F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
https://www.google.com/amp/s/f1i.com/ne ... 1.html/amp
Racing Point i Aston Martin udruzuju snage?

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ibarac00 je napisao/la: 06.12.2019., 12:01 Racing Point i Aston Martin udruzuju snage?
Deja vu :mrgreen:
https://f1.pulsmedia.hr/7873/nista-od-s ... ce-indije/

Inače, primarni izvor ove glasine je RaceFans. Dosta je nategnuta teorija, ali bilo bi mi drago, Racing Point mi je stvarno užasno ime i volio bih da se čim prije promijeni.

BNL_McLaren
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Navija za: McLaren
Albon je FIA Rookie of the Year?! :shock:
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
BNL_McLaren je napisao/la: 07.12.2019., 10:45 Albon je FIA Rookie of the Year?! :shock:
Ako je tako , ne slazem se bas ali dobro. Sumnjam da se mene pita :D
slikaslika slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Ne znam s cim je toliko Albon impresionirao, ali dobro.
Po meni Norris je trebao to hladno dobit.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Norris pokraden :chill:
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Pa dobro, u najmanju ruku su tu negdje. Abon i norris. Treba uzet u obzir da norris zaostaje hrpetinu bodova za sainzom dok je albon u rbr osvojio skoro isto bodova kao i max! Plus, od pocetks je bio dovoljno dobar da rbr makne navikanog lorda i da priliku albonu. Rookie koji nakon pola sezone prelazi i jedan od najboljih bolida i uspijeva zadrzat mjesto.

Norris je isto odradii super sezonu ali nikako cistih 1:0 za njega. Kod norrisa igra ulogu i sto je super lik. Djetinjast, opusten, iskren, prirodan, simpatican, neobican.. pa to sve pojacava dojam...

Albon pak cista suprotnost...

Ne znam, ja bih isto dao albonu, za nijansu.. ali bih... Iako, ne bi mi bilo krivo niti da je lando dobio nagradu..

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Po kojoj logici bi nagradu trebao dobiti Norris ispred Albona ili čak Russella? Koliko god on bio simpatičan, ako imaš pola bodova timskog kolege - nemaš se baš čime hvaliti.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Ma za russela moramo cekat da mu susjed bude netko relevantan a ne invalid. Je on kubicu odro u kvalama al eto na kraju robo ima bod. Covjek ima jednu ruku zapravo, nije ga bilo godinama i tu se nema sto usporedjivati.

Realno, da je on ovako oderao onog starog kubicu onda bi bio veci i od senne i gazde i hama skupa.. to je nerealno. Tj realno je posto kubica ne moze voziti, na veliku zalost.

Vidjet cemo ga vec sljedece sezone. Ne bih se cudio da ga latifi pobjedi. Meni russel nije ostavio dojam ali moram bit realan, nije ni mogao. Bolid se ubio za bit zadnji i k tomu jos i kubica one hand driver..

Mogao bi biti opak ali treba pricekati jos malo...

Sto se norrisa tice, sljedece sezone mu se pise jos gore.. sainz ce poletjeti na ovim krilima i ganjati top seat za 2021... Ne vjerujem da mu lando moze parirati..

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Ferrari
A sam si rekao šta će čovjek napravit u jebenom Williamsu?! Čim je provozao malo Mercedes odmah prvi, iako naravno nisu bitna vremena na testiranjima...

Russell će pojest Latifia...

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Slažem se sa @Zelotom i @Antom...
Vidim da je većina navijača izrazila čuđenje...
Norris je jako simpatičan vozač, pravo osvježenje u današnjem vremenu, ali Albon i Russell su više pokazali.
@zelot upamti ovu @Sarmino predviđanje za Russell-a. I ja tako isto predviđam :P

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Kako opce itko moze komparirati bodove Albona i Maxa. Od 9 utrka sta je Albon odveo u RB samo u jednoj je pod normalnim okolnostima bio ispred Maxa. Sve ostalo je Max ili odustao ili startao sa zacelja. Tako da kategorija " bodova isto kao Max" ne drzi nikako vodu.
I da je vozio cijelu sezonu , u 90% slucajeva bi realno bio 6ti. I to vecinom zbog bolida koji vozi a ne jer je superioran nad ostatkom grida.
Takoder , da je vozio cijelu sezonu imao bi isto dupli zaostatak bodovno za Maxom. Naravno , ja govorim pretpostavke jer nije vozio cijelu sezonu. Ali kvalitetom je on sigurno iza Maxa koliko i Lando iza Carlosa. Tako da i to sta govorite (Norris kasni bodovima za Sainzom) isto , na neki nacin , pada u vodu.
Sta se tice Russella , to se isto tesko moze reci da je bio bolji od Landa ili Albona , jer kako se vec govorilo nije nikakvo mjerilo Williams i Kubica.

Da se razumijemo , ne kazem da je itko od njih najbolji. Svi su oni odlicni vozaci. Rusel malo iza a ova dvojica podjednako naprijed.
Ali da netko kaze da je to Albon lagano uzeo , po mom misljenju grijesi.
Ispada da je tu nagradu Albonu osvojio Max sa svojim odustajanjima i startovima iz zadnjeg reda jer je zbog toga tu negdje po bodovima sa Maxom.
A koliko vidim to je mnogima glavna "karika" zasto je Albon trebao uzeti tu nagradu.
slikaslika slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Bodovno stanje nije realan prikaz situacije u McLarenu. Sainz možda je skupio duplo više bodova od Norrisa, ali je Norris imao puno više nesreće kroz sezonu. Sainz je trenutno nešto malo bolji od Norrisa, ali poredak znatno prenapuhuje tu razliku. I kvalifikacijski omjer u korist Norrisa pokazuje da razlika nije toliko velika i iskreno očekujem da će Norris sljedeće godine biti bolji od Sainza (u najmanju ruku će biti izjednačeni) jer mislim da ima više neiskorištenog potencijala.

Što se tiče Albona, mislim da je njegova sezona malo preuveličana. Svakako je impresivno što je u svojoj rookie sezoni uspio dogurati do RB-a gdje je postizao i solidne rezultate, ali je jasno k'o dan da nije ni blizu razine ostale petorice. U prilog mu jako ide i Gaslyjeva forma iz prve polovice sezone kad se Gasly nije mogao sastaviti s bolidom jer Albon pored takvog Gaslya izgleda jako dobro. Mislim da bi se neki ljudi mogli razočarati sljedeće godine jer ne očekujem da će Albon doseći razinu ostalih vozača iz top 3 tima.

Russella je trenutno izuzetno teško procijeniti, a ništa pametniji nećemo biti ni nakon sljedeće sezone. Očekujem da će Williams opet biti prikovan za dno poretka, a da će se Latifi još gore provesti nego Kubica.

Sve u svemu, nakon svog ovog filozofiranja, moram se složiti s Albonom kao rookijem godine. Super se snašao u svoj prvoj sezoni što je za svaku pohvalu. No ipak smatram da će u konačnici i Russell i Norris doseći viši nivo od Albona i postati bolji vozači.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Ferrari
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Sve je to na razini predviđanja i nagađanja s obzirom na opskurne informacije, ali čvrsto vjerujem da Russella čeka velika karijera te da će biti dostojan nasljednik Hamiltona u Mercedesu.

Ne zaboravimo da je upravo on, a ne Albon ili Norris, u ovu sezonu došao kao prvak F2, a i tokom ove sezone imao je nekoliko bljeskova, što u kvalifikacijama, što u utrkama, pa da čak i ono jedno testiranje.
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
https://twitter.com/sepangcircuit/status/1203655990442201088 Liberty vraćaj nazad Maleziju!!!
Ako može kao noćnu utrku :trep:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Rookieja godine je stvarno teško odrediti ove godine, ali na prvu definitivno ne bih odabrao Albona. Protiv Maxa nije pokazao ništa, bolji je bio jedino kad bi Max imao kaznu ili neku nesreću. Čak ni protiv Kvjata nije ostavio neki specijalan dojam, dapače, izgubio je gledajući i bodovno i u međusobnom omjeru u utrkama koje su obojica završili. Ne smatram ga lošim vozačem, za sve ovo treba uzeti u obzir da je rookie, ali ako pričamo o rookieju godine, za to treba napraviti nešto više. Netko je spomenuo već, Gasly je postavio ljestvicu za drugog vozača RB-a stvarno nisko pa je Albon i sa šestim mjestima ili koje god je već bilo najniže u "prvoj ligi" izgledao dobro. U Brazilu je bio P2, ali RB je tamo očito bio top bolid, stoga je samo iskoristio potencijal - opet, svaka čast, Gasly to definitivno u prvom dijelu sezone nije radio, ali ništa spektakularno.

Norris bi mi sigurno bio ispred njega u konkurenciji za rookieja godine jer iako ima upola manje bodova u odnosu na Sainza, ostavio je bolji dojam i konkurirao je timskom kolegi - što je po mom mišljenju najreprezentativniji pokazatelj kvalitete pojedinca. U kvalifikacijama ga je dobio s gustih 11-10, u utrkama je razlika (što se sasvim jasno vidi po bodovima) bila puno bolja za Sainza, ali ne može se reći da Norris nije pokazao da može parirati Sainzu - kod Albona to ne vidim.

Iznimno mi je žao što je Williams toliko loš bolid jer vjerujem da bi da je bio barem malo bolji (da se mogao umiješati u borbu s bilo kim u normalnim uvjetima) Russell bez konkurencije bio rookie godine. Jasno, njemu u prilog ne ide argument da Kubicu možemo smatrati "invalidom", ali da je toliki invalid, ne vjerujem da bi ga itko uzeo u obzir za trkaće mjesto ni da bi ga itko iz drugih kategorija sad zvao (testirat će za BMW u DTM-u, a Haas i RP ga žele kao trećeg vozača). Stoga, mislim da je 21-0 u kvalifikacijama reprezentativno i protiv Kubice. Također, sjetimo se kvalifikacija u Mađarskoj kad se Russell u normalnim uvjetima uspio kvalificirati na P16, nadomak Q2. Stvarno šteta zbog te Njemačke i trenutka nepažnje koji ga je koštao plasmana ispred Kubice, ako se ne varam, baš je to jedini put da je Kubica završio ispred njega. Russell je vrlo podcijenjen vozač, ali čini se da Mercedes zna njegovu pravu vrijednost i shvaća da je on jedan od najboljih vozača nove generacije.

Da zaključim - samo zbog stanja Williamsa i Kubice ne bih dao Russellu nagradu, ali onda mi je prvi Norris, a ne Albon. Doduše, nagrada se ne dodjeljuje samo F1 vozačima, možda je u ostalim kategorijama koje se gledaju bilo boljih, tj. onih za koje bi bilo jasnije da su rookie godine.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
croatic f1 je napisao/la: 08.12.2019., 18:46 Rookieja godine je stvarno teško odrediti ove godine, ali na prvu definitivno ne bih odabrao Albona. Protiv Maxa nije pokazao ništa, bolji je bio jedino kad bi Max imao kaznu ili neku nesreću. Čak ni protiv Kvjata nije ostavio neki specijalan dojam, dapače, izgubio je gledajući i bodovno i u međusobnom omjeru u utrkama koje su obojica završili. Ne smatram ga lošim vozačem, za sve ovo treba uzeti u obzir da je rookie, ali ako pričamo o rookieju godine, za to treba napraviti nešto više. Netko je spomenuo već, Gasly je postavio ljestvicu za drugog vozača RB-a stvarno nisko pa je Albon i sa šestim mjestima ili koje god je već bilo najniže u "prvoj ligi" izgledao dobro. U Brazilu je bio P2, ali RB je tamo očito bio top bolid, stoga je samo iskoristio potencijal - opet, svaka čast, Gasly to definitivno u prvom dijelu sezone nije radio, ali ništa spektakularno.

Norris bi mi sigurno bio ispred njega u konkurenciji za rookieja godine jer iako ima upola manje bodova u odnosu na Sainza, ostavio je bolji dojam i konkurirao je timskom kolegi - što je po mom mišljenju najreprezentativniji pokazatelj kvalitete pojedinca. U kvalifikacijama ga je dobio s gustih 11-10, u utrkama je razlika (što se sasvim jasno vidi po bodovima) bila puno bolja za Sainza, ali ne može se reći da Norris nije pokazao da može parirati Sainzu - kod Albona to ne vidim.
Ma
Iznimno mi je žao što je Williams toliko loš bolid jer vjerujem da bi da je bio barem malo bolji (da se mogao umiješati u borbu s bilo kim u normalnim uvjetima) Russell bez konkurencije bio rookie godine. Jasno, njemu u prilog ne ide argument da Kubicu možemo smatrati "invalidom", ali da je toliki invalid, ne vjerujem da bi ga itko uzeo u obzir za trkaće mjesto ni da bi ga itko iz drugih kategorija sad zvao (testirat će za BMW u DTM-u, a Haas i RP ga žele kao trećeg vozača). Stoga, mislim da je 21-0 u kvalifikacijama reprezentativno i protiv Kubice. Također, sjetimo se kvalifikacija u Mađarskoj kad se Russell u normalnim uvjetima uspio kvalificirati na P16, nadomak Q2. Stvarno šteta zbog te Njemačke i trenutka nepažnje koji ga je koštao plasmana ispred Kubice, ako se ne varam, baš je to jedini put da je Kubica završio ispred njega. Russell je vrlo podcijenjen vozač, ali čini se da Mercedes zna njegovu pravu vrijednost i shvaća da je on jedan od najboljih vozača nove generacije.

Da zaključim - samo zbog stanja Williamsa i Kubice ne bih dao Russellu nagradu, ali onda mi je prvi Norris, a ne Albon. Doduše, nagrada se ne dodjeljuje samo F1 vozačima, možda je u ostalim kategorijama koje se gledaju bilo boljih, tj. onih za koje bi bilo jasnije da su rookie godine.
Samo da te ove dvije tri boldane stvari dodatno priupitam, ako mogu :)
Prije toga samo da razjasnim nešto. Ovo nije klasična replika, ni uvod u raspravu, više se može nazvati ćaskanjem ili konsultacijom
OK mi je Norris, nemam ništa protiv njega, odlično je odvozio sezonu, ... Albon je također super odvozio, kao i Russell. Ko god da je osvojio tu nagradu imao bi argumente za i protiv.
Ono što je mene zainteresovalo ... ti si postavio stvari kao da je najbitniji omjer protiv timskog kolege ili kao da je to jedini mjerodavni kriterij.
Ja se ne slažem s tim, iako zaista se samo "head to head" u istim bolidima može saznati ko je kakav vozač i od čega je.
Međutim to može zavarati ako hoćemo da poredimo vozače u drugim timovima protiv drugih vozača.
1. i 2. bold - Kako je Sainz prošao u debitantskoj sezoni protiv istog tog kolege (kojem je to također bila debitantska sezona)? Ovo pitam jer poredba sezone Norrisa pored Sainza se ne može nikako porediti sa sezonom Albona pored Maxa. Dok je Max jedan od najbržih vozača trenutno na gridu, Sainz uz dužno poštovanje pripada srednjem razredu.
3. bold ako se možemo složiti da je Max jedan od najbržih vozača, kako onda očekivati od rookie da parira Maxu (koji odvezao preko 100 utrka) u prvih 9 utrka?
I na kraju Antin surovi komentar je krajnje mjerilo. Kad završiš sezonu sa upola manje bodova, ... mogu se naći opravdanja, ali argumente o nekim impresivnim dostignućima vrijednim nagrade je veoma lako oboriti.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Har Kl je napisao/la: 08.12.2019., 22:45 Samo da te ove dvije tri boldane stvari dodatno priupitam, ako mogu :)
Dozvolit ću :mrgreen:
Ko god da je osvojio tu nagradu imao bi argumente za i protiv.
Ovo je zapravo glavni problem u raspravi o rookieju godine - to sam i ja napisao odmah na početku posta jer kad zbrojimo i oduzmemo sve faktore (kojih u F1 ima koliko hoćeš), nitko se ne može izdvojiti kao značajno bolji od svih ostalih.
Ono što je mene zainteresovalo ... ti si postavio stvari kao da je najbitniji omjer protiv timskog kolege ili kao da je to jedini mjerodavni kriterij.
Ja se ne slažem s tim, iako zaista se samo "head to head" u istim bolidima može saznati ko je kakav vozač i od čega je.
Međutim to može zavarati ako hoćemo da poredimo vozače u drugim timovima protiv drugih vozača.
1. i 2. bold - Kako je Sainz prošao u debitantskoj sezoni protiv istog tog kolege (kojem je to također bila debitantska sezona)? Ovo pitam jer poredba sezone Norrisa pored Sainza se ne može nikako porediti sa sezonom Albona pored Maxa. Dok je Max jedan od najbržih vozača trenutno na gridu, Sainz uz dužno poštovanje pripada srednjem razredu.
Ovo za početak mogu nadovezati na gore spomenute faktore koji mogu ući u obzir kad analiziramo F1 vozače - ima ih stvarno hrpa i nemoguće je doći do nekakvog apsolutno točnog odgovora. Ne kažem ja da je međusobni omjer između timskih kolega jedini mjerodavni kriterij - da smatram da je tako bih odmah rekao da je Russell najbolji i točka. Naravno da stvari nisu tako jasne i u tom dijelu o Russellu spominjem ovo što i ti, a to je tko je timski kolega, odnosno da nije svejedno jesi li u momčadi s Maxom, Sainzom ili Kubicom.

Sad pak možemo raspravljati o tome koliko je dobar Sainz - po mom mišljenju je riječ o odličnom vozaču koji je baš u toj sezoni s Maxom pokazao koliko je dobar. Kažeš da se možemo složiti da je Max jedan od najbržih, a Sainz i on su bili poprilično podjednaki - druga je priča što je jedan od njih dobio daleko veći hype. Opet ću izvaditi taj međusobni omjer, ali u utrkama koje su vozili za Toro Rosso, u kojima su obojica završili, rezultat je tek 6-5 za Maxa. Ovo je zapravo jako slično ovogodišnjem odnosu Sainz-Norris, razlika u bodovima je ogromna, ali ravnopravna borba postoji.
3. bold ako se možemo složiti da je Max jedan od najbržih vozača, kako onda očekivati od rookie da parira Maxu (koji odvezao preko 100 utrka) u prvih 9 utrka?
Meni Albon ni protiv Kvjata nije izgledao impresivno - poanta cijele priče je da, barem po mom mišljenju, Albon ni po čemu nije pokazao nešto zbog čega bih ja rekao da je on rookie godine pored Norrisa i Russella. Treba uzeti u obzir niz kriterija, ali meni on nije ostavio dojam nekoga za koga mogu reći da je najbolji.
I na kraju Antin surovi komentar je krajnje mjerilo. Kad završiš sezonu sa upola manje bodova, ... mogu se naći opravdanja, ali argumente o nekim impresivnim dostignućima vrijednim nagrade je veoma lako oboriti.
Veoma je lako oboriti argumente za svakog od ovih rookieja, zato i možemo ovoliko filozofirati :D

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Po čemu Sainz pripada srednjem razredu vozača?
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡