Povijest F1

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Hamiltoncheater je napisao/la: 04.03.2020., 13:54
pigmalion je napisao/la: 04.03.2020., 13:43
Hamiltoncheater je napisao/la: 04.03.2020., 12:47 Na današnji dan 1972. godine rodio se Jos Verstappen koji je u F1 karijeri imao 2 postolja vozeći za Benneton ( Mađarska i Belgija 1994).

I roknuo je Juana Pabla Montoyu na VN Brazila 2001., kada ga je Juan obilazio za cijeli krug.
Po tome ga pamtim, više nego po ičemu, pa taman zvučao kao zlopamtilo.
Juan majstorski obiđe Michaela sa svojim dobrim, dobrim Williams - BMWom, a ovaj ...... Nizozemac ga pokosi, kao da se utrkivao za mjesto u utrci.

Nije slična shema kao Ocon / Verstappen na VN Brazila 2018. , ali..... po tome najviše pamtim Josa Verstappena.... ili još bolje bih se izrazio,... to mi prvo padne na pamet kada se podsjetim Josa Verstappena. :gandalf:
Da !!! Nažalost,znam za taj slučaj. Nije mi to drago. JP Montoya je bio žestoko dobar vozač.
Trebao je uzeti bar jednu F1 titulu. To mi je uvijek bilo nejasno, kako Williams nije više podržavao Juana sa tim Williams BMW strojem...... Ralf je bio solidan, ali ne za prvaka..... šteta..... našeg debelog Juana.....
Ali potomci su tu, nikad se ne zna...... :vozi:

Tj. kada se sjetim tih vremena, Juan i Jacques Villeneuve su bili vrlo, vrlo jezičavi ..... maltene gotovo uvijek govorili što im na umu, to im na drumu.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Hamiltoncheater
Karting
Karting
S nama već: 5 god 3 mj
Navija za: Lance Stroll
pigmalion je napisao/la: 04.03.2020., 14:38
pigmalion je napisao/la: 04.03.2020., 13:43

I roknuo je Juana Pabla Montoyu na VN Brazila 2001., kada ga je Juan obilazio za cijeli krug.
Po tome ga pamtim, više nego po ičemu, pa taman zvučao kao zlopamtilo.
Juan majstorski obiđe Michaela sa svojim dobrim, dobrim Williams - BMWom, a ovaj ...... Nizozemac ga pokosi, kao da se utrkivao za mjesto u utrci.

Nije slična shema kao Ocon / Verstappen na VN Brazila 2018. , ali..... po tome najviše pamtim Josa Verstappena.... ili još bolje bih se izrazio,... to mi prvo padne na pamet kada se podsjetim Josa Verstappena. :gandalf:
Da !!! Nažalost,znam za taj slučaj. Nije mi to drago. JP Montoya je bio žestoko dobar vozač.
Trebao je uzeti bar jednu F1 titulu. To mi je uvijek bilo nejasno, kako Williams nije više podržavao Juana sa tim Williams BMW strojem...... Ralf je bio solidan, ali ne za prvaka..... šteta..... našeg debelog Juana.....

Tj. kada se sjetim tih vremena, Juan i Jacques Villeneuve su bili vrlo, vrlo jezičavi ..... maltene gotovo uvijek govorili što im na umu, to im na drumu.
da,Montoyin sin kreće u motosport..sjećam se Bahraina 2005. sad kad je Montoyin taj sin imao možda godinu dana,bila slika u F1 Racingu. i dobru ženu ima,Connie haha
ali mislim da ništa od Montoye JR u F1 jer JP sasvim drukčije razmišlja,on ne može ni prešutjeti nikome ništa kako ti kažeš,a i voli biti nevezan.
Usred sezone napusti F1 da ode u NASCAR,ali ni tamo se ne veže nego on vozi i Indy i utrke izdržljivosti..
Nije posvećen do kraja ničemu..a baš ga briga,plaćen je prejebeno ¸.
Zato ne vjerujem ni da će mu sin ikada i doći u F1. Možda bude vozio Nascar i Indycar

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Hamiltoncheater je napisao/la: 04.03.2020., 17:32
pigmalion je napisao/la: 04.03.2020., 14:38

da,Montoyin sin kreće u motosport..sjećam se Bahraina 2005. sad kad je Montoyin taj sin imao možda godinu dana,bila slika u F1 Racingu. i dobru ženu ima,Connie haha
ali mislim da ništa od Montoye JR u F1 jer JP sasvim drukčije razmišlja,on ne može ni prešutjeti nikome ništa kako ti kažeš,a i voli biti nevezan.
Usred sezone napusti F1 da ode u NASCAR,ali ni tamo se ne veže nego on vozi i Indy i utrke izdržljivosti..
Nije posvećen do kraja ničemu..a baš ga briga,plaćen je prejebeno ¸.
Zato ne vjerujem ni da će mu sin ikada i doći u F1. Možda bude vozio Nascar i Indycar
Možda i dođe do F1, ali ako bude na starog, neće zadugo :mrgreen:
slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ah taj Montoya, brz, prgav i sklon kiksevima. No prije svega brz!
slika

Hamiltoncheater
Karting
Karting
F12000 je napisao/la: 04.03.2020., 21:48 Ah taj Montoya, brz, prgav i sklon kiksevima. No prije svega brz!
brz ponekad,rijetko... naravno,u svojim najboljim danima je bio top baš,al previše je tu bilo osrednjih dana koji ponište ono dobro i zbilja je Ralf izgledao ukupno i bolje od Montoye.
Kad je dolazio u McLaren Kimiju,ja sam se bojao kako će Montoya osramotit Raikkonena a kad ono ,JPM došao i bilo ga baaaaš briga..radio greške ko na traci

F12000
Formula 1
Formula 1
U McLarenu je on već bio drugi vozač i s glavom tko zna gdje. Sjećam se da bi nekad bio najbrži na stazi, postavljao brze krugove i onda se samo zabije u neki zid nakon 2-3 kruga.
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Da. Kada se gleda njegovo vrijeme u McLarenu, kao da je u Woking došao samo zbog love..... Svi su prije svega "krivili" Ron Dennisa, kako je njegova ekipa "preorganizirana" za divlji talent JPM.
Mislim, da je ipak JPM sâm sebi najviše kriv - uvijek su tu i drugi, ne ide to nikad bez interakcije i suradnje.....
Slična shema je bila i sa Jacques Villeneuveom.

Za Juana, kada se pogleda..... F1 mu nije bila toliko zanimljiva..... gravitirao je prema Americi i američkim serijama.....

Hamiltoncheater
Karting
Karting
pigmalion je napisao/la: 05.03.2020., 12:54 Da. Kada se gleda njegovo vrijeme u McLarenu, kao da je u Woking došao samo zbog love..... Svi su prije svega "krivili" Ron Dennisa, kako je njegova ekipa "preorganizirana" za divlji talent JPM.
Mislim, da je ipak JPM sâm sebi najviše kriv - uvijek su tu i drugi, ne ide to nikad bez interakcije i suradnje.....

Za Juana, kada se pogleda..... F1 mu nije bila toliko zanimljiva..... gravitirao je prema Americi i američkim serijama.....
Pa da,tako će i sina usmjeravat on sigurno. F1 je previše ono,svaki vikend je bitan i ako zabrljaš to te prati idućih pola godine,a u Nascaru ipak dobiješ bodove i ako si pola utrke bio među vodećima,pa nije toliko bitno ako ne završiš utrku a i iduća je već iduću nedjelju,imaš šanse za popravni odmah za 7 dana. u F1 se greške teško praštaju

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Hamiltoncheater je napisao/la: 05.03.2020., 13:17
pigmalion je napisao/la: 05.03.2020., 12:54 Da. Kada se gleda njegovo vrijeme u McLarenu, kao da je u Woking došao samo zbog love..... Svi su prije svega "krivili" Ron Dennisa, kako je njegova ekipa "preorganizirana" za divlji talent JPM.

Pa da,tako će i sina usmjeravat on sigurno. F1 je previše ono,svaki vikend je bitan i ako zabrljaš to te prati idućih pola godine,a u Nascaru ipak dobiješ bodove i ako si pola utrke bio među vodećima,pa nije toliko bitno ako ne završiš utrku a i iduća je već iduću nedjelju,imaš šanse za popravni odmah za 7 dana. u F1 se greške teško praštaju
Eh, da.... to je F1 disciplina.
Ameri, Amerikanci..... cirkus, show, zabava, lova..... prije svega..... moćno-moćni Trumpovci. Dok je svijeta i vijeka.

Hamiltoncheater
Karting
Karting
Nešto random,ovak mi palo napamet,petkom popodne... Fernandova odlična utrka i posljednja pobjeda Renaulta u F1 .
Fuji je te sezone mjenjao Suzuku u kalendaru .
Te sezone je Renault bio loš i nekonkurentan,ali grande Fernando je izvukao sav svoj talent i izvukao 200% iz bolida ( namjerno ovo kažem jer vidio sam da neki na forumu kažu da nitko ne može izvući ni 120% iz bolida ;) )
te u realno 7. po brzini bolidu na gridu uspio doći do pobjede.
Pole position je imao Hamilton,Alonso je startao sa 4. pozicije.
Hamilton nervozan na startu , gadno se prekočio i usput Raikkonena zeznuo malo,kasnije je imao i sa Massom borbe te su obojica dobili drive throught penalty. Jako loša izvedba tada vodećeg u prvenstvu,a kasnije i prvaka ( nažalost) .
Alonso je u svom ludom ritmu izvlačio iz Renaulta odlične krugove te je naposljetku i pobijedio što je zbilja bilo nešto spektakularno .
U tom Renaultu pobjediti Ferrarije,McLarene i BMW-e, to je mogao samo grande Fernando .
Odlična utrka,mislim da je to i posljednja Fuji utrka,kasnije se vratila Suzuka u kalendar

[ link do slike ]

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
ovo je čista pobjeda i svaka mu čast, za razliku od singapura te iste godine.
malo honda-toyota trivije: godinu prije na istoj stazi dozvoljeno je bilo samo nositi zastave i transparente toyote.
shodno tome, iznimno mi je drago da je 2008. bila zadnja f1 utrka na toj stazi.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Hamiltoncheater
Karting
Karting
zekohonda je napisao/la: 06.03.2020., 15:21 ovo je čista pobjeda i svaka mu čast, za razliku od singapura te iste godine.
malo honda-toyota trivije: godinu prije na istoj stazi dozvoljeno je bilo samo nositi zastave i transparente toyote.
shodno tome, iznimno mi je drago da je 2008. bila zadnja f1 utrka na toj stazi.
a meni je iznimno žao što je to bio posljednji Fuji.. odlična staza mi je bila te 2 godine koliko je mijenjala Suzuku. 2007 . 2 Finca na postolju ( Heikki i Kimi) a ja sam tada bio žestok Kimi fan.
Kasnije sam zažalio jer sam skužio da Kimi nije ništa posebno,tu i tamo ponekad najbrži na stazi,ali većinu GP-a nezainteresiran. Alonso je baš veličina.

Hamiltoncheater
Karting
Karting
Danas je na stranici spomenuto kako je Jordan broj 1 od malih ekipa u F1,pa evo jedna slikicia koja prikazuje kakva je bila atmosfera u boxu Jordana :)
Trulli inače danas da vozi,ljudi bi svršavali na njegove vožnje ( obzirom da vam je svima Sainz senzacija,šta bi tek Jarno bio )
Malo malo pa među top 3 sa lošim Jordanom ( dok ga motor ne izda),pa pole position s Renaultom,pa sa Toyotom,pa hrpa postolja iz sjene... win u Monte Carlu :o itd itd itd..jednom prilikom ćemo otvorit temu i o njemu

slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Scuderia Ferrari
Nego, mi o motorima, žalbama timova i sličnim 3.14zdarijama danas, a ja se u međuvremenu odlučio malo baciti na povijest F1, pa trenutno na F1TV-u odgledavam sezonu 1981.

Koji je to cirkus bio - apsolutno nenormalno i nepojmljivo za moju generaciju koja je ranih 2000-ih krenula pratiti F1.
Na svakom GP-u se žali na neku novu momčad zbog neke inovacije. Piquet u Brabhamu pobjedio u Argentini s pomičnim ovjesom na koji su se svi žalili, da ga onda više ne bi koristili koliko sam razumio...
Na svakoj utrci jedan od timova protestira oko nečeg novog.
Williams s timskim naredbama i politikom Jones vozač 1, Reutemann 2 - toliko o tome da je to nova tvorevina.
U sportu je navodno veliki problem vozača koji su platili mjesto - opet me podsjeća na nešto. :mrgreen:

Ali ono što me najviše intrigira i užasava je (ne)sigurnost...
Suci stoje 3 metra pokraj staze na travi i izbjegavaju bolide koji izlječu (Villeneuve u Argentini).
Hitna vozi po stazi dok utrka teče (San Marino) - what in the actual fuck?
U Zolderu vozači prosvjeduju jer nemaju dovoljni utjecaj na odluke (opet me podsjeća na nešto :zubo: ), a mehaničari prosvjeduju jer nema dosta mjesta u pit laneu i kako vele - nesigurno je (s čim se potpuno slažem).
Da bi nakon svega toga nastao cirkus u krugu zagrijavanja na Zolderu gdje su Reutemann i nekolicina njih stigli na grid nakon što su završili svoj krug brže od ostalih vozača i počeli su im se motori pregrijavati - među njim je bio i Patrese kojem se motor ugasio. I dok oni svi mahnito mašu da ne starta utrka, mehaničar Arrowsa skače na stazu prije početka utrke i sa stražnje strane Patreseovog bolida ponovno pokreće motor. Usred svega toga utrka kreće (!!!!!!!!!!!????????) iako Patrese mahnito maše i naravno - Stohr (ujedno Patreseov timski kolega) je u kaosu starta mjenjao putanju, nije vidio od bolida ispred sebe i zabio se u stražnji dio Patresea time smrskavši svog mehaničara koji je klečao između dva bolida! I to sve na televiziji uživo. I možda najgore od svega - svi u svojoj neorganizaciji skaču na stazu i pokušavaju pomoći tom bogecu koji se trese dolje od bolova, a utrka se nastavlja (WTF!?), te po dolasku vodećih na startno ciljnu ravnicu, ovi luđaci dođu na pol staze mašući sa zastavama - opet izazivajući domino efekt usporavanja, pri kojem se tako lako moglo dogoditi da se jedan od tih vozača izvrti i zabije u tu gomilu ljudi....

Mili Isuse ako ja dođem kolko-tolko zdrave glave do kraja ove sezone bit će dobro.... :pop:

Prilažem video isječak za one koji imaju želudac:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CZ739MouY_I[/youtube]
Sisu (fin.)

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
E da i zaboravih - bilo je uobičajeno da vozači koje se obilazi za cijeli krug i kojima se pokazuju plave zastave ne puste ove vodeće koji ih obilaze nego se nastave utrkivati s njima kao da su u borbi za poziciju. Dapače - Tambayev potez kojim je pustio Piqueta u San Marinu kad su mu mahali plavim zastavama bio je okarakteriziran kao 'džentlmenski' od strane komentatora Murraya! :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Hahahahhaha koja luda vremena, Vettel bi im se svima naje%&/$#&/$(/%)(/%#$%"(/& svega i svačega.... :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Sisu (fin.)

F12000
Formula 1
Formula 1
Hahahha, hvala na osvrtu. Luda vremena. Vozači su bili više playboyi i seoske lole, nego sportaši.
Ja se već duže vremena spremam za gledanje borbi između Senne i Prosta.

slika
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
@maniac
zahvaljujem na ovom reportu. divljaluk.
prvi put vidim ovu nesreću....bolesno.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Mali update nakon dodatnog istraživanja, vrag mi nije dao mira. Nesretnom mehaničaru slomljene su obje noge, rame, te je imao površinske ozljede glave. Na sreću u potpunosti se oporavio i nastavio karijeru u F1.
Međutim, razlog spomenutog protesta mehaničara oko malo mjesta u pit laneu je bila nesreća za vrijeme treninga taj isti vikend pri kojoj je Reutemann u pit laneu pokupio mehaničara koji je kasnije preminuo u bolnici. Katastrofa...
Najridikulnije od svega je što je utrka bila zaustavljena 15 krugova prije kraja kad je počela padati kiša zbog bojazni od novih nesreća - osim spomenutih čudnih nesreća i Piquet i Jones su izletili za vrijeme utrke.
Koji je to način razmišljanja, kao da je bilo prije 500 godina...
Sisu (fin.)

F12000
Formula 1
Formula 1
Mislim da je tako divlja i krvava povijest F1 razlog zašto se ženski dio moje obitelji zgražao kad bi se gledala F1 na televiziji, mislim na rane 2000. Njima su ovi incidenti i brojne smrti bile još svježe u pamćenju. Tako da su na Formulu gledali s nekom kombinacijom straha i odbojnosti. Danas se naravno ta slika uvelike promijenila, pa mi praktički ni ne trepnemo kad se dogodi neki sudar ili izlijetanje.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
za sennin rođendan dino pripremio kviz od čak 60 pitanja.
na dva ne odgovorih, pričekat ću odgovore koji idu tijekom dana.
https://telesport.telegram.hr/price/kviz-sve-o-senni/
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡