Testiranja 2020.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama veÄ: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
https://twitter.com/Chaphen17/status/1230424344674873344
Zanimljiva inovacija 

- Pastor
- Formula 1
- S nama veÄ: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
E to je problem Å”to i sa istim bolidima nebi bilo konkurencije za sami vrh. Kupci nebi smjeli napadati ove velike od kojih kupuju...Sarma je napisao/la: 20.02.2020., 10:33 Zato kad i ako budu bili potrebni bodovi Mercedesu, RP je tu - logiÄno. Nisu to Äista posla sigurno.![]()
- MSC
- Formula 1
- S nama veÄ: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
Ma neÄe nitko nikoga izbaciti ali je debilana da momÄad ima praktiÄki proÅ”logodiÅ”nji pobjedniÄki bolid dok ostali razvijaju svoje, a pravila ista. U ostalom, veÄ se vidjelo kako se Ocon miÄe u Monacu, a i kako rjeÅ”ava utrku u Brazilu, bilo sluÄajno ili ne.
U ostalom pravilima je regulirano Å”ta momÄadi moraju razviti same, a Å”to smiju kupiti.
Ali dobro, pravilima je regulirano i da se ne smije raditi fake izlazak momÄadi u box, nekima su felge malo ilegalne ali nek se voze, a neki opet zbog laprdanja imaju dodatnih 19 senzora na bolidu koji ne naÄu niÅ”ta ali naprave pritisak i stres momÄadi pa politiÄki dobro doÄe.
"What a little star." May 26, 2012.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama veÄ: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Pogledaj prednje kotaÄe....Mr.Spaceguy je napisao/la: 20.02.2020., 10:35 https://twitter.com/Chaphen17/status/1230424344674873344 Zanimljiva inovacija![]()
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- josip123
- GP3
- S nama veÄ: 10 god 3 mj
- Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Kada povuÄe volan prema sebi prednji kotaÄi se uvuku prema unutra....
Zanimljivo rjeŔenje.
Å ta to donosi po pitanju perfomansi, ne znam. Ali treba joÅ” vidjeti je li ilegalno ili ne.
Zanimljivo rjeŔenje.

Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna
Ayrton Senna
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama veÄ: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
1. bold - Ispravno reÄeno. Samo, niko se nije bunio dok je Ferrari prodavao svoje dijelove drugim ekipama, kao Å”to se nije ni bunio kad je prodavao gotova rjeÅ”enja Haasu ili slao svoje ljude u Alfu.MSC je napisao/la: 20.02.2020., 11:01Ma neÄe nitko nikoga izbaciti ali je debilana da momÄad ima praktiÄki proÅ”logodiÅ”nji pobjedniÄki bolid dok ostali razvijaju svoje, a pravila ista. U ostalom, veÄ se vidjelo kako se Ocon miÄe u Monacu, a i kako rjeÅ”ava utrku u Brazilu, bilo sluÄajno ili ne.
U ostalom pravilima je regulirano Å”ta momÄadi moraju razviti same, a Å”to smiju kupiti.
Ali dobro, pravilima je regulirano i da se ne smije raditi fake izlazak momÄadi u box, nekima su felge malo ilegalne ali nek se voze, a neki opet zbog laprdanja imaju dodatnih 19 senzora na bolidu koji ne naÄu niÅ”ta ali naprave pritisak i stres momÄadi pa politiÄki dobro doÄe.
2. bold - Zato i kažem da treba izbaciti Mercedes iz takmiÄenja. Vidim poentiraÅ” da treba i Red Bull izbaciti. Sve ih izbaciti da gledamo Ferrari kako pobjeÄuje

- MSC
- Formula 1
- S nama veÄ: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
Ne treba izbaciti nikoga. Ferrari je za svoja sranja kriv sam. Nitko nije kriv Å”to je Mercedes najbolji veÄ 6 godina, to je zasluga Mercedesa, a ne krivnja.Har Kl je napisao/la: 20.02.2020., 11:351. bold - Ispravno reÄeno. Samo, niko se nije bunio dok je Ferrari prodavao svoje dijelove drugim ekipama, kao Å”to se nije ni bunio kad je prodavao gotova rjeÅ”enja Haasu ili slao svoje ljude u Alfu.MSC je napisao/la: 20.02.2020., 11:01Ma neÄe nitko nikoga izbaciti ali je debilana da momÄad ima praktiÄki proÅ”logodiÅ”nji pobjedniÄki bolid dok ostali razvijaju svoje, a pravila ista. U ostalom, veÄ se vidjelo kako se Ocon miÄe u Monacu, a i kako rjeÅ”ava utrku u Brazilu, bilo sluÄajno ili ne.
2. bold - Zato i kažem da treba izbaciti Mercedes iz takmiÄenja. Vidim poentiraÅ” da treba i Red Bull izbaciti. Sve ih izbaciti da gledamo Ferrari kako pobjeÄuje![]()
Ali pravila treba provoditi prema svima jednako i oÄekujem da Äe se taj rozi W10 dobro pregledati. Danas se Äak i Sky raspriÄao o tome jer je jasno svim da je ovo praktiÄki ofarbani W10. Ako ga skrÅ”e negdje, biti Äe srebrna boja ispod roze.
"What a little star." May 26, 2012.
- Pastor
- Formula 1
Hajde ne glupiraj se. ReÄeno je da se mogu kupiti ovjesi, mjenjaÄ i motor. Å to je jedino Å”to je Haas i kupovao. Dok ovdje iz RP-a tvrde da su samo to i kupili, a svaki im aerodinamiÄki dio (ono Å”to nebi trebali moÄi kupovati) identiÄan Mercedesovom... Nema Å”anse da su to sami razvili do u najsitniji detalj. A ako pogledaÅ” Haas, uvijek su se razlikovali od Ferrarija, aerodinamiÄki. Možda samo povrÅ”nom oku mogu biti isti...
Zadnja izmjena: Pastor, dana/u 20.02.2020., 11:42, ukupno mijenjano 1 put.
-
Har Kl
- Formula 1
Å to se tiÄe inovacije, glavno pitanje je da li je ovo legalno, s obzirom da se ne radi o aktivnom ovjesu i u potpunosti je kontrolisano od strane vozaÄa.Ferrari je napisao/la: 20.02.2020., 11:31Pogledaj prednje kotaÄe....Mr.Spaceguy je napisao/la: 20.02.2020., 10:35 https://twitter.com/Chaphen17/status/1230424344674873344 Zanimljiva inovacija![]()
Ja se nadam da su iz Mercedesa prvo provjerili legalnost ove inovacije sa FIA pa tek onda krenuli u razvoj.
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama veÄ: 9 god 11 mj
Nisam ekspert ali mislim da izravna kotaÄe za bolji top speed a kad ih uvuÄe unutra nagib se mjenja za bolji prolazak kroz krivine. Camber +/-josip123 je napisao/la:Kada povuÄe volan prema sebi prednji kotaÄi se uvuku prema unutra....
Zanimljivo rjeŔenje.Šta to donosi po pitanju perfomansi, ne znam. Ali treba joŔ vidjeti je li ilegalno ili ne.
Sent from my GM1913 using Tapatalk
- Ferrari
- Formula 1
- S nama veÄ: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 20.02.2020., 11:42Å to se tiÄe inovacije, glavno pitanje je da li je ovo legalno, s obzirom da se ne radi o aktivnom ovjesu i u potpunosti je kontrolisano od strane vozaÄa.Ferrari je napisao/la: 20.02.2020., 11:31Pogledaj prednje kotaÄe....Mr.Spaceguy je napisao/la: 20.02.2020., 10:35 https://twitter.com/Chaphen17/status/1230424344674873344 Zanimljiva inovacija![]()
Ja se nadam da su iz Mercedesa prvo provjerili legalnost ove inovacije sa FIA pa tek onda krenuli u razvoj.
10.2.3. no adjustments to ANY suspension systems can be made while the car is in motion.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Pastor
- Formula 1
Prvo, nisam primjetio na videu to pomicanje toÄkova. Ali ako bi se toÄkovi pomjerali nazad, mislim da bi to dovelo do toga da se prednje krilo spusti bliže asfaltu. Å to ti doÄe sliÄan trik onim savitljivim krilima.MrDoomroom je napisao/la: 20.02.2020., 11:43Nisam ekspert ali mislim da izravna kotaÄe za bolji top speed a kad ih uvuÄe unutra nagib se mjenja za bolji prolazak kroz krivine. Camber +/-josip123 je napisao/la:Kada povuÄe volan prema sebi prednji kotaÄi se uvuku prema unutra....
Zanimljivo rjeŔenje.Šta to donosi po pitanju perfomansi, ne znam. Ali treba joŔ vidjeti je li ilegalno ili ne.
Sent from my GM1913 using Tapatalk
Edit: Ili se misli na pomjeranje toÄkova jedan prema drugom? Ako je to u pitanju, moglo bi krÅ”iti pravilo o Å”irini bolida.
Zadnja izmjena: Pastor, dana/u 20.02.2020., 11:52, ukupno mijenjano 1 put.
- LH44
- Formula 1
- S nama veÄ: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Jedino logiÄno objaÅ”njenje bi bilo manje drag/otpora zraka kad se uvuku unutrajosip123 je napisao/la: 20.02.2020., 11:35 Kada povuÄe volan prema sebi prednji kotaÄi se uvuku prema unutra....

A ovo o RP W10 v2.0, ako su im ovi voljni prodati, a po pravilima nije ilegalno prodavati, onda nema problema. Koliko znam nije dozvoljeno kupovati bolid i nije dozvoljeno dati Å”asiju drugoj ekipi, kao Å”to je Red Bull radio sa Torro Rossom do 2011. kada su to i zabranili, ali ako su ovi neÅ”to kupili, neÅ”to iskopirali, nema tu niÅ”ta ilegalno, svi to rade, ekipe, inaÄe manji od veÄih, kupuju Å”to god mogu jedni od drugih, McLaren ako se ne varam prodaje svima displej volana.... a ono Å”to ne mogu idu da razumiju kako funkcioniÅ”e pa kopiraju. Mislim veÄina je kopirala Ferrarijeve boÄne usisnike iz 2017. pa sad evo od Red Bulla se djelomiÄno kopira ovaj zaobljeni boÄni usisnik, od Mercedesa se ovjes kopira itd. svi to rade koliko god mogu da uklope sa svojim bolidom

-
Har Kl
- Formula 1
Slažem se sa svim reÄenim ovdje. Nisam pristalica ove situacije i priznajem da mi se ne sviÄa. MeÄutim smetaju mi dvostruka mjerila.MSC je napisao/la: 20.02.2020., 11:41 Ne treba izbaciti nikoga. Ferrari je za svoja sranja kriv sam. Nitko nije kriv Å”to je Mercedes najbolji veÄ 6 godina, to je zasluga Mercedesa, a ne krivnja.
Ali pravila treba provoditi prema svima jednako i oÄekujem da Äe se taj rozi W10 dobro pregledati. Danas se Äak i Sky raspriÄao o tome jer je jasno svim da je ovo praktiÄki ofarbani W10. Ako ga skrÅ”e negdje, biti Äe srebrna boja ispod roze.
Upitao si se koga treba kazniti RP ili Mercedes. Mercedes ima pravo svoje tajne dijeliti sa drugim ekipama. Nigdje, ne samo u ovom pravilniku, niko ne može zabraniti da ti podijeliŔ svoje znanje sa drugima.
Tebi je oÄito dopuÅ”teno vrijeÄati ovdje...Pastor je napisao/la: 20.02.2020., 11:41 Hajde ne glupiraj se. ReÄeno je da se mogu kupiti ovjesi, mjenjaÄ i motor. Å to je jedino Å”to je Haas i kupovao. Dok ovdje iz RP-a tvrde da su samo to i kupili, a svaki im aerodinamiÄki dio (ono Å”to nebi trebali moÄi kupovati) identiÄan Mercedesovom... Nema Å”anse da su to sami razvili do u najsitniji detalj. A ako pogledaÅ” Haas, uvijek su se razlikovali od Ferrarija, aerodinamiÄki. Možda samo povrÅ”nom oku mogu biti isti...
Ne mogu ti odgovoriti

- LH44
- Formula 1
- S nama veÄ: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Pa naveÅ”Äu ti i ja razlike RP20 i W10, isto kao Å”to ÄeÅ” ti pokazati izmeÄu VF18 i SF70H, razlika je krompir, krumpir

-
Har Kl
- Formula 1
Da, samo Å”to ne znamo Å”ta rade. Možda ne upravljaju ovjesom, veÄ je to pomjeranje izazvano neÄim drugim.Ferrari je napisao/la: 20.02.2020., 11:44 10.2.3. no adjustments to ANY suspension systems can be made while the car is in motion.
Kao Ŕto rekoh, nadam se da su dobro ovo provjerili sa FIA, prije nego su krenuli u razvoj.