Ma mene ne zanima broj iskorištenih komponenti...Har Kl je napisao/la: 28.02.2020., 22:34 Naravno da vidimo.
A tek ćemo i vidjeti.
Broj iskorištenih kompenenti je na vašoj strani
Evo pa sabiraj
https://maxf1.net/en/2019-f1-power-unit-elements-usage/
Znam da ne znamo. Uopšte ne znamo ni gdje ko stoji.
Ali su argumenti kojima se gura glava u pijesak, baš onako simpatični.
Kada ti se dogode kvarovi kao što su se nama događali u kvalama, utrkama koje smo trebali dobiti ili završiti na višim pozicijama to ne možeš obraditi u ovoj gore tabeli koji su linkao.
Nisu svi kvarovi terminalni i ne zahtjevaju promjenu komponenti. Sjećam se da je nakon Rusije kada je Vettelu krepao MGU-K broj 2 (koji je izgubljen) morao je uzeti do kraja sezone MGU-K 1 koji je obnovljen u međuvremenu...itd.
Ja vidiš nisam vidio da se Mercedesu dogode takvi kvarovi pred kvale, u ključnim trenucima i slično...ako ode motor...jebiga ode. Ja bi radije i to nego da mi sjebe utrku ili kvale, a kvar nije terminalan.
Pa zašto? Pa stavljali su se linkovi i svi izvori ovdje prije mjesec i nešto dana kako Ferrari ima skroz novi motor koji bi trebao popraviti pouzdanost i potrošnju goriva...to sada AMuS izmišlja samo da bi klikove dobili.Ali su argumenti kojima se gura glava u pijesak, baš onako simpatični.
Baš me zanima što će biti, ako Ferrari opet bude pri vrhu speed trapa...opet će krenuti teorije zavjere, "voze namjerno s manje krila" i slično.