VN Belgije (Spa-Francorchamps) 30.8.-1.9. 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Frantic je napisao/la: 31.08.2019., 16:18 Bravo Charles.
Mada, trka će biti skroz druga priča...
:kokice:
I neke skroz druge strategije :prcnjau:
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Dobro...bitno da smo uzeli 1-2 pa šta bude sutra.

Neće bit baš lako, to valjda svi znamo već. Mercedes će biti brz u utrci, možda nam pomognu niže temperature.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Mislim da sutra trebaju imati neki dogovor na startu, ovdje je dobro startati drugi, još samo treba da naprave sranje na startu... odmah bi ih zvao na sastanak...

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ferrari je napisao/la: 31.08.2019., 16:24
Vettel-Ferrari je napisao/la: 31.08.2019., 16:21
Perica9 je napisao/la: 31.08.2019., 16:18

Prestigao ga je , ali je prije Bus stopa Ham vratio poziciju.
To nisam upratio, onda jos gore po Seba. Mislim da je njega najvise kostao lock up kod bus stopa. Al treba biti realan i priznat da Vettel danas nije imao sanse protiv Leclerca :)
Ne bi baš rekao...bili su tu negdje unutar desetinke stalno.
Seb je izvukao deblji kraj s prometom jbg...na kraju vrijeme sporije 2 desetinke od onoga u Q2.

Sa ovim trenutnim sektorima teoretski najbolje vrijeme je 42.6 za Vettela...
Rekao bih da je danas kroz trening i kvalifikacije bilo primjetno da Leclerc ima koju desetinku u rezervi naspram Vettela, a bili su u jednoj desetinki samo u drugom pokušaju u Q2, ako se ne varam.
A od teoretskih najbrži sektora se nema ništa, proteklih godina je Seb imao nemalo puta teoretski najbrži krug, pa su mu zbog greški u zadnjem pokušaju pred nosem pobjegao još koji PP, uglavnom od Hamiltona. Jednostavno, nema opravdanja, od ovih 7.5 desetinki za najmanje pola je sam odgovoran, što je svejedno velik zaostatak za momčadskim kolegom, Bottas za Hamiltonom kasni 133 tisućinke, što je 5.5x manji zaostatak već onaj Vettelov za Leclercom.

No, Leclerc se već mnogo puta dokazao kao iznimno brz vozač u kvalifikacijama, čak bih rekao da bi pravio razliku tu protiv svih vozača na gridu.
Ali se sutra tek mora dokazati, jer je u utrkama nerijetko znao pokazivati slabe točke, ako pobjedi sutra Vettela i Hamiltona, bit će to ogromni plus za njegovu reputaciju. Ima vjerujem jako težak zadatak i ne držim ga baš kao favorita za pobjedu sutra, nadam se da griješim, jer bih volio da konačno uzme prvu pobjedu :D

Evo poredak nakon kazni za sutrašnju utrku:
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Vettel-Ferrari je napisao/la: 31.08.2019., 17:08
Vettel-Ferrari je napisao/la: 31.08.2019., 16:21

To nisam upratio, onda jos gore po Seba. Mislim da je njega najvise kostao lock up kod bus stopa. Al treba biti realan i priznat da Vettel danas nije imao sanse protiv Leclerca :)
Seb je izvukao deblji kraj s prometom jbg...na kraju vrijeme sporije 2 desetinke od onoga u Q2.

Rekao bih da je danas kroz trening i kvalifikacije bilo primjetno da Leclerc ima koju desetinku u rezervi naspram Vettela, a bili su u jednoj desetinki samo u drugom pokušaju u Q2, ako se ne varam.
A od teoretskih najbrži sektora se nema ništa, proteklih godina je Seb imao nemalo puta teoretski najbrži krug, pa su mu zbog greški u zadnjem pokušaju pred nosem pobjegao još koji PP, uglavnom od Hamiltona. Jednostavno, nema opravdanja, od ovih 7.5 desetinki za najmanje pola je sam odgovoran, što je svejedno velik zaostatak za momčadskim kolegom, Bottas za Hamiltonom kasni 133 tisućinke, što je 5.5x manji zaostatak već onaj Vettelov za Leclercom.

No, Leclerc se već mnogo puta dokazao kao iznimno brz vozač u kvalifikacijama, čak bih rekao da bi pravio razliku tu protiv svih vozača na gridu.
Ali se sutra tek mora dokazati, jer je u utrkama nerijetko znao pokazivati slabe točke, ako pobjedi sutra Vettela i Hamiltona, bit će to ogromni plus za njegovu reputaciju. Ima vjerujem jako težak zadatak i ne držim ga baš kao favorita za pobjedu sutra, nadam se da griješim, jer bih volio da konačno uzme prvu pobjedu :D

slika
Ćemu te bezvezne usporedbe? Šta onda reći za Kanadu?? Isti zaostatak i još Leclerc treći...
Leclerc je odradio bolji posao danas i to je to...
Imamo P1 i P2.

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Sarma je napisao/la: 31.08.2019., 17:13
Vettel-Ferrari je napisao/la: 31.08.2019., 17:08

slika
Ćemu te bezvezne usporedbe? Šta onda reći za Kanadu?? Isti zaostatak i još Leclerc treći...
Imamo P1 i P2.
Svaki put kad Leclerc ostvari bolji rezultat od momčadskog kolege nalaze se razlozi zašto je to tako. Najbolji od svih argumenata je obično "Seb nije bio u formi!"
I na kraju se zaključi da je sutra utrka i tek tamo ćemo vidjeti tko je bolji.

Kad je situacija obratna, nikom ništa. Alles klar....
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Sarma je napisao/la: 31.08.2019., 17:13 Ćemu te bezvezne usporedbe? Šta onda reći za Kanadu?? Isti zaostatak i još Leclerc treći...
Imamo P1 i P2.
Hoću reč da neam smisla opravdavati Sebov zaostatak, kad je toliki koliki jest i treba da ide njemu na sramotu, a ne kao u slučaju Hamiltona svaku situacija koja njemu ne pogoduje pravdati nekim X i uglavnom glupim razlozima.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Zaostatak je apsurdno velik. Nema tu opravdanja. Nekako mi tilta prošlogodišnja utrka gdje je Seb s P2 u zavjetrini ubio Hama u prvom sektoru na startu. Ako je i ciljao ponovo na to, nije baš trebao toliko kasniti.

Nadam se da Leclerc i Seb neće raditi pizdarije u prvom krugu.
"What a little star." May 26, 2012.

Frantic
Formula 1
Formula 1
f1_zg je napisao/la: 31.08.2019., 16:51
Frantic je napisao/la: 31.08.2019., 16:18 Bravo Charles.
Mada, trka će biti skroz druga priča...
:kokice:
I neke skroz druge strategije :prcnjau:
Vidiš ja sam se referirao na Mercedese, jer imaju puno bolji race pace od Ferrarija, a ne na Ferrari/Vettela/strategije, tako da ti je reply "niđe veze" sa onim što sam ja imao na umu. ;)

Takođe (iskreno), volio bih da sam u krivu, i da Charles ostvari svoju prvu pobjedu (koliko god ti to čudno zvučalo). :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
F2 je otkazana, ako niste znali...užasan sudar na vrhu Radilliona...ne znam da li će Hubert preživjeti...užas!
slika slika

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Vidio neku snimku. Bolje da nisam. Vozač nije u bolidu koliko se da vidjeti.

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Izašao je sad video u boljoj kvaliteti. Čini se da je Hubert u drugoj polovici bolida, skupa sa sjedalom, halom i svime.

:shock:

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Postavit' ću samo ovo, snimak tražite na svoju odgovornost, bolje ne stavljajte ovdje...
slika
slikaslika

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Na twiteru pišu da su gledatelji bili zamoljeni da napuste taj dio staze... Što na to više reći...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Poginuo Hubert...užas.
slika slika

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Koliko god ulagali u sigurnost, ovo su i dalje brutalni sportovi... Užas. :(

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
MSC je napisao/la: 31.08.2019., 19:03 Koliko god ulagali u sigurnost, ovo su i dalje brutalni sportovi... Užas. :(
Od ovakvih događaja nema zaštite. Takav je sport, samo se vrlo lako zaboravi jer je sigurnost na tako (inače) visokoj razini. Počivao u miru :(
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Multi 21 je napisao/la: 31.08.2019., 19:08
MSC je napisao/la: 31.08.2019., 19:03 Koliko god ulagali u sigurnost, ovo su i dalje brutalni sportovi... Užas. :(
Od ovakvih događaja nema zaštite. Takav je sport, samo se vrlo lako zaboravi jer je sigurnost na tako (inače) visokoj razini. Počivao u miru :(
Znam. Nemoš dizjnirat bolid da ovakvo nešto prođe dobro. S druge strane, nisam iskreno mislio da ćemo necemu ovakvome svjedociti ponovo iako razum govori da rizik postoji uvijek.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Da se mene pita sutra bi otkazao sve utrke...
slika slika

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Nisu se otkazale ni kada su poginuli Ronald i Senna. Ali opet kad pogledam s druge strane mogu misliti u kakvom su stanju ostali vozaci, a pogotovo oni koji su mu bili prijatelji. Sjecam se kada je poginuo jedanoj drugar u saobracajci, narednih par dana sam se osjecao toliko nesiguran, nisam smio pjesacki preci bez da ne zadrhtim makar
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡