Scott Mitchell DR • 2 hours ago
Hello! As mentioned by DR, contract talks do not mean contract offers. And as reported, our understanding is that a financial offer was never made, so the reports that Seb turned down money are inaccurate. That would also tally with what Seb said in Ferrari's press release, that money was never a factor. I believe him in any case, but it's worth noting that it can't be a factor in his decision if there's never a financial proposal to consider!
I've written before that the most likely scenario was Seb staying. Everything said in public pointed towards it. But that's why this is news: it appears what was happening behind the scenes did not match the public front.
I want to believe this was Seb's decision and independent of anything else. Maybe he came to the conclusion to leave on his own. But Ferrari was making other plans to the point where Seb's decision to leave didn't matter either way: harsh on a four-time world champion, in my opinion.
Sebastian Vettel
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
- Majki2111
- Formula 2
- Navija za: Red Bull, Alonso
Upravo čitam knjigu koja veli da je uspjeh u životu u velikoj mjeri čista sreća, uz rad.. Dakle, uspjeh nije pod našom kontrolom. Ostavite se tog ko je bolji ko nije, svaki donosi svoje kvalitete.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24
22.03.2020. 6:24
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Jel trebamo bit' i politički korektni?Majki2111 je napisao/la: 17.05.2020., 12:41 Upravo čitam knjigu koja veli da je uspjeh u životu u velikoj mjeri čista sreća, uz rad.. Dakle, uspjeh nije pod našom kontrolom. Ostavite se tog ko je bolji ko nije, svaki donosi svoje kvalitete.

- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Scott Michell na portalu:

Scott Michell na Twitteru:"there was never any discussion about him staying beyond the duration of that contract"
Good effort, ali ipak moram priznat da je Andrew Benson imao bolji shitpiece. Mislim da je ključna razlika što se on ne srami toga da je smeće, a the-race se još koprca između reputacije koju su donijeli s Autosporta i želje za klikom više."Worth pointing out that discussions took place, as Binotto said earlier this year"

- Iceman
- Formula 1
Pitanje je onda tko se potpisuje iza svake vijesti dotičnog portala. Jer imaš twitter od The Race i twitter od Scott Mitchell. On može provejerene vijesti stavljati sa svojim potpisom, a da The Race (on ili netko drugi) u svrhu klika
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Kako misliš? On tvita ove poruke, a članak su potpisali Scott Michell i Mark Hughes. Što je tu relativno? Napisao nešto pa se sam demantirao pa koprcanje.Iceman je napisao/la: 17.05.2020., 12:54 Pitanje je onda tko se potpisuje iza svake vijesti dotičnog portala. Jer imaš twitter od The Race i twitter od Scott Mitchell. On može provejerene vijesti stavljati sa svojim potpisom, a da The Race (on ili netko drugi) u svrhu klika

- Iceman
- Formula 1
Evo tu ću odgovoriti. Ako pogledate ove tvitove, kako ih možemo isčitati? Razgovor o novom ugovoru se može protumačiti kao: Sebastian mi ti nećemo ponuditi novi ugovor............ ili Sebastian mi ti možemo ponuditi to to i to. Sebastian to nešto ne prihvati i gotova priča.
The Race twitter profil i njihov portal može voditi jedna dvije ili pet osoba. Scott Mitchell je jedna od tih osoba i obično kad on piše neku analizu ili objavljuje provjerenu ili "provjerenu" informaciju on se potpiše imenom i prezimenom. Hoćeš li mu vjerovati ili ne to ostaje na tebi.
The Race kao potpis autora može biti bilo tko od tih ljudi koji vode portal i twitter i uglavnom se vijesti štampaju za sitnu raju. Bilo koji portal tako radi i funkcionira. Zato ja posljednjih par godina gotovo da ne čitam vijesti već samo naslov jer obrazac je isti.
Zadnja izmjena: Iceman, dana/u 17.05.2020., 13:17, ukupno mijenjano 1 put.
- Wehrlein94
- GP3
- S nama već: 5 god 1 mj
- Navija za: Raikkonen
Copy that .avetma je napisao/la: 17.05.2020., 11:38 @wehrlain94 ohladi malo, napisao si 200 poruka u par dana, a sve su infantilne gluposti. Ako nemaš ništa pametno za reći, a da doprinosi raspravi - nemoj pisati ništa, samo citaj.
Fascinantno je da uvijek iz istog tabora dolaze ovakvi...![]()
- Icestorm
- Karting
- S nama već: 5 god 8 mj
Smješno izvrtanje činjenica još jednog Alonsovog obožavatelja.
2010. je čak 5 vozača bilo u trci za naslov, oba red bulla, oba mclarena i alosno. Zašto ne i Massa? Pa zato što je to bila godina kad se vratio nakon ozljede i napravili su mu poznato "fernando is faster than you". Nije uopće čudno da je završio sa 144 boda u odnosu na Alonsovih i Webberovih 100 više.
2012. Webber 180, Massa 120, završili su sezonu 6. i 7., iza Kimija, Lewisa i Buttona.
Tu je i Webberu bilo jasno da je sporiji od Vettela, pa je i to utjecalo na njegov slabiji rezultat u odnosu na 2010.
A ovo "Webber je čak jednom bio ispred Vettela u poretku do zadnje utrke", (2010.) je opet izvrtanje činjenica tipično za Alonsovce.
Kad se pogledaju rezultati detaljnije, do te zadnje utrke, Webber 2 odustajanja, Vettel 3 odustajanja i 1 jedno 15 mjesto.
Maknete Vettelu jedno odustajanje i pad na 15 mjesto zbog kvara, ili dodate Webberu 2 odustajanja, i nikakav Webber ne bi bio ispred Vettela.
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Naravno da nije lagao, samo nije govorio istinuFerrari je napisao/la: 17.05.2020., 12:57 To boldano bi značilo da je lagao o ovome što je govorio zadnja 3 mjeseca...u što ipak sumnjam.

Sainz je Brawn-a obavijestio u decembru da pregovara sa Ferrarijem.
Zašto bi Ferrari pregovarao sa Sainzom u decembru, ako je Vettel bio njihov prvi izbor?
I kako to da su svi se obezbijedili sa ugovorima, presložili ekipe, a Vettel je do prije mjesec dana govorio sve naj naj o ekipi, kako njegova misija u Ferrariju još nije završena ...
- Iceman
- Formula 1
Jedino što mi pada napamet je da su mu stvarno nudili ugovor na godinu dana i to je to, što on naravno nije prihvatio. S obzirom da su pregovarali sa Sainzom onda je bilo samo pitanje 2021 ili 2022.Har Kl je napisao/la: 17.05.2020., 14:14Naravno da nije lagao, samo nije govorio istinuFerrari je napisao/la: 17.05.2020., 12:57 To boldano bi značilo da je lagao o ovome što je govorio zadnja 3 mjeseca...u što ipak sumnjam.![]()
Sainz je Brawn-a obavijestio u decembru da pregovara sa Ferrarijem.
Zašto bi Ferrari pregovarao sa Sainzom u decembru, ako je Vettel bio njihov prvi izbor?
I kako to da su svi se obezbijedili sa ugovorima, presložili ekipe, a Vettel je do prije mjesec dana govorio sve naj naj o ekipi, kako njegova misija u Ferrariju još nije završena ...
Ovo boldano .... ako je sve to tako točno izvisio je, ispao je naivan
-
Har Kl
- Formula 1
Luka Kolak je prenio izjavu Vettela na ovom portalu u aprilu ove godine.
Ili Ante je prenio izjavu u martu u kojoj decidno kaže da ne želi u mirovinu
https://f1.pulsmedia.hr/47594/vettel-fe ... eshvacena/Imali smo puno utrka te smo prikupili puno iskustva. Mislim da je bilo sjajnih trenutaka i onih koji nisu bili baš toliko dobri, ali kao što sam rekao, misija je dalje tu i cilj je da ostvarim to, a to je pobjeda s Ferrarijem
Ili Ante je prenio izjavu u martu u kojoj decidno kaže da ne želi u mirovinu
https://f1.pulsmedia.hr/46520/vettel-o- ... rkivanjem/Imao sam malo vremena tijekom zime da razmislim o onome što želim raditi i zaključio sam da definitivno želim nastaviti s utrkivanjem, obzirom da uživam u tome.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
@Har Kl na što repliciraš? To je u skladu i vremenski podudarno s izjavama Binotta da im je Vettel prvi izbor i žele da ostane.
Prije par postova si pitao zašto bi Ferrari pregovarao s nekim drugim - a ja nisam siguran jesu li postojali ijedni pregovori vozača i ekipe ikad, a da jedno i drugo nisu imali ideju što bi mogao biti plan B? Mercedes trenutno pregovara sa svojim vozačima i očigledno će ih zadržati, ali svejedno koketira u medijima s Vettelom i ne želi decidirano reći da im on nije opcija. Zašto bi to radio? Zato jer je to pametna pregovaračka pozicija. Što drugo?
Prije par postova si pitao zašto bi Ferrari pregovarao s nekim drugim - a ja nisam siguran jesu li postojali ijedni pregovori vozača i ekipe ikad, a da jedno i drugo nisu imali ideju što bi mogao biti plan B? Mercedes trenutno pregovara sa svojim vozačima i očigledno će ih zadržati, ali svejedno koketira u medijima s Vettelom i ne želi decidirano reći da im on nije opcija. Zašto bi to radio? Zato jer je to pametna pregovaračka pozicija. Što drugo?
-
Har Kl
- Formula 1
Replicirao @Icemanu, ali nisam quotao.
OK jeste da se razmišlja o planu B. Ali o svim uslovima ugovora se sigurno ne pregovara.
Meni je prebrzo da se 13.04. Vettel osjeća sigurno, kao dio tima (20.04. čak izjavljuje da očekuje ugovor na tri godine), da bi se 12.05. objavilo da se ugovor neće nikako produžavati, a 14.05. da je Sainz potpisao ugovor.
Dan kasnije McLaren objavljuje da je potpisao ugovor sa Ricciardom.
Možda je nekom OK, meni nije. Odavno pratim F1 i svašta nešto još oko nje, ne sjećam se ovakve igranke da se desila u dva dana.
OK jeste da se razmišlja o planu B. Ali o svim uslovima ugovora se sigurno ne pregovara.
Meni je prebrzo da se 13.04. Vettel osjeća sigurno, kao dio tima (20.04. čak izjavljuje da očekuje ugovor na tri godine), da bi se 12.05. objavilo da se ugovor neće nikako produžavati, a 14.05. da je Sainz potpisao ugovor.
Možda je nekom OK, meni nije. Odavno pratim F1 i svašta nešto još oko nje, ne sjećam se ovakve igranke da se desila u dva dana.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Ne vjerujem da se dogodila u dva dana. Po svemu što je izislo van izgleda da su se do kraja naguravali oko toga hoće biti jedna ili više godina ugovora. Kako su bili tvrdoglave obje strane - tako je Ferrari jačao frontu sa Sainzom.Har Kl je napisao/la: 17.05.2020., 15:56 Meni je prebrzo da se 13.04. Vettel osjeća sigurno, kao dio tima (20.04. čak izjavljuje da očekuje ugovor na tri godine), da bi se 12.05. objavilo da se ugovor neće nikako produžavati, a 14.05. da je Sainz potpisao ugovor.
Čak ako zanemarimo to što je Binotto direktno izjavio suprotno, i ako zanemarimo da se the-race zapetljao sam sa sobom - koja je logika iza ove priče da Ferrari nije ponudio novi ugovor? Nudili su Kimiju godinu za godinom, a njegove performanse su bile recimo revijalne. Misliš da je u pitanju potpuna promjena filozofije dvije godine prije novog refresha pravila? Sretno im bilo, meni ovo izgleda kao da će idućih par godina trubiti kako su "mlada ekipa".
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Baš to @Vetma.
Uostalom trenutne glasine govore o tome da nije Binotto taj koji je toliko inzistirao na ugovoru od jedne godine već John Elkan koji je tražio da ovaj ima manju plaću i nudio je ponudu od jedne godine. Vettel je navodno rekao da plaća nije problem već bi on u tom slučaju želio imati najmanje dvogodišnji ugovor. Onda se Elkan navodno naljutio (neki govore da je govorio sve i svašta Vettelu) i da su tu prekinuti pregovori.
Uostalom trenutne glasine govore o tome da nije Binotto taj koji je toliko inzistirao na ugovoru od jedne godine već John Elkan koji je tražio da ovaj ima manju plaću i nudio je ponudu od jedne godine. Vettel je navodno rekao da plaća nije problem već bi on u tom slučaju želio imati najmanje dvogodišnji ugovor. Onda se Elkan navodno naljutio (neki govore da je govorio sve i svašta Vettelu) i da su tu prekinuti pregovori.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

-
Har Kl
- Formula 1
Možda je ovako, možda je onako. Slažem se da ne znamo.avetma je napisao/la: 17.05.2020., 16:05 koja je logika iza ove priče da Ferrari nije ponudio novi ugovor? Nudili su Kimiju godinu za godinom, a njegove performanse su bile recimo revijalne. Misliš da je u pitanju potpuna promjena filozofije dvije godine prije novog refresha pravila?
IMO postava Vettel LeClerc je bolja nego LeClerc Sainz. Pogotovo ako (ne)znamo da odnosi između njih dvojice nisu bili toksični.
Samo kažem da 20 dana je jako kratka vremenska distanca za ovo dešavanje. Pogotovo za vozača koji ti je "prva opcija".
Tako da nema osnove da se onaj članak odmah etiketira kao click bait.
Samo da se nadodam, ja bih također otpustio Vettela da sam na mjestu Ferrarija (čak sam to i predviđao), ali ne bih izjavljivao da je "prva opcija".
Više puta sam spomenuo da njegove vožnje nisu bile na nivou.
Moguće je da se nešto desilo na toj relaciji Elkan-Binnoto (uz podršku Todt-a) pa se sve okrenulo naopako.