IndyCar

WEC, WRC, Indy...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Drugu godinu zaredom veliko sranje na Poconu, hvala Bogu da su svi ovaj put prošli bez većih ozljeda. Sato je definitivno glavni krivac ovdje. Velika šteta za Rossijevu borbu za naslov.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
:crvenazastava: nakon 129 od 200 krugova zbog oluje koja polako stiže do staze. Lako moguće i kraj utrke, vodeći je Power unatoč problemu s gumama na početku utrke zbog kojeg je morao u boks, drugi je Dixon, treći Pagenaud. Ferrucci ponovo sjajan četvrti, Newgarden peti.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ah..... šteta što nisam gledao, utrku - iako nisam bio baš u ( tehničkoj ) mogućnosti..... a neću niti moći, otkud mi vremena da gledam cijelu utrku?
Ako netko,..... neka dobra duša nađe dobre highlighte, može link?

Da, Pocono je užas.... upratio sam ga poslije pogibije Justina Wilsona.

Evo i komentara za zlosretni Pocono, iako ste to već ( možda ) čitali:

https://www.motorsport.com/indycar/news ... h/4515209/

https://www.motorsport.com/indycar/news ... c/4515101/

Stvarno brutalni TROKUTASTI oval,......... :pop: :pop: Užas.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Evo ti extended highlights:
https://youtube.com/watch?v=581FDyt3tBc

Inače mene je sudar baš podsjetio na Singapur 2017 :facepalm:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Hvala.

Pogledao. :vozi:

Spoilers..... :rofl:

Nisam čitao vijesti o samoj utrci, pa me iznenadilo da je sudar utrke bio u VRLO prvom krugu. I da je utrka prekinuta prije kraja, zbog nadolazeće kiše. :bonk:
Sato je kriv za sudar. Nakon toliko godina, da napravi takav gaf......

Santino Ferrucci na visini zadatka, dobar, vrlo dobar. :vozi:
Will Power zasluženi pobjednik.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
f1zd je napisao/la: 19.08.2019., 14:16 Inače mene je sudar baš podsjetio na Singapur 2017 :facepalm:
I mene je malo podsjetilo na tu situaciju, ali mislim da je Sato ipak glavni krivac i nakon gledanja ove onboard snimke koju je on sam objavio: https://twitter.com/TakumaSatoRacer/status/1163262642217279488 Čini mi se da se samo mrvicu pomaknuo prema Rossiju, ali i to je bilo dovoljno da ga pogodi i pokrene sudar...Jednostavno je preagresivno i prerano krenuo zatvarati, čak i da nije bilo RHR-a bi najvjerojatnije došlo do sranja, ne znam bi li Rossi mogao reagirati. Mene zanima što je radio Satov spotter, on ga je svakako trebao upozoriti na ovu situaciju, ali naravno, glavna odgovornost na stazi i dalje leži na vozaču.

Zanimljivo je da Rossi na kraju nije previše izgubio u prvenstvu, još uvijek ima dobre šanse za naslov s tri utrke do kraja (iduća je već ove subote):
https://www.indycar.com/Drivers

Dixon se ponovo ušuljao u borbu za naslov unatoč ne tako bajnoj sezoni :thumbs: https://twitter.com/IndyCar/status/1163237650146500608

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Ma ne može spotter upozoravati na ovo, prevelika je gužva.
Teško da spotter tu može išta pomoći vozaču.
Spotteri su bitniji kad već nastane sranje.
Najbolje to smo vidjeli netom poslije 3.14zdarije, kako su su pomagali svojim vozačima da se provuku kroz gužvu (Ferrucci npr.,....)

Sato kriv, 1/1, sjebao je sve Honde, kako reče @zeko odmah.
Šteta Rossija, nadam se opet da će titula otići njemu u ruke, a ako već ne njemu, onda nekom od Penskeovog dvojca. :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Da..... Scott Dixon se ponovno šulja prema novom naslovu.
Kao one godine, kada je Juan Pablu Montoyi uzeo titulu iz ruku..... hm,.... 2015.?
Lukav lisac...... :rofl: Kiwi je teška iskusnjara....... ali ne navijam za njega, nego za Jožu zvanog Josef.
Ali Rossi je jako nabrijan, i vidi se da JAKO, JAKO želi osvojiti prvenstvo...... bio je LUDO - LUD na Sata zbog njegovog "japanskog" stila vožnje u prvom krugu........ :bang:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Frantic je napisao/la: 20.08.2019., 07:23 Ma ne može spotter upozoravati na ovo, prevelika je gužva.
Teško da spotter tu može išta pomoći vozaču.
Spotteri su bitniji kad već nastane sranje.
Najbolje to smo vidjeli netom poslije 3.14zdarije, kako su su pomagali svojim vozačima da se provuku kroz gužvu (Ferrucci npr.,....)
Iskreno, ne znam ja kako to točno funkcionira sa spotterima, ovo mi je tek druga godina praćenja IndyCara tako da nisam najstručnija osoba :mrgreen: U svakom slučaju, kao što sam napisao, glavna odgovornost na stazi leži na vozaču tako da se slažem da je Sato bio preagresivan i samim time glavni krivac.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Rosenqvist je dobio dozvolu za nastup na Gatewayu, posljednjem ovosezonskom ovalu, nastupat će s Monsterovom livrejom :fakjea:

slika

Sve livreje za Gateway:

slika

Utrka se vozi u subotu u 2:30 po našem vremenu.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Newgarden osvojio pole za sutrašnju utrku
https://www.motorsport.com/indycar/news ... s/4517936/

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Za sve luđake :mrgreen:
PRIJENOS UŽIVO

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Čini se da sam ja jedini luđak :prcnjau: Zeko bi bio zadovoljan trenutnim stanjem, krug 205/248, u vodstvu je Sato ispred Kanaana i Carpentera nakon što ih je savršeno posrao caution :mrgreen:

Bourdais je izazvao trenutni caution, dotad je vozio sjajnu utrku kao i drugi Dale Coyne Santina Ferruccija, on je trenutno šesti. Power se razbio s P2, dok je Dixon odustao zbog problema s bolidom.

f1zd
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Nisi, mada sam ja samogledao zadnjih dvadesetak krugova...kakav kraj :klanjam:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Nevjerojatna završnica, Zeku će dočekati najbolje moguće vijesti kad se probudi :D

From zero to hero u manje od tjedan dana za Takumu, bilo je gusto, ali uspio se zadržati na vrhu do kraja. Čestitke njemu, Carpenteru i Kanaanu, svaka čast ako ima netko tko je mogao predvidjeti to društvo na podiju. Posrećilo im se sa zadnjim cautionom, to je činjenica, ali svejedno čestitke.

Žao mi je Ferruccija, opet mu je tako malo nedostajalo za podij koji je danas itekako zaslužio, čak bih rekao da je on zaslužio pobjedu jer je vodio najveći dio utrke, tj. sve do cautiona kojeg je izazvao njegov timski kolega kojeg je zamalo pokupio prilikom tog incidenta. Da nije bio nestrpljiv kad je napadao Carpentera te da nije izašao na gornju liniju 10-ak krugova prije kraja, možda bi opet stigao do pobjede.

Newgarden :facepalm: Opet radi gluposti na samom kraju utrke, vodeći je od konkurenata za naslov na stazi i umjesto da mirno dođe do cilja u toj poziciji, on bezveze napada poziciju i pada na P7, što je još dobro kako je mogao završiti. Isto je napravio i u Mid-Ohiju, samo što je tamo završio u šljunku i nije imao sreće da prođe ciljem. Ovo danas je bila totalna glupost, zadnji zavoj ovala, apsolutno predaleko za napad na Ferruccija, on ide onako nisko i zamalo završava u zidu...

Velika šteta što smo ostali bez Dixona zbog kvara, ne znam točne brojke, ali mislim da je sad naslov otišao predaleko. Već za tjedan dana je Portland, a onda tri tjedna kasnije finale u Laguni :cheer:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
već sam budan!!! tooo! :cheer:
naravno, nakon svih analiza nisam više ni siguran u njegovu krivicu za pocono.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Nisam gledao utrku..... total vikend iza mene......
Neću niti naći vremena gledati utrku,..... sada - ali nastojati ću je pogledati, prvom prilikom..... stoga, ako netko ima vremena, živaca, energije i volje - kada se nađe, može li link na highlightse?

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
pigmalion je napisao/la: 26.08.2019., 12:58 Nisam gledao utrku..... total vikend iza mene......
Neću niti naći vremena gledati utrku,..... sada - ali nastojati ću je pogledati, prvom prilikom..... stoga, ako netko ima vremena, živaca, energije i volje - kada se nađe, može li link na highlightse?
Spremi si link ili se pretplati na IndyCarov službeni YT kanal, vrlo brzo nakon utrke izbacuju kraći i duži sažetak:
https://www.youtube.com/user/indycars/videos

Inače, podij na Gatewayu je bio jedan od starijih u modernom dobu - kad vidim Satove godine, i ja se osjećam staro :zubo: https://twitter.com/IndyCar/status/1165787898744115200

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Herta na pole positonu u Portlandu
http://www.imscdn.com/indycar_media/doc ... -quals.pdf

Utrka kreće sutra u 21:30.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
croatiče, link kakav? :trep:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡