Slično je i kod mene @Perice
A skijanje se obično ne poklapa sa fudbalom npr. (mislim po satnici u toku dana) tako da je i to plus.
Sjećanja za skijanje me vežu do najvećeg sportskog događaja ikad u BiH (a i na prostoru bivše države), a to su ZOI 1984, kada je Jure Franko osvojio srebro u veleslalomu, što je bila prva medalja bivše države u skijanju.
Takođe Križaj, pa onda Petrovič kad je razvalio onu jednu sezonu u slalomu, Mateja Svet,.....
Stenmark, Girardelli, Zubriggen, Schneider, Valiser, Tomba, Figini, Kronberger, norveški univerzalci i majstori za velika takmičenja Aamodt i Kjus, Ghedina, Compagnoni, Maier, Eberharter, Cuche, Miller, Kostelići, Pearson,...., sve se to propratilo
Što se tiče muškog dijela zadnjih 10-ak godina zbog Hirschera nije bilo zanimljivo, a kod žena (dobro, do unazad 3-4) je bilo više nego zanimljivo (Vonn, Riesch, Maze,.....).
Više volim brze discipline (Wengen, Kitzbuhel, Garmisch kod muških; Garmisch i Cortina, sa onim stijenama, kod žena), paralelne ne volim nikako.
@Lovro, kad ih nakupi 61?
Pa Shiffrinova je ženski Hirscher.
Međutim, imam ja neku svoju teoriju zašto tehničari imaju veće mogućnosti za veći broj pobjeda u odnosu na "speedaše" (već sam pisao o tome).
Prvo, tehničkih trka je 2-3 više u sezoni nego brzih; zatim imaš paralelene (koji više idu na ruku tehničarima); dalje, teničari opet imaju više šansi u super g-u (znaju biti prilično zatvoreni), nego što speedaši imaju u veleslalomu (slalom neću pominjati); potom kod tehničkih discpilina imaš dvije vožnje, pa imaš i popravni; brze trke zanju biti otkazane (zbog veće dužine staze i veće visinske razlike) spram tehničkih; te su u brzima disciplinama povrede puno češće i puno gore (razlog zašto Lindsey nema barem 2 velika kristalna globusa više i barem 100 pobjeda na kontu). Nije da ne cijenim tehničare (naprotiv), ali mislim da im je ipak "lakše", a brze discipline su mi uzbudljivije za gledati, naročito gore navedene staze, spustovi, ali i super g verzije su dobre, a može im se dodati i Kwiftjel, zatim Lake Louise i Beaver, Santa Catarina, ....
Što se tiče skokova, sjećanja sežu do Nykkanena, od bivših "naših" bili su Ulaga, Tepeš, (sa onim kretanjem "jedna pa druga noga"), Petek, zatim Leteći Čeh Pavel Ploc, Jan Boklov (čovjek je komercijalizirao V-stil).
U zadnje vrijeme to slabije pratim, a najviše sam uživao na prelazu milenija gledajući Malysza (za njeg sam navijao), Ahonena, Schmidta, Hannawalda, Peterku, onu generaciju Japanaca, ....
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.