Nogometni chat

⚽ Nogomet je sport u kojemu se dvije momčadi od 11 igrača nadmeću na pravokutnom igralištu travnate površine.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Za mene ono nije ruka i vjerujem da je nekome dosudjen penal zbog takvog kontakta lopte sa rukom, bilo bi dizanja na noge..
Vrsi se pritisak da VAR ne bude toliko "forenzican" te da se shvaca da je offside od 1mm i dalje offside ali ako treba koristit 5-10-15 kamera da se nesto vidi da bi onda trebala ostat prvotna odluka da recimo offsidea nije bilo i ja se sa tim slazem..
Seciranje svake situacije te odugovlacenje sa odlukom u igri koja nije navikla na prekide ne smatram dobrim za sport..
Ovu paralelu sa slavljem golova smatram malo promasenom, ipak je na kraju najbitnije da odluka bude ispravna a ne koliko ce se netko ispraznit prilikom proslave ili nesto..
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Znaci opet VAR smijeh !!! Pa dokle vise :rofl: :rofl: :rofl:
Manje od 1 mm , nemjerljiva mjerna jedinica i gol ponisten Aston Villi.
U ovakvim sitacijama ce VAR i za 40 godina biti smjeh.
slikaslika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Kad govorimo o VAR trebamo izbaciti iz upotrebe jedinice mjere, metri centimetari ili milimetri uopšte nije važno.
Važno je da je bio bliži golmanu ili nije.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Baš gledam sad, ovo je stvarno smiješno...

VAR is getting completely ridiculous, there has to be some kind of minimum distance offside for it to work. How can anyone tell if Wesley’s foot is ahead there?!

slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 01.01.2020., 16:51 Kad govorimo o VAR trebamo izbaciti iz upotrebe jedinice mjere, metri centimetari ili milimetri uopšte nije važno.
Stvar je u tome sta nitko nezna dali je igrac ispred , nezna niti VAR. Koliko god onui vukli crte to nikada nije tocno niti ispravno , jer jednostavno nije moguce iscrtati tako precizno.
Tako da to dali je netko blizi ili ne ne drzi vodu nikako jer se nikad nece niti znati dali je netko bio blize.
Generalno ova situacija danas. Kakav to VAR moze reci dali je bio blize?
Smjeh i gotovo. Tu nema razgovora. I tako govori 90% populacije ove Zemlje
slikaslika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Har Kl je napisao/la: 01.01.2020., 16:51 Kad govorimo o VAR trebamo izbaciti iz upotrebe jedinice mjere, metri centimetari ili milimetri uopšte nije važno.
To nije offside :zubo:
slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
@Lh44, ne razumijem šta hoćeš da kažeš :dafuq:

Alky ne govori VAR. Govore sudije, koje opet puno bolje vide od linijskog sudije.
VAR nije savršen, mora se unaprijediti. Slažem se oko dosta stvari, ali ako njihov algoritam pokazuje da je igrač bliži golmanu za jedan mm, to je po mom mišljenju isto kao da je bliži 1m.

LH44
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 01.01.2020., 18:12 @Lh44, ne razumijem šta hoćeš da kažeš :dafuq:

Alky ne govori VAR. Govore sudije, koje opet puno bolje vide od linijskog sudije.
VAR nije savršen, mora se unaprijediti. Slažem se oko dosta stvari, ali ako njihov algoritam pokazuje da je igrač bliži golmanu za jedan mm, to je po mom mišljenju isto kao da je bliži 1m.
Hajde kad se već pravim pametnjaković :mrgreen: offside je kad se u trenutku dodavanja lopte, između gol-aut linije i imaginarne paralelne linije koju stvara pozicija igrača na terenu ne nalazi barem 2 protivnička igrača.
Da je ko je bliži golu ili golmanu, bio bi radijus, ne paralela.

Mada jasno je opet, svi kažemo ko je bliži golu/golmanu :zubo:
slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Pametnjaković na kvadrat :mrgreen: :prcnjau:
Nisam ja nigdje ni tvrdio drugačije :thumbs:

LH44
Formula 1
Formula 1
Ali ovo kad bi nekim ljudima rekao, zinuli bi ko peš :shock: :rofl:
slikaslika

AlkY
Formula 1
Formula 1
Ma generalno mi je VAR dobra stvar , ali mora se nauciti bolje i postenije koristiti.
A na ove sitaucije kad su igraci u totalnoj ravnini sam alergican. Isto kada oznace zalede tako neki "lik" moze iscrtat suprotno i opet bi isto bilo. Jer u ovakvim situacijama ljudsko oko nemoze to procjeniti tko je blize. Ali eto , netko ima dopustenje da svojevoljno odlucuje kome ce ponistavati golove a kome ne
slikaslika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la: 01.01.2020., 18:45 Ma generalno mi je VAR dobra stvar , ali mora se nauciti bolje i postenije koristiti.
A na ove sitaucije kad su igraci u totalnoj ravnini sam alergican. Isto kada oznace zalede tako neki "lik" moze iscrtat suprotno i opet bi isto bilo. Jer u ovakvim situacijama ljudsko oko nemoze to procjeniti tko je blize. Ali eto , netko ima dopustenje da svojevoljno odlucuje kome ce ponistavati golove a kome ne
Sa ovim se slažem, jer očito je da onaj gore u VAR sobi povlači liniju offside kad se u prijenosu pusti kadar iz VAR sobe i da se tu baš i ne radi o agoritmu koji odlučuje, već da je to sud spram onoga što dotični u VAR sobi vidi svojim očima i kako on povuče liniju. Da je to neki sistem pa hajde, ali u prijenosu se vidi da ljudska ruka pomjera one linije, i onda se konjski nokti nalaze :chill:
slikaslika

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
Zanima me dal koriste nekakav program za rotaciju slike. Ako ne ovo je poprilično neprecizno.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

LH44
Formula 1
Formula 1
Majki2111 je napisao/la:Zanima me dal koriste nekakav program za rotaciju slike. Ako ne ovo je poprilično neprecizno.
Ne rotira se slika, sad je bilo na utakmici Chelsea-Nottingham Forest, sudac povlači paralelu spram jednog i drugog igrača i gleda spram nogu da li je offside ili nije i bio je offside koljenom, zbog čega nije bilo penala koji bi bio da nije offside. Aaa kadar uzima sudac onaj spram kojeg je najlakše povlačiti okomice i paralele.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
Ma vidio sam i ja to sve, al mi nekako amaterski te crte izgledaju, ne znam kolko je točno.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Napoli se bas trudi izgubit od Intera :facepalm:
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Jucerasnjim derbijem je zavrsio prvio dio Serije.. Juve zimski prvak ali ce derbi ostat upamcen po dvije vrlo teske ozljede 2 odlicna nogometasa, obojici sezona zavrsila, otisli krizni ligamenti.. Zaniolo sa Romine strane i Demiral kod Juventusa.. Obojica odlicno igrala, uhvatili maha u ekipama..
Dybala opet nezadovoljan zamjenon, bio je najbolji na terenu do tad..
Mogao bi otic, posto se Ronalda ne smije zamjenit :?
Fino Alla Fine

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Šteta... Demirel je beton...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Sarma je napisao/la: 13.01.2020., 17:21 Šteta... Demirel je beton...
Zao mi lika.. Izguro onog napumpanog de Ligta iz prve, uhvatio nekoliko tekmi i onda ovo..
Energija i sve sto nosi me povuklo na Chiellinija kad su ga sa beka stavili na stopera..
Inace Demiral 😁 Demirel je Sulejman :rofl:
Fino Alla Fine

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Da Demiral :mrgreen:
Ma nije de Ligt napumpan, sve je bolji, a bude još bolji...
Sljedeće sezone moraju odmah igrati de Ligt - Demiral, ova dva su već u godinama, a i ko zna kakav će se Chiellini vratit poslije ozljede...
Juve ima brutalnu stopersku budućnost, samo eto da ih ozljede zaobiđu...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡