Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
To da li je Ham mogao brže od -4sec zaostatka, i da li je Rossi mogao brže od -1,5sec, to ne znamo.... :kokice:
Kao što rekoh, navodno je doživio jedan "spin" (šta god je to bilo) i možda je baš tu tražio granice.
Meni zaostatak od -4sec na motoru za Dr-om za motore, čak i u slučaju maksimalnog stiskanja (koliko to Ham umije, može i zna) nije uopšte loš i čak mi je jednako impresivan kao Rossijevih 1,5sec zaostatka.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ma niti ne pričam o 90-ima, tad nisam ni bio živ, ali rekao bih da je teže bilo vozit bolide prije 10-15 godina nego danas.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Meni oba zaostatka zvuce odlicno..
Osobno mi je smijesno/neozbiljno kad netko tvrdi da ce F1 maher bit brzi od MotoGP mahera iz mnogo razloga..
Spomenuti volan u bolidu ne vidim kao otezavajucu okolnost u jednom krugu (osim ako si Fetlnu sakatom Ferrariju u Kanadi pa moras cackat postavke svakih 89 metara)..
Odvest respektabilnu utrku je nesto drugo ali opet dajem prednost vozacu motora..
I kako kaze kolega @zelot, sa motoram nema toliko manevarskog prostora za pogresku, izljetanje i tako..
Fino Alla Fine

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Multi 21 je napisao/la: 16.12.2019., 11:17 Ma niti ne pričam o 90-ima, tad nisam ni bio živ, ali rekao bih da je teže bilo vozit bolide prije 10-15 godina nego danas.
Mislim da si u krivu. Prije 10-15 godina nisu imali toliki moment na dupetu. Danas ako prenaglo daju gas se izvrte. To se prije KERSa nije događalo. Jendostavno moment elektromotora je nenadjebiv i treba ga znati ukrotiti.

wapi Verified
GP3
GP3
CrashOverride je napisao/la: 16.12.2019., 11:26 Meni oba zaostatka zvuce odlicno..
Osobno mi je smijesno/neozbiljno kad netko tvrdi da ce F1 maher bit brzi od MotoGP mahera iz mnogo razloga..
Spomenuti volan u bolidu ne vidim kao otezavajucu okolnost u jednom krugu (osim ako si Fetlnu sakatom Ferrariju u Kanadi pa moras cackat postavke svakih 89 metara)..
Odvest respektabilnu utrku je nesto drugo ali opet dajem prednost vozacu motora..
I kako kaze kolega @zelot, sa motoram nema toliko manevarskog prostora za pogresku, izljetanje i tako..
Ja bi ovako rekao. KOliko često Ham vozi neki motocikl i da li je uopće prije testa imao ikakvo iskustvo agresivnije vožnje motora. Rossi je već vozio F1, dakle ima neke osnove trkaće vožnje bolida.

Također i ova priča o riziku u F1 i na motoru nije bezveze.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
wapi je napisao/la: 16.12.2019., 20:21
Multi 21 je napisao/la: 16.12.2019., 11:17 Ma niti ne pričam o 90-ima, tad nisam ni bio živ, ali rekao bih da je teže bilo vozit bolide prije 10-15 godina nego danas.
Mislim da si u krivu. Prije 10-15 godina nisu imali toliki moment na dupetu. Danas ako prenaglo daju gas se izvrte. To se prije KERSa nije događalo. Jendostavno moment elektromotora je nenadjebiv i treba ga znati ukrotiti.
Dobro, tu si sigurno u pravu.
Ali zato imaju puno više downforce-a te bolje i veće gume koje im olakšavaju život u zavojima. Neznam, volio bih da nisu ovako moćni strojevi, pa da dodatno do izražaja dođe talent vozača. Meni je suludo da jedan Rossi sa 1000 puta manje krugova u F1 bolidu od Hamiltona dođe na sekundu-dvije. To nije realan omjer, samo bolidi to dopuštaju čini mi se.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
To što je Rossi došao do 1.5 sekunde od Hamiltonovog vremena...ili Hamilton na 4 od Rossija....to nije uopće toliko bitno.

Pa nije Hamilton sada vozio kvali krug sa 5kg goriva i max modovima i što sve ne kao i sa pravim gumama i slično. Vozio je onako vjerojatno ok krug, vjerojatno dosta sporiji nego kakav bi vidjeli u FP1. Doduše ovo je staza na kojoj F1 nikada nije vozila tako da...

Nisu to sada nešto relevantni ni važni podaci. Sigurno bi Rossi bio bliži u F1 bolidu nego što bi Hamilton bio na MotoGP-u. To uopće nije upitno.

I nije tu samo "ajme pa Rossi je već imao iskustva s F1 bolidom"...je imao je, ali je ovo i na 4 kotača pa će i prilagodba biti manja...a i da ne govorimo kakav osjećaj za grip i balans imaju MotoGP vozači (bolji od F1 vozača) i činjenično će se uvijek lakše prilagoditi.

Da Hamilton vozi MotoGP vikend čak i sa prethodnim testiranjem (recimo da je imao 4 dana testa prije) i dalje bi bio vjerojatno 5 sekundi od vrha...ma vjerojatno i puno više.

Od prvog do zadnjeg u MotoGP-u je oko 2.5-3 sekunde...sama činjenica mi govori da su i ovi najgori vozači u MotoGP-u jebiga...puno bolji od Hamiltona na istoj mašini (npr. relativno lagana Yamaha za voziti)...Hamdija bi u kvalama bio sigurno 5-6 sekundi iza. Ako se jedan Lorenzo mučio cijele ove godine i redovno bio po 2+ sekunde (ma i više) iza Marqueza...pa Ham bi bio uvjerljivo iza.

Uostalom zašto je @HarKI rekao da bi Hamilton "dobio" Marqueza? Pa Marquez je bez spora najbolji u MotoGP-u i daleko najbrži. Nema jebene šanse da uopće budu u istoj galaksiji...Rossi je daleko od svojih najboljih dana te je ove godine bio najsporiji vozač (u dosta vikenda) na Yamahi.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Ferrari je napisao/la: 16.12.2019., 22:13 Uostalom zašto je @HarKI rekao da bi Hamilton "dobio" Marqueza? Pa Marquez je bez spora najbolji u MotoGP-u i daleko najbrži. Nema jebene šanse da uopće budu u istoj galaksiji...Rossi je daleko od svojih najboljih dana te je ove godine bio najsporiji vozač (u dosta vikenda) na Yamahi.
Ma mislio sam u kumulativnim rezultatu F1 + MotoGP.
Vodio sam se logikom, da Marquez nije testirao F1 bolid i tako ...
Sad kako slušam vaše argumente sve sam manje ubjeđen u to ... Ali još ću malo da maštam dok se se ne desi taj duel Marquez vs. Hamilton
Što se dijela rasprave koliko je ko pritiskao ... ma jasno je da se radi o PR duelu ...

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
Har Kl je napisao/la: 17.12.2019., 08:43
Vodio sam se logikom, da Marquez nije testirao F1 bolid i tako ...
https://www.autosport.com/f1/news/13653 ... sts-f1-car ;)
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Već su me ispravile dobre duše :mrgreen:
Hvala na info u svakom slučaju :pivo:

wapi Verified
GP3
GP3
Har Kl je napisao/la: 17.12.2019., 09:21 Već su me ispravile dobre duše :mrgreen:
To je jedna od stvari na koju možeš računati na ovom siteu. Uvijek ima netko tko ima link...

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Dobri stari Mark Hughes o Hamiltonu.
Nije za svačije (Ferrari fans) oči :aww:

https://www.formula1.com/en/latest/arti ... CPZ5o.html

Dosta interesantna anegdota sa prvog testiranja. Nisam znao za ovo.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
@Har Kl bas si salty post season :zubo:
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 23.12.2019., 10:32 @Har Kl bas si salty post season :zubo:
Evo još druže :thumbs:

Everything you need to know about Lewis Hamilton’s physio Angela Cullen

Za one koje ne znaju, radi se o teti koja je zadužena da razdvoji Hamiltona od svih mogućih stvari koje bi ga mogle "poremetiti" prije trkaćeg vikenda.

Ovo sa tetovažom mi je malo bezveze, dosta stvari mi je onako freak ...
Iako se (bar meni) čini da je bezveze funkcija, kad se pogledaju svi detalji, jasno je zašto su zajedno od 2016. (još jedan bitan detalj :zubo: )

Malo sam se zainteresovao (dosadna je ova zimska pauza :aww: ) i našao lijep članak/ biografiju o njoj.
https://www.essentiallysports.com/who-i ... -hamilton/
“I wake him up in the morning, I order his food, I drive him to the track, I manage his whole schedule for the weekend and basically eliminate anything over the course of his weekend that could take energy away from him thinking about his race day and making sure his performance is 100 per cent.”
“He is incredibly humble and incredibly respectful and I think the media give him such a hard time,” Cullen says. “I think it’s just one of those scenarios where, when you are at the top of the game, you are going to be the person that gets taken down.”
Biografija:
https://www.hintsa.com/story-of-angela-cullen/

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ova Angela mu kao mama dođe 😂😂
slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Još jedno priznanje Hamiltonu. Po treći put je proglašen za najboljeg sportistu Evrope :thumbs:
https://www.index.hr/sport/clanak/hamil ... 43158.aspx

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Koja glupa nagrada, pogotovo za ovu vrstu sporta!

Kada se pogleda jedan Nadal ili Hirscher, njih dvojica su iskljucivo svojom igrom ili tehnikom doveli se u sami vrh sporta, gdje su licno dvoboje dobijali sa ovim gore predhodno nabrojanim.

Dajte Nadalov reket u bilo cije ruke ili Hirscherove skije na bilo cije noge, rezultati nece biti isti. Dajte Hamiltonov bolid u bilo cije ruke, rezultat ce biti drugaciji...

Dakle F1 nije individualni sport, forma vozaca ovisi o fromi tima, tj inzenjera, tako da Hamiltona proglasiti "sportistom" godine je apsurd.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Baš to @Slaven

Ako ćemo već o vozačima, jedini koji treba dobiti tu nagradu, a vozač je...to je Marc Marquez. Bez rasprave.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Očito niste slušali Antu Kostelića kada je analizirao utjecaj materijala ( skije, pancerice) i servisera te kompletnog menađmenta austrijskih skijaša. Tu ostali dobro zaostaju.
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Dani je napisao/la: 28.12.2019., 19:14 Očito niste slušali Antu Kostelića kada je analizirao utjecaj materijala ( skije, pancerice) i servisera te kompletnog menađmenta austrijskih skijaša. Tu ostali dobro zaostaju.
Ima tu dosta ljudske sujete. Anto može da priča sta hoce, pogotovo kada reputacija naraste. Apsurdno je porediti tehnologiju pancerica, sa tehnologijom Mercedesovog bolida! Sad, će se javiti neki teniser koji će kritizirati reket Nadala, koji nije isti kao u većine???

Hamiltona mozemo proglasiti kao najboljeg vozaca današnjice, tj u auto-moto takmičenju, ali biti "sportista evrope je smiješno! Mislim, kojom to logikom je on zaslužan da bude tako krunisan?

Da se je nekim čudom dijelila nagrada kao tim evrope, pa da je Mercedes zajedno sa Hamiltonom tu nagradu dobio, pa se može reći to je to, ali ovako Hamilton bome pokupio sav kajmak s vrha, a Mercedesa nema ni u priči...
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡