Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Priznajem da nisam vozio ni sjeo u Giuliu.
Samo sumnjam da si ti sjeo u BMW dok to propitkuješ :thumbs:
Nije stvar da sjedneš u 10 godina staro auto, već kvaliteta izrade auta se vidi dugoročno gledajući.
Uzevši u obzir našu ekonomiju 10 godina je prosjek starosti automobila, ne vidim ništa lošu u tom argumentu.

Link nemam, pogledaš nakon 10 godina ... :zubo:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 25.02.2020., 15:54 Priznajem da nisam vozio ni sjeo u Giuliu.
Samo sumnjam da si ti sjeo u BMW dok to propitkuješ :thumbs:
Nije stvar da sjedneš u 10 godina staro auto, već kvaliteta izrade auta se vidi dugoročno gledajući.
Uzevši u obzir našu ekonomiju 10 godina je prosjek starosti automobila, ne vidim ništa lošu u tom argumentu.

Link nemam, pogledaš nakon 10 godina ... :zubo:
Ferrari je napisao/la: 25.02.2020., 15:52 Pomalo porazna statistika...al "nek' je švabo jebo ga ti"
slika

slika

slika

@Vetma znam da je offtopic, ali pusti...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Tak mi treba kad njurgam. Upravo sam parkirao pored crvene Giulije :mrgreen: :thumbs: :thumbs:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Pročitao sam to, nemaš potrebe duplati.
Vidi slažem se ja da ništa nije isto kao prije. Tako nije nisu ni njemačka auta. Ali porediti ih sa talijanskim autima ... nema smisla. I još reći da ko govori drugačije ne zna šta priča.
Što se tiče tih brojki, one varaju ... između ostalog zbog broja uzorka i učestalosti korištenja.
Manja auta se manje koriste. Premium klase većinom prelaze veće kilometraže.

Nađi dijagram koji pokazuje koje se marke najviše u svijetu prodaju, to ti je najbolji pokazatelj :thumbs:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 25.02.2020., 16:01 Tak mi treba kad njurgam. Upravo sam parkirao pored crvene Giulije :mrgreen: :thumbs: :thumbs:
Jel' ima ulja po cesti? :zubo:
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 25.02.2020., 16:07 Pročitao sam to, nemaš potrebe duplati.
Vidi slažem se ja da ništa nije isto kao prije. Tako nije nisu ni njemačka auta. Ali porediti ih sa talijanskim autima ... nema smisla. I još reći da ko govori drugačije ne zna šta priča.
Što se tiče tih brojki, one varaju ... između ostalog zbog broja uzorka i učestalosti korištenja.
Manja auta se manje koriste. Premium klase većinom prelaze veće kilometraže.

Nađi dijagram koji pokazuje koje se marke najviše u svijetu prodaju, to ti je najbolji pokazatelj :thumbs:
Toyota.

No okrećemo priču na krivu stranu...količina prodanih automobila nema veze s time koji je bolji, a koji nije. NEMA LOŠEG AUTA U 2020.
NEMA!

Korejci, Japanci, Rumunjska Dacia (Renault)...VW...to su najprodavaniji automobili jer su najjeftiniji i pružaju odličan dizajn, pouzdanost, potrebe kupaca kao i velike garancije (osim Njemačkih proizvođača...wink-wink).

Mercedes koristi Renaultove DCI motore, a ako pitaš valjda 8/10 fanova Mercedesa o Renaultu reći će da je to "francusko smeće"...po običaju.

Smiješno.
Pa i nisu baš...pogledaj broj automobila, klase, korištenje i broj godina pa ćeš doći do istog uzorka.

Priznaš da si u krivu i sve je oprošteno.
slika slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Stelvio nagrade:

2018 'Crossover of the Year' By Popular Mechanics.[30]
Car and Driver 2018 Editors’ Choice
SUV of the Year 2018’ for Auto Zeitung [31]
Performance SUV of the Year by AVA[32]
CUV of Texas by Texas Auto Writers Association [33]
ArabWheels Award 2018[34]
2019 Readers' Choice Awards by the Auto motor und sport [35]
2019 What Car? "Performance SUV of the Year 2019" [36]
2019 Auto Bild Magazine win of the category of "Design", "Best Brands" competition.[37]

Giulia:

EuroCarBody Award 2016
Auto Europa 2017
Das Goldene Lenkrad: The most beautiful car of 2016
2017 Driver's Choice Award for Best New Luxury Car[79]
2017 Auto del Año (Car of the Year) in Mid-size Sedan Segment by Hispanic Motor Press[80]
2016 BBC Top Gear Magazine Awards:Car of the Year' title and the inaugural public vote for 'Car of 2016'[81]
Best Car 2017 - German magazine Auto, Motor und Sport
Croatian Auto Klub magazine award: Croauto 2017
2017 Newcomer of the Year, Quattroruote
All-new 2017 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Named Best "Luxury Performance Car" of 2017 by New York Daily News Autos Team[82]
Wards 10 Best Interiors[83]
2017 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Wins "Super Sedan" in Popular Mechanics’ Automotive Excellence Awards[84]
2017 10 Best Interiors List by WardsAuto
2017 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio named "Car of Texas" and "Performance Sedan of Texas" and took home "Most Drives" honor[85]
2017 Sport Auto Award 2017 - German car magazine "Sport Auto"
2017 Evo Car of the Year best sports saloon
2017 Evo Car of the Year best super saloon
2018 Motor Trend Car of the Year
Car and Driver 10Best for 2018
2018 Car And Driver ‘Editors’ Choice’
Sport Auto Award 2018 Giulia Quadrifoglio top pick of category 'Imported Standard Sedans/Station Wagons up to 100,000 Euro' by Sport auto (Germany)[86]
Sport Auto Award 2018 Giulia Veloce wins in category 'Imported Standard Sedans/Station Wagons up to 50,000 Euro'. by Sport auto (Germany)
2019 Readers' choice awards by the Auto, Motor und sport[87]
2019 Auto Bild magazine win of "Design" category "Best Brands" competition.[88]
2020 What Car? Performance Car of the Year[89]

Ima li boljeg pokazatelja, nego da Švabe biraju Talijana pored svih svojih uzdanica?
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Toyota je italijansko auto?
Renaultovi motori se koriste samo u određenim Mercedesovim serijama i jesu lošiji od konkurencije.
Uzmeš određenu klasu pa gledaš. Nisam ni mislio da porediš smarta sa BMW 5.

Priznajem, hvala na oprostu :thumbs: :zubo:

Vordas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
Možemo mi kaj vozimo Škode koju kazati o kvaliteti ili da samo šutimo? :D
#DankeSeb

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 25.02.2020., 16:20 Toyota je italijansko auto?
Renaultovi motori se koriste samo u određenim Mercedesovim serijama i jesu lošiji od konkurencije.
Uzmeš određenu klasu pa gledaš. Nisam ni mislio da porediš smarta sa BMW 5.

Priznajem, hvala na oprostu :thumbs: :zubo:
Pitao si koji je brend ili brendovi najprodavaniji.
To je jasno Toyota.
FCA (Fiat) nije toliko velik da bi bio u samom vrhu...što je logično jer ne proizvode toliku količinu automobila.
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ferrari je napisao/la: 25.02.2020., 16:08
Iceman je napisao/la: 25.02.2020., 16:01 Tak mi treba kad njurgam. Upravo sam parkirao pored crvene Giulije :mrgreen: :thumbs: :thumbs:
Jel' ima ulja po cesti? :zubo:
Nema. Sjedio sam i cekao da lik krene. To je neka Veloce verzija. Stvarno cool izgleda.
Inace bio sam u supermarketu i pun parking BMW, Audi i Merc, Vauxhall, Ford, korejskih i japanskih auta te britanskih SUVova odnosno dzipova. I jedna Giulija :mrgreen:

F12000
Formula 1
Formula 1
slika

Pametnom dosta :thumbs:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
@har kl pa ja hajde ti objasni kad raja puši priču koja kruži u društvu, i logično da će prije uzeti M5, a ne Giuliu "BMW rođo, švabo je to, kakva Alfa, to se kvari, bacaš pare jarane, bla bla bla" i tako na osnovu pogrešne percepcije spram marke i zemlje porijekla se uzme pogrešno auto. Činjenica je da se danas svi kvare, ni Mercedes nije lud da pravi modele iz 70ih i 80ih koji su nepoderivi, a rezervni dijelovi da im stoje u magacinu i kupe prašinu + dodaj elektroniku, koja se kvari na svakom autu, jer ipak je to kompjuterski sistem podložan bugovima i greškama, kao i svaki sistem.

Kažeš uđi u dva auta i vidjet ćeš razlike, pa vidjet ćeš u interijeru, tu je švabo sigurno bolji, ali kad imaš lovu i kad si fanatik, boli te briga za udobnost i izgled interijera, zanima te samo kakav je kad ga 'pričepiš' i kako se on na cesti ponaša, a tu je Alfa dokazano bolja i veći ćeif za voziti od M5 i bilo kog drugog automobila u toj klasi bilo koje marke, rekord na Nurburgringu oborila, na drugim stazama od M5 brža, na 402m najbrža, ima bolji motor koji manje troši, više snage, vrhunski polu-automatski mjenjač i bolje upravljanje, ako se ne varam i lakši je jer je dosta dijelova od karbonskih vlakana, krov kao najbitniji dio, jer onda sa lakšim krovom je i manji centar gravitacije, pa s tim i bolje upravljanje. Vjerovatno su stariji modeli u ovoj klasi lošiji od švaba i puno više se kvare, ali kad su u pitanju Stelvio i Giulia su izuzeci, jer su jako kvalitetno izrađena auta i za sada ne vidim priče da su kvarljivi, mada @Ferrari je postavio statistike, Japanac je najpouzdaniji, ostalo je sve u 5 deka, pogotovo Audi i BMW

@Iceman Veloce je ona verzija sa FIAT benzincem i vjerovatno je manuelni mjenjač...

@F12000 zna čovjek

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

reso20
GP3
GP3
Navija za: Ferrari
The 5 stages of being a Ferrari fan:

Stage 1: Hope

This is our year! The atmosphere inside the camp seems great and we have all the tools required to win the championship. I don't see how anyone can beat us.

Stage 2: Denial

Some car developments don't have their desired effect and things slowly but surely start to go wrong during the races, but it's okay, we're just playing with the opposition and the title is still ours.

Stage 3: Anger

Ferrari go full Ferrari and do something so utterly ridiculous that it totally blows your mind. The drivers are frauds who need to be binned off and the strategy team are a bunch of 🤡🤡🤡

Stage 4: Depression

Why do I even bother putting myself through this misery? Ferrari are never going to win a title ever again. Mercedes are just better in every single department. What's the point?

I might as well find another sport to watch instead.

Stage 5: Acceptance

Being a Ferrari fan is like being in a toxic relationship that you can't get out of. You know it's not healthy, but whilst they break your heart more often than not, the moments of joy make it all worth it.

There's always next year after all...

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
ja sam u stadiju 5 već skoro 3 godine
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Previše je atmosfera opuštena u boksu za ovakve stvari tj. da je bolid zbilja tako spor i dosta iza RBR-a (Merc je u svojoj ligi) i tu negdje sa RP...nema šanse da bi vidio atmosferu kakvu vidiš u snimkama na instagramu, zezancije i slično na Ferrarijevom instagramu.
slika slika

reso20
GP3
GP3
Ferrari je napisao/la: 28.02.2020., 11:26 Previše je atmosfera opuštena u boksu za ovakve stvari tj. da je bolid zbilja tako spor i dosta iza RBR-a (Merc je u svojoj ligi) i tu negdje sa RP...nema šanse da bi vidio atmosferu kakvu vidiš u snimkama na instagramu, zezancije i slično na Ferrarijevom instagramu.
Ma to nas jebu da dodjemo u ove faze a ne da odmah preskocima na 5. :mrgreen:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
reso20 je napisao/la: 28.02.2020., 12:05
Ferrari je napisao/la: 28.02.2020., 11:26 Previše je atmosfera opuštena u boksu za ovakve stvari tj. da je bolid zbilja tako spor i dosta iza RBR-a (Merc je u svojoj ligi) i tu negdje sa RP...nema šanse da bi vidio atmosferu kakvu vidiš u snimkama na instagramu, zezancije i slično na Ferrarijevom instagramu.
Ma to nas jebu da dodjemo u ove faze a ne da odmah preskocima na 5. :mrgreen:
A možda su i oni u fazi 5 pa su bacili brigu na veselje :zubo:
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Ja sam prekuco sve faze. :chill:
Petu sam prešao još prije 20-ak godina. :mrgreen:
A od 2007/2008 pa naovamo, ne znam kako bih nazvao fazu u kojoj sam.... :neznam:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

F12000
Formula 1
Formula 1
Navijač Ferrarija i navijač Hajduka :prcnjau:
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡