Lewis Hamilton
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Meni su sve te poruke natipkane po mrezama licemjerje na najjace..
Mislim da u 5, 6,7 godina ti neki likovi nemaju 3 posta o rasizmu, sad poplava sa svih strana a rasizma je bilo, ima ga i bit ce ga za naseg vijeka.. Bljuv
#no_to_racism
Mislim da u 5, 6,7 godina ti neki likovi nemaju 3 posta o rasizmu, sad poplava sa svih strana a rasizma je bilo, ima ga i bit ce ga za naseg vijeka.. Bljuv
#no_to_racism
Fino Alla Fine
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
@avetma, da ne quotam ...
Možda i treba. Možda je na terapiji već. Nije moje da to procjenjujem, niti se razumijem u medicinu, ali meni ne izgleda ova poruka šizofrenično.
Ali kakve to veze ima sa suštinom poruka koje on šalje? Jel to šizofrenim osobama zabranjeno da se zauzimaju za svoje stavove? Mani se diverzija i odvraćanja od fokusa. To treba ostaviti političarima.
Kakve god da su njegove poruke, očito je da imaju uticaja u F1 okruženju.
Ja da iskren budem i ne čitam ove njegove objave, čisto iz razloga što to nije moja borba.
Pročitao sam onu prvu i svidjela mi se kako je napisao. Ne znam ni šta očekuje da će postići sa ovim porukama. Na globalnom nivou to je kap u moru.
Možda i treba. Možda je na terapiji već. Nije moje da to procjenjujem, niti se razumijem u medicinu, ali meni ne izgleda ova poruka šizofrenično.
Ali kakve to veze ima sa suštinom poruka koje on šalje? Jel to šizofrenim osobama zabranjeno da se zauzimaju za svoje stavove? Mani se diverzija i odvraćanja od fokusa. To treba ostaviti političarima.
Kakve god da su njegove poruke, očito je da imaju uticaja u F1 okruženju.
Ja da iskren budem i ne čitam ove njegove objave, čisto iz razloga što to nije moja borba.
Pročitao sam onu prvu i svidjela mi se kako je napisao. Ne znam ni šta očekuje da će postići sa ovim porukama. Na globalnom nivou to je kap u moru.
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Nema tu doze nikakvog rasizma, nego jednostavno nas ni ne zanima stanje u SAD, a još manje nečiji tekstovi na Instagram storijuHar Kl je napisao/la:Isto tako neki kažu za žrtvu silovanja, šta ima veze, ne bi drugačije qrca vidjela_bataziv_0809 je napisao/la: 12.06.2020., 14:59 Utusi frajer ovih dana instagram borbom protiv rasizma. Treba mu neko reci da nije bilo kolonijalizma ne bi ni on bio Englez.![]()
Ja sam zaista neugodno iznenađen, sa dozom rasizma na ovom portalu.
Lewis se bori protiv rasizma, jer ga se to itekako tiče.
Ako ovako forumaši koji ga nikad nisu vidjeli pišu i govore, mogu samo zamisliti kakve je sve izjave čuo i doživio u svom životu.
Meni, s druge strane, je itekako drago vidjeti da su njegove riječi proizvele lavinu pozitivnih reakcija, od vozača, preko timova pa sve do FIA i Liberty media.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Ne pričam o rasizmu nego o njegovim porukama.
Upravo suprotno od politike, osvrćem se na konkretnu poruku, u ovom slučaju dosta šizofrenu. Zato se i nadam da ima nekoga s kim komunicira. Baš ta isprazna naklapanja o rasizmu su politika, prozivanje ljudi oko sebe isto, čisti jeftini psihološki poeni na zauzimanju moralno superiornog stava. Prozirno i naivno. Ako tebe ili Lewisa veseli zvati druge rasistima - vaša stvar. Mene taj način isprazne diskusije ni najmanje ne zanima, naprotiv, mislim da je prilično debilan tj. infantilan.
Intelektualno lijeno, nalijepis etiketu i diskusija gotova, a uz to se osjećaš super... Di ćeš bolje
Upravo suprotno od politike, osvrćem se na konkretnu poruku, u ovom slučaju dosta šizofrenu. Zato se i nadam da ima nekoga s kim komunicira. Baš ta isprazna naklapanja o rasizmu su politika, prozivanje ljudi oko sebe isto, čisti jeftini psihološki poeni na zauzimanju moralno superiornog stava. Prozirno i naivno. Ako tebe ili Lewisa veseli zvati druge rasistima - vaša stvar. Mene taj način isprazne diskusije ni najmanje ne zanima, naprotiv, mislim da je prilično debilan tj. infantilan.
Intelektualno lijeno, nalijepis etiketu i diskusija gotova, a uz to se osjećaš super... Di ćeš bolje

- Ferrari Maniac
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari
Pripazi s ovakvim izjavama, to su (pogotovo u današnje munjeno vrijeme) vrlo ozbiljne optužbe. Pogotovo za ljude koje nikad nisi ni vidio.Har Kl je napisao/la: 12.06.2020., 21:07Isto tako neki kažu za žrtvu silovanja, šta ima veze, ne bi drugačije qrca vidjela_bataziv_0809 je napisao/la: 12.06.2020., 14:59 Utusi frajer ovih dana instagram borbom protiv rasizma. Treba mu neko reci da nije bilo kolonijalizma ne bi ni on bio Englez.![]()
Ja sam zaista neugodno iznenađen, sa dozom rasizma na ovom portalu.
Lewis se bori protiv rasizma, jer ga se to itekako tiče.
Ako ovako forumaši koji ga nikad nisu vidjeli pišu i govore, mogu samo zamisliti kakve je sve izjave čuo i doživio u svom životu.
Meni, s druge strane, je itekako drago vidjeti da su njegove riječi proizvele lavinu pozitivnih reakcija, od vozača, preko timova pa sve do FIA i Liberty media.

Sisu (fin.)
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Tako nestoavetma je napisao/la: 12.06.2020., 22:32 prozivanje ljudi oko sebe isto, čisti jeftini psihološki poeni na zauzimanju moralno superiornog stava. Prozirno i naivno.
Intelektualno lijeno, nalijepis etiketu i diskusija gotova, a uz to se osjećaš super...
Fino Alla Fine
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Druze stvari treba zvati njihovim imenom a ne sakrivati se iza velikih rijeci.
To sto je pretjerana politicka korektnost sada u trendu hladno mi šište jajca....ako je rasizam reci da bi se on bavio ribarstvom ili surfanjem i da, sto je najvaznije NE BI BIO BRITANAC/ENGLEZ, da Britanija nije kolonizirala Grenadu, onda nek sam rasista. To je valjda jasno svakome ko nije propadao iz povijesti u sedmom osnovne. Analogija sa silovanjem je ne samo promasena nego i manipulatorska.
A on je prije svega celebrity koji ce se zakaciti na svaku temu koja je aktuelna koliko god to bilo retardirano. Nesto poput Severine....To sto ga se rasizam direktno tice samo je slucajna podudarnost....kenjao je on svojevremeno na storijima i o ratu o Siriji i o ubijanju delfina i o cemu vec sve ne...
To sto je pretjerana politicka korektnost sada u trendu hladno mi šište jajca....ako je rasizam reci da bi se on bavio ribarstvom ili surfanjem i da, sto je najvaznije NE BI BIO BRITANAC/ENGLEZ, da Britanija nije kolonizirala Grenadu, onda nek sam rasista. To je valjda jasno svakome ko nije propadao iz povijesti u sedmom osnovne. Analogija sa silovanjem je ne samo promasena nego i manipulatorska.
A on je prije svega celebrity koji ce se zakaciti na svaku temu koja je aktuelna koliko god to bilo retardirano. Nesto poput Severine....To sto ga se rasizam direktno tice samo je slucajna podudarnost....kenjao je on svojevremeno na storijima i o ratu o Siriji i o ubijanju delfina i o cemu vec sve ne...
Zadnja izmjena: _bataziv_0809, dana/u 13.06.2020., 00:21, ukupno mijenjano 1 put.

-
Har Kl
- Formula 1
@Ferrari, nije vrijeme munjeno, ono je takvo kako jeste. Nisam nazvao @Bataziv rasistom, čak smatram da on to i nije.
Nisam takav da na osnovu jednog komentara procjenjujem ljude koje ne znam.
Međutim komentar mu je bio takav kakav jeste.
@Ante, ne znam koje su mu namjere. Možda voli superiornost, a možda mu je dosta svega pa hoće da iskoristi uticaj koji ima, da kaže nešto. Nije ni bitno, bar ne meni. Ja to i ne čitam
Edit: @Bato napisao sam prije tvog reply.
Kako god, nije ovo forum za raspravljanje tod dijela istorije. Meni paralela izgleda skroz na mjestu.
Nisam takav da na osnovu jednog komentara procjenjujem ljude koje ne znam.
Međutim komentar mu je bio takav kakav jeste.
@Ante, ne znam koje su mu namjere. Možda voli superiornost, a možda mu je dosta svega pa hoće da iskoristi uticaj koji ima, da kaže nešto. Nije ni bitno, bar ne meni. Ja to i ne čitam

Edit: @Bato napisao sam prije tvog reply.
Kako god, nije ovo forum za raspravljanje tod dijela istorije. Meni paralela izgleda skroz na mjestu.
- _bataziv_0809
- Formula 1
Tacno. Raspravljamo o vozacu po kojem se zove tema. U nedostatku utrka pricamo o ovim stvarima.
Postujem ga kao vozaca ali smatram da je veliki licemjer.
Ok je sve to, instagram je mocno oruzje pa necu reci da je salonski borac protiv rasizma jer njegova se rijec ipak cuje daleko....to su sve "words"...kad dodjemo do "actions" onda imamo bezobrazno bogatog crnog celebritija koji zivi u prijestolnici obijesti bijelog covjeka-Monacu
Ok je sve to, instagram je mocno oruzje pa necu reci da je salonski borac protiv rasizma jer njegova se rijec ipak cuje daleko....to su sve "words"...kad dodjemo do "actions" onda imamo bezobrazno bogatog crnog celebritija koji zivi u prijestolnici obijesti bijelog covjeka-Monacu

- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ako si već "all in" protiv rasizma...pa što onda ne reče riječ ili dvije o rasizmu i problemima s osnovnim ljudskim pravima i Maleziji? Onako...za primjer.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Racism_in_Malaysia
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Human_r ... n_Malaysia
Ili o tome kako je nastao Hugo Boss koji nosi i sponzorira...na račun koga i kako je nastao? Pročitajte malo, za koga su radili. Kao i povijest Daimlera i Mercedesa u istom razdoblju.
Ono...get out of here. Svi poznati nešto kenjaju, a rado vide kako im se račun puni i prosiplju lažnu moralnost.
Sve karte na stol ili nemoj igrat poker.
Uostalom što bi mi Slavenski narodi trebali reći i vikati svima? Doslovno su Slavene smatrali (a i dalje smatraju) "radnom klasom" tj. manje vrijedim narodima koji "dobro služe" i postoji dan danas diskriminacija. Što Slaveni rade? Ništa.
Uzdaju se u sebe, rade i dosta ih uspjeva na svim razinama. U čemu je problem?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Racism_in_Malaysia
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Human_r ... n_Malaysia
Ili o tome kako je nastao Hugo Boss koji nosi i sponzorira...na račun koga i kako je nastao? Pročitajte malo, za koga su radili. Kao i povijest Daimlera i Mercedesa u istom razdoblju.
Ono...get out of here. Svi poznati nešto kenjaju, a rado vide kako im se račun puni i prosiplju lažnu moralnost.
Sve karte na stol ili nemoj igrat poker.
Uostalom što bi mi Slavenski narodi trebali reći i vikati svima? Doslovno su Slavene smatrali (a i dalje smatraju) "radnom klasom" tj. manje vrijedim narodima koji "dobro služe" i postoji dan danas diskriminacija. Što Slaveni rade? Ništa.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Ma općenito u svijetu je tako puno nepravde da one koji najviše pate nikad nećeš čuti, ali ćeš čuti priče kako se kako su pederi diskriminirani i slično.Ferrari je napisao/la: 13.06.2020., 01:15
Zašto se nikad nije zapitao tko mu prozvodi Tommy H. majice, patike ili šta ti ga ja znam....neka djeca u jugoistočnoj Aziji koja rade za dva dolara mjesečno, ali jebiga, o tome se ne čuje.
- _bataziv_0809
- Formula 1
Ruku na srce treba biti posten prema njemu i reci da on nema dovoljno obrazovanja i opceg znanja da bi znao te stvari. Ovo je vrijeme kada svako u eter bez redakcije moze pustati sta ga je volja. I onda ljudi koji trce za trendovima ispadaju smijesni jer pocesto ne znaju o cemu pricaju.
Kao ona Hana nedavno, pridruzila se instagram borbi protiv rasizma tako sto se prefarbala u crnkinju
jer ne zna guska neobrazovana da Afroamerikanci to smatraju jako uvredljivim 
Kao ona Hana nedavno, pridruzila se instagram borbi protiv rasizma tako sto se prefarbala u crnkinju

- Ferrari Maniac
- Formula 1
- Navija za: Scuderia Ferrari
Ovakve šarade me uvijek podsjete na ovaj segment Louisa CK-a. Vrlo jednostavno, a primjenjivo na toliko situacija danas, uključujući i ovu:
Sisu (fin.)
- CrashOverride Verified
- Formula 1
@Ferrari Maniac
E ovo bi bilo u sridu
E ovo bi bilo u sridu

Fino Alla Fine
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Kao vozač je vrh ali kao osoba je takav "lažnjak". Imam osjećaj da si je on umislio da je nekakav crni Mesija. A da ne pričamo o njegovom egu do neba a glumi nekakvog skromnog/duhovnog gurua.
-
Har Kl
- Formula 1
Samo da se osvrnem:_bataziv_0809 je napisao/la: 13.06.2020., 00:47 Tacno. Raspravljamo o vozacu po kojem se zove tema. U nedostatku utrka pricamo o ovim stvarima.
Licemjer možda jeste, ali ne zbog ovoga. Lako je otići u Manhattam i biti rasista, treba otići u Harlem pa tamo pokušati. Kao i obratno, lako je biti borac za crnačka prava u Harlemu, treba otići npr. u Monako ili u sport gdje si jedan od 10000 pa tamo se boriti za stvari stvari koje većina ne želi da čuje.
Da se razumijemo, isto bih govorio da se radi o Jevreju koji se bori protiv antisemitizma ili
Palestincu koji se bori protiv cionizma. Sranje je sranje ima ga na svim stranama.
Što se tiče njega kao celebrity, svaka paralela njega sa Hanom ili sličnim infuencerima je pogrešna, iz razloga što Hamilton ne koristi Instagram kao primarni izvor zarade.
Ja očekujem, da će nakon ove borbe, opasti broj njegovih pratitelja, samim tim i njegova zarada. Reći da je on glup i da ne zna da ga to čeka, a ne sagledati poslovno carstvo koje izgrađuje, je malo naivno za reći.
Ostao sam ti dužan za odgovor zašto ona analogija koju sam ti naveo nije pogrešna. Zato jer i u jednoj i drugoj rečenici, žrtva na neki uvrnuti način, treba biti zahvalna nasilniku što je učinio nasilje na njom.
Dalje se isključujem iz rasprave, jer se ulazi u globalne sfere, koje su takve od kako je ljudskog svijeta. Lično smatram da je gubljenje vremena se sekirati i raspravljati oko stvari koje se nikad neće promijeniti. Mogu se ublažiti, ali iskorijeniti nikad. A ni sam nisam neka cvjećka pa da mogu reći da ne osjećam elemente rasizma u sebi u nekim situacijama. Ili sexualne diskriminacije prema prema određenim skupinama.
Ali također nemam ni potrebu da nečiju uzaludnu borbu protiv globalnih sranja, minimaliziram i prikazujem kao nešto loše , kao što je dodatna zarada, samopromocija na tuđim mukama i sl.

- _bataziv_0809
- Formula 1
Sa svim se manje vise mogu sloziti. Dao si mi drugu perspektivu na stvari i to je zaista super
ne znaci to nuzno da reteriram od svog stava, ali svakako da uvazavam i taj aspekt.
Ali ovo i dalje smatram promasenom analogijom:
Njegovi preci jesu, ok tu se slazem, ali on licno ilitiga osobno je profitirao od dolaska svojih predaka u Britaniju.
Jer bolje se roditi i odrasti u Velikoj Britaniii nego u Grenadi, tu cemo se vjerujem sloziti. Migracioni tokovi sve govore gdje je bolje i gdje se ima vise sanse za normalan zivot. Britanija je u vrhu migracionih destinacija, Grenada nije.
Zasto je to tako, to je sad druga tema.

Ali ovo i dalje smatram promasenom analogijom:
Hamilton nije DIREKTNA zrtva kolonijalizma, za razliku od zrtve silovanja koja to jeste.Har Kl je napisao/la: 13.06.2020., 09:24Ostao sam ti dužan za odgovor zašto ona analogija koju sam ti naveo nije pogrešna. Zato jer i u jednoj i drugoj rečenici, žrtva na neki uvrnuti način, treba biti zahvalna nasilniku što je učinio nasilje na njom.
Njegovi preci jesu, ok tu se slazem, ali on licno ilitiga osobno je profitirao od dolaska svojih predaka u Britaniju.
Jer bolje se roditi i odrasti u Velikoj Britaniii nego u Grenadi, tu cemo se vjerujem sloziti. Migracioni tokovi sve govore gdje je bolje i gdje se ima vise sanse za normalan zivot. Britanija je u vrhu migracionih destinacija, Grenada nije.
Zasto je to tako, to je sad druga tema.

- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Eto dotakli ste se onog sto sam ja prije cca 10 dana napisao koliko je Hamilton selektivan ili glup, a možda oboje. Nema dvojbe da su mu namjere pozitivne, ali 1) sve što što priča tj tipka radi iz sigurne tople fotelje u Puma tenisicama koje su tamo neki mali filipinci krojili, prekrojili i zaljepili što je samo po sebi diskriminacija, zlostavljanje pa i rasizam na neki način
2) ponaša se ko nedoraslo dijete kome je netko oduzeo igračku. Prozivanje po n-ti puta tamo neke ljude koji i dalje šute, a oni ih vidi je smješno
.
Kad si toliko hrabar iza novog Iphona sa optočenim dijamantima za kojeg je tamo neki mali afrikanac (inače tvoj bro) ili azijat kopao po rudniku pa onda nazovi stvari pravim imenom i prozovi te ljude javno imenom i prezimenom.
3) Iz sigurnosti svoga doma vodi borbe. Koga malo interesira može na youtube vidjeti sva sranja koja su isplivala na površinu, a koji su dio pokreta BLM. Niti jednom nije osudio sve pljačke, uništavanja imovine pa i Mercedesovog auto-salona u Orlandu ako se ne varam. To je marka za koju on vozi, to je marka koja je njemu napunila džepove, a ta ista marka je odmah drugi dan stala iza njega kad je imao svoj ispad.
4) I na kraju.... priča o kolonijanizmu i rušenju kipova i spomenika ljudima koji su haračili po amerikama i africi i koristili crnce za robove. Ok super, samo naprijed, nemam ništa protiv. Problem je što ima živuće spomenike u buckinghamskoj palači. E lijepi njoj ćeš ipak ljubiti smežuranu krvavu ručicu ako te se sjeti pozvati u toplinu svoga doma ispunjenog tonama ukradenih ali i krvavih stvari iz Indije i Afrike.
Toliko od mene, a respekt prema njemu je gotovo nestao. Ako osudi Windsore bit će mi draži za točno 2,7%
2) ponaša se ko nedoraslo dijete kome je netko oduzeo igračku. Prozivanje po n-ti puta tamo neke ljude koji i dalje šute, a oni ih vidi je smješno

Kad si toliko hrabar iza novog Iphona sa optočenim dijamantima za kojeg je tamo neki mali afrikanac (inače tvoj bro) ili azijat kopao po rudniku pa onda nazovi stvari pravim imenom i prozovi te ljude javno imenom i prezimenom.
3) Iz sigurnosti svoga doma vodi borbe. Koga malo interesira može na youtube vidjeti sva sranja koja su isplivala na površinu, a koji su dio pokreta BLM. Niti jednom nije osudio sve pljačke, uništavanja imovine pa i Mercedesovog auto-salona u Orlandu ako se ne varam. To je marka za koju on vozi, to je marka koja je njemu napunila džepove, a ta ista marka je odmah drugi dan stala iza njega kad je imao svoj ispad.
4) I na kraju.... priča o kolonijanizmu i rušenju kipova i spomenika ljudima koji su haračili po amerikama i africi i koristili crnce za robove. Ok super, samo naprijed, nemam ništa protiv. Problem je što ima živuće spomenike u buckinghamskoj palači. E lijepi njoj ćeš ipak ljubiti smežuranu krvavu ručicu ako te se sjeti pozvati u toplinu svoga doma ispunjenog tonama ukradenih ali i krvavih stvari iz Indije i Afrike.
Toliko od mene, a respekt prema njemu je gotovo nestao. Ako osudi Windsore bit će mi draži za točno 2,7%
- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: KMag, Seb
Jooj kad smo kod Španije, jel se ono zahvaljivao brazilcima na španskom?