobiti solidna distorzija. Za metal naravno ne, ali to me ni ne zanima više, ako me baš uhvati volja imam tog Les Paula.
Ja bih ti preporučio rabljenog Meksikanca, i ja sam tako uzeo, mislim da nema boljeg deala za te novce, odnosno za tih nekih 500 eura.
Nabavio sam ti meksikanca jer nisam želio dati prevelike novce i mogu ti reći da nisam požalio. Uspoređivao sam s rođakovim original USA, nije posebna razlika, taj meksikanac je ipak Fender, bez obzira što je na svakom području pomalo nekvalitetniji. Na bridgeu imam DiMarzio magnet (ne znam točno ime modela) i zvuči fantastično, čak se može dobiti solidna distorzija. Za metal naravno ne, ali to me ni ne zanima više, ako me baš uhvati volja imam tog Les Paula.
Ja bih ti preporučio rabljenog Meksikanca, i ja sam tako uzeo, mislim da nema boljeg deala za te novce, odnosno za tih nekih 500 eura.
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Ma za meksikanca ne brinem, nikad nisam čuo niti jednu lošu o njima.
Od kojeg drveta su ti pragovi? Zanima me jer pikiram javor, vizualno mi se sviđa više, ali sam čuo da ima manje topline u zvuku, dok neki tvrde da su razlike minimalne.
Od kojeg drveta su ti pragovi? Zanima me jer pikiram javor, vizualno mi se sviđa više, ali sam čuo da ima manje topline u zvuku, dok neki tvrde da su razlike minimalne.

- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Gotovo sam siguran da je javor, ali obavi proučavanje da ne bi bilo drugo.
Gle, napravili smo usporedbu na dva vrhunska lampaša, nisu velike razlike u odnosu na USA, nudi meksikanac puno zabave i ipak dosta sretniji novčanik. Tu razliku u parama uložiš u pojačalo i imaš pravu stvar.
Gle, napravili smo usporedbu na dva vrhunska lampaša, nisu velike razlike u odnosu na USA, nudi meksikanac puno zabave i ipak dosta sretniji novčanik. Tu razliku u parama uložiš u pojačalo i imaš pravu stvar.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Da ne idem na glavnoj tremi u off.
Naučilo me par starijih likova prenoseći mi iskustva kao klincu, dok su oni "momkovali".
S takvim odabirom si imao dosta veću vjerovatnoću "prolaza" nego da se nakačiš na najljepšu/najzgodniju/predvodnicu "krda"/.....

Zlatno pravilo, još iz momačkih dana.Wehrlein94 je napisao/la: 29.06.2020., 11:45heheh ti si baš snizio kriterijeFrantic je napisao/la: 29.06.2020., 08:39 Meni slobodno ostavite "najružniju/najmanje zgodnu/najmršaviju/najpunačkiju/s najmanjim/svejedno...."
![]()
![]()
heheh a lako je snizit kad je ovakav "bazen " cura hehe koja god te dopadne,bomba je
![]()
Naučilo me par starijih likova prenoseći mi iskustva kao klincu, dok su oni "momkovali".
S takvim odabirom si imao dosta veću vjerovatnoću "prolaza" nego da se nakačiš na najljepšu/najzgodniju/predvodnicu "krda"/.....
To su te stare mudrosti.zelot je napisao/la: 29.06.2020., 11:50 Tak je moj susjed komentiro mom starom kad je bio izbor za mis: a matane, nek nama daju onaj skart ce prvi ispast, nama i to valja... Mudar covjek bio, steta sto ga vise nema. Rip. Frenki
Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Multi 21
- Formula 1
Ima li ode forumaša sa forum.hr ?
Danas sam se registrira da napišem nešto, ali mi neda biće dok mi ne dopusti admin
Dost glup sistem al oke...
Koliko triban čekat el zna ko?
Danas sam se registrira da napišem nešto, ali mi neda biće dok mi ne dopusti admin

Dost glup sistem al oke...
Koliko triban čekat el zna ko?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Takav sistem vrijedi i kod nas za prvih par postova
Vjerojatno nećeš dugo čekati, pretpostavljam da su tamo aktivni admini/moderatori.

- Multi 21
- Formula 1
Zar da? Upscroatic f1 je napisao/la: 09.07.2020., 18:06 Takav sistem vrijedi i kod nas za prvih par postovaVjerojatno nećeš dugo čekati, pretpostavljam da su tamo aktivni admini/moderatori.

Onda se to ovdje biće ni ne primijeti, a tamo čekam već pola dana.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti