Scuderia Ferrari
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Rijetko tko potpisuje ugovor u kojem piše da si striktno "2. vozač"... već je ekipa procijenila da vjerojatno neće biti brži na 85% utrka od kolege pa ćeš prirodno postati druga violina.
A u ugovoru možda piše nešto u stilu "ako je u interesu tima, tim ima pravo intervenirati na ishod u utrci" ili nešto tako.
Nitko, ali ama baš nitko ne potpisuje ugovor u kojem piše "Ti, (ubaciti ime) ćeš voziti za (ubaciti ime ekipe) u ulozi drugog vozača..."
A u ugovoru možda piše nešto u stilu "ako je u interesu tima, tim ima pravo intervenirati na ishod u utrci" ili nešto tako.
Nitko, ali ama baš nitko ne potpisuje ugovor u kojem piše "Ti, (ubaciti ime) ćeš voziti za (ubaciti ime ekipe) u ulozi drugog vozača..."
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma dobro svakom vozaču piše da je samo zaposlenik, ako mu se kaže da se makne, maknut će se, do performansi je status vozača, ne do predodređene klauzule pri potpisivanju ugovora, pa ono, na Calrosu je da se ne dovede u situaciju da propušta Charlesa. Pričali smo prošle godine o tome, to u ugovorima ne postoji, jer šta ako Carlos potpiše da je drugi vozač, a onda krene sezona i on pola sekunde brži od Charlesa, nisu ludi da njega usporavaju zbog neke rečenice na papiru, ode pobjeda tako
Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
Nisam mislio kao u stilu slova na papiru već jednostavno ne vjerujem sa Carlos dolazi kao drugi vozač. Mediji i fanovi to otvoreno očekuju ali eto ja sam nekog stava da on dolazi jako željan uspjeha. Više nego što se misli i da Charlesu neće biti vodonoša kako se očekuje i bitno sporiji vozač.
"What a little star." May 26, 2012.
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Khm Piquet khm, slavno prezime a namjerno slupao bolid da bi Alonso pobedio, ili recimo u FE kad je Buemi osvojio titulu vozeći uz Nika Prosta. Te spike oko slavnog prezimena vam padaju u vodu. Šta ako recimo Leclerc pomete Sainza i u jednom momentu u Abu Dhabiju mu treba par bodova a recimo Sainz ga blokira i ne osvoji naslov. Ovaj je potpisao petogodišnji ugovor a ovaj dvogodišnji, samo će biti u jednom momentu " ćao zdravo Sajncu" i okrenuće se ka nekom drugom.MSC je napisao/la: 22.05.2020., 11:20 Meni koliko znam motorsport prezime Sainz nikako ne zvuči kao nešto što bi prihvatilo jasnu i definiranu ulogu vodonoše.
Ali dobro, vrijeme će pokazati.
Osobno ne mislim da je Carlos bitno sporiji od Leclerca. Mislim da su to sve podjednaki mladići s tim da Charles ima strašnu medijsku potporu i bazu fanova pa s tim i bolji marketing.
Kako god, mlada ali nikako loša vozačka postava za Ferrari.
Iz ISSa se vidi da je Ferrari okrenut Leclercu i da grade tim oko njega.

- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Zanimljivo mi je kako dosta ljudi zaboravlja da je Sainz, u ne tako davnoj, 2018. sezoni završio dobrih 20 bodova iza momčadskog kolege Hulkenberga, koji je danas bez mjesta u F1.
Samo opservacija, nadam se jakoj sezoni Sainza ove i iduće sezone.
Samo opservacija, nadam se jakoj sezoni Sainza ove i iduće sezone.

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
U pravu si F12000, i od Verstappena isto mada će mnogi sad da spamaju s analizama DNF ono DNF ovo. A Verstappen i Leclerc su tu negde, isti.

- Ferrari
- Formula 1
Leclerc je realno bolji od Maxa jer Leclerc je u F1 tek u svojoj sada 3. godini, a Max je već u 6. godini u F1 i to od tih 6 godina, četiri je proveo u top ekipi.
Samo što nitko to neće od većih medija istaknuti.

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ako Sainz mogao konkurirati Leclercu kao što je Rosberg Hamiltonu, mislim da bi mogao biti više već zadovoljan, ali zato će trebati biti u vrhunskoj formi. Kako god, drago mi je da je dobio priliku u Top 3 bolidu, pa nek pokaže šta može. Možda mi je mrvicu i draži od Leclerca, ali realno mislim su male šanse da bude bolji od njega, ali ne bih volio da mu tu priliku itko uskraćuje osim on sam sebi 

- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
I što nam to govori? Zar očekujemo da Leclerc sad ima još 2-3 sekunde u džepu jer je neiskusniji? Max je 2015. pokazao istu ili barem sličnu brzinu koju ima danas. Nemamo ni ja ni ti pojma tko je brži/bolji, imamo mišljenje. Ništa do sada Leclerc nije pokazao da je realno bolji vozač od Maxa.Ferrari je napisao/la: 22.05.2020., 16:32 Leclerc je u F1 tek u svojoj sada 3. godini, a Max je već u 6. godini u F1 i to od tih 6 godina, četiri je proveo u top ekipi.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
A jel mediji išt akažu o pouzdanosti Renaultovih PJ u periodu Mercove dominacije. Max i Seb mentalno pucaju zato što ne mogu pobediti dominantni tim, samo što se na Sebu to više vidi jer nema organizaciju u timu kavu Max ima. A RB generalno tavori s PJ, evo sad su lane imali kakvu takvu Hondinu PJ, ali nije to šampionski. A niti ono što Ferrari radi. Mečka je jednotavno u zoni Formule 0, nemaju pravih protivnika.Ferrari je napisao/la: 22.05.2020., 16:32 Leclerc je realno bolji od Maxa jer Leclerc je u F1 tek u svojoj sada 3. godini, a Max je već u 6. godini u F1 i to od tih 6 godina, četiri je proveo u top ekipi.

- Frantic
- Formula 1
Navodno Rubens jeste....Ferrari je napisao/la: 22.05.2020., 11:31 Rijetko tko potpisuje ugovor u kojem piše da si striktno "2. vozač"... već je ekipa procijenila da vjerojatno neće biti brži na 85% utrka od kolege pa ćeš prirodno postati druga violina.
Mislim, tako ljudi pričaju, štatijaznam.

Odlično rečeno i apsolutno se slažem.Vettel-Ferrari je napisao/la: 22.05.2020., 16:43 Ako Sainz mogao konkurirati Leclercu kao što je Rosberg Hamiltonu, mislim da bi mogao biti više već zadovoljan, ali zato će trebati biti u vrhunskoj formi. Kako god, drago mi je da je dobio priliku u Top 3 bolidu, pa nek pokaže šta može. Možda mi je mrvicu i draži od Leclerca, ali realno mislim su male šanse da bude bolji od njega, ali ne bih volio da mu tu priliku itko uskraćuje osim on sam sebi![]()

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
U ugovoru ti pišu stvari tipa "moraš slušati tim i sve što ti mi kažemo, imaš takve i onakve uslove..." a u toku potpisivanja ti kažu usmeno "znaš šta to znači".
Naravno svaki veliki tim želi da uz timske naredbe osvaja što više bodova ako je takva prilika, tipa Njemačka 2018. Bottasu je naređeno da ne napada Hamiltona jer bi mogli prosuti 1-2. To je normalno, ipak vozači su ti zaposlenici i moraju te slušati. Oni obavljaju posao ali ti si im nadređeni.
Ali kad se rade takve postave gde imaš superiornog vozača, tipa Schumacher, i dovedeš mladu nadu koja ima brzine i zna raditi čuda a opet nije brža od superiornog vozača, tipa Barrichello, naravno da možete očekivati da će u tom scenariju Schumacher uvek biti brži i boriće se za naslove a na sporijem je da u slučaju nužde pripomogne timu pa ako to mora značiti i puštanje pozicije.
Znači dokazao si da si sporiji i ti nemaš šta tražiti u slučaju da smetaš bržem vozaču u našem timu, primaš lepu platu i ako hoćeš takav način života i atmosferu rada na tebi je ali nemoj zaboraviti onaj paragraf u ugovoru.
To je okrutno ali isto tako je i biznis, dokažeš da si ajkula i onda nema nikog jačeg od tebe. Ono ostalo je sitna riba koju možeš pojesti za marendu.
Naravno svaki veliki tim želi da uz timske naredbe osvaja što više bodova ako je takva prilika, tipa Njemačka 2018. Bottasu je naređeno da ne napada Hamiltona jer bi mogli prosuti 1-2. To je normalno, ipak vozači su ti zaposlenici i moraju te slušati. Oni obavljaju posao ali ti si im nadređeni.
Ali kad se rade takve postave gde imaš superiornog vozača, tipa Schumacher, i dovedeš mladu nadu koja ima brzine i zna raditi čuda a opet nije brža od superiornog vozača, tipa Barrichello, naravno da možete očekivati da će u tom scenariju Schumacher uvek biti brži i boriće se za naslove a na sporijem je da u slučaju nužde pripomogne timu pa ako to mora značiti i puštanje pozicije.
Znači dokazao si da si sporiji i ti nemaš šta tražiti u slučaju da smetaš bržem vozaču u našem timu, primaš lepu platu i ako hoćeš takav način života i atmosferu rada na tebi je ali nemoj zaboraviti onaj paragraf u ugovoru.
To je okrutno ali isto tako je i biznis, dokažeš da si ajkula i onda nema nikog jačeg od tebe. Ono ostalo je sitna riba koju možeš pojesti za marendu.

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Mahh, štoperica je glavna, na stranu sve, Carlos ima i oca koji zna kako stvari funkcionišu i sigurno je svjestan da se ekipa radi oko Leclerca i da se on tu mora dokazati, ali opet ako se on kvalifikuje ispred njega i bude brži na utrkama, sve to pada u vodu. Iskreno ne vjerujem ni ja da je bolji od Charlesa, ne mislim da je taj nivo, ali pokazao je u McLarenu da je radiša, da dobro čuva gume uz jak tempo, i ono čega smo se nagledali, barem u snimkama, ako ne uživo
ZNA PRETICATI. Ja bi volio da nam pruži borbu 

- Iceman
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, KR7
https://www.youtube.com/watch?v=v5vLnR4LwmE
Lijepi kratki intervju sa Carlosom. Mlade snage ajmo ajmo. Bit će sve to ok.

- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Naravno, ja sam od onih koji uvijek uživa u dobrim okršajima na stazi.Vettel-Ferrari je napisao/la: 22.05.2020., 16:43 Ako Sainz mogao konkurirati Leclercu kao što je Rosberg Hamiltonu, mislim da bi mogao biti više već zadovoljan, ali zato će trebati biti u vrhunskoj formi. Kako god, drago mi je da je dobio priliku u Top 3 bolidu, pa nek pokaže šta može. Možda mi je mrvicu i draži od Leclerca, ali realno mislim su male šanse da bude bolji od njega, ali ne bih volio da mu tu priliku itko uskraćuje osim on sam sebi![]()
Najveći pozitivac na forumuhttps://www.youtube.com/watch?v=v5vLnR4LwmE

- Frantic
- Formula 1
Ali on ne ide "u prostor"LH44 je napisao/la: 22.05.2020., 18:36 Mahh, štoperica je glavna, na stranu sve, Carlos ima i oca koji zna kako stvari funkcionišu i sigurno je svjestan da se ekipa radi oko Leclerca i da se on tu mora dokazati, ali opet ako se on kvalifikuje ispred njega i bude brži na utrkama, sve to pada u vodu. Iskreno ne vjerujem ni ja da je bolji od Charlesa, ne mislim da je taj nivo, ali pokazao je u McLarenu da je radiša, da dobro čuva gume uz jak tempo, i ono čega smo se nagledali, barem u snimkama, ako ne uživoZNA PRETICATI. Ja bi volio da nam pruži borbu
![]()

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Ferrari
- Formula 1
Pa govori ti da će se vjerojatno još poboljšati. Više od Maxa + Leclerc vozi u Ferrariju...ako si prošao to sito i rešeto, onda možeš svugdje vozit.Multi 21 je napisao/la: 22.05.2020., 17:03I što nam to govori? Zar očekujemo da Leclerc sad ima još 2-3 sekunde u džepu jer je neiskusniji? Max je 2015. pokazao istu ili barem sličnu brzinu koju ima danas. Nemamo ni ja ni ti pojma tko je brži/bolji, imamo mišljenje. Ništa do sada Leclerc nije pokazao da je realno bolji vozač od Maxa.Ferrari je napisao/la: 22.05.2020., 16:32 Leclerc je u F1 tek u svojoj sada 3. godini, a Max je već u 6. godini u F1 i to od tih 6 godina, četiri je proveo u top ekipi.
Objektivno, DA Leclerc je kraće u F1 i ima još potencijala za razvoj. Kada govorimo o tome, ne govorimo o brzini. Već od radu s ekipom, feedback, komunikacija s medijima, odnosi s kolegama i slično.
Stavi ću to i ovako...Max još nije bio u borbi za naslov, niti približno (mogao je vjerojatno u 2018, bolid je bio dobar), a sada je u šestoj sezoni.
Ako već tvrdimo da je Max bogisus vozač, koji se nije rodio ni pojavio od Senne ili Schumachera...pa ono...koliko je većini šampiona trebalo da dođu do svoje prve titule ili da budu u svojoj prvoj legitimnoj borbi za naslov?
Možemo ostati u modernoj eri...Schumacher osvaja prvi naslov 94. u svojoj trećoj sezoni, Hakkinen u svojoj petoj sezoni osvaja naslov, Raikkone se već nakon tri sezone u ne tako sjajnom McLarenu bori za naslov s dominantim Ferrarijem i MSC-om i to sve do zadnje utrke, Alonso 2005. u svojoj četvrtoj sezoni osvaja naslov, a Kimi se također u svojoj petoj sezoni bori direktno s Alonsom za naslov.
Hamilton odmah u prvoj sezoni ide do zadnje utrke, u drugoj sezoni osvaja, Vettel u svojoj prvoj sezoni F1 osvaja Monzu u TR-u, a u drugoj godini se bori za naslov, a u trećoj sezoni osvaja prvi naslov...Rosbergu je dosta trebalo, kao i Buttonu, ali nisu se nešto nakitili prvenstvima. Svatko po jedno.
Ono...samo stavljam neke brojke na stol. Max se mora umiješati u borbu za naslov, ako će ga mediji zvati epitetima kakvim ga zovu jer ovo je već šesta sezona i četvrta u top ekipi. Leclerc je više pokazao u istom stadiju karijere od Maxa i to je činjenica.
Zadnja izmjena: Ferrari, dana/u 22.05.2020., 21:28, ukupno mijenjano 1 put.

- Ferrari
- Formula 1
Pa nije ni Kimi 2003 ili 2005 imao bajnu pouzdanost u svom McLarenu (ajmo reći ekvivalentu današnjeg RBR-a) pa je bio u čistoj borbi za naslov u svojoj trećoj i četvrtoj sezoni...i to protiv MSC-a i Ferrarija.Alen13ASC je napisao/la: 22.05.2020., 17:29A jel mediji išt akažu o pouzdanosti Renaultovih PJ u periodu Mercove dominacije. Max i Seb mentalno pucaju zato što ne mogu pobediti dominantni tim, samo što se na Sebu to više vidi jer nema organizaciju u timu kavu Max ima. A RB generalno tavori s PJ, evo sad su lane imali kakvu takvu Hondinu PJ, ali nije to šampionski. A niti ono što Ferrari radi. Mečka je jednotavno u zoni Formule 0, nemaju pravih protivnika.Ferrari je napisao/la: 22.05.2020., 16:32 Leclerc je realno bolji od Maxa jer Leclerc je u F1 tek u svojoj sada 3. godini, a Max je već u 6. godini u F1 i to od tih 6 godina, četiri je proveo u top ekipi.

- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Dobro recimo da je realno da će se poboljšati, ali ti si rekao da je on sada trenutno bolji vozač. Mene je zanimalo po čemu to zaključuješ?
Neću niti osporavati Maxove gluposti u prve 4 godine karijere, o tome niti ne pričamo ali i to je popravio do određene mjere. Niti ću osporiti koliko je Leclerc smireniji i pametniji u nekim stvarima, ali po cjelokupnom paketu su tu negdje.
Je li ti njemu stvarno zamjeraš što se do sada nije borio za naslov ili se zezaš? U čemu da se bori? Red Bull u 4 godina skupi šansi za pobjedu koliko Mercedes u jednoj sezoni.
Neću niti osporavati Maxove gluposti u prve 4 godine karijere, o tome niti ne pričamo ali i to je popravio do određene mjere. Niti ću osporiti koliko je Leclerc smireniji i pametniji u nekim stvarima, ali po cjelokupnom paketu su tu negdje.
Je li ti njemu stvarno zamjeraš što se do sada nije borio za naslov ili se zezaš? U čemu da se bori? Red Bull u 4 godina skupi šansi za pobjedu koliko Mercedes u jednoj sezoni.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- Ferrari
- Formula 1
U istom periodu karijera + vozi za Ferrari...da ja bi rekao da pound-for-pound u istom razdoblju, Leclerc je više napravio i osvojio nego Max...uostalom to je činjenica.Multi 21 je napisao/la: 22.05.2020., 21:37 Dobro recimo da je realno da će se poboljšati, ali ti si rekao da je on sada trenutno bolji vozač. Mene je zanimalo po čemu to zaključuješ?
Pa naveo sam primjere Raikkonena...on se borio u svojoj trećoj sezoni i to u šasiji iz prošle sezone sve do zadnje utrke...i to protiv FERRARIJA I MSC-a na vrhuncu snaga, a onda si imao još i Williams koji je u sredini i drugom dijelu sezone bio možda i najbrži. McLaren je u 2003. bio treći najbrži bolid i Kimi se borio za naslov.Red Bull u 4 godina skupi šansi za pobjedu koliko Mercedes u jednoj sezoni.
Nije sada RBR nekakva krama, pogotovo 2018. gdje se mogao umiješati u borbu za naslov i pogotovo kada se uzme u obzir "čudotvorni Newey koji je poklonio četiri titule" (riječi određenih vozača i medija)...ono očekivao bi da će i Max onda biti tu negdje odmah u nekakvoj borbi.
Samo govorim da se razina i količina epiteta oko Maxa ne poklapa s onim što je trenutno napravio u top ekipi. On i Ricciardo su bili stalno tu negdje, jedan vikend Ricci brži, drugi Max, a treći skroz jednaki itd.