Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Meni je se sviđalo ono džentlmensko utrkivanje gdje se prostor uvijek ostavlja, gdje ne možeš cigaru provući između bolida, kao Kimi i MSC u Brazilu 2012, ono je umjetnost

Ovo žestoko utrkivanje mi se ne može mjeriti s time, ali kad se već toleriše, nek se svima toleriše i nek svi okrenu ploču.

Po meni svi imaju, što bi @Har Kl rekao, "taj reflex u krvi", samo je potrebno da se obznani da li je dozvoljeno, jer ono što je Max odradio u Austriji može bilo koji vozač uraditi, frajer je fulao apex sa namjerom i išao širom linijom krug poslije borbe u istoj krivini gdje je gađao apex i ostavljao prostor, zbog čega je se Charles provukao i zadržao poziciju, pa to i mlaki vozači poput Bottasa mogu da urade bez ikakvih problema, dublje uđi u krivinu, ne blokiraj i idi do ruba staze, a ovaj nema gdje osim vani ili da digne gas.

Sviđa mi se da je i Lewis okrenuo ploču, jer mi se čini da otkad je prestao voziti protiv Rosberga, da je postao korektniji u borbama zadnje 2 ipo sezone, ali nema od toga više fajde, a ako Lewis okrene ploču, jebeš Maxa, zna se ko je tata prgave vožnje :gandalf:
slikaslika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Takodjer vise volim fer utrkivanje.. Ovo laktarenje, udaranje i guranje van kad stignes i kad nesto fulas moze svaki kramp..
Kako rece @LH44 ovo sa cigarom :thumbs:
Fino Alla Fine

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Slažem se i ja.

Mislim ok, guraj koga oćeš sa staze... po meni nije to neka umjetnost.

Meni je umjetnost npr. Indianapolis 2007 između Hamiltona i Alonsa na onoj ravnici, Fisi i Kimi Suzuka 2005, Seb/Alonso Silverstone 2014 ili npr. Ham/Seb u Austriji 2018 na onom kočenju...bez kontakta, čisto utrkivanje... usporedi sa Austrijom 2019...pa vidi se razlika.

Ne znam...ako ovi iz FIA-e i Libertya žele takvo utrkivanje neka im bude...ja bi radije nešto kao ovo gore što sam rekao nego Austriju, Silverstone ili Italiju...ovo nije Nascar da je kontakt sport + suci koji nemaju nikakvu konstantu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Stvar je u tome da su vozači Hamiltonove generacije bili prgavi, ali to je prefinjeno i lukavo uvijek bilo, nije bilo izbijanja sa staze, nego 50 metara prije daje do znanja vozaču do sebe da mu prostor neće ostavljati ili mu ostavi prostora, ali on je manje više beskoristan, pa iako se nešto prgavo napravi, to nije nikakvo izbijanje, nego neki lukav potez.

Max i Charles su naspram jednog Buttona junci obični na stazi, jedino je KMag gori, on je najveća seljačina za volanom :zubo:

Čak i spram prgavijih vozača kao Hamilton, Alonso i Vettel su obični junci. Šta ja znam, meni je puno ljepše prostor ostaviti, online kad sam igrao te borbe su bile za pamćenje u kojima se fer i korektno prostor ostavlja, zanimljivije je jednostavno, Imaš bolid do sebe koji možeš ko iz šale istjerati, ali nećeš jednostavno, želiš ostavit prostor, produžit borbu, naravno što manje prostora ostaviti, ali ostaviti ga UVIJEK, kao što bi Alonso rekao "All the time you have to leave the space", to je taj moto prošle generacije.

O ovome sam pričao, pri tim brzinama voziti jedan do drugog, jedan mali dodir, što bi naš dragi Herbert rekao poljubac :aww:

slika
slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
A i vi ga *** sad, s tim hvalospjevima prošlim viteškim generacijama :P

Primjera je još mali milijun.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Max i Charles bi ga u zid nabili u toj situaciji, Schumi je ostavio taman prostora, a KMag bi... ne mogu ni pojmiti :zubo:
slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
To svi znaju da je bio debilni potez Schumachera...a govorim kao njegov ogromni fan.
Totalno nepotrebno i glupo. Neka je dobio kaznu za to.
slika slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Jerez 1997 :trep:
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Kad smo kod Hamiltona i ostavljanja prostora vozačima, te mlađim vozačima kojima se više popušta:

Popustljiv i korektan, uzor mlađim generacijama :pop:

LH44
Formula 1
Formula 1
Pa rekao sam tamo u drugom postu da je Lewis najprgaviji jer je najlukaviji, tako da ovi mladi nek se čuvaju.
A u zadnje 2 ipo sezone je bio jedan od korektnijih vozača. Kod Lewisa je sve zavisilo koliko ima respekta prema vozaču do sebe, toliko i prostora ostavlja npr. Rosberg :D

A to u Monaku smo raspravljali već, Daniel je izgubio bolid na mokrom dijelu staze :chill:
slikaslika

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
_bataziv_0809 je napisao/la: 09.09.2019., 19:27 Jerez 1997 :trep:
Sedam godina ranije identičan potez je bio slavljen kao prava stvar. Vidiš kako se mijenja F1.

LH44
Formula 1
Formula 1
wapi je napisao/la: 09.09.2019., 19:56
Sedam godina ranije identičan potez je bio slavljen kao prava stvar. Vidiš kako se mijenja F1.
Nije ni blizu isto, Senna je išao na prostor, Prost je taj prostor zatvarao, a Senna nije htio popustiti. U Jerezu je se Schumacher bukvalno zabio kad je Villeneuva vidio do sebe, prvo okreće volan da skrene, a onda kad se iznenadio da je ovaj do njega jer nije gledao u retrovizor, naglo skretanje volana prema Villeneuveu. "That didn't work Michael"

Druga stvar ovo oko Senne i Prosta ima i priču pred samu trku zbog koje su obojica išli u prvu krivinu bezkompromisno.
slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Vettel-Ferrari je napisao/la: 09.09.2019., 19:35 Kad smo kod Hamiltona i ostavljanja prostora vozačima, te mlađim vozačima kojima se više popušta:

Ovo ti prljav potez? Očito je da tvoje navijačke naočale nisu odavno baždarene.
Lujo je najkorektniji od svih višestrukih šampiona F1. Nikad nije bio popustljiv. Ne bi ni mogao biti na mjestu kojem jeste da je drugačiji.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 09.09.2019., 22:33
Vettel-Ferrari je napisao/la: 09.09.2019., 19:35 Kad smo kod Hamiltona i ostavljanja prostora vozačima, te mlađim vozačima kojima se više popušta:

Ovo ti prljav potez? Očito je da tvoje navijačke naočale nisu odavno baždarene.
Dapače da jest, napravio je grešku i presjekao krivinu i onda maksimalno ulazio Ricciardu u putanju da nema mjesta pored zida. Ricciardu tu jest proklizivao bolid, što ga je vjerojatno spasilo da ga ovaj ne zakuca u zid, jer mu mjesta nije ostavio.
Har Kl je napisao/la: 09.09.2019., 22:33 Lujo je najkorektniji od svih višestrukih šampiona F1. Nikad nije bio popustljiv. Ne bi ni mogao biti na mjestu kojem jeste da je drugačiji.
Ova prva rečenica je smiješna i nepromišljena, jesi gledao možda Fangia, Clarka, Stewarta da tvrdiš tako nešto, ili si njih totalno smetnuo s uma?

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Nisam njih gledao. Priznajem. Ali imam osjećaj da nisi ni ti :thumbs:

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Nisam ni ja, ali ja nisam izrekao ovakvu tvrdnju: "Lujo je najkorektniji od svih višestrukih šampiona F1.", niti bih ikad išta slično izrekao, jer se ne smatram adekvatnim tako nešto tvrditi. Ali evo pitam tebe, zašto to tvrditi ako nisi gledao barem polovicu od višestrukih prvaka?

Evo još malo video snimaka o Hamiltonovoj korektnosti:
Hamilton 2014. (godina u kojoj su se još uvijek grlili nakon utrka):

Rosberg 2016. (nakon mnogo zle krvi među njima):

Ovo je za njeg još i korektno, al da je mogao ostaviti kolegi više prostora jest:

Zadnja dva primjera su jako slična situaciji Leclerc vs Verstappen u Austriji, sem što je u ova dva primjera kontakt imao još veći utjecaj na vozača koji je kontaktom odguran van staze.

Imao je i Rosberg svojih trenutaka, koji su uslijedili uglavnom nakon svih ovi događaja, ali sam uvjeren da bi njihov odnos ostao mnogo bolji i zdraviji da je Hamilton htio biti korektniji prema svom momčadskom kolegi. Najednom sad taj bi vozač trebao biti primjer korektnosti u ovom sportu, daj molim te :facepalm:

Ali dobro, najavio je da će biti nekorektniji, bumo vidjeli šta mu to znači i koje su mu granice. Uvjeren sam da barem jednog od dvojice mlađih zvijezda, Leclerca i Verstappena, to neće mnogo doticati.

Nakon Singapura 2017. vjerojatno jest postao malo korektniji i manje agresivniji vozač, da dokaže još jednu kvalitetu što se pokazalo da Vettel nema, Ali njemu je mnogo lakše to odlučiti biti kad je uglavnom barem na svakoj drugoj utrci u prosjeku od tad imao bolid koji je pobjeđivao sa lagodnom razlikom od barem 5-10sec (često i mnogo većom) od vozača iz druge momčadi. Dok su vozači drugih momčadi uglavnom morali sve od sebe davat da se izbore za pobjedu, sem nekih dominantih pobjeda kao Vettelove u Kanadi 2018. ili Singapuru 2015., gdje je ta momčad stvarno bila dominatna kao Mercedes obično u hibridnoj eri. A najbolji pokazatelj tog je zadnje dvije utrke i pobjede Leclerca, koje je pomoću kolege i borbom na mišiće dobio.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Vettel-Ferrari je napisao/la: 09.09.2019., 23:28 Ali evo pitam tebe, zašto to tvrditi ako nisi gledao barem polovicu od višestrukih prvaka?
Ako si gledao više od pola, moje isprike. Uvjeren sam da 7 od 16 njih nisi. Ti sam reci jesi više pola od njih gledao :)

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
LH44 je napisao/la: 09.09.2019., 21:37
wapi je napisao/la: 09.09.2019., 19:56
Nije ni blizu isto, Senna je išao na prostor, Prost je taj prostor zatvarao, a Senna nije htio popustiti. U Jerezu je se Schumacher bukvalno zabio kad je Villeneuva vidio do sebe, prvo okreće volan da skrene, a onda kad se iznenadio da je ovaj do njega jer nije gledao u retrovizor, naglo skretanje volana prema Villeneuveu. "That didn't work Michael"

Druga stvar ovo oko Senne i Prosta ima i priču pred samu trku zbog koje su obojica išli u prvu krivinu bezkompromisno.
Naravno da ova dva incidenta nisu identična.

Sennin potez je bio samoubilački i to je za svaku osudu. Namjerno zabijanje u protivnika, bez obzira na intenzitet-bilo 1990 u Japanu, bilo 2017 u Bakuu, za mene je crna zastava i tu smatram da nema prostora za diskusiju.

Ali što bi moj miljenik Villenueve rekao, Senna je prije trke najavio da će se zapucati u Prosta. Schumaher je prije trke pričao da želi fer i poštenu borbu i da ne želi da se trka ili prvenstvo riješe sudarom :zubo:
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Leclerc
Senna se 1990. namjerno zabio u Prosta, mislim da oko toga nema zbora, bez obzira za koga navijali.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Pa naravno... priznao je to.
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡