Zimski sportovi

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Temu sam nazvao onako kako sam je nazvao, ali najviše će se ovdje pisati (pretpostavljam) o alpskom skijanju, manje o skokovima (letovima), a za ostalo (skijaško trčanje, curling :prcnjau: , klizanje, bob, sanke,....) ne znam.
Naravno, možda ovdje ima ljubitelja "half-pajpaša", ljubitelja "mogulsa",....
Hokej na ledu, ako se komentariše, većinom se komentariše NHL (slabije ove evropske lige), a za to već ima otvorena tema.

Uglavnom, web site FIS-a
https://www.fis-ski.com/en

Danas je u slalomu u Leviju pobijedio Kristoffersen.
Kako je Hirscher napustio takmičenje, izgleda da će biti "Kad mačka ode, miševi kolo vode".

Lindsey bi trebala odraditi ove trke u SAD i Kandi i onda se oprostiti.
Šteta što nije preskočila velikog Ingemara po broju pobjeda (povrede su najviše uticale na to).
A vjerujem da će ih Shiffrin potući sve, ako je posluži zdravlje, jer su joj tek 24 godine, a već je sa jučerašnjom pobjedom na cifri od 61.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Evo @Frantic, sad znaš da na Pulsu ne izdajemo nikakve dozvole za otvaranje tema, možeš odmah otvoriti :mrgreen: Hvala na otvaranju, mislim da je ok da imamo barem neku specifičniju temu za skijanje i sl. sportove od ove generalne :thumbs:
Perica9 je napisao/la: 24.11.2019., 14:52 https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2134913
Tri Hrvata u top 20 :thumbs:
Baš kao što je netko napisao u komentarima, tko bi nakon Kostelića očekivao ovakve rezultate. Bilo je pitanje hoćemo li imati barem jednog poštenog skijaša, a mi imamo trojicu u top 20 :klanjam: Svaka čast dečkima, pogotovo Zubčiću kojem slalom nije najjača disciplina i startao je s brojem 70, ali čestitke jasno i Rodešu te Kolegi, već krajem prošle sezone se vidio ogroman napredak kod njih, sjajno je vidjeti da su ga prenijeli i u novu sezonu.
Frantic je napisao/la: 24.11.2019., 16:47 A vjerujem da će ih Shiffrin potući sve, ako je posluži zdravlje, jer su joj tek 24 godine, a već je sa jučerašnjom pobjedom na cifri od 61.
Kud ih je prije natukla? :shock: :klanjam:

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Jel ima ko sem mene i Frantica da prati zimske sportove? Inače obožavam brzinske discipline, jedva se čekaju Wengen i Kitzbuhel. Povremeno pogledam i skokove/letove, čak ponekad i sankanje kad se ima vremena.

alokin2411
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 8 god
Pratim skijanje nekih petnaestak godina, a popratim i turneju četiri skakaonice :D
slika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Dok je bilo Kostelica pratilo se sve gdje su vozili.. Kasnije gotovo nista.. Jedino skokove gledam :mrgreen:
Fino Alla Fine

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
alokin2411 je napisao/la:Pratim skijanje nekih petnaestak godina, a popratim i turneju četiri skakaonice :D
Ufff, to svake godine obavezno, još kao klinac sam počeo to pratit.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Podržavam otvaranje teme :thumbs:

Skijanje je jedini sport koji pratim osim F1 (iako ni približno tako detaljno kao F1). Ljubav prema skijanju se razvila početkom stoljeća, a počelo je zapravo slično kao i F1 - stari bi to uredno gledao svaki ili svaki drugi vikend, a ja bih mu se onda pridružio. Ljubav je još samo dodatno ojačala nakon što sam prvi put stao na skije.

Danas se prati muško skijanje dok mi žensko nije nešto pretjerano napeto :neznam:
Wengen i Kitzbühel su vrhunci sezone, a s guštom pogledam više-manje svaku utrku osim paralelnih slaloma i kombinacija koje prezirem. Jedini problem je nalaziti prijenose, ali se srećom par naših malo probilo u slalomu i veleslalomu pa to daje razloga HRT-u da prenosi skijanje. Inače mi je preko interneta jako teško naći streamove pa ako netko ima neku stranicu preko koje gleda, bilo bi lijepo da podjeli link :)

Jako mi je žao što se Hirscher umirovio nakon prošle sezone jer mi je bio uvjerljivo najdraži skijaš. Tog čovjek je bilo milina za gledati i baš mi je nekako prazno bez njega.

U post Hirscher eri navijam prvenstveno za Pinturaulta, a dragi su mi još Feller, Odermatt, Kilde i Jansrud.

Od ostalih zimskih sportova, redovno se gleda Novogodišnja turneja ako obaveze to dopuste. Inače mi je i biatlon jako zanimljiv, ali ga van Olimpijade jednostavno nemam vremena popratiti.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Osobno nemogu reci da ludo pratim skijanje ili zimske sportove opcenito. Ali skijanje pogledam kad god mogu , skokove volim pogledati a takoder i bob mi je jako zanimljiv. Samo bob rijetko gdje imam za gledati
slikaslika slika

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Skijanje taman počinje kada F1 sezona završava, a završava kada F1 sezona počinje, tako da to vrlo često pratim.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Slično je i kod mene @Perice
A skijanje se obično ne poklapa sa fudbalom npr. (mislim po satnici u toku dana) tako da je i to plus.

Sjećanja za skijanje me vežu do najvećeg sportskog događaja ikad u BiH (a i na prostoru bivše države), a to su ZOI 1984, kada je Jure Franko osvojio srebro u veleslalomu, što je bila prva medalja bivše države u skijanju.
Takođe Križaj, pa onda Petrovič kad je razvalio onu jednu sezonu u slalomu, Mateja Svet,.....
Stenmark, Girardelli, Zubriggen, Schneider, Valiser, Tomba, Figini, Kronberger, norveški univerzalci i majstori za velika takmičenja Aamodt i Kjus, Ghedina, Compagnoni, Maier, Eberharter, Cuche, Miller, Kostelići, Pearson,...., sve se to propratilo
Što se tiče muškog dijela zadnjih 10-ak godina zbog Hirschera nije bilo zanimljivo, a kod žena (dobro, do unazad 3-4) je bilo više nego zanimljivo (Vonn, Riesch, Maze,.....).
Više volim brze discipline (Wengen, Kitzbuhel, Garmisch kod muških; Garmisch i Cortina, sa onim stijenama, kod žena), paralelne ne volim nikako.

@Lovro, kad ih nakupi 61?
Pa Shiffrinova je ženski Hirscher.
Međutim, imam ja neku svoju teoriju zašto tehničari imaju veće mogućnosti za veći broj pobjeda u odnosu na "speedaše" (već sam pisao o tome).
Prvo, tehničkih trka je 2-3 više u sezoni nego brzih; zatim imaš paralelene (koji više idu na ruku tehničarima); dalje, teničari opet imaju više šansi u super g-u (znaju biti prilično zatvoreni), nego što speedaši imaju u veleslalomu (slalom neću pominjati); potom kod tehničkih discpilina imaš dvije vožnje, pa imaš i popravni; brze trke zanju biti otkazane (zbog veće dužine staze i veće visinske razlike) spram tehničkih; te su u brzima disciplinama povrede puno češće i puno gore (razlog zašto Lindsey nema barem 2 velika kristalna globusa više i barem 100 pobjeda na kontu). Nije da ne cijenim tehničare (naprotiv), ali mislim da im je ipak "lakše", a brze discipline su mi uzbudljivije za gledati, naročito gore navedene staze, spustovi, ali i super g verzije su dobre, a može im se dodati i Kwiftjel, zatim Lake Louise i Beaver, Santa Catarina, ....

Što se tiče skokova, sjećanja sežu do Nykkanena, od bivših "naših" bili su Ulaga, Tepeš, (sa onim kretanjem "jedna pa druga noga"), Petek, zatim Leteći Čeh Pavel Ploc, Jan Boklov (čovjek je komercijalizirao V-stil).
U zadnje vrijeme to slabije pratim, a najviše sam uživao na prelazu milenija gledajući Malysza (za njeg sam navijao), Ahonena, Schmidta, Hannawalda, Peterku, onu generaciju Japanaca, ....
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Frantic je napisao/la: 25.11.2019., 00:33 @Lovro, kad ih nakupi 61?
...
Meni je percepcija vremena malo iskrivljena, pogotovo s obzirom na to da skijanje zadnjih podosta godina ne pratim skoro nikako, pa mi je nekako bilo čudno da je Mikaela s 24 godine natukla toliko pobjeda koliko i Hirscher - mislio sam da je on barem malo stariji nego što je, činilo mi se da ona ne vozi i pobjeđuje tako dugo, kad si malo posložim te podatke ipak ima smisla da mu je blizu :mrgreen:

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Seb
Meni su draži skokovi, pa čak i biatlon od skijanja. U zadnje vrijeme se sve manje prati, ali ipak najčešće pogledam skokove. Znao sam prije gledati i skijaško trčanje, i nordijsku kombinaciju (skokovi + trčanje).

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
@Frantic
Kak si to fino kreno nabrajat, vec se nabrusio da neces spomenut niti jednog Japanca u skokovima :zubo:
Fino Alla Fine

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari, Leclerc
Slabo i ja pratim otkad nema Kostelića... Baš su anomalija bili, u pozitivnom smislu naravno.

slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Jel Noriaki Kasai još skače? :mrgreen:
Lik ima nekih 50 godina...

Frantic
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la: 25.11.2019., 00:59
Frantic je napisao/la: 25.11.2019., 00:33 @Lovro, kad ih nakupi 61?
...
Meni je percepcija vremena malo iskrivljena, pogotovo s obzirom na to da skijanje zadnjih podosta godina ne pratim skoro nikako, pa mi je nekako bilo čudno da je Mikaela s 24 godine natukla toliko pobjeda koliko i Hirscher - mislio sam da je on barem malo stariji nego što je, činilo mi se da ona ne vozi i pobjeđuje tako dugo, kad si malo posložim te podatke ipak ima smisla da mu je blizu :mrgreen:
Eto, jučer pade i 62.
Sada se izjednačila sa Annemarie Moser-Pröll.
Sarma je napisao/la: 28.11.2019., 05:35 Jel Noriaki Kasai još skače? :mrgreen:
Lik ima nekih 50 godina...
Skače :mrgreen:
Nastala mu je 48. :klanjam:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Rodeš 6. nakon prve vožnje :cheer:
Valjda će moći ponoviti dobru vožnju :D
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Goggia jučer pobijedila SG odvezavši zadnju trećinu trke bez jednog štapa :klanjam:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Pinturault odrao konkurenciju u slalomu. Šteta što su i Noel i Kristoffersen imali loše prve vožnje pa nismo vidjeli borbu za pobjedu.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Sanjam taj dan kad ću se sjetiti pogledati skijašku utrku :bonk: Šteta zbog loše druge vožnje za Rodeša, ali opet imamo trojicu u bodovima, obećavajuće :thumbs:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡