Testiranja 2020.

šŸ“° Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
https://twitter.com/Chaphen17/status/1230424344674873344 Zanimljiva inovacija :chill:

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Sarma je napisao/la: 20.02.2020., 10:33 Zato kad i ako budu bili potrebni bodovi Mercedesu, RP je tu - logično. Nisu to čista posla sigurno. :chill:
E to je problem Ŕto i sa istim bolidima nebi bilo konkurencije za sami vrh. Kupci nebi smjeli napadati ove velike od kojih kupuju...

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 20.02.2020., 10:32
Heh.
Treba Mercedes kazniti i izbaciti ih iz takmičenja :cool:
Ma neće nitko nikoga izbaciti ali je debilana da momčad ima praktički proÅ”logodiÅ”nji pobjednički bolid dok ostali razvijaju svoje, a pravila ista. U ostalom, već se vidjelo kako se Ocon miče u Monacu, a i kako rjeÅ”ava utrku u Brazilu, bilo slučajno ili ne.

U ostalom pravilima je regulirano Ŕta momčadi moraju razviti same, a Ŕto smiju kupiti.

Ali dobro, pravilima je regulirano i da se ne smije raditi fake izlazak momčadi u box, nekima su felge malo ilegalne ali nek se voze, a neki opet zbog laprdanja imaju dodatnih 19 senzora na bolidu koji ne nađu niÅ”ta ali naprave pritisak i stres momčadi pa politički dobro dođe.
"What a little star." May 26, 2012.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Mr.Spaceguy je napisao/la: 20.02.2020., 10:35 https://twitter.com/Chaphen17/status/1230424344674873344 Zanimljiva inovacija :chill:
Pogledaj prednje kotače....
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

josip123
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Kada povuče volan prema sebi prednji kotači se uvuku prema unutra....

Zanimljivo rjeŔenje. :gandalf: Šta to donosi po pitanju perfomansi, ne znam. Ali treba joŔ vidjeti je li ilegalno ili ne.
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
MSC je napisao/la: 20.02.2020., 11:01
Heh.
Ma neće nitko nikoga izbaciti ali je debilana da momčad ima praktički proÅ”logodiÅ”nji pobjednički bolid dok ostali razvijaju svoje, a pravila ista. U ostalom, već se vidjelo kako se Ocon miče u Monacu, a i kako rjeÅ”ava utrku u Brazilu, bilo slučajno ili ne.

U ostalom pravilima je regulirano Ŕta momčadi moraju razviti same, a Ŕto smiju kupiti.

Ali dobro, pravilima je regulirano i da se ne smije raditi fake izlazak momčadi u box, nekima su felge malo ilegalne ali nek se voze, a neki opet zbog laprdanja imaju dodatnih 19 senzora na bolidu koji ne nađu niÅ”ta ali naprave pritisak i stres momčadi pa politički dobro dođe.
1. bold - Ispravno rečeno. Samo, niko se nije bunio dok je Ferrari prodavao svoje dijelove drugim ekipama, kao Ŕto se nije ni bunio kad je prodavao gotova rjeŔenja Haasu ili slao svoje ljude u Alfu.

2. bold - Zato i kažem da treba izbaciti Mercedes iz takmičenja. Vidim poentiraÅ” da treba i Red Bull izbaciti. Sve ih izbaciti da gledamo Ferrari kako pobjeđuje :chill:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
slika

10.2.3 no adjustments to ANY suspension systems can be made while the car is in motion.
slika slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 20.02.2020., 11:35
MSC je napisao/la: 20.02.2020., 11:01
Heh.

1. bold - Ispravno rečeno. Samo, niko se nije bunio dok je Ferrari prodavao svoje dijelove drugim ekipama, kao Ŕto se nije ni bunio kad je prodavao gotova rjeŔenja Haasu ili slao svoje ljude u Alfu.

2. bold - Zato i kažem da treba izbaciti Mercedes iz takmičenja. Vidim poentiraÅ” da treba i Red Bull izbaciti. Sve ih izbaciti da gledamo Ferrari kako pobjeđuje :chill:
Ne treba izbaciti nikoga. Ferrari je za svoja sranja kriv sam. Nitko nije kriv Å”to je Mercedes najbolji već 6 godina, to je zasluga Mercedesa, a ne krivnja.

Ali pravila treba provoditi prema svima jednako i očekujem da će se taj rozi W10 dobro pregledati. Danas se čak i Sky raspričao o tome jer je jasno svim da je ovo praktički ofarbani W10. Ako ga skrÅ”e negdje, biti će srebrna boja ispod roze.
"What a little star." May 26, 2012.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Hajde ne glupiraj se. Rečeno je da se mogu kupiti ovjesi, mjenjač i motor. Å to je jedino Å”to je Haas i kupovao. Dok ovdje iz RP-a tvrde da su samo to i kupili, a svaki im aerodinamički dio (ono Å”to nebi trebali moći kupovati) identičan Mercedesovom... Nema Å”anse da su to sami razvili do u najsitniji detalj. A ako pogledaÅ” Haas, uvijek su se razlikovali od Ferrarija, aerodinamički. Možda samo povrÅ”nom oku mogu biti isti...
Zadnja izmjena: Pastor, dana/u 20.02.2020., 11:42, ukupno mijenjano 1 put.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 20.02.2020., 11:31
Mr.Spaceguy je napisao/la: 20.02.2020., 10:35 https://twitter.com/Chaphen17/status/1230424344674873344 Zanimljiva inovacija :chill:
Što se tiče inovacije, glavno pitanje je da li je ovo legalno, s obzirom da se ne radi o aktivnom ovjesu i u potpunosti je kontrolisano od strane vozača.
Ja se nadam da su iz Mercedesa prvo provjerili legalnost ove inovacije sa FIA pa tek onda krenuli u razvoj.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
josip123 je napisao/la:Kada povuče volan prema sebi prednji kotači se uvuku prema unutra....

Zanimljivo rjeŔenje. :gandalf: Šta to donosi po pitanju perfomansi, ne znam. Ali treba joŔ vidjeti je li ilegalno ili ne.
Nisam ekspert ali mislim da izravna kotače za bolji top speed a kad ih uvuče unutra nagib se mjenja za bolji prolazak kroz krivine. Camber +/-

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 20.02.2020., 11:42
Ferrari je napisao/la: 20.02.2020., 11:31
Što se tiče inovacije, glavno pitanje je da li je ovo legalno, s obzirom da se ne radi o aktivnom ovjesu i u potpunosti je kontrolisano od strane vozača.
Ja se nadam da su iz Mercedesa prvo provjerili legalnost ove inovacije sa FIA pa tek onda krenuli u razvoj.
slika

10.2.3. no adjustments to ANY suspension systems can be made while the car is in motion.
slika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
MrDoomroom je napisao/la: 20.02.2020., 11:43
josip123 je napisao/la:Kada povuče volan prema sebi prednji kotači se uvuku prema unutra....

Nisam ekspert ali mislim da izravna kotače za bolji top speed a kad ih uvuče unutra nagib se mjenja za bolji prolazak kroz krivine. Camber +/-

Sent from my GM1913 using Tapatalk
Prvo, nisam primjetio na videu to pomicanje točkova. Ali ako bi se točkovi pomjerali nazad, mislim da bi to dovelo do toga da se prednje krilo spusti bliže asfaltu. Što ti dođe sličan trik onim savitljivim krilima.

Edit: Ili se misli na pomjeranje točkova jedan prema drugom? Ako je to u pitanju, moglo bi krŔiti pravilo o Ŕirini bolida.
Zadnja izmjena: Pastor, dana/u 20.02.2020., 11:52, ukupno mijenjano 1 put.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
josip123 je napisao/la: 20.02.2020., 11:35 Kada povuče volan prema sebi prednji kotači se uvuku prema unutra....

Jedino logično objaŔnjenje bi bilo manje drag/otpora zraka kad se uvuku unutra :misli:

A ovo o RP W10 v2.0, ako su im ovi voljni prodati, a po pravilima nije ilegalno prodavati, onda nema problema. Koliko znam nije dozvoljeno kupovati bolid i nije dozvoljeno dati Å”asiju drugoj ekipi, kao Å”to je Red Bull radio sa Torro Rossom do 2011. kada su to i zabranili, ali ako su ovi neÅ”to kupili, neÅ”to iskopirali, nema tu niÅ”ta ilegalno, svi to rade, ekipe, inače manji od većih, kupuju Å”to god mogu jedni od drugih, McLaren ako se ne varam prodaje svima displej volana.... a ono Å”to ne mogu idu da razumiju kako funkcioniÅ”e pa kopiraju. Mislim većina je kopirala Ferrarijeve bočne usisnike iz 2017. pa sad evo od Red Bulla se djelomično kopira ovaj zaobljeni bočni usisnik, od Mercedesa se ovjes kopira itd. svi to rade koliko god mogu da uklope sa svojim bolidom :chill:
slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
MSC je napisao/la: 20.02.2020., 11:41 Ne treba izbaciti nikoga. Ferrari je za svoja sranja kriv sam. Nitko nije kriv Å”to je Mercedes najbolji već 6 godina, to je zasluga Mercedesa, a ne krivnja.

Ali pravila treba provoditi prema svima jednako i očekujem da će se taj rozi W10 dobro pregledati. Danas se čak i Sky raspričao o tome jer je jasno svim da je ovo praktički ofarbani W10. Ako ga skrÅ”e negdje, biti će srebrna boja ispod roze.
Slažem se sa svim rečenim ovdje. Nisam pristalica ove situacije i priznajem da mi se ne sviđa. Međutim smetaju mi dvostruka mjerila.

Upitao si se koga treba kazniti RP ili Mercedes. Mercedes ima pravo svoje tajne dijeliti sa drugim ekipama. Nigdje, ne samo u ovom pravilniku, niko ne može zabraniti da ti podijeliŔ svoje znanje sa drugima.
Pastor je napisao/la: 20.02.2020., 11:41 Hajde ne glupiraj se. Rečeno je da se mogu kupiti ovjesi, mjenjač i motor. Å to je jedino Å”to je Haas i kupovao. Dok ovdje iz RP-a tvrde da su samo to i kupili, a svaki im aerodinamički dio (ono Å”to nebi trebali moći kupovati) identičan Mercedesovom... Nema Å”anse da su to sami razvili do u najsitniji detalj. A ako pogledaÅ” Haas, uvijek su se razlikovali od Ferrarija, aerodinamički. Možda samo povrÅ”nom oku mogu biti isti...
Tebi je očito dopuÅ”teno vrijeđati ovdje...
Ne mogu ti odgovoriti :thumbs:

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Pastore, Haas iz 2018. je bio čista kopija Ferrarija iz 2017.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Pastor
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la: 20.02.2020., 11:54 Pastore, Haas iz 2018. je bio čista kopija Ferrarija iz 2017.
Pokaži mi slike. I ja ću ti navesti razlike ako ih ne vidiÅ”.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la: 20.02.2020., 11:54 Pastore, Haas iz 2018. je bio čista kopija Ferrarija iz 2017.
Kad Haas tvrdi da je samo neŔto kupovao, onda je to istina.
Kad RP tvrdi da je samo neŔto kupovao onda je to laž.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Pastor je napisao/la: 20.02.2020., 11:55
Pokaži mi slike. I ja ću ti navesti razlike ako ih ne vidiÅ”.
Pa naveŔću ti i ja razlike RP20 i W10, isto kao Å”to ćeÅ” ti pokazati između VF18 i SF70H, razlika je krompir, krumpir :chill:
slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 20.02.2020., 11:44 10.2.3. no adjustments to ANY suspension systems can be made while the car is in motion.
Da, samo Å”to ne znamo Å”ta rade. Možda ne upravljaju ovjesom, već je to pomjeranje izazvano nečim drugim.
Kao Ŕto rekoh, nadam se da su dobro ovo provjerili sa FIA, prije nego su krenuli u razvoj.
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔