Mercedes

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Seb
LH44 je napisao/la: 01.08.2019., 19:56
Pastor je napisao/la:Čitajući ovo, prvo pitanje koje mi pada na pamet je što i Ferrari ne uđe u FE. Ako je ERS tako sličan FE motoru. A izgleda da Ferrari u zadnje vrijeme predvodi poredak, pogotovo što se ERS-a tiče.
The kinetic energy recovery system (KERS) introduced that year, giving drivers a 60kW (roughly 80bhp) boost, was only raced by four teams during the campaign and two of them, Renault and BMW, ditched it before the year ended.
A ako se ne varam, Ferrari je bio taj četvrti tim u 2009. godini.
Ferrari nije zainteresovan u električni pogon. La Ferrari ti je dokaz, ne možeš ga voziti isključivo na električni pogon bez motora, iako je hibrid hyper-auto, dok druga auta u toj klasi, kao Porsche 918 i McLaren P1 mogu bez ICE tjerati elektro-motorom.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
Ali i oni imaju KERS od početka. A imaju i novo cestovno auto, koje ima sličan naziv ovogodišnjem F1 bolidu. SF90 Stradale, koje je isto hibrid...
https://www.ferrari.com/en-US/auto/sf90-stradale
The SF90 Stradale is the first ever Ferrari to feature PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) architecture which sees the internal combustion engine integrated with three electric motors, two of which are independent and located on the front axle, with the third at the rear between the engine and the gearbox.
I može voziti samo na električni pogon.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Pastor je napisao/la: Ali i oni imaju KERS od početka. A imaju i novo cestovno auto, koje ima sličan naziv ovogodišnjem F1 bolidu. SF90 Stradale, koje je isto hibrid...
https://www.ferrari.com/en-US/auto/sf90-stradale
The SF90 Stradale is the first ever Ferrari to feature PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) architecture which sees the internal combustion engine integrated with three electric motors, two of which are independent and located on the front axle, with the third at the rear between the engine and the gearbox.
I može voziti samo na električni pogon.
Nisam znao za ovaj novi da može samo na 'struju'. Sjećam se kad je na Top Gear bio onaj review James May, da Ferrari nije napravio La Ferrari sa odvojenim pogonom upravo iz tog razloga što ih ne zanima električni pogon, nego ICE + KERS(el. Pogon) zajedno.

Ali pošto su sa SF90 Stradale to napravili, onda ni meni nije jasno što ne idu u FE, s tim potezom ih očito zanima el. pogon, vide i oni kud svijet ide.

Čudi me da i Tesla nije do sada ušao u FE, tek iduće sezone, a bilo bi dobro i da Rimac uđe.

slikaslika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
arigato! :mrgreen:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Tesla ne može ni isporučiti trenutne aute koje su ljudi platiti...kako ce u FE... niti imaju dovoljno znanja, kapaciteta, a ni novca s obzirom na njihove troškove.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Navija za: Ferrari
zekohonda je napisao/la: 02.08.2019., 08:58 arigato! :mrgreen:
どういたしまして
Fino Alla Fine

LH44
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la:Tesla ne može ni isporučiti trenutne aute koje su ljudi platiti...kako ce u FE... niti imaju dovoljno znanja, kapaciteta, a ni novca s obzirom na njihove troškove.
Čitao sam negdje da od iduće sezone Tesla ulazi u FE, ne vidim kako nemaju znanja, kapaciteta i novca kad je Rimac morao mjenjati svoj koncept kad su izbacili auto 0-100kmh u 1.9s. Imaju oni itekako tehnologiju za FE kao i svi ostali, jedino im je kapacitet bio zadnjih godina skroz usmjeren na novi auto, dogodine ulaze.
https://carbuzz.com/news/tesla-to-enter ... -this-year

slikaslika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
LH44 je napisao/la: 02.08.2019., 12:45 Čitao sam negdje da od iduće sezone Tesla ulazi u FE, ne vidim kako nemaju znanja, kapaciteta i novca kad je Rimac morao mjenjati svoj koncept kad su izbacili auto 0-100kmh u 1.9s. Imaju oni itekako tehnologiju za FE kao i svi ostali, jedino im je kapacitet bio zadnjih godina skroz usmjeren na novi auto, dogodine ulaze.
https://carbuzz.com/news/tesla-to-enter ... -this-year

Ja sve gledam koji k, kako mi je takva vijest promakla, totalno sumnjivo mi je postalo kad sam vidio da ulaze u šestoj sezoni, a onda sam vidio datum objave... :mrgreen:

Pastor
Formula 1
Formula 1
I ja prvi put čujem. I odmah pogledam datum, kad imaš šta vidjet. :rofl:

Ali eto, pored Mercedesa, ulazi i Porsche, koji su isto u WEC-u imali hibrida. A i onaj cestovni 918.

Nego, kad će onaj Mercedes One na cestu? Odkad su ga najavili, i još nigdje ništa. I onda ljudi pričaju kako Rimac pravi aute samo na papiru. A evo i velika Mečka najavljuje ovaj sa F1 tehnologijom godinama...

Pastor
Formula 1
Formula 1
Možda će Rimac surađivati sa Porscheom u FE? Ipak su sad partneri...

LH44
Formula 1
Formula 1
Nisam ni spazio, a bilo je još tih objava o ulasku Tesle, ne znam da li je na isti datum :bonk:
slikaslika

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Alonso
Pastor je napisao/la: 02.08.2019., 21:59 Možda će Rimac surađivati sa Porscheom u FE? Ipak su sad partneri...
Evo Matina izjava iz 2017.
Mi smo bili jako bliski s Formulom E, najviše zato jer je naš prvi investitor bio ulagač u to natjecanje. Puno je timova htjelo da radimo za njih, ali na kraju Formula E je sponzorski posao i timovi očekuju da dođu velike firme, kao što su Panasonic ili Bosch, i da im daju novac ili da im daju svoje komponente, da rade za njih besplatno. Drugo, tehnološki je to jako ograničeno i neizazovno. Ali ima jedna izazovnija utrka na kojoj radimo, nešto što se sprema, o čemu ne smijem govoriti...
Eto, velika firma je upravo Porsche.
A core business Rimca su baterije, koje se trenutno u FE ne mogu razvijati, zato im i tehnološki nije privlačna. Al ko zna...
Btw užasno smo zagadili Mercedes temu :? :D
You should never underestimate the predictability of stupidity

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Wolf: Max nije opcija za Mercedes.
Bottas ili Ocon to je pitanje.

https://www.tellerreport.com/sports/201 ... 1S7XB.html

IMO pogrešan odabir.
Trebalo bi birati ili Max ili Russel.
Ili je ovo baš igranka pred veliku rokadu vozača na kraju 2020?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ako kaže Bottas ili Ocon...onda je Ocon.
Pomalo bizarno da se o ovakvim stvarima javno govori i to još šef ekipe. Nije mi baš to...

Max nije nikome dostupan prije 2021...to bi svi trebali znati. Pustite naglabanja AMuS-a, RacingFans.com, Autosporta i ostalog žutila.
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Što se tiče Max-a, to je gotova priča.
Međutim mogli (trebali) su ga dovesti.
Vjerojatno si u pravu za odabir vozača, osim ako Totto ne loži Bottas-a da sutra dođe do pobjede.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
A što je onda sa Bottasom? Koja ekipa za njega, ako ne produži Merc sa njim?

Red Bull? Ne znam baš.
Haas? Možda...ali ne znam da li bi baš prihvatio nižu lovu koju ima sada (nekih 7-8 milja)
Renault? Postoji opcija i mogu platiti.

Dalje ne vidim ekipu u koju bi mogao ići.
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la:Što se tiče Max-a, to je gotova priča.
Međutim mogli (trebali) su ga dovesti.
Vjerojatno si u pravu za odabir vozača, osim ako Totto ne loži Bottas-a da sutra dođe do pobjede.
Ložio ga ne ložio, on sutra MORA pobjediti ako misli sjedište zadržati poslije debakla iz Njemačke. Russel je današnjom vožnjom po meni se umiješao u borbu za sjedište Mercedesa, ako neko ima da nam snimi i postavi, ja bih rado, ali me upload zeza, krug je bolji od Verstappenovogslikaslika

slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 03.08.2019., 23:37 Dalje ne vidim ekipu u koju bi mogao ići.
Upravo to.
Sutra Bottas mora na pobjedu ići.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 03.08.2019., 23:41
Ferrari je napisao/la: 03.08.2019., 23:37 Dalje ne vidim ekipu u koju bi mogao ići.
Upravo to.
Ne vjerujem da bi Bottas ispao iz F1...ok nije materijal za prvaka (možda kada bi mu se poklopila Villeneuve ili Mansell sezona), ima samo 29 godina i ono solidan je vozač.

Po meni Renault mu je jedina prava opcija, ako ne ostane u Mercedesu, a RBR bi vjerojatno radije ubacio Kvyata pokraj Maxa u 2020...pa 2021. ko živ, ko mrtav.
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 03.08.2019., 23:43
Har Kl je napisao/la: 03.08.2019., 23:41
Upravo to.
Ne vjerujem da bi Bottas ispao iz F1...ok nije materijal za prvaka (možda kada bi mu se poklopila Villeneuve ili Mansell sezona), ima samo 29 godina i ono solidan je vozač.

Po meni Renault mu je jedina prava opcija, ako ne ostane u Mercedesu, a RBR bi vjerojatno radije ubacio Kvyata pokraj Maxa u 2020...pa 2021. ko živ, ko mrtav.
Bottas je jako dobar vozač. U određenim uslovima bi mogao biti i prvak.
Sjeti njegovih vožnji u Williams-u gdje je vozio pored Masse.
Ali u Mercedesu nije odradio dobar posao protiv Hamiltona.
Niko ga ne smatra sutra za favorita protiv Hamiltona, iako starta ispred njega. Naravno da ga može pobijediti, ali mu se generalno slabo vjeruje.
Nije lako voziti protiv Hamiltona. To je Bottas-a Anthony Hamilton javno upozorio, još prije prvog nastupa za Mercedes.

https://www.skysports.com/f1/news/12433 ... heqeVMm2JY

Kad bolje razmislim, jedino Alonso je nastavio F1 karijeru (u pravom smislu riječi) nakon duela sa Hamilton-om.
Mada ni on, s obzirom koliko je obećavao, nije uspio da ponovno osvoji WDC nakon tog duela.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Har Kl je napisao/la: 04.08.2019., 01:02 Kad bolje razmislim, jedino Alonso je nastavio F1 karijeru (u pravom smislu riječi) nakon duela sa Hamilton-om.
Mada ni on, s obzirom koliko je obećavao, nije uspio da ponovno osvoji WDC nakon tog duela.
Button kao nije, a pobjedio Alonsa u istom bolidu. Karijeru bi valjda imao da nije nastavio vjerovat u McLaren, zbog kojeg je vidi slučaja i Alonso okončao karijeru.

Ne kažem da je Button bolji vozač od ove dvojice, nije naravno, ali da nije imao karijeru nakon Hamiltona, nije istina. Samo ne mora svako voziti Mercedes, Ferrari i Res Bull u hibridnoj eri da bi mu priznali (u pravom smislu riječi) karijeru F1 vozača.

Bottas ne bi bolje prošao ni u Ferrariju, kad se povezivao s njim. A s barem pola trenutnih vozača u Mercedesu teško da bi izašao kao pobjednik. Jer završiti prošlu sezonu bez pobjede i na 5. mjestu u Mercedesu teško bi si itko dozvolio, budimo realni.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡