Taj vozac mi je bio najdrazi na gridu, ne mogu zamislit kakvu bi dominaciju danas imao, da vozi s onom formom ovaj danasnji monstrum

Slavenowsky je napisao/la: Lady kako ne kontas poentu, ovdje pricamo o moralu, o ljepoti utrkivanja i sl. Rossi ako je isao na verbalnu komunikaciju (koja mu ne prilici), to bi ostavilo mrlju na njegovo ime, jer je Marquez u svim utrkama triumfovao i na takav nacin bi momacki zacepio usta Rossiju.
No sta se desava? Marquez biva "povrijedjen" sa cinjenicom da pomaze Lorenzu i umjesto da mu demant bude dominacija na stazi, on samo potvrdjuje Rossijeve tvrdnje. Tu cuci zec. Marquez je sokirao milione, ne samo nas pojedince, onakav stav i provokacija nisu odlike jednog sampiona, takodje i verbalna komunikacija Rossija! Ali jezik moze da povrijedi emociju, ali fizicki nekog ne.
Pa vezano za Marqueza...nije me tim potezom ni najmanje očarao, ali me nije toliko razočarao kao Rossi.Slavenowsky je napisao/la: Marquez je bio tipicno smetalo na stazi, provokator, bio je sve ono sto nikad ne bi pomislili, ali bio je. Zato ja tebi kazem, jel to onaj Marquez koji te je ocarao?
Evo Hamilton nam je bio u mnogo cemu primjer, znao je lupetat gluposti van staze, ali jel mu mozes naci manu na stazi?
Znao sam da ces mi dati kontru vezano za fizicki kontaktPa upravo u cijeloj ovoj priči em je Rossi taj koji je verbalno optuživao, em je taj isti Rossi pukao pod pritiskom i izgurao Marqueza sa staze. Znači i verbalno i fizički se upravo Rossi obračunavao sa Marquezom.
Zašto Pedrosu ne računaš?Da je napao Lorenza kao šta je već puno puta napadao u zadnjim krugovima, i da je kojim slučajem došlo do sudara, Marquez bi dvostruko nahebao. Mislim da je njemi itekako bilo teško vozit ovu zadnju utrku i sigurno nije htio ulazit u nekakve rizike protiv Lorenza. (Pedrosu ovdje ne računam).
36 kolega, ima 36 godina. Za sve ostaloSlavenowsky je napisao/la: Rossi nije nimalo naivan, vozac sa vise od 20 godina iskustva ima sasvim sigurno jaku intuiciju, Rossi se nikad nije na ovakav nacin zalio, ocigledno je nesto znao ili namirisao?! Veliki je zalogaj bio u pitanju, Rossi se bori u 38 godini za titulu, pitanje je vremena kad ce se opet ta mogucnost desiti. Onda ti dodje jedan Marquez i pokvari to sve!
evo ima tu nešto, skuplje, ali ima.Ferrari je napisao/la:A jbt :/ ne vjerujem da su se sve karte osim GA rasprodale...
Osobno bi volio ići na utrku u San Marino ili na Mugello samo zbog atmosfere oko Rossija