Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Zamjena Vettel-Bottas ima smisla za Ferrari, baš takvog vozača traže. E sad, ako se Merc želi kockati i začiniti situaciju (čitaj: 20 i 21 imaju pobjednički bolid i nitko im ne može ništa), zašto ne.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
@f1zd
Bas nista ne ukazuje na to da nemaju najjaci paket za ove zadnje 2 sezone pravila..
Fino Alla Fine

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
glasine kažu da će Sainz biti potvrđen službeno u sljedećih 48 sati.
:kokice:
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Nije mi jasno zašto vas toliko puno razmišlja o dovođenju najboljeg dostupnog vozača. Cilj nije dovesti najboljeg dostupnog vozača, cilj je dovesti nekoga tko će upotpuniti postavu i koga će se moći tutnuti u ulogu 2. vozača. Osim ako vam je želja opet gledati propuštanja koja traju 10 krugova. Mislim, shvaćam ljude koji ne navijaju za Ferrari - jasno da oni žele vidjeti nekakvu veću kompetitivnost, (kao što se i ja sprdam na temu Vettela s Hamom u Mercu) ali samom Ferrariju bi trebalo prioritetno biti slaganje jasne 1-2 postave tipa Merc/RB. Koji god vozač dođe, ne mora biti najbolji na raspolaganju, nego najoptimalniji za skupljanje bodova u svrhu konstruktorskog naslova (negdje u budućnosti-valjda...). Sainz je odličan i konzistentan vozač, s malo grešaka - upravo zato je idealan za to mjesto. Ricci (kolko god ga volio) bi samo napravio sranja momčadi, a to me ne zanima - zanima me Leclercov status prvog vozača i vodonoša - jedino na taj način će se moći složiti kvalitetan napad na oba naslova negdje u budućnosti. Ove postave o kojima se mašta ala Ricci su adekvatne za snagu momčadi tipa Merc u hibridnoj eri, koji su si mogli priuštiti pizdarije uzduž i poprijeko od Rosberga i Hamiltona.
Sisu (fin.)

f1zd
CrashOverride je napisao/la: 12.05.2020., 17:34 @f1zd
Bas nista ne ukazuje na to da nemaju najjaci paket za ove zadnje 2 sezone pravila..
E pa to i kažem, ako znaju da ih nitko ne može ugroziti, možda i uzmu Sebastina.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Ferrari Maniac je napisao/la: 12.05.2020., 17:38 Nije mi jasno zašto vas toliko puno razmišlja o dovođenju najboljeg dostupnog vozača. Cilj nije dovesti najboljeg dostupnog vozača, cilj je dovesti nekoga tko će upotpuniti postavu i koga će se moći tutnuti u ulogu 2. vozača. Osim ako vam je želja opet gledati propuštanja koja traju 10 krugova. Mislim, shvaćam ljude koji ne navijaju za Ferrari - jasno da oni žele vidjeti nekakvu veću kompetitivnost, (kao što se i ja sprdam na temu Vettela s Hamom u Mercu) ali samom Ferrariju bi trebalo prioritetno biti slaganje jasne 1-2 postave tipa Merc/RB. Koji god vozač dođe, ne mora biti najbolji na raspolaganju, nego najoptimalniji za skupljanje bodova u svrhu konstruktorskog naslova (negdje u budućnosti-valjda...). Sainz je odličan i konzistentan vozač, s malo grešaka - upravo zato je idealan za to mjesto. Ricci (kolko god ga volio) bi samo napravio sranja momčadi, a to me ne zanima - zanima me Leclercov status prvog vozača i vodonoša - jedino na taj način će se moći složiti kvalitetan napad na oba naslova negdje u budućnosti. Ove postave o kojima se mašta ala Ricci su adekvatne za snagu momčadi tipa Merc u hibridnoj eri, koji su si mogli priuštiti pizdarije uzduž i poprijeko od Rosberga i Hamiltona.
Po meni krivi nacin razmisljanja jer upravo si onaj tko ne moze tako lako do naslova ne moze priustiti Badoera, Fisichellu, Giovinazzija... To je preskupa opcija, a ne vrijedi pisljiva boba.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Naravno da si ne mogu priuštiti te vozače jer nisu kalibar za veliku momčad, za razliku od Sainza i jer ne bi mogli pridonositi borbi za konstruktorski naslov za razliku od Sainza, Bottasa, Rubensa, Webbera itd. ;)
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
slika
kraj ere, šteta što nije bila uspješna.
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Ufff jbte koja fotka, kad ju pogledam, kao da pročitam knjigu Stephena Kinga u jednom dahu...
Sisu (fin.)

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 2 mj
Navija za: Raikkonen
Iceman je napisao/la: 12.05.2020., 17:57
Ferrari Maniac je napisao/la: 12.05.2020., 17:38 Nije mi jasno zašto vas toliko puno razmišlja o dovođenju najboljeg dostupnog vozača. Cilj nije dovesti najboljeg dostupnog vozača, cilj je dovesti nekoga tko će upotpuniti postavu i koga će se moći tutnuti u ulogu 2. vozača. Osim ako vam je želja opet gledati propuštanja koja traju 10 krugova. Mislim, shvaćam ljude koji ne navijaju za Ferrari - jasno da oni žele vidjeti nekakvu veću kompetitivnost, (kao što se i ja sprdam na temu Vettela s Hamom u Mercu) ali samom Ferrariju bi trebalo prioritetno biti slaganje jasne 1-2 postave tipa Merc/RB. Koji god vozač dođe, ne mora biti najbolji na raspolaganju, nego najoptimalniji za skupljanje bodova u svrhu konstruktorskog naslova (negdje u budućnosti-valjda...). Sainz je odličan i konzistentan vozač, s malo grešaka - upravo zato je idealan za to mjesto. Ricci (kolko god ga volio) bi samo napravio sranja momčadi, a to me ne zanima - zanima me Leclercov status prvog vozača i vodonoša - jedino na taj način će se moći složiti kvalitetan napad na oba naslova negdje u budućnosti. Ove postave o kojima se mašta ala Ricci su adekvatne za snagu momčadi tipa Merc u hibridnoj eri, koji su si mogli priuštiti pizdarije uzduž i poprijeko od Rosberga i Hamiltona.
Po meni krivi nacin razmisljanja jer upravo si onaj tko ne moze tako lako do naslova ne moze priustiti Badoera, Fisichellu, Giovinazzija... To je preskupa opcija, a ne vrijedi pisljiva boba.

Šta sad ni Fisichella nije dobar vozač ?
Kakvi ste vi to forumaši ? Sainzov P8 iz Barcelone 19' znači više nego Malezija 2006. i apsolutno dominantna pobjeda Fisija ?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Wehrlein94 je napisao/la: 12.05.2020., 18:54

Kakvi ste vi to forumaši ? Sainzov P8 iz Barcelone 19' znači više nego Malezija 2006. i apsolutno dominantna pobjeda Fisija ?
Ne znam je li trolaš ili nešto (jako loš posao radiš), ali ne znam kako možeš uspoređivati McLaren koji je bio sekundu i kusur iza treće ekipe i po kojoj logici bi Sainz mogao osvojiti legitimni podijum (i osvojio je u ludoj utrci) ili još jače pobjedu.

Renault je bio konstruktorski prvak 2006 i bolid je u prvoj polovici prvenstva bio fantastičan sve do ukidanja Mass dampera.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

f1zd
Baš sam se maloprije mislio kako da je Marchionne živ da bi Seb vjerojatno ostao. Sjećam se da je on govorio da je Seb kod njih uvijek dobrodošao, u smislu da će voziti za Ferrari sve dok on to želi.
Moram priznati da mi se tadašnji Ferrari s Kimijem, Sebom, Arrivabeneom i Marchionneom sviđao više nego ovaj danas. Čak su i rezultati bili bolji..

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 12.05.2020., 18:16 slika
kraj ere, šteta što nije bila uspješna.
Da zaista, kraj jedne ere koja je donijela mali tracak nade! Marchionne je postavio temelje ekipe, ali se isti nisu odrzali... Ferrari je poput drzave, koja ima previse politike i ista gusi radnu sredinu. Tesko se je nositi sa pritiskom u Ferrari-ju, mnogi talenti su bili prosli kroz sito i reseto Ferrari-ja pa nisu uspijeli donijeti titulu! Na zalost nasu, jedan VELIKI projekat je danas zvanicno ugasen...
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Ferrari je napisao/la: 12.05.2020., 19:03
Wehrlein94 je napisao/la: 12.05.2020., 18:54

Ne znam je li trolaš ili nešto (jako loš posao radiš), ali ne znam kako možeš uspoređivati McLaren koji je bio sekundu i kusur iza treće ekipe i po kojoj logici bi Sainz mogao osvojiti legitimni podijum (i osvojio je u ludoj utrci) ili još jače pobjedu.

Renault je bio konstruktorski prvak 2006 i bolid je u prvoj polovici prvenstva bio fantastičan sve do ukidanja Mass dampera.
Ma @Wehrlein94 konstantno usporeduje neusporedivo. I neznam dali mu je posao kontrirat zdrav razum ili jedonstavno trolanje.
Pogotovo sta se tice McLarena, pokusava pokopat ekipu a stalno se neke nebuloze pisu.
Moram se prestat hvatat na takve likove :rofl:
slikaslika slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
f1zd je napisao/la: 12.05.2020., 19:03 Baš sam se maloprije mislio kako da je Marchionne živ da bi Seb vjerojatno ostao. Sjećam se da je on govorio da je Seb kod njih uvijek dobrodošao, u smislu da će voziti za Ferrari sve dok on to želi.
Moram priznati da je meni u sjećanju suprotno. Kao da sam čitao nešto da je kod šefa raslo nezadovoljstvo Sebom, sad neznam možda trabunjam :chill:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
AlkY je napisao/la: 12.05.2020., 19:09 Moram se prestat hvatat na takve likove :rofl:
Trebo bi..
Uglavnom P6 i ponekad P5 u bolidu koji je uglavnom 1-1.5 sec sporiji od prvih 6 na gridu je los rezultat.. 😁
Fino Alla Fine

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Seb je izgubio od kombinacije Leclerc-Todt. Na kraju krajeva ima više naslova prvaka nego Charles pobjeda, a više pobjeda nego Charles startanih utrka. Zašto bi se podredio Charlesu? Crveni tim nije što je nekad bio, a u današnjim se vremenima od stare slave ne živi.

Dobra odluka za Seba, a Ferrari neka se koprca u onome u što se sam uvalio. Ako izuzmemo 2007 godinu, a ove se ne dogodi čudo, Ferrari će 2021 na gridu imati situaciju kakvu ne pamte od ere Berger - Alesi, odnosno start sezone bez prvaka u crvenom kombinezonu. 2007 je tako krenulo ali je Kimi postao prvak. Koja je šansa da Ferrari to napravi bez promjene pravila?

U ostalom, Seb je bar prema van bio odličan prema momčadi. Alonso ih je pljuvao, ali zajedničko im je da je sada vjerojatnije da problem nije bio u vozačima već u momčadi.
"What a little star." May 26, 2012.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Multi 21 je napisao/la: 12.05.2020., 19:15

Moram priznati da je meni u sjećanju suprotno. Kao da sam čitao nešto da je kod šefa raslo nezadovoljstvo Sebom, sad neznam možda trabunjam :chill:
“Based on a few insights from someone deeply connected for many years to the very senior management, this move – initiated by the late Sergio Marchionne – wouldn't be so much about dissatisfaction with Raikkonen’s performance as it would be about Sebastian Vettel’s.

“The political tides haven’t actually turned against Vettel – yet – but Marchionne was always a man with challenging questions. One of those questions was whether Raikkonen was a driver quick enough to give an accurate perspective on Vettel.”
Mark Hughes je pisao o tome.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Mr.Spaceguy je napisao/la: 12.05.2020., 19:38

“Based on a few insights from someone deeply connected for many years to the very senior management, this move – initiated by the late Sergio Marchionne – wouldn't be so much about dissatisfaction with Raikkonen’s performance as it would be about Sebastian Vettel’s.

“The political tides haven’t actually turned against Vettel – yet – but Marchionne was always a man with challenging questions. One of those questions was whether Raikkonen was a driver quick enough to give an accurate perspective on Vettel.”
Mark Hughes je pisao o tome.
Eto na zadnju recenicu dobili smo odgovor uvidu Leclerca, ali brzina po meni nije bila problem. Mislim da je sve ostalo blago nedoreceno i da i jedna i druga strana je mogla bolje. Ako novac nije problem onda sto bi to bilo znacajno drugacije da je Vettel ostao naredne 2-3 godine?

f1zd
f1zd je napisao/la: 12.05.2020., 19:03 Baš sam se maloprije mislio kako da je Marchionne živ da bi Seb vjerojatno ostao. Sjećam se da je on govorio da je Seb kod njih uvijek dobrodošao, u smislu da će voziti za Ferrari sve dok on to želi.
Meni je u sjećanju ostalo ovo:
https://f1.pulsmedia.hr/18925/marchionn ... -god-zeli/

Očito da se predomislio. A što je najgore, taman je preminuo prije njegovih najvećih gluposti, drugi dio 2018.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡