Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
Etiketa koju su oni sami sebi nalijepili, zato što su bili uglavnom sporiji od momčadskog kolege u sezonama kad je ovaj osvajao ili se borio za naslov.Alen13ASC je napisao/la: 24.05.2020., 18:27Ali je etiketa, to šteti imidžu. Kad spomeneš recimo Massu ili Barrichella reći će a da to su vodonoše, niko ne pomišlja da je Massa imao šanse 2008 ili da je Barrichello rasturao u Stewartu. I onda dođemo do toga da ljudi se sete Senne pa kasnije Fitipaldija/Piqueta i ostale.Ferrari Maniac je napisao/la: 24.05.2020., 17:14 A koji to vozač vodonoša u top F1 momčadi nije bio brz? Uz par iznimaka koje su se brzo profiltrirale, ne vidim neki uzorak...
Botts, Barrichello, Webber, Coulthard? Svi odlični i brzi vozači. Ljudi iz nekog razloga smatraju da status vozača broj 2 znači da vozač nije brz - niti je to značenje, niti slučaj.
Tako je sad Bottasu, on će biti čovjek koji je pomagao Hamiltonu da sruši Schumacherove rekorde a retko ko će pamtiti da je rastuarao u Williamsu.
Etiketa koju su si sami naljepili - potpisivanjem, popuštanjem u utrkama ili na neki drugi način. Svatko od njih je mogao biti bad boy momčadi kojeg bi se šefovi brzo riješili jer im ne bi bilo u interesu...Alen13ASC je napisao/la: 24.05.2020., 18:27Ali je etiketa, to šteti imidžu. Kad spomeneš recimo Massu ili Barrichella reći će a da to su vodonoše, niko ne pomišlja da je Massa imao šanse 2008 ili da je Barrichello rasturao u Stewartu. I onda dođemo do toga da ljudi se sete Senne pa kasnije Fitipaldija/Piqueta i ostale.Ferrari Maniac je napisao/la: 24.05.2020., 17:14 A koji to vozač vodonoša u top F1 momčadi nije bio brz? Uz par iznimaka koje su se brzo profiltrirale, ne vidim neki uzorak...
Botts, Barrichello, Webber, Coulthard? Svi odlični i brzi vozači. Ljudi iz nekog razloga smatraju da status vozača broj 2 znači da vozač nije brz - niti je to značenje, niti slučaj.
Tako je sad Bottasu, on će biti čovjek koji je pomagao Hamiltonu da sruši Schumacherove rekorde a retko ko će pamtiti da je rastuarao u Williamsu.
A što je to točno očigledno iz Ferrarijeve odluke da dovedu Sainza?Multi 21 je napisao/la: 24.05.2020., 16:48Pa očigledna je i ovdje. Samo mislim da nisu odabrali dobrog vozača za tu ulogu. Sainz je brz.Iceman je napisao/la: 24.05.2020., 16:28 Dobro više manje ste ga svi etiketirali kao Leclercov držač sapuna.
Ponavljam nije sve to tako crno i bijelo. Možemo pričati o tome kakav je Senna bio, kakav Schumacher, Alosno, Vettel RB vs Vettel Ferrari, Hamilton kroz dvije tri godine, ali pričati o Sainzu kao drugom vozaču bez dovoljno čvrstih temelja je neozbiljna (jer da je doveden Giovinazzi namjera Ferrarija bi bila očigledna).
A dobro i ti se praviš mutavIceman je napisao/la: 24.05.2020., 20:06A što je to točno očigledno iz Ferrarijeve odluke da dovedu Sainza?Multi 21 je napisao/la: 24.05.2020., 16:48Pa očigledna je i ovdje. Samo mislim da nisu odabrali dobrog vozača za tu ulogu. Sainz je brz.Iceman je napisao/la: 24.05.2020., 16:28 Dobro više manje ste ga svi etiketirali kao Leclercov držač sapuna.
Ponavljam nije sve to tako crno i bijelo. Možemo pričati o tome kakav je Senna bio, kakav Schumacher, Alosno, Vettel RB vs Vettel Ferrari, Hamilton kroz dvije tri godine, ali pričati o Sainzu kao drugom vozaču bez dovoljno čvrstih temelja je neozbiljna (jer da je doveden Giovinazzi namjera Ferrarija bi bila očigledna).
Da odgovor možda ne leži u nepotpisivanju Vettela?![]()
Uff ovdje moram reagirati, naravno da mi sezona 2008. prvo pada na pamet kad netko spomene Massu, ima tu još lijepih uspomena: Turska 2006, Austrija 2014 pole position. Massa mi je uvijek u sjećanju više kao glavni akter (većinom zbog 2008.), nego li neki ekstremni vodonoša.Alen13ASC je napisao/la: 24.05.2020., 18:27Ali je etiketa, to šteti imidžu. Kad spomeneš recimo Massu ili Barrichella reći će a da to su vodonoše, niko ne pomišlja da je Massa imao šanse 2008 ili da je Barrichello rasturao u Stewartu. I onda dođemo do toga da ljudi se sete Senne pa kasnije Fitipaldija/Piqueta i ostale.Ferrari Maniac je napisao/la: 24.05.2020., 17:14 A koji to vozač vodonoša u top F1 momčadi nije bio brz? Uz par iznimaka koje su se brzo profiltrirale, ne vidim neki uzorak...
A je li Lec gurao van staze Hamiltona i micao se na kocenju u Monzi?nelinjo je napisao/la: 23.05.2020., 11:36 Lec je vrhunski mladi vozac i ima taj DNK u krvi. Ja bih rekao da je Silverstone prosle godine objasnio ko je kakav vozac. Lec je po meni tehnicki bolji vozac. I broj polea govori neke stvari. Pri tom, decko se zeli vozacki dokazati svakog vikenda, cak i na igrici.Max je takodje vrhunski vozac, ali mu fali mirnoca i jos neke ne tako ne bitne stvari. Izgurao Lec u Austriji... Dobro. Lekcija iz F1 no1, ali u Silverstonu smo vidjeli Leca gdje u losijem bolidu za tu stazu predaje lekciju voznje Maxsu (svemogucem) Verstapenu.
Opet, znam da se Maxsovi nece sloziti, ali... Lec je prosle sezone imao zaista mnogo dobrih vikenda, cak i kada nije pobjedjivao. Dok je Max i u svojoj 5oj sezoni pravio nevidjene gluposti. I po mom misljenju je sa onim bolidom morao biti bar drugi na kraju.
Pa to si napisao tek poslije ovog mog quoteaFerrari je napisao/la: 23.05.2020., 11:26
Pa nisam, ima cijela prošla stranica.
Mišljenja sam da je Leclerc već sada na razini Maxa, a ima 3 sezone manje u F1 i u top ekipi od Maxa. U istoj fazi karijere, Charles je postigao više od Maxa.
Pretpostavljam da Charles ima više prostora za rast, nego Max, kužiš?
Max i Ricciardo su bili na vrlo sličnoj razini i imali su slične rezultate i bodove. Ne vidim razlog zašto nešto slično ne bi i Leclerc imao u RBR-u?_bataziv_0809 je napisao/la: 25.05.2020., 09:59Pa to si napisao tek poslije ovog mog quoteaFerrari je napisao/la: 23.05.2020., 11:26
Pa nisam, ima cijela prošla stranica.
Mišljenja sam da je Leclerc već sada na razini Maxa, a ima 3 sezone manje u F1 i u top ekipi od Maxa. U istoj fazi karijere, Charles je postigao više od Maxa.
Pretpostavljam da Charles ima više prostora za rast, nego Max, kužiš?![]()
Mislim da je povrsno na onaj nacin, uzimati kao reper te sezone gdje je grid ipak bio dosta izjednaceniji nego danas, izuzmemo li 3 godine Ferrarijeve dominacije.
Ili da postavimo stvari ovako: smatras li da bi Leclerc napravio vise od Maxa da je kojim slucajem vozio za Red Bull?
A zar ti hoćeš reći da je Sainz doveden da bude brzi nego što je bio Vettel?Iceman je napisao/la: 24.05.2020., 22:26 Molim? Zar mi hocete reci da glavni razlog ne potpisivanje Vettela lezi u tome sto je jednako brz ili brzi od Leclerca?
U svakom slucaju smatram da nije doveden zato sto je spor. Da li je sporiji i koliko od Leclerca vrijeme ce pokazati. Da li ce biti bitno ako jedan od dva vozaca pobjeđuju u isto timu? Pa ono ne... meni je tak svejedno.avetma je napisao/la: 25.05.2020., 12:17A zar ti hoćeš reći da je Sainz doveden da bude brzi nego što je bio Vettel?Iceman je napisao/la: 24.05.2020., 22:26 Molim? Zar mi hocete reci da glavni razlog ne potpisivanje Vettela lezi u tome sto je jednako brz ili brzi od Leclerca?
Vettel i Leclerc su očito bili preblizu jedan drugom za Ferrarijev ukus. S tim da je jedan mlađi i jeftiniji. Procijenili su da ne trebaju Vettelovo iskustvo i sve što donosi ekipi, što je sasvim legitimno s njihove strane. Koji su argumenti na strani Sainza?
Ok jasno mi je sta si mislio reci. Nisam sporio da su odredive cinjenice nego sam sporio da nije isto voziti u doba dominacije Mercedesa, kao u doba prekida (2003) i konacnog pada (2005) dominacije Ferrarija. Jeste vremenski period od 4 godine isti, ostalo je razlicito.Ferrari je napisao/la: 25.05.2020., 11:23
Max i Ricciardo su bili na vrlo sličnoj razini i imali su slične rezultate i bodove. Ne vidim razlog zašto nešto slično ne bi i Leclerc imao u RBR-u?
A što se tiče McLarena i Kimija...gledaj to su određene činjenice. Gdje je Coulthard bio te godine? S puno više iskustva i utakmica u godinama?
Čak se i Alonso i Renaultu te godine malo umiješao u borbu.
Samo kažem...ako se već davaju takvi epiteti Maxu, neka onda i rezultati počnu izjednačavati to.
Pa zašto smatraš da je doveden? Koja je Sainzova kvaliteta, osobina, potez ili događaj presudila u do vođenju u Ferrari, po tvom sudu?Iceman je napisao/la: 25.05.2020., 16:18 U svakom slucaju smatram da nije doveden zato sto je spor. Da li je sporiji i koliko od Leclerca vrijeme ce pokazati. Da li ce biti bitno ako jedan od dva vozaca pobjeđuju u isto timu? Pa ono ne... meni je tak svejedno.
Marlji, radisan, voli analizirati i provoditi vrijeme u tvornici (sam je to potvrdio u intervjuu i ne smatram to automatski karakteristikom drugog vozača), brz je i talentiran (mogao je sjediti uz bok Verstappenu, a nije i sigurno nije zato sto je spor),avetma je napisao/la: 25.05.2020., 17:22Pa zašto smatraš da je doveden? Koja je Sainzova kvaliteta, osobina, potez ili događaj presudila u do vođenju u Ferrari, po tvom sudu?Iceman je napisao/la: 25.05.2020., 16:18 U svakom slucaju smatram da nije doveden zato sto je spor. Da li je sporiji i koliko od Leclerca vrijeme ce pokazati. Da li ce biti bitno ako jedan od dva vozaca pobjeđuju u isto timu? Pa ono ne... meni je tak svejedno.
Sasvim je očigledno da je angažiran kao poslušan drugi vozac, ali kao ti to ne smatraš točnim - zanima me što je onda ako to nije.
Iceman je napisao/la: 25.05.2020., 20:27Marlji, radisan, voli analizirati i provoditi vrijeme u tvornici (sam je to potvrdio u intervjuu i ne smatram to automatski karakteristikom drugog vozača), brz je i talentiran (mogao je sjediti uz bok Verstappenu, a nije i sigurno nije zato sto je spor),avetma je napisao/la: 25.05.2020., 17:22Pa zašto smatraš da je doveden? Koja je Sainzova kvaliteta, osobina, potez ili događaj presudila u do vođenju u Ferrari, po tvom sudu?Iceman je napisao/la: 25.05.2020., 16:18 U svakom slucaju smatram da nije doveden zato sto je spor. Da li je sporiji i koliko od Leclerca vrijeme ce pokazati. Da li ce biti bitno ako jedan od dva vozaca pobjeđuju u isto timu? Pa ono ne... meni je tak svejedno.
Sasvim je očigledno da je angažiran kao poslušan drugi vozac, ali kao ti to ne smatraš točnim - zanima me što je onda ako to nije.
koliko je brz drektno protiv Leclerca - to je na njemu, mlad je sto ga cini automatskim pogodnijim od Vettela, nosi Sainz prezime sto ga cini automatskim velikom PR reklamom (sami prijelaz iz Mclarena u Ferrari je poprilicno buknuo u svijetu motosporta i trenutno je velika borba spanjolskih tv kuca za prijenos F1).
Poprilican broj ljudi ga je automatski stavilo u poziciju drugog vozaca bez direktnog dvoboja Leclerc vs Sainz.
Naravno lakse je kontrolirati mlađeg vozaca od "starijeg" ali to je vec Vettelov problem i cinjenica da nema ugovor za 2021. A cinjenica je da je rijetko volio propuštati drugog vozača (timskog kolegu). Cinjenica je da nema hladnu glavu u kljucnim trenucima i to onda kada je pitanje 2 boda vise, postolje vise ili pobjeda. Cinjenica je da uz svo njegovo iskustvo i 4 naslova prvaka imao je sanse osvojiti i 5ti i to samo jednom u nepunih 5 sezona. Cinjenica je da je najbolje surađivao sa kolegom Kimi boli me k.... Raikkonen, a kad to nije bilo tako svet se okrenuo protiv njega i vidjeli smo kako to izgleda u samo jednoj sezoni.
Cinjenica je da je on jednostavno izgorio u Ferrariju, svojom ili njihovom krivnjom i mlađi vozac koji nema pojma sto je pobjeda a kamoli naslov ga automatski diskvalificira iz dugorocnih planova.
Sainz je jednostavno svojom kvalitetnom voznjom, brzinom pokazao da mu treba dati sanse u Ferrariju (koju je on objerucke prihvatio, kao da dosad ne vozio u bolje sređenoj momcadi sa boljom atmosferom). Moj favorit je bio Riccijardo. Ja sam pobornik dva jednako ili priblizno jednako brza vozaca koji mogu gurati momcad prema naprijed i mislim da ce Sainz apsolutno uskociti u tu ulogu.
U dugim crtama - uzimaju poslušnog vozača koji će biti zadovoljan tu i tamo s kojom pobjedom; a puštaju skupog vozača koji nije bio brži od puno mlađeg i jeftinijeg Leclerca. Ne vidim oko čega se ne slažemo.Iceman je napisao/la: 25.05.2020., 20:27 Marlji, radisan, voli analizirati i provoditi vrijeme u tvornici (sam je to potvrdio u intervjuu i ne smatram to automatski karakteristikom drugog vozača), brz je i talentiran (mogao je sjediti uz bok Verstappenu, a nije i sigurno nije zato sto je spor),
koliko je brz drektno protiv Leclerca - to je na njemu, mlad je sto ga cini automatskim pogodnijim od Vettela, nosi Sainz prezime sto ga cini automatskim velikom PR reklamom (sami prijelaz iz Mclarena u Ferrari je poprilicno buknuo u svijetu motosporta i trenutno je velika borba spanjolskih tv kuca za prijenos F1).
Poprilican broj ljudi ga je automatski stavilo u poziciju drugog vozaca bez direktnog dvoboja Leclerc vs Sainz.
Naravno lakse je kontrolirati mlađeg vozaca od "starijeg" ali to je vec Vettelov problem i cinjenica da nema ugovor za 2021. A cinjenica je da je rijetko volio propuštati drugog vozača (timskog kolegu). Cinjenica je da nema hladnu glavu u kljucnim trenucima i to onda kada je pitanje 2 boda vise, postolje vise ili pobjeda. Cinjenica je da uz svo njegovo iskustvo i 4 naslova prvaka imao je sanse osvojiti i 5ti i to samo jednom u nepunih 5 sezona. Cinjenica je da je najbolje surađivao sa kolegom Kimi boli me k.... Raikkonen, a kad to nije bilo tako svet se okrenuo protiv njega i vidjeli smo kako to izgleda u samo jednoj sezoni.
Cinjenica je da je on jednostavno izgorio u Ferrariju, svojom ili njihovom krivnjom i mlađi vozac koji nema pojma sto je pobjeda a kamoli naslov ga automatski diskvalificira iz dugorocnih planova.
Sainz je jednostavno svojom kvalitetnom voznjom, brzinom pokazao da mu treba dati sanse u Ferrariju (koju je on objerucke prihvatio, kao da dosad ne vozio u bolje sređenoj momcadi sa boljom atmosferom). Moj favorit je bio Riccijardo. Ja sam pobornik dva jednako ili priblizno jednako brza vozaca koji mogu gurati momcad prema naprijed i mislim da ce Sainz apsolutno uskociti u tu ulogu.