General tema
Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: McLaren
Cjepivo je sansa ali jako daleka sansa. Znamo da teoretski najkraci rok da se cjepivo lansira je 18 mjeseci.
Virus kao virus je zeznut jer cesto evoluira i ako nasa tijela steknu imunitet , mogucnost je da se virus "upgrade-a" i opet ista frka.
Najbolja solucija da se nekako zaustavi totalno rast broja zarazenih. Znaci danima da bude nula , trenutno oboljeni da ozdrave i onda bi moralo sve doci u normalu.
Ali vidit cemo sta ce bit
Virus kao virus je zeznut jer cesto evoluira i ako nasa tijela steknu imunitet , mogucnost je da se virus "upgrade-a" i opet ista frka.
Najbolja solucija da se nekako zaustavi totalno rast broja zarazenih. Znaci danima da bude nula , trenutno oboljeni da ozdrave i onda bi moralo sve doci u normalu.
Ali vidit cemo sta ce bit

- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Samo da se nadovezem na par predhodnih postova. Znamo dobro kakvo je bilo stanje europskog uma u 2. mjesecu. Od negiranja, do sumnjicavosti, nevjerice, teorije zavjere itd.
Sloboda je nesto na cemu su europljani navikli i nece je se odreci samo tako. Da Putin moze reci sve zatvaramo 2 tjedna, a tko ne slusa ide u zatvor.
Kinezi mogu zatvoriti grad na mjesec dana i nema mrdanja.
Ali... stvari drugacije funkcioniraju u Europi. Prvo imali smo dva svjetska rata na nasem podrucju, pa bilo kakav autokrat na vlasti koji ce poceti naređivati nece dobro proci. Drugo ljudi u Europi, pogotovo mlađe populacije su naucili na migracije, putovanja pa bilo kakvo ogranicavanje slobode kretanja preko noci opet ne bi dobro proslo.
Europski state of mind je jednostavno drugaciji i za neke stvari treba vremena. Nije da opravdavam gluparenje po parkovima, al ocigledno da nekima treba vremena da shvate neke stvari.
Sloboda je nesto na cemu su europljani navikli i nece je se odreci samo tako. Da Putin moze reci sve zatvaramo 2 tjedna, a tko ne slusa ide u zatvor.
Kinezi mogu zatvoriti grad na mjesec dana i nema mrdanja.
Ali... stvari drugacije funkcioniraju u Europi. Prvo imali smo dva svjetska rata na nasem podrucju, pa bilo kakav autokrat na vlasti koji ce poceti naređivati nece dobro proci. Drugo ljudi u Europi, pogotovo mlađe populacije su naucili na migracije, putovanja pa bilo kakvo ogranicavanje slobode kretanja preko noci opet ne bi dobro proslo.
Europski state of mind je jednostavno drugaciji i za neke stvari treba vremena. Nije da opravdavam gluparenje po parkovima, al ocigledno da nekima treba vremena da shvate neke stvari.
- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
A tek Ameri. Oni su skroz ludi.AlkY je napisao/la: 23.03.2020., 23:51 Istina , Europljani su totalno drukciji . I narod i vodstvo je drukcije. I to na negativan nacin , po mom misljenju.
"To mogu u socijalističkoj Europi, meni nitko neće uzeti moj freedom"

Oni će gadno najebati.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Posto smo u ovim vodama vec, zadnja moja o koroni a epizoda je u humoristicnom stilu.. Da se malo nasmijemo, premda situacija nije za smiijeh ali vrijedi pogledat..
https://www.radio-banovina.hr/video-emi ... la-regiju/
https://www.radio-banovina.hr/video-emi ... la-regiju/
Fino Alla Fine
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Bila je već slika na Sprdboxu koja to dočarava...Frantic je napisao/la: 24.03.2020., 07:50 Malo crnog humora.
Zašto u Sjevernoj Koreji nema slučajeva zaraze korona virusom?
Zato što ih "izliječe" u roku 1 sata...
[ link do slike ]
Po slici su još učinkovitiji

Nadat se da fakat nije tako

- gjoko-mkd
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
Eto...tu možemo nešto napisati o koroni. Nismo za hvaljenje ni mi ni Vi..... na Balkanu Hrvatska je prva sa 102 oboljenih na milijun, a Makedonija druga sa 92 ili 94...tako nešto
Nismo disciplinovan narod i to je to. Sve svatamo kao ono-lako ćemo
Jedno je jasno- posle ovoga biće velika ekonomska kriza. Kod nas vlada kaže da se može dogoditi da nedostaje 1/3 od državnog bužeta...a može i više
Da ne zvučim kao pesimist....ali posle velike krize zna se šta dolazi....
Nismo disciplinovan narod i to je to. Sve svatamo kao ono-lako ćemo
Jedno je jasno- posle ovoga biće velika ekonomska kriza. Kod nas vlada kaže da se može dogoditi da nedostaje 1/3 od državnog bužeta...a može i više
Da ne zvučim kao pesimist....ali posle velike krize zna se šta dolazi....
- AlkY
- Formula 1
- Navija za: McLaren
Istina. Ocekivana reakcija balkanskog naroda. Kao " ko mu j*be mater ". Tako da se broj zarazenih povecava.
Iako sad govore da se vec par dana smanjuje taj broj novooboljelih ( Hrvatska ).
Ali ja ionako tim brojkama nista ne vjerujem , jer se s tim kao i sa svim drugim moze lako manipulirati.
Na kraju krajeva, oko vecine stvari manilpuiraju ljudima tako da niti brojka oboljelih apsolutno nije tocna. Ne postoji teoretska sansa da je taj broj tocan.
Koji god broj pise sluzbeno da je oboljelih , realno je dosta vise. Iz 2 razloga. Prvo jer oni malo umanjuju to i ne zele objavit u jednom danu 200 novih jer bi nastala dodatna panika. I drugi razlog , nemogu oni sve ljude testirati. Koliko ljudi opce nije prijavilo simptome , koliko ljudi opce nema simptome a zarazeni su virsuom itd itd.
Tek kada danima bude nula novooboljelih mozemo reci da se situacija smiruje.
Kao sada Kina , vec lagano krecu u povratak normalnog zivota.
Iako sad govore da se vec par dana smanjuje taj broj novooboljelih ( Hrvatska ).
Ali ja ionako tim brojkama nista ne vjerujem , jer se s tim kao i sa svim drugim moze lako manipulirati.
Na kraju krajeva, oko vecine stvari manilpuiraju ljudima tako da niti brojka oboljelih apsolutno nije tocna. Ne postoji teoretska sansa da je taj broj tocan.
Koji god broj pise sluzbeno da je oboljelih , realno je dosta vise. Iz 2 razloga. Prvo jer oni malo umanjuju to i ne zele objavit u jednom danu 200 novih jer bi nastala dodatna panika. I drugi razlog , nemogu oni sve ljude testirati. Koliko ljudi opce nije prijavilo simptome , koliko ljudi opce nema simptome a zarazeni su virsuom itd itd.
Tek kada danima bude nula novooboljelih mozemo reci da se situacija smiruje.
Kao sada Kina , vec lagano krecu u povratak normalnog zivota.

- Ferrari Maniac
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari
Ova stopa smrtnosti službeno potvrđenih slučajeva konstantno raste. Prije par tjedana je bila 2%, sad je 17%. Svaki put kad vidim da je porasla za još jedan postotni poen, znam da su Italija i Španjolska objavile dnevne podatke. Užas kod njih...
https://www.worldometers.info/coronavirus/
EDIT: Prije par dana sam se čuo s katalonskim prijateljem, rekao mi je da je morao s obitelji odseliti na selo u vikendicu. Nije tolko da se boje same bolesti, nego toga da završe u natrpanoj bolnici. Nestvarno slušati takve stvari od ljudi iz Zapadne Europe....
EDIT: Prije par dana sam se čuo s katalonskim prijateljem, rekao mi je da je morao s obitelji odseliti na selo u vikendicu. Nije tolko da se boje same bolesti, nego toga da završe u natrpanoj bolnici. Nestvarno slušati takve stvari od ljudi iz Zapadne Europe....
Sisu (fin.)
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Užaš, prije koji dan je izgledalo da se situacija tamo popravlja (ako se 500 i nešto smrti dnevno, umjesto 700-800 može tako nazvati) i onda danas ovolika broja
Stvarno više čovjek ni ne može zamisliti kada će i kakav biti kraj.
Ne bih da na ovoj užasnoj statistici što stiže iz Italije ganjam pravdu, ali nije zgoreg podsjetiti šta se tu na portalu pisalo prije samo pola mjeseca:

Nažalost od tad se smrtnost u danu povećala 10x, a male su šanse da će u idućim danima stanje biti bolje
Iskreno se nadam da će se ljudi nakon ovog opametiti i biti svjesniji opasne situacije koja je cijeli svijet snašla, a kako sad stvari stoje najviše su pogođene ekonomski i zdravstveno mnogo jače države od naših s ovih prostora.

Ne bih da na ovoj užasnoj statistici što stiže iz Italije ganjam pravdu, ali nije zgoreg podsjetiti šta se tu na portalu pisalo prije samo pola mjeseca:

Nažalost od tad se smrtnost u danu povećala 10x, a male su šanse da će u idućim danima stanje biti bolje

- pigmalion
- Formula 1
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ovo je strašno..... PREstrašno......Ferrari Maniac je napisao/la: 27.03.2020., 18:42 Ova stopa smrtnosti službeno potvrđenih slučajeva konstantno raste. Prije par tjedana je bila 2%, sad je 17%. Svaki put kad vidim da je porasla za još jedan postotni poen, znam da su Italija i Španjolska objavile dnevne podatke. Užas kod njih...
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

- Majki2111
- Formula 2
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Red Bull, Alonso
Sad nam još zrak zagađen u Purgeriji, nemremo ni disat uz sve ovo. Danas radnik umro, a prvi dan na poslu mu bio. Zagrebe kom si se zamjerio? Ne baš laka situacija za nas Purgere. Al izaći ćemo jači iz nje.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24
22.03.2020. 6:24
- f1zd
U Italiji je nešto tipa 9000 umrlih i 11000 ozdravljenih, što nije to po nekoj logici smrtnost 45%? Mislim, nije sigurno toliko, ali će na kraju još skočiti jer će puno ovih koji su tek otkriveni umrijeti, a pri kraju zaraze će više ljudi umirati nego što će ih biti otkriveno. Zato smrtnost i je 17%, a ne 2%.
Btw i mi smo imali potres sinoć (negdje piše 2,6, negdje 3,7??), ali čisto sumnjam da je itko vidio jer znamo što zauzima mjesto u medijima, opravdano.
Moram priznati da sam se malo usrao (u 3 ujutro je bilo), s obzirom na ovo što je bilo u ZG, srećom ništa poslije toga. Pomislio sam nije valjda ovo bilo u Zagrebu, jer da je i ovdje se osjetilo, nebi bilo dobro.
Ne znam stvarno što se ovo događa.
Btw i mi smo imali potres sinoć (negdje piše 2,6, negdje 3,7??), ali čisto sumnjam da je itko vidio jer znamo što zauzima mjesto u medijima, opravdano.
Moram priznati da sam se malo usrao (u 3 ujutro je bilo), s obzirom na ovo što je bilo u ZG, srećom ništa poslije toga. Pomislio sam nije valjda ovo bilo u Zagrebu, jer da je i ovdje se osjetilo, nebi bilo dobro.
Ne znam stvarno što se ovo događa.
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Izuzetno je loše, sve ovo. Šta god da nas je snašlo do sada moramo ostati jaki i imati nadu jer uskoro dolaze bolji dani. Ja i dalje ne mogu vjerovati koliko je korona virus dogurao do sada a i koliko utječe na sve oko nas pa i nas same.
Neka Sila bude uz nas!
Neka Sila bude uz nas!

- f1zd
https://telesport.telegram.hr/kolumne/j ... vjecnosti/
Baš zanimljiv tekst sa Telesporta o ŠBBKBB. Ima i F1.
Btw ovo s Dinamom mi je onako, najzanimljivije. Navodno se zbog utakmice Valencia - Atalanta (i Valencijinih navijača) korona i proširila po Italiji, ko zna što bi bilo da je Valencia gostovala u Zagrebu.
Btw ovo s Dinamom mi je onako, najzanimljivije. Navodno se zbog utakmice Valencia - Atalanta (i Valencijinih navijača) korona i proširila po Italiji, ko zna što bi bilo da je Valencia gostovala u Zagrebu.
- pigmalion
- Formula 1
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
f1zd je napisao/la: 28.03.2020., 20:32 https://telesport.telegram.hr/kolumne/j ... vjecnosti/
Hahahahaha...... baš relax tekst. U pravi trenutak..... nakon svega lošega. Da, ima i F1, Ali ovo mi je vrh:
Zagreb 1985. Kontemplirajući jedne večeri o smislu života i čime se želi baviti, Zdravko Mamić se sjeti svojih tinejdžerskih poslovnih početaka kad je ispred maksimirskog stadiona prodavao jastuke od stiropora. Preplave ga emocije, uperi pogled u hladnu zimsku noć i odlučnim glasom svečano obeća sam sebi: “Dosta je više ovog muvanja oko Maksimira i gubljenja vremena. Nogomet nije za mene. Stiropor je moja prošlost i budućnost! Kupit ću onu tvornicu i transferirat ću ga po čitavoj Europi!”

......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....

- Sarma Verified
- Formula 1
Za popizdit kako je dosadno bez F1 i općenito bez sporta.
Čitam malo pa to je sve gore i gore, u biti nije ni blizu vrhunca... Otkazuju sve moguće događaje i to koji su na rasporedu sredinom 7 i 8 mjeseca...
Čak i kada se smiri, sve to treba vratiti ponovo u normalu, lako moguće da ništa od sporta tamo do jeseni...
Čitam malo pa to je sve gore i gore, u biti nije ni blizu vrhunca... Otkazuju sve moguće događaje i to koji su na rasporedu sredinom 7 i 8 mjeseca...
Čak i kada se smiri, sve to treba vratiti ponovo u normalu, lako moguće da ništa od sporta tamo do jeseni...