Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma pričajte vi šta hoćete i prepirite se do sutra, Seb ne zna da vozi po promjenjivim uvjetima i po kiši, a tek da pretiče :chill:

slikaslika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 28.04.2020., 15:11 Dok Lujo, kao single, može sebi priuštiti da provede cijelu sedmicu (ili dvije ne sjećam se sad baš najbolje) sa timom analizirajući šta to pogrešno rade sa gumama, Vettel žuri kući da provede vrijeme sa djecom.
Šta je bolje ... zavisi kako gledaš. Ja kao roditelj također se trudim svaki mogući trenutak da provedem sa djecom. To samo roditelj može razumjeti koje su mu stvari u prvom planu. Ostali ne mogu, jer ne znaju šta propuštaju.

Ali ako gledamo ko daje veći maksimum za svoj tim, onda je to svakako onaj koji više radi sa ekipom i koji donosi bolje rezultate.
Bio je Lujo single i na utrkama na kojima je griješio, tako da mi se to čini dosta labava teorija. Doduše, bilo je u prošlosti utrka na kojima je bio krš od vozača, a tad je Nicole bila u igri, tako da opet, možda ima nešto u tome. :mrgreen:

Šalu na stranu, nije RB naslove donosila činjenica da nije bio oženjen, nego bolja ekipa oko njega i bolji bolid ispod njega. Isto kao što Luji takva ekipa i još bolji bolid nosi naslove zadnjih šest godina.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
avetma je napisao/la: 28.04.2020., 15:28 Šalu na stranu, nije RB naslove donosila činjenica da nije bio oženjen, nego bolja ekipa oko njega i bolji bolid ispod njega. Isto kao što Luji takva ekipa i još bolji bolid nosi naslove zadnjih šest godina.
Vozač, koliko god da je dobar, ne može osvojiti naslov bez dobre ekipe, to se slažemo.
Ali opet vozač je taj koji mora završiti posao koji je ekipa pripremila. Na njima je teret cijele ekipe. Zato i jesu plaćeni toliko :thumbs:

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 28.04.2020., 15:47 Ali opet vozač je taj koji mora završiti posao koji je ekipa pripremila.
Jasno, posao koji je ekipa pripremila. :)

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Jel ti to mene vučeš da popijem ban zbog offtopic-a :zubo:
avetma je napisao/la: 28.04.2020., 15:50 Jasno, posao koji je ekipa pripremila. :)
I tu se slažemo :shock: :shock: :shock:

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 28.04.2020., 15:52 Jel ti to mene vučeš da popijem ban zbog offtopic-a :zubo:
avetma je napisao/la: 28.04.2020., 15:50 Jasno, posao koji je ekipa pripremila. :)
I tu se slažemo :shock: :shock: :shock:
Ne, čekam da se navučeš na insinuaciju da Ferrari nije pripremio taj posao za Vettela, dok Mercedes za Lewisa jest. :mrgreen:

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
avetma je napisao/la: 28.04.2020., 16:47 Ne, čekam da se navučeš na insinuaciju da Ferrari nije pripremio taj posao za Vettela, dok Mercedes za Lewisa jest. :mrgreen:
Ante nevoli osjetit da se rasprava blizi kraju pa nalijeva litre goriva na vatru :rofl: :rofl:
slikaslika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1

avetma je napisao/la: Ne, čekam da se navučeš na insinuaciju da Ferrari nije pripremio taj posao za Vettela, dok Mercedes za Lewisa jest. :mrgreen:
Ma jok, Vettel sam pripremi "od kuće", Ferrari se samo uslika pored bolida slika

Već sam rekao, da je Mercedes bolja ekipa od Ferrarija, nemam se šta pecati.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
LH44 je napisao/la: 28.04.2020., 15:22 Ma pričajte vi šta hoćete i prepirite se do sutra, Seb ne zna da vozi po promjenjivim uvjetima i po kiši, a tek da pretiče :chill:

Pa tu je Seb imao iznimno puno sreće . I još na kraju safety car nije dozvolio Fernandu niti šansu da napadne naslov :(

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Wehrlein94 je napisao/la: 29.04.2020., 16:15
LH44 je napisao/la: 28.04.2020., 15:22 Ma pričajte vi šta hoćete i prepirite se do sutra, Seb ne zna da vozi po promjenjivim uvjetima i po kiši, a tek da pretiče :chill:

Pa tu je Seb imao iznimno puno sreće . I još na kraju safety car nije dozvolio Fernandu niti šansu da napadne naslov :(
Jedina sreća je tu bila u nesreći gdje ga je Senna udario i oštetio bolid koji se mogao zapaliti zbog savinutog auspuha...

Fernando je bio predaleko od Buttona da ga napadne i prije ikakvog SC-a. Imao je određene eskapade u prvom zavoju nešto prije u utrci gdje su mu McLareni u Hulkenberg pobjegli.

Zapravo više sreće je ovdje imao Alonso od Vettela.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ferrari je napisao/la: 29.04.2020., 16:57Zapravo više sreće je ovdje imao Alonso od Vettela.
Potpis 👍
Alonso je baš šlampavu trku odvezao, a realno i zadnjih par utrka te sezone je vozio šlampavije od Masse, mada i ne čudi kad je sam rekao da su im druga mjesta do kraja sezone dovoljna, izgleda nije ni pucao na više, ali eto prekalkulisao se 😂
slikaslika

Wehrlein94
GP3
GP3
LH44 je napisao/la: 29.04.2020., 18:30
Ferrari je napisao/la: 29.04.2020., 16:57Zapravo više sreće je ovdje imao Alonso od Vettela.
Potpis 👍
Alonso je baš šlampavu trku odvezao, a realno i zadnjih par utrka te sezone je vozio šlampavije od Masse, mada i ne čudi kad je sam rekao da su im druga mjesta do kraja sezone dovoljna, izgleda nije ni pucao na više, ali eto prekalkulisao se 😂
Ma dobro,pa Alonso je imao nesreću što je bio u nekonkurentnom Ferrariju. A Red Bull je bio daleko ispred svih. Veliko je postignuće i to što je Alonso 2010 i 2012 bio na bod-dva-tri do naslova .

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Wehrlein94 je napisao/la: 29.04.2020., 19:16 Ma dobro,pa Alonso je imao nesreću što je bio u nekonkurentnom Ferrariju. A Red Bull je bio daleko ispred svih. Veliko je postignuće i to što je Alonso 2010 i 2012 bio na bod-dva-tri do naslova .
2010. je kriv nepoudani Red Bull jer je Vettel izgubio 70tak bodova jer je imao tehničke probleme dok je bio u vodstvu.

2012. je Ferrari bio konkurentan.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Wehrlein94 je napisao/la: 29.04.2020., 19:16
Potpis 👍
Ma dobro,pa Alonso je imao nesreću što je bio u nekonkurentnom Ferrariju. A Red Bull je bio daleko ispred svih. Veliko je postignuće i to što je Alonso 2010 i 2012 bio na bod-dva-tri do naslova .
RBR nije bio daleko ispred svih...zapravo možeš kazati da je McLaren bio najbrži bolid, Ferrari najpouzdaniji i konzistentniji, a RBR je bio brz kad je bio pouzdan.

Razlike te sezone su bile minorne, a imao si iznimno konkurentan Lotus, Sauber i Williams kao i Mercedes koji su krali bodove svima.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Har Kl je napisao/la: 28.04.2020., 14:19 Čekaj malo da li si ti na osnovu 1. bolda izveo zaključak 2.bold?
Da.
Možemo li dobiti odnos snaga 2019. na osnovu tog parametra?
Naravno.

Na 10 GP-a Mercedes je imao najbrže vrijeme GP vikenda.
Na 8 GP-a Ferrari je imao najbrže vrijeme GP vikenda.
Na 3 GP-a Red Bull je imao najbrže vrijeme GP vikenda.

Međusobni odnos Mercedes-Ferrari je 11:10 za Mercedes.

Veoma slično 2018., a opet različito...
@Clark jako bih volio kad bi ti napravio analizu pa objavio je da vidim kako to izgleda u tvojim očima.
Za 2018.?

Ukratko ću pošto trenutno nemam puno vremena. Ako mi se bude dalo, možda ću za vikend nešto malo opširnije napisati pošto se ima što za pisati o toj sezoni.

Dakle, moje je mišljenje da je u 2018. Mercedes bio nešto bolji bolid nego Ferrari. Dominantan nije bio.
Kao što sam napisao u prethodnom postu, borba za naslov je ipak trebala biti neizvjesnija. Razlog zašto nije bila dijelom leži na Vettelu, dijelom na Ferrariju.

Sad kad gledam na 2018. kao prekretnicu sezone ne mogu staviti jednu utrku ili događaj, već period od Njemačke do Rusije. Od Vettelovog izlijetanja u Njemačkoj, preko Ferrarijevog lošeg vođenja momčadi u Italiji i njihovog pada forme u narednim utrkama. Tu su Hamilton i Mercedes prelomili prvenstvo. Nakon Rusije, prvenstvo je bilo stvar prošlosti za Vettela i Ferrari.

Wehrlein94
GP3
GP3
Ferrari je napisao/la: 29.04.2020., 20:40
Potpis 👍
RBR nije bio daleko ispred svih...zapravo možeš kazati da je McLaren bio najbrži bolid, Ferrari najpouzdaniji i konzistentniji, a RBR je bio brz kad je bio pouzdan.

Razlike te sezone su bile minorne, a imao si iznimno konkurentan Lotus, Sauber i Williams kao i Mercedes koji su krali bodove svima.
Istina,da,čak je i Maldonado maznuo 7 bodova Alonsu u Španjolskoj onom pobjedom koja mi ni dan danas nije jasna odakle je došla .

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Wehrlein94 je napisao/la: 29.04.2020., 22:26
Ferrari je napisao/la: 29.04.2020., 20:40

Istina,da,čak je i Maldonado maznuo 7 bodova Alonsu u Španjolskoj onom pobjedom koja mi ni dan danas nije jasna odakle je došla .
Bilo je izjave nekog od šefova timova, da ni Wilijamsu nije bilo jasno kako su došli do pobjede. Jednostavno su se poklopile neke kockice..t.j. na sreću uboli idealan set up bolida

A ferari je i 2018 i još neke druge sezone izgubio u svome ,,slavnu,, drugu polovinu sezone kada nadogradnje bolida krenu u obrnutom pravcu

Tako je bilo i sa Alonsom kada je izgubio 48 mislim poena prednosti

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Clark je napisao/la: 29.04.2020., 21:34
Međusobni odnos Mercedes-Ferrari je 11:10 za Mercedes.

Veoma slično 2018., a opet različito...
Možemo se, ili složiti da najbrže vrijeme kruga ne može služiti kao validan parameter, ili da je sezona 2019. bila izjednačena.
Dakle, moje je mišljenje da je u 2018. Mercedes bio nešto bolji bolid nego Ferrari. Dominantan nije bio.
Kao što sam napisao u prethodnom postu, borba za naslov je ipak trebala biti neizvjesnija. Razlog zašto nije bila dijelom leži na Vettelu, dijelom na Ferrariju.
MIšljenja i jesu tu da se razlikuju.
Takvo je moje mišljenje za 2017. godinu.

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Har Kl je napisao/la: 30.04.2020., 14:08 Možemo se, ili složiti da najbrže vrijeme kruga ne može služiti kao validan parameter,
Moje je mišljenje ovakvo.
Ti najbrži krugovi su dio ukupne slike, tj. još jedan vrijedan podatak koji pomaže da se rangiraju bolidi.
Tako da smatram da je to validan parametar.
ili da je sezona 2019. bila izjednačena.
Donekle i je.
Premda nisu uvijek bili najbrži, Mercedes je od vodećeg trija bio uvjerljivo najkonstantniji. S druge strane, forma Ferrarija i Red Bulla je varirala, i to dosta.
Da su neke od utrka poput Bahreina, Kanade, Rusije, itd., imale drugačiji ishod (u korist Ferrarija) možda bi prvenstvo bilo nešto napetije, ali u konačni bi to Lujo svejedno uzeo.
Premda mi je daleko od omiljenog vozača, treba priznati da je pogotovo posljednje dvije sezone odradio na zavidnom nivou. To je, ponajprije u 2019., pridonijelo i ranijem raspletu prvenstva.
MIšljenja i jesu tu da se razlikuju.
:thumbs:

Brumica
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Seb nam se modernizirao, neobično ga je vidjeti da sudjeluje u ovako nečemu :mrgreen:
Počinje oko sata i 20 minuta.
They see me strollin', they hatin' :cool:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡