Nico Hülkenberg
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Hulk odlično vozi standardne, suhe, nehaotične trke, bez Safeta naraavno.
I tada je u stanju biti bolji u istom bolidu skoro pa od svakoga na gridu.
Ali problem u takvim trkama je što on ne vozi Top 3 bolid, a tada obično naprijed završi 4-5-6 vozača iz Top 3 bolida, pa Hulk, posljedično tome, osvaja 5.-6.-7. mjesto.
Ali problem u takvim trkama je što on ne vozi Top 3 bolid, a tada obično naprijed završi 4-5-6 vozača iz Top 3 bolida, pa Hulk, posljedično tome, osvaja 5.-6.-7. mjesto.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Ma ja, jako smotano, ovo u Njemačkoj, isto kao i peterostruki, i jedan mladi vozač kojega već proglašavaju vanzemaljcem...LH44 je napisao/la: 31.07.2019., 13:16 Jeste navalili na čovjeka oko tih obilaženja Mercedesa, šta je trebao, poderati gume i pasti u poretku još dodatno zbog borbe sa bolidima pola sekunde-sekundu bržim od njegovog. Pa ni Danill i Lance nisu uopšte branili Vettelovo probijanje, a 4 kruga do kraja je bilo, mogli su mu malo zagorčat život, nije se imalo šta izgubit, ovo je na pola utrke bilo, po meni jednostavno nije vrijedilo, gume ćeš prokuhati, a ovi te svejedno obilaze, odmah ili za 3 kruga, a ti na Inter gumama ne znaš hoćeš voziti još 5 krugova ili 25.
Ali da stoji konstatacija da nije bez razloga na podijumu nikad bio, 1/1, čovjek je na svakoj haotičnoj utrci u kojoj je imao šanse ugrabiti podijum skršio bolid, i to uvijek na jako smotan i smiješan način. Brazil 2012 i Baku 2017 mi prvi padaju napamet, jer ona 2 su baš smotana bila, pogotovo zabijanje u zid prednjim točkom
A i ovo u Njemačkoj je čim je izletio malo izgubio se i nagazio kočnicu, sva 4 blokirala, i da nije bio dragstrip zabio bi se u zid zbog toga.
Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
Ono u Brazilu, isto jako smotano, uz dva zadnjaka direkt ispred njega, i Hamiltona pored njega, dok ga je prestzao za vodstvo. I proklizavanje nije bilo toliko loše, samo što su bila 3 bolida oko njega, pa ga nije mogao spasiti. Da Hamiltona nije bilo sa strane ono se moglo spasiti.
- Pastor
- Formula 1
Ma vozi on dobro i mokre. Onaj Bbrazil je vozio strašno. Čak je i na slickovima bio brži od McLarena. I ova u Njemačkoj, bio je stalno najbolji od ostalih, ali nije imao ni blizu tempo da se brani protiv Mečki. Kod one u Brazilu imao je brzinu za pobjedu, ali jbg uvijek nešto zafali...Frantic je napisao/la: 01.08.2019., 00:04 Hulk odlično vozi standardne, suhe, nehaotične trke, bez Safeta naraavno.
Komenatrisao sam poslije utrke, da nije odustao, vjerovatno niko od ovih top 3 nebi imao problema, i opet nebi došao do podija. Takve je sreće.
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Dobro, u Njemačkoj je se svakome moglo desiti, očito, ali Baku 2017, na apexu je lupio zid prednjim točkom vraćajući u nižu brzinu. Smotano nego šta je. A i u Brazilu ista stvar pri šaltanju u nižu izgubio zadnji kraj dok su bolidi oko njega i ne znam kako bi ga vratio i da nije bilo nikoga oko njega, piruetu bi vjerovatno napravio. Ali hajde tu je opet bilo i mokro, pa je moguće da je i zbog toga izgubio bolid.Pastor je napisao/la:Ma ja, jako smotano, ovo u Njemačkoj, isto kao i peterostruki, i jedan mladi vozač kojega već proglašavaju vanzemaljcem...LH44 je napisao/la: 31.07.2019., 13:16 Jeste navalili na čovjeka oko tih obilaženja Mercedesa, šta je trebao, poderati gume i pasti u poretku još dodatno zbog borbe sa bolidima pola sekunde-sekundu bržim od njegovog. Pa ni Danill i Lance nisu uopšte branili Vettelovo probijanje, a 4 kruga do kraja je bilo, mogli su mu malo zagorčat život, nije se imalo šta izgubit, ovo je na pola utrke bilo, po meni jednostavno nije vrijedilo, gume ćeš prokuhati, a ovi te svejedno obilaze, odmah ili za 3 kruga, a ti na Inter gumama ne znaš hoćeš voziti još 5 krugova ili 25.
Ali da stoji konstatacija da nije bez razloga na podijumu nikad bio, 1/1, čovjek je na svakoj haotičnoj utrci u kojoj je imao šanse ugrabiti podijum skršio bolid, i to uvijek na jako smotan i smiješan način. Brazil 2012 i Baku 2017 mi prvi padaju napamet, jer ona 2 su baš smotana bila, pogotovo zabijanje u zid prednjim točkom
A i ovo u Njemačkoj je čim je izletio malo izgubio se i nagazio kočnicu, sva 4 blokirala, i da nije bio dragstrip zabio bi se u zid zbog toga.
Ono u Brazilu, isto jako smotano, uz dva zadnjaka direkt ispred njega, i Hamiltona pored njega, dok ga je prestzao za vodstvo. I proklizavanje nije bilo toliko loše, samo što su bila 3 bolida oko njega, pa ga nije mogao spasiti. Da Hamiltona nije bilo sa strane ono se moglo spasiti.
Bilo je tu još dosta utrka gdje je on imao izuzetno velike šanse da ugrabi podijum, pa je usrao stvar. Ni Perez nije slučajno bio onoliko puta na podijumu, nemoguće je da je svaki puta sreća, pa čak i ne računajući one iz 2012. u konkurentom Sauberu.
Žao mi je lika, zaslužio je podijum samo na osnovu talenta koji posjeduje u odnosu na neke koji su stajali na podijumu, ako sam dobro vidio na kadru kad je došao u garažu, lik svojima kroz plač onako objašnjava da ga je dragstrip odnio u zid.

- Pastor
- Formula 1
Pa naravno da se na mokrim utrkama onakva proklizavanja dešavaju zbog, gle čuda, mokre staze. Nećeš to vidjeti često na suhoj stazi... A Baku, koliko se ja sjećam, vjetar je pravio dosta problema, a tada su imali shark fin, koji nije bio baš od pomoći na vjetru. Pogotovo kad imaš iznenadne nalete vjetra sa strane... Nije da ga pravdam, ali po kiši svi griješe, kao što smo se mogli uvjeriti u nedjelju.
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Stoje ta opravdanja i moguće je da su imale uticaj, ali nije slučajno da se Hulku takve stvari dešavaju već godinama čim dođe u priliku za podijum. Kao da tip izgori od želje za tim prvim podijumom, pa uprska sve. Ja sam stvarno navijao da konačno uzme taj podijum, vozio je odlično do tog izlijetanja. Po meni je glupo ga kritikovati za ona obilaženja Mercedesa, nemaš ti šta na pola utrke tražiti protiv sekundu bržeg bolida, samo rizikuješ bez veze, jer kako rekoh, ov te pretiču odmah ili za 2-3 kruga, možeš jedino gume pregrijati/poderati ili najgorem slučaju napraviti grešku u tom forsiranju i zabit se u zid. Nadam se da će ove sezone dobiti barem još jednu priliku i ako i tada uprska, onda jebi ga, ne može mentalno podnijeti taj pritisak i onda ga se nema šta opravdavati, iako bi mi i tada bilo jako žao što nije iskoristio svoj potencijal.

- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
To je gledanje u odnosu na postignute rezultate, ne u odnosu na godine zivota.Pastor je napisao/la: 20.08.2018., 13:35 Čudno je kako neki gledaju na neke vozače. Vettel se već smatra veteranom, kao da je pred penzijom, a ima isto godina kao Hulk. A Ricciardo se smatra nadolazećom zvijezdom, a mlađi je od ove dvojice samo 2 godine.

- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: KMag, Seb
Imao je bolid u Bahreinu 14., tad ga je Perez uzeo, iako je Hulk bio cijele sezone bolji...Pastor je napisao/la:Kad bude vozio bolid koji ima potencijal za postolje, a da ne odustane pola grida, i ako tada ne osvoji postolje onda ću ga kritikovat. A ovo je samo imaš li sreće ili nemaš...
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Kako smo krenuli udarati po njemu, ispast će da je Hulk jedna od većih panjina na ovom gridu
Hulk je odličan vozač i zaslužuje mjesto na gridu, ali smatram da ga mnogi pretjerano uzdižu. Istina je da ga nikad nismo vidjeli u top bolidu, ali isto tako je glupo pripisivati Perezove podije iz Force Indije čistoj sreći, a Hulkov nedostatak istih samo nedostatku sreće.

Hulk je odličan vozač i zaslužuje mjesto na gridu, ali smatram da ga mnogi pretjerano uzdižu. Istina je da ga nikad nismo vidjeli u top bolidu, ali isto tako je glupo pripisivati Perezove podije iz Force Indije čistoj sreći, a Hulkov nedostatak istih samo nedostatku sreće.
- Pastor
- Formula 1
Pa gledaj, da je Hulk i uzeo postolje u Nedjelju u Njemačkoj, čemu bi to pripisali nego sreći. Kad oba Mercedesa kiksaju, jedan Ferrari, jedan Red Bull je svakako uglavnom pogubljen... I zašto bi onda bilo glupo pripisivati Perezove podije sreći kad to jesu. Naravno, imao je on i podija koji nisu bili samo sreća, npr. u onom Sauberu, kad su i on i Kobayashi izgledali brzo... Ali kad imaš bolid od kojeg je realno u većini slučajeva 3, 4 tima brža, onda je to čista sreća.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Perez se, kao i Hulk u Njemačkoj, nije iz vedra neba pojavio u poziciji za osvajanje podija. Sreća je uvijek faktor, nekad veći, nekad manji, ali mislim da nije fer pripisivati bilo koje rezultate pukoj sreći.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Prost objašnjava jedan od razloga zbog kojeg"Renault is very happy with Ocon as the latest addition to the team. De Frenchman wants to help the team to succes in the coming years. Renault advisor Alain Prost told that Nico Hulkenberg lost his seat partially thanks to himself because of his negative spirit within the team.
The four-time world champion told Sky Sport Italia that Renault was looking for a driver with a positive mind-set: 'We are going to have a tough year next year and that's why we were
looking for a motivated driver for next season. We don't want pessimistic drivers in our team and that's why we went with Ocon. Because he's very motivated after being out for a year.'
These words by the Frenchman imply that Renault thinks Hulkneberg isn't driving with the right mind-set . 'Nico is quite negative, and in some things he's certainly right. But we have to look to the future and we can't use that negativity. Especially because next year will be a really tough season.'
'I will be open and honest about this, we are mainly focusing on 2021. That's why next season will be a mediocre or maybe even bad year for us. The new regulations for 2021 are our priority, and putting a lot of attention into the car for the 2020 just doesn't make sense. We are going to make a lot of changes and are hoping to be abled to compete at a higher level in 2021.'
According to Prost the team has to focus on improving the chassis of the car to compete at the front in 2021. 'I think our engine is exceptional, but our chassis isn't at the same level to be fair. If we want come back to the front of the grid in 2021 we have to invest a lot in the deveolping a good car.' "
su odlučili zamijeniti Hülka te se osvrnuo na Renaultove planove.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1

Ipak fake news.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
Ostanak u F1 mi se baš ne čini izglednim..

-
wapi Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: Ferrari
Tko nije potvrdio vozače?
Ferrari - sumnjam da će bilo tko dobiti otkaz u korist Hulka
Sauber - Gio ima podršku Binotta, a i to je juniorsko mjesto
TR - to su juniorska mjesta - pitanje kakvo je stanje u pipeline RBa, imaju li nekoga s dovoljno bodova...
RB - vjerujem da Albon ostaje
Williams - mislim da je njih isključio kad je rekao da nije očajnik.
Ferrari - sumnjam da će bilo tko dobiti otkaz u korist Hulka
Sauber - Gio ima podršku Binotta, a i to je juniorsko mjesto
TR - to su juniorska mjesta - pitanje kakvo je stanje u pipeline RBa, imaju li nekoga s dovoljno bodova...
RB - vjerujem da Albon ostaje
Williams - mislim da je njih isključio kad je rekao da nije očajnik.