Kod mene se prilično osjetilo, ja na trećem spratu kuće sam se osjećao kao na ljuljašci.Frantic je napisao/la: Čudno, nisam ništa osjetio. Iako je Tuzla nekih 250km vazdušne linije, potres jačine preko 5 se trebao osjetiti.
Sjećam se onog u Albaniji nedavno, taj me dobrano uzdrmao.
General tema
Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.
- Felipe
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Jeste mi svi okej? Imate li ozbiljnijih materijalnih šteta?
Obrigado Felipe
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Nadam se da su svi Zagrepčani u redu i svi oni koji su potres osjetili, kako vidim radi se uglavnom o materijalnim štetama, što je sreća u nesreći.
Teška vremena nas čekaju, moramo se pomoriti s tim
Nadam se da će nas ubuduće prirodne nesreće zaobići, ali ništa nije isključivo, nevolja za nevoljom uglavnom idu skupa...
Teška vremena nas čekaju, moramo se pomoriti s tim

Nadam se da će nas ubuduće prirodne nesreće zaobići, ali ništa nije isključivo, nevolja za nevoljom uglavnom idu skupa...
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Ja sam na 4.Felipe je napisao/la: 22.03.2020., 10:22 Jeste mi svi okej? Imate li ozbiljnijih materijalnih šteta?
Kod mene se prilično osjetilo, ja na trećem spratu kuće sam se osjećao kao na ljuljašci.Frantic je napisao/la: Čudno, nisam ništa osjetio. Iako je Tuzla nekih 250km vazdušne linije, potres jačine preko 5 se trebao osjetiti.
Sjećam se onog u Albaniji nedavno, taj me dobrano uzdrmao.
Ne znam, možda prečvrst san, nisam ništa osjetio.
Onaj albanski me digao iz kreveta.
Strašne scene iz Zagreba.
Gledam ove porodilje sa bebama i inkubatore napolju, Bože sačuvaj.....
Drago mi je što su malog reanimirali.
Kod nas od večeras policijski sat (18:00 - 05:00), pa nadalje....
@Vettel-Ferrari, da, na žalost, tako to obicno ide, nesreća na nesreću
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: McLaren
Trenutno najgore stvari su majke sa malom djecom na ulici , i sta su mnoge obitelji ostale bez svog doma koji je potpuno urusen.
Jako teska vremena su pred njima.
Ali kako vidim , vec dobri ljudi reagiraju , pa nude svoje kuce za odmor i slicno obiteljima koje su ostale bez doma.
Jako teska vremena su pred njima.
Ali kako vidim , vec dobri ljudi reagiraju , pa nude svoje kuce za odmor i slicno obiteljima koje su ostale bez doma.

- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Nisam ništa osjetio. Ali sjećam se prije 3-4 godine kad je kod nas bio nekakav potres, nešto jako slabo, nije se skoro uopće pisalo o tome, ali sjećam se da je osjećaj bio užasan, mogu misliti kako je tek ovo....čuvajte se ljudi....
-
SebastianFerrari
- Formula 4
- S nama već: 7 god 4 mj
- Navija za: Sebastian Vettel
Ja sam iz okolice Zagreba, potres me digao iz kreveta, krevet mi se ljuljao k'o da sam na vodi
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
-
luke flywalker Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Mika Hakkinen
Jesil ovo ti napravio?
- Ferrari Maniac
- Formula 1
- Navija za: Scuderia Ferrari
Charlie Southwell, twitter. ^^
Sisu (fin.)
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
Ako se pokaže da je pandemija dužeg vijeka, neće. Ljudstvo koje je radno sposobno i ne pripada kritičnim grupama će se morati početi vraćati radu u "normalnim" okolnostima tj. onako kako se radilo prije pandemije, uz opasnost od širenja virusa među nezaraženom radnom populacijom, koja je opet manja (opasnost) od gladi koja bi mogla nastupiti od dugotrajnog zastoja skoro svega mogućeg, radi rigoroznih mjera sprečavanja širenja pandemije.F12000 je napisao/la: 23.03.2020., 13:25 Ova karantena neće moći trajati još dugo, jer ćemo početi umirati o gladi figurativno i doslovno.
Ali zbog zdravstvenih kapaciteta koliko god je moguće se mora paziti da se broj zaraženih ne odme kontroli i pređe te kapacitete (što se u Italiji desilo, a nije nemoguće iako puno teže da se desi jednoj Njemačkoj, koja se po svemu sudeći najbolji nosi sa situacijom od svih u Europi i nadat se da će tako ostati). Što znači da će se bilo kakva sporedna dešavanja, pa bila to i najbitnije sporedne stvari (nekom nogomet, većini nas tu Formula 1) morati odgađati sve dok virus sam od sebe ne stane ili se nađe adekvatne metode liječenja istog tj. cjepiva. Jer svjesno puštanje slobodne cirkulacije viusa na događajima koji u vrlo kratko vrijeme posjeti nekoliko stotina tisuća ljudi je put u propast zdravstvenih sustava širom svijeta, što za sobom povlači tko zna kakve posljedice za ljudsku populaciju. S druge strane održavanje sportskih događaja, u 100% sigurnim uvjetima (ako je moguće) za sve učesnike u tim događajima, radi publike preko TV i drugih ekrana čisto sumnjam da je isplativo.
To je naravno moje viđene, za koje ne isključujem da je pogrešno (jer nije stručno). A iskreno se nadam da će ove rigorozne mjere uroditi plodom i da će upravo one stati na kraj pandemiji, a ljudska populacija izaći iz ovog s što manjim posljedicama, koliko zdravstvenim, jednako tako ekonomskim i socijalnim

- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Nezahvalno je davati nekakve naputke i predviđanja, ali mislim da za mjesec ili dva treba polako stvari vračati u normalu. Jer će nas u suprotnom pogoditi puno veća smrtnost zbog potresa u ekonomiji nego, li je to slučaj sa Coronom. Da se mene pita ostavio bih mjere distanciranja, obveznog nošenja maski i plastičnih rukavica, kao i samoizolacije za sve sa najmanjim simptomima.
P.S. Udio turizma u BDP-u zemalja u Europi, nema panike za Hrvatsku.

P.S. Udio turizma u BDP-u zemalja u Europi, nema panike za Hrvatsku.

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
Samoizolacija je ideal koji u praksi povlači dosta problema za sobom, prvenstveno društvene odgovornosti i solidarnosti pojedinca, što je pogotovo u manje uređenim društvima jako upitno, a mali broj neodgovornih u urbanim sredinama mogu donijeti velike posljedice. A vjerujem da i asimptomatski slučajevi zaraženih nanose ozbiljne glavobolje zdrastvenim stručnjacima, pogotovo kad dođe do lokalne transmisije zaraze, a ne uvežene.
Kako god, nedavno je iznesen podatak da je u BiH otkazano 850000 rezervacija, mogu misliti onda kolika će brojka biti u Hrvatskoj i kakve će posljedice po državu biti ako se pandemija zadrži do ljeta...
Baš me zanima što su nas (BiH) isključili iz ove statistike ili smo možda sami sebe isključili!?F12000 je napisao/la: 23.03.2020., 14:31 P.S. Udio turizma u BDP-u zemalja u Europi, nema panike za Hrvatsku.
![]()

Kako god, nedavno je iznesen podatak da je u BiH otkazano 850000 rezervacija, mogu misliti onda kolika će brojka biti u Hrvatskoj i kakve će posljedice po državu biti ako se pandemija zadrži do ljeta...
- Ciki-F1
- Formula 2
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Prije pola sata dobio info kako su počeli ljudi bukirati u kampovima i hotelima po Istri za 7 i 8 mj.
Njemci, Austrijanci, Šveđani, Švicarci....
Špica sezone (uobičajne sezone) i podsezona bi se trebalo moći zaraditi. Ništa se ne može predvidjeti u ovakvoj situaciji ali niti otpisati.
Naravno da je sezona za zaborav ali ne u potpunosti, vidjeti ćemo.
Njemci, Austrijanci, Šveđani, Švicarci....
Špica sezone (uobičajne sezone) i podsezona bi se trebalo moći zaraditi. Ništa se ne može predvidjeti u ovakvoj situaciji ali niti otpisati.
Naravno da je sezona za zaborav ali ne u potpunosti, vidjeti ćemo.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Samo da dodam da je sigurno jedno 5 do 10% sive ekonomije zasnovano na turizmu u Hrvatskoj, ali nije navedeno u nijednim statistikama jer se zarađuje na crno. Taj postotak definitivno čini bitan dio salda na žiro računima građana, prvenstveno primorske Hrvatske.

- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Upravo ovo je jedan većih problema u cijeloj priči. Doduše, ne krivim toliko ljude za to, ljudi su uvijek bili takvi kakvi jesu, krivim one koji uvode restriktivne mjere i trebaju brinuti o tome da se one provode. Ako se već ide na zatvaranje svega živoga, onda zatvori pošteno, a ne ovako gdje ljudi svejedno putuju okolo (malo, ali dovoljno) i opet šire tu zarazu. Stanje je ionako daleko od normalnog, čemu onda ovo postupno uvođenje mjera? Ako ne ide milom, ići će silom...Vettel-Ferrari je napisao/la: 23.03.2020., 14:49 Samoizolacija je ideal koji u praksi povlači dosta problema za sobom, prvenstveno društvene odgovornosti i solidarnosti pojedinca, što je pogotovo u manje uređenim društvima jako upitno, a mali broj neodgovornih u urbanim sredinama mogu donijeti velike posljedice. A vjerujem da i asimptomatski slučajevi zaraženih nanose ozbiljne glavobolje zdrastvenim stručnjacima, pogotovo kad dođe do lokalne transmisije zaraze, a ne uvežene.
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: McLaren
Takoder sam misljenja da je sve te mjere (koje su do sada stupile ) trebali od pocetka i odjednom bubnuti.
Ovo , svaki dan nova mjera , je smjeh.
U pocetku si imao , neznam , samo mjeru da budemo metar jedni od drugih ali aposlutno su svi vani. Mislim ono , stvarno je netko ocekivao da ce se na taj nacin usporiti zaraza ?
Odmah je trebalo blokirati gradove , autobuse , ljude u kuce zatvorit i danas nebi bilo toliko zarazenih.
Ali eto , ocito se ide drugim putem
Ovo , svaki dan nova mjera , je smjeh.
U pocetku si imao , neznam , samo mjeru da budemo metar jedni od drugih ali aposlutno su svi vani. Mislim ono , stvarno je netko ocekivao da ce se na taj nacin usporiti zaraza ?
Odmah je trebalo blokirati gradove , autobuse , ljude u kuce zatvorit i danas nebi bilo toliko zarazenih.

- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Da je to netko rekao tad kad se to trebalo napraviti (krajem drugoga mjeseca) rekli bi mu da je paničar, luđak, ovo, ono...ali ponovo, ako to ne naprave sve države, što ćeš, držati granice zatvorene godinu dana? To nije moguće.AlkY je napisao/la: 23.03.2020., 17:28 Odmah je trebalo blokirati gradove , autobuse , ljude u kuce zatvorit i danas nebi bilo toliko zarazenih.
Stvarno ne znam kako će se ovo završiti, nevjerujem da ćemo doći do 0 zaraženih u svijetu i onda ajmo dalje normalno. Ako virus ne oslabi iz nekog razloga, najvjerojatnije je da ćemo se svi više manje razboliti i onda ko preživi pričat će, valjda će se stvoriti neki imunitet..
Cjepivo nam je možda jedina šansa.