Zimski sportovi

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Frantic je napisao/la:Dressen starto prvi i uzeo pobjedu kod kuće.
2. Kilde, a čiča Clarey opet odličan, 3.
Feuz malo pdbacio ali skoro da je osigurao mali kristalni u spustu.
Dugo nisam vidio spust da je 30 osvajača bodova bilo u 1,58sec. :shock:
I opet bez težih odustajanja. :thumbs:
Znaš li možda kad je zadnji put takmičar sa brojem 1 ostvario najbolje vrijeme u benzinskim disciplinama? slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Ne`am pojma.
Možda se desilo u nedalekoj prošlosti, možda nije nikad.
Jbga, moralo bi se malo zarovit.
Ali generalno, vrlo ja mala vejrovatnoća da neko sa startnim "1" pobijedi u super-Gu ili spustu
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Frantic je napisao/la: 02.02.2020., 14:21 Pinturault prvi u GS u Garmischu.
Zubčić odličan 4., sa najboljim vremenom druge vožnje.
Vodeći u GS, Kranjec, završio 5.
Kristoffersen 6., sa lošm drugom vožnjom.
Gusto, kako u poretku GS, tako i u generalnom.
Pogledao sam drugu vožnju, sve čestitke Filipu, trenutno je u formi života :thumbs:

Imao je nešto lošiji prvi prolaz, ali onda je jednostavno rasturio do kraja do staze. Šteta što je ostao bez postolja, a bio tako blizu, još je taman Nestvold-Haugen imao (ako se dobro sjećam) identičan zaostatak na pretposljednjem prolazu i onda umjesto da se u cilju zaostatak poveća, on se ugura između Filipa i Pinturaulta :mrgreen:

Ali, nema veze, četvrto mjesto je odličan rezultat koji pokazuje koliko je Zubčić ove sezone napredovao, zaobiđu li ga ozljede, ono najbolje od njega tek slijedi. Ukupno je u veleslalomu četvrti, tko zna što još može do kraja sezone :trep:

Frantic
Formula 1
Formula 1
Dame na Kandaharu.
Nije mi ovo lagano za njih.
1:41 i više

BTW, prije 36 godina otvorene 14. Zimske Olimpijske Igre u Sarajevu.
Bilo metar snijega.
U Tuzli. :mrgreen:
A u Sarajevu vjerovatno i više.
Danas, snijega samo na TVu.
I ono što padne, otopi se do podne. :chill:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
U Chamonixu se ovaj vikend skijao slalom i paralel veleslalom, a od trojice pretendenata za naslov najviše bodova je začudo osvojio Kilde. U slalomu su ispali i Pinturault i Kristoffersen, a obojica su kiksala i danas u paralel veleslalomu tako da se Kildeu malo osmjehnula sreća u jednom tehničkom vikendu.

Saalbach su nažalost ubacili usred tjedna pa će biti teško gledati, ali borba za naslov se zahuktava :kokice: Mislim da će se na kraju borba svesti na Kildea i Pinturaulta, a nadam se da naslov ide Norvežaninu!

Inače, nadam se da razmišljaju o ukidanju ove paralelne lakrdije. Tome nije mjesto u profesionalnom sportu :chill: Em je staza prelagana, em mi je glupo da u prvom laufu možeš kasniti samo 0.5s, em je glupo da u kasnijim rundama postoji samo jedna vožnja jer nema šanse da su obje staze identične. A u konačnici, nije ni pretjerano zanimljivo. ''Klasične'' discipline su kudikamo bolje.

Frantic
Formula 1
Formula 1
DaveGilmour je napisao/la: 09.02.2020., 17:31 U Chamonixu se ovaj vikend skijao slalom i paralel veleslalom, a od trojice pretendenata za naslov najviše bodova je začudo osvojio Kilde. U slalomu su ispali i Pinturault i Kristoffersen, a obojica su kiksala i danas u paralel veleslalomu tako da se Kildeu malo osmjehnula sreća u jednom tehničkom vikendu.

Saalbach su nažalost ubacili usred tjedna pa će biti teško gledati, ali borba za naslov se zahuktava :kokice: Mislim da će se na kraju borba svesti na Kildea i Pinturaulta, a nadam se da naslov ide Norvežaninu!

Inače, nadam se da razmišljaju o ukidanju ove paralelne lakrdije. Tome nije mjesto u profesionalnom sportu :chill: Em je staza prelagana, em mi je glupo da u prvom laufu možeš kasniti samo 0.5s, em je glupo da u kasnijim rundama postoji samo jedna vožnja jer nema šanse da su obje staze identične. A u konačnici, nije ni pretjerano zanimljivo. ''Klasične'' discipline su kudikamo bolje.
Možda je lakrdija prežestoka riječ, ali se slažem s tobom, pogotovo zbog ovog boldanog.
Umjesto 3 paralel discipline (koliko ih već ima tokom sezone??), ubaciti jedan veleslalom (ionako je to "veleslalom"), jedan super-g (njih je od 4 klasične discipline ionako najmanje u kalendaru, ne računam kombinacije) i još jednu kombinaciju (u zadnje vrijeme ih je većinom po 2-3, pa nije zgoreg da imamo još jednu).

Što se tiče velikog kristalnog, naravno, i ja sam uvijek nekako naginjao Norvežanima, još od Kjussa i Aamodta. :thumbs:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

barrell rider
Karting
Karting
S nama već: 5 god 4 mj
meni se ovo skijanje cini izrazito ne fer natjecanje opcenito, sto nebi bio red da svih klasicnih disciplina ima jednako, neznam kako je sad, ali unazad par godina slalom bi kroz sezonu imao 3-4 utrke vise od spusta i naravno da je hirscher sve velike globuse pokupio ko od sale, i to sa skoro duplo vise bodova od ovih sto voze brze discipline

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Ovaj tjedan su se u Saalbachu održavale utrke brzih disciplina nakon kojih je Kilde izbio na vrh poretka sa 79 bodova prednosti ispred Kristoffersena i, što je bitnije, sa 100 bodova više od Pinturaulta!

Na spustu je nastupio samo Kilde te se nije baš proslavio završivši 10. Drugu pobjedu za redom je odnio Dressen.
Kilde je bolji bio dan kasnije na Super G-u gdje je ostvario prvu pobjedu sezone! Nastupio je i Pinturault koji je završio na visokom šestom mjestu.

Sljedeći vikend se skija u Japanu, a na rasporedu su tehničke discipline. Nadam se da Kilde može nastaviti s dobrim nizom rezultata u veleslalomu jer u tom slučaju postaje glavni kandidat za naslov.
barrell rider je napisao/la: 09.02.2020., 20:29 meni se ovo skijanje cini izrazito ne fer natjecanje opcenito, sto nebi bio red da svih klasicnih disciplina ima jednako, neznam kako je sad, ali unazad par godina slalom bi kroz sezonu imao 3-4 utrke vise od spusta i naravno da je hirscher sve velike globuse pokupio ko od sale, i to sa skoro duplo vise bodova od ovih sto voze brze discipline
I meni se čini da je skijanje više naklonjeno tehničarima, ali ne bih rekao da je skijanje zato izrazito nefer sport. Zna se kakva su ''pravila igre'' i da će slaloma i veleslaloma uvijek biti više nego brzih disciplina jer je, između ostalog, tehničke discipline puno lakše organizirati. Svako skijalište s iole normalnijom stazom može postaviti stazu za slalom (pogledaj Sljeme kao primjer). Skijaši znaju kakva su ''pravila'' i svojevoljno se odlučuju za bit brzinci ili tehničari.

Kilde ove godine pokazuje da se i brzinci mogu uključuti u borbu za naslov ako su dovoljno konzistentni i ako malo prošire broj disciplina koje skijaju.
A što se tiče Hirschera, smatram da je on svoje naslove i više nego zaslužio. Takav skijaš se viđa jednom u tridesetak godina.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Lindsey je dokaz da i ovi iz brzih disciplina mogu biti osvajači velikog kristalnog globusa (i da mogu biti čak i dominantni).
Već sam pisao, da su je zaobišle povrede, imala bi minimalno 100-tinjak pobjeda (umjesto 82) i još 2-3 velika globusa više (umjesto 4).
Ali volio bih i ja 10+10+10+10+4 kombinacije G-du i 4x9+4 za Dame (naravno, bez ovih paralelnih 3.14zdarija), a ne npr. 21-22 tehničke i 18-19 brzih, 2 paralel i 2 kombinacije.
Naravno, imali smo i Herminatora, Millera, Gotschlovu,..... i razne druge osvajače velikog kristalnog globusa, koji su bili "naklonjeniji" brzim disciplinama.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Zubo odnio pobjedu u veleslalomu u Japanu!
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Bravo Filipe :klanjam:

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Iskreno zajebali su me gadno s tim Japanom. Skijanje u 3-4 ujutro , tko je to vidio :D.
Ali Zubo svaka cast , samo 50 bodova od prvog mjesta. Bit ce napeto jos 3 utrke za mali globus. Forma je tu pa da vidimo rasplet
slikaslika slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Svaka čast Zubčiću, ali mene više veseli Kilde na odličnom šestom mjestu. Još je malo povećao prednost pred Pinturaultom :thumbs:

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Bravo Filipe! Nakon dugih 7 godina! :party:
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Sve čestitke Filipu na jučerašnjoj pobjedi, ovime je samo potvrdio da je stiglo njegovo vrijeme za velike stvari! Zadnjih nekoliko sezona se nije pričalo o njemu, nije ostvario nikakve senzacionalne rezultate, čini mi se da se fokus već polako prebacivao na mlađe hrvatske skijaše, ali ove sezone je Zubčić u formi života, napreduje iz utrke u utrku i ima realne šanse za mali kristalni globus u veleslalomu s tri utrke do kraja! Stvarno svaka čast, žao mi je što je današnji slalom otkazan jer je i u toj disciplini Zubčić ove sezone sjajan, baš me zanima bi li na krilima pobjede i ovo odskijao za top rezultat. Što je jučer odradio u drugoj vožnji, 1.58 je bio zaostatak iz prve vožnje, ako se ne varam :klanjam:

Trkeljao sam nešto o prijenosima borilačkih sportova i razlozima zašto ne idu uvijek uživo na televiziji - za HTV i neprenošenje skijanja nemam nikakvo opravdanje. Još sam prošlog tjedna s frendom komentirao kako nema prijenosa jer je očito bitno da Juhuhu ide na vrijeme :facepalm: Izašao je i na Indexu članak o tome, Zubčić vozi sezonu karijere, pitanje je vremena kad će pobijediti, ali HTV-u očito nema smisla buditi ljude za ranojutarnji prijenos, bolje pustiti snimku popodne kad se svi naspavaju...To mi je uvijek fascinantno kod HTV-a, tako rade i s onim američkim utrkama, iako je u terminu uživo oko 20 ili 21 neka serija ili film, oni radije puste skijanje iza ponoći u snimci, neka serija ide u svom terminu. Kad su im serije i crtići već toliko bitni, barem neka stave prijenos uživo na HRTi, ali dobro, za njih je povezivanje TV i interneta još uvijek znanstvena fantastika.

Frantic
Formula 1
Formula 1
DaveGilmour je napisao/la: 22.02.2020., 16:41 Svaka čast Zubčiću, ali mene više veseli Kilde na odličnom šestom mjestu. Još je malo povećao prednost pred Pinturaultom :thumbs:
Juče ne stigoh napisati.
Bezvezni pad, nakon prolaza na kojem je imao pola sekunde prednosti.
Kako se samo Jansrud dole u cilju iznervirao kada je vidio pad.
I to u "njegovoj" disciplini. Sad je izgubio prvo mjesto u super-Gu.
U generalnom još uvijek vodi, međutim, sada je proednost smanjena,
A danas još imamo kombinaciju gdje će Pinturault biti jak.
A i Kristroffersen će biti u "egalu" sa Kildeom (ovaj bolji u super-Gu, onaj u slalomu).

Edit
Evo čak je i kombinacijskom super-Gu lošiji stotinku od Pinturaulta.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Ova druga vožnja je sramota :facepalm:
slika

Adro
Karting
Karting
Navija za: Kvyat
Ovakav način druge vožnje nema smisla jer se još malo odmaže posljednima iz top 30 umjesto da ide njima na ruke

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ni meni nije jasno zašto su, nakon svih ovih godina, "okrenuli" slalom?? :shock: :neznam: :misli:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Adro
Karting
Karting
Navija za: Kvyat
Ne znam stvarno,nadam se da će čelnici FIS-a za drugu sezonu opet vratit slalom po starom jer ovo je blago receno katastrofa
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡