Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
"However, the salary should continue to be drastically reduced due to the Corona pandemic. Vettel remains Ferrari's first option."
https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1257362254808461315

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Ovako...onako...Corona 19 je zbližila Ferarija i Fetela :cheer:

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Koliko citam izgleda da je istina, raskidaju Vettel i Ferrari.

To je ogromna vest. Toliko da me je u jednom momentu uvatila jeza i telo se spremalo na plac. Isuse. Od kad je onaj Leclerov ugovor postao sluzben, znao sam da ce se ovako svrsiti. Da ce Ferrari polako okrenuti ledja Vettelu. Sto se i desilo.

Ferrari je i zasluzio ovo, upropastili su Alonsov san i sad Vettelov s totalnom dezorganizacijom koja je uzrokovala tenzijom te se sve to manifestovalo na stazi. Imali su momenat 1979 i onda je Michael Iron Manovao Ferrari i to je to. Avengersi su se raspali i od 05 na vamo nista. Mada je to sad off, ovde je rec o Vettelu.

Nazalost Vettel je prosao Alonsovu skolu bukvalno i figurativno. Prvo je gledao kako dominantni tim unistava nade za titule pa jos i to kako se mora pakovati iz tima jer se ponasaju netrepeljivo. To je sve tuzno i ne znam, bas sam tuzan. Procitao sam vest u 2 ujutro na reditu i eto ne mogu spavati a 4 ujutro je.

Sta u buducnosti ce raditi Vettel, verovatno mu nije u interesu postati vozac McLaren Mercedesa. To nemoze biti vise Alonsovski nego sto jeste, da iz crvenog predje u papaje u tim koji ima novog dobavljaca a sve u cilju pravljenja pobednickog tima. Ne znam nekako ne verujem da Vettel ima te ambicije, formula je tu u smislu ambicija tima te smirenosti unutar tima sto je nesto sto bi prijalo Sebu i sto bi ga vratilo u dane Red Bulla. Sve je tu spremno za njega, e sad placa, za to nisam siguran i ne zelim prediktovati. Sainz bi bio dobar No2 Lecleru, vredan, odvazan u nekim momentima, ali mozda ne tako sklon da da sve od sebe u toksicnom timu. McLaren je oaza Sainzova ali san voziti u crvenom mozda predjaca.

Opet skrecem s teme. Je McLaren je dobra prilika Sebu i to jedina. Renault je u rasulu i to nece pomoci Sebu. Renault niposto nesme biti opcija za Seba. On je izjavio zelju ove godine ja mislim da hoce nastaviti tamo gde je stao pre F1 a pritom mislim na inzenjerski smer. To je put prema mirovini, ali sa stanovista razuma nesto sto bi moglo biti opcija. Seb takodjer ima predivnu decu i zenu i stoga mirovina je nesto sto bi mu prijalo, da se posveti porodici i bude uz decu koja rastu i koja trebaju vise vremena sa ocem.

Da, ja bi voleo kada bi Seb odabrao taj put, iskreno to mislim. Ne zelim da izgubi tolike godine u McLarenu ni zbog cega, Alonso moze, on nema dece i pritom mislim na period 15-18. Zasto recimo da Seb potraci tri godine ni zasto kad bi mogao biti uz porodicu. On je vec sve dokazao u F1, 4 titule nije malo a sve te pobede i podiumi s razlicitim momcadima nisu uopce za bacit.

Bez obzira na sve ove godine u Ferrariju bez titule on je ipak pobedjivao sa njma, imao je par Michael momenata i to mu sigurno ima posebno mesto u srcu.

Bilo kako bilo, najbolje po Seba je da ovu sezonu zavrsi ispred Leclerca. Neka izvuce nekako 110 posto i da se povuce iz F1 sa time. Ovo pisem zato sto je nemoguce pobediti dominantni Mercedes.

Bogte pisem ovo vec 20 minuta, dusa mi spava, toliko mi sada znaci Prstic.
slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
Gdje će Vettel u 2021?

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Alonso is back

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Frantic je napisao/la: 24.04.2020., 15:45
Naravno, kada je i razlika među bolidima bila manja (2017. i 2018.), ostala je ona druga razlika, a to je razlika u uigranosti i efikasnosti ekipe.
Dakle, da ostavimo faktor "vozača" po strani.
Osim kad pricamo o 1995, tad to nije faktor :zubo:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
_bataziv_0809 je napisao/la: 12.05.2020., 10:47
Frantic je napisao/la: 24.04.2020., 15:45
Naravno, kada je i razlika među bolidima bila manja (2017. i 2018.), ostala je ona druga razlika, a to je razlika u uigranosti i efikasnosti ekipe.
Dakle, da ostavimo faktor "vozača" po strani.
Osim kad pricamo o 1995, tad to nije faktor :zubo:
Naravno da nije.
Na stranu što sam za 1995. pričao samo o bolidu.
Ali evo i da uključimo taj faktor, opet nije ni blizu.

Bolji vozač je 2017. i 2018. imao bolji i malo bolji bolid (respektivno po godinama) i puuuuno bolju ekipu (obje sezone).
Bolji vozač je 1995. imao malo lošiji bolid i malo bolju ekipu.
Pronađi sličnosti / razlike.

Da sad eliminišemo druge dijelove iz gornje dvije rečenice.
Bolji vozač je 2017. i 2018. imao bolji i malo bolji bolid (respektivno po godinama).
Bolji vozač je 1995. imao malo lošiji bolid.

BTW, ovaj iz 1995. je nakon predzadnje (16.) trke imao 43 boda prednosti (97 bodova po sistemu bodovanja koji je važio u 2017. i 2018.).
Ovaj drugi je u 2018. nakon 16. trke imao prednost 50 bodova (26 po sistemu iz 1995.), a 2017., takođe nakon 16. trke, 59 bodova (takođe 26 po sistemu iz 1995.)

Sorry na off-u, nije tema dana, jbga, Seb napušta Ferrari, al` šta ću kad neko citira moje postove od prije 20 dana.... :neznam:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ferrari ni sa Alonsom u 2017 i 2018 nebi osvojio naslov. Sve bi završilo u suzama a la 2010 i 2012. Dajte molim vas ostavite ŠBBKBB priče za ŠBBKBB temu. To nije niti ŠBBKBB nego samo vaša fan fikcija bez ili sa Pravilom 34 :aww:
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Alen13ASC je napisao/la: 12.05.2020., 11:38 Ferrari ni sa Alonsom u 2017 i 2018 nebi osvojio naslov. Sve bi završilo u suzama a la 2010 i 2012. Dajte molim vas ostavite ŠBBKBB priče za ŠBBKBB temu. To nije niti ŠBBKBB nego samo vaša fan fikcija bez ili sa Pravilom 34 :aww:
ajde barem jedan Alonsovac realno razmišlja :thumbs:
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Naravno. Dok je sve u meni gorelo te davne 2015. bio sam malko razočaran na Vettelovu sreću kod crvenih ali kad gledam i Alonso je pobeđivao par puta u sezoni i na koncu nije osvojio naslov. To me je malo prošlo i onda dođe 2017 i mislim se da bi moga Vettel osvojiti i onda se desi to što se desi i vidim sveopći rat na društvenim mrežama nešto tipa DOVEDITE ALONSA i tako slično i ja sam iz dana u dan menjao mišljenje. Možda bi osvojio naslov a možda ne i to sazri u meni i eto sada realno mislim da ni Alonso nebi osvojio naslom 2017 i 2018. Jednostavno bi se sve završilo u suzama kao 2010 i 2012.

Nemam sad ništa protiv Vettela, jako ga simpatiziram i žao mi je što gledam možda poslednje utrke sa Sebom (kada počne sezona konačno).
slika

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso
senna66 je napisao/la: 12.05.2020., 12:00 ajde barem jedan Alonsovac realno razmišlja :thumbs:
E vrijeđalo ti tako fanbase... :budalo: :rofl: :zubo:
Realno, nema objektivnog odgovora na to. Moje mišljenje je da 2017 apsolutno ne bi, a 2018 bi borba vjerovatno duže trajala, ali jako jako teško da bi na kraju bilo išta bolje.
Alonso je to rekao kad je odlazio iz Ferrarija, pa je ispao gad bezobrazni i frustrirani, da (naravno za vrijeme njegove karijere) Ferrari neće biti najbolji, nego uvijek "tu negdje". I tako se i dogodilo.
You should never underestimate the predictability of stupidity

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Lux14 je napisao/la: 12.05.2020., 12:55
senna66 je napisao/la: 12.05.2020., 12:00 ajde barem jedan Alonsovac realno razmišlja :thumbs:
E vrijeđalo ti tako fanbase... :budalo: :rofl: :zubo:
Realno, nema objektivnog odgovora na to. Moje mišljenje je da 2017 apsolutno ne bi, a 2018 bi borba vjerovatno duže trajala, ali jako jako teško da bi na kraju bilo išta bolje.
Nisi rekao ništa sa čime se ja ne slažem, u pravu si, ali opet dolazimo do onoga da bi na kraju obojica bila bez naslova. :thumbs:
I to je ključno što mnogi zaboravljaju kada se pljuje više po Vettelu nego Ferrariju. Možda se ljudi probude sada kada je Leclerc glavna violina, ili će se i protiv njega okrenuti :zubo:
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Hoćemo ići još dalje, Ferrari neće osvojiti naslov ni s Leclercom :gandalf: No to je nezahvalno reći
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Vettel iz mladjih dana me nervirao samom pojavom, urlanjem na radio i onim, kako sam tad smatrao, prelagano (2011 i 2013) i ne bas skroz zasluzeno (2010 i 2012) osvojenim titulama.

Ali sad ovom zrelom Vettelu koji me ipak nekim potezima kupio bez obzira sto vozi za crvene, od sveg srca zelim da ode u ekipu koja ce mu sloziti pobjednicki bolid i da uzme petu titulu i zacepi usta svim kriticarima
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Nemojte mi zamjeriti što ću svoj komentar s članka o Vettelovom napuštanju Ferrarija, kopirati i ovdje:
Jutros sam se rano probudio i vidio vijest s AMuS-a o odlasku Vettela iz Ferrarija, iznenađen da, ali nije da se o tome ne priča u zadnje vrijeme. Ali službena objava na F1 stranici je baš pobudila podijeljene osjećaje kod mene, jer koliko god se očekuje, tako nešto u tom momentu se čini nevjerojatnim, slagao bih kad bi negirao da me u par momenata skoro do suza nije ganula...

Privrženost koju imam prema ovom sportu velikim dijelom je zaslužna ova kombinacija iz mog nick-a, jer su se spojili u najboljem mogućem trenutku po mene. Crveni tim volim otkad znam za Formulu 1, ali nikad mi valjda neće biti svejedno tko ga vozi, jer navijačke afinitete u Formuli 1 kako za bolid isto tako vežem za vozača i njegov karakter, potonje možda čak i malo više. Tako da 2014-te kad sam počeo aktivno pratiti Formuli 1, nisam imao navijačke afinitete prema Ferrarijevim vozačima, a kako je sezona odmicala sve sam više postajao Vettelov navijač, iako je ta godine vjerojatno bilo najteže biti njegov navijač, ali eto desilo se... A nakon objave da prelazi u Ferrari, ni za kog drugog više nisam mogao navijati i jedva sam čekao da Vettel prvi put sjedne u Ferrarijev bolid, pa bilo to i u starom bolidu na stazi Fiorano, svejedno.
Prva sezona je krenula idilično, pogotovo druga utrka u Maleziji, meni osobno vjerojatno utrka proživljena s najvećom dozom emocija i kombinacija Vettel-Ferrari se uglavnom doimala kao idilična. Od sezone 2016-te ta idila popušta što zbog jedne što zbog druge, pa se opet poprilično popravlja do sezonu nakon, pa onda opet varijacije i konstanti pad do nikome neželjene 2019. sezone, uglavnom jako stresan period za Vettelove i Ferrarijeve navijače.

Bilo kako bilo, ova priča je imala svojih jako lijepih trenutaka, kroz punih 5 sezona i pored svih loših trenutaka, kojih je bilo možda i previše, vrijedila je da se desi, a nadam se da će u ovoj sezoni, ako prilike dozvole doživjeti sretni epilog, za obje strane :D

Vettela u Ferrariju sam katkad kudio i kritizirao više možda već što je trebalo, sve je to proizilazilo iz težnji i očekivanja najboljeg od njega, ali mi je isto tako priuštio jako sretnih, da ne kažem veličanstvenih trenutaka, koje nisam siguran da ću ikad više na isti način doživjeti, pa iako to bila konačni uspjeh za vozača i momčad koju navijam, a to je titula/titule.
No, još bitnije u svemu tome jest to da Vettel koliko god je vozački grešaka napravio kroz sve ove godine, malo kad je padao na ispitu ljudskosti i ponašanja prema drugima bilo ekipi ili kolegama na stazi, može mu se naravno prigovoriti par ispada koje je učinio vruće glave, ali je za sve njih priznao krivicu i na kraju krajeva je ostavilo nekog traga na njega. Naravno, ovo zadnje mnogima koji prema Vettelu nemaju navijačke preferencije neće ništa značiti, možda će mu uzeti i kao hendikep u postizanju još većih rezultata, ali meni kao navijaču znači i drago mi je da je tako, čak i ako su nekad zbog toga ispaštali rezultati, drugačije jednostavno nije moglo.

Na kraju, sve što želim Sebu jest da iz ove situacije i sezone izađe jači i nikad odlučniji u tome što želi postići u bližoj ili daljoj budućnosti, što god to bilo! :D

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Jbte meni koji ne navija za Vettela, pogotovo ne Ferrari ostaje žal što nije uzeo titulu sa Ferrarijem, tolike godine voziti i biti iscijeđen je stvarno mizerija. Ne mislim da će Vettel ostati u F1, mislim da je on poslije ove sezone u mirovini.

Grande Seb, mislim da ću ove sezone navijati za njega, prvi puta da mijenjam vozača za kog navijam, ali za ispraćaj legende, nemam problemslikaslikaslikaslikaslika[ link do slike ]

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Sebastian is a great driver, a great personality and an asset to any Formula 1 team".

"When we look to the future, we are first and foremost committed to our current Mercedes drivers. However, of course we cannot ignore this development", said Wolff in conclusion.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Seb u Mercedesu je mokri san istih, njemački vozač u njemačkom timu i to još pritom četverostruki prvak. Mogao bi on lepo umjesto Bottasa koji je ponekad u 2.0 veriji pa ponekad u 1.0 pa 3.0 i onda pukne u sred sezone. Mercedes bi sa Vettelom osigurao na duže staze pregršt 1-2 utrka i isto tako mnogo sigurniji put prema naslovu.

I sam Hamilton je ponekad davao izjave da mu nedostaju izazovi. Zapravo i Vettel i Hamilton imaju još jedno dobrih 5-6 sezona ispred sebe. Mogu zajedno uraditi mnogo toga.

Naravno sve zavisi od Seba samog i njegovih želja. E sad zamislite ovaj začarani krug:

Sajnc►Ferrari
Vettel►Mercedes
Bottas►McLaren (sve u sklopu Mercedesovog ugovora s McLarenom glede PJ)

Bottas bi u McLarenu radio čuda, vratio bi se u dane s Williamsom.

Ako Mečka nije otvorena za partnerstvo s Vettelom, onda želim da se Vettel povuče iz F1. Ne želim ga gledati kako se bori za 4. mjesta u McLarenu.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Nikom ne odgovara da Vettel, a najviše samom Vettelu, vozi pored Hamiltona u Mercedesu.
Tu ne bilo pobjednika, samo gubitnik.
Ukoliko Vettel izgubi i od Hamiltona, onda bi se baš propitivale njegove 4 titule.
Ukoliko Hamilton izgubi od Vettela, onda bi se propitivale njegove titule.

Sem toga treba čitati šta piše Wolff ... na prvom mjestu su postojeći vozači. Opcija koju je ostavio da visi u zraku je data, ili zbog političke korektnosti, ili zbog pokrivanja mjesta u slučaju da se Ferrari već dogovorio sa Hamiltonom.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡