VN Njemačke (Hockenheimring), 26.-28. srpnja 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Frantic je napisao/la: 28.07.2019., 18:20
f1zd je napisao/la: 28.07.2019., 18:14
Ferrari je napisao/la:
GOAT
Još s prehladom!!
Da, s temperaturom.
Iako ne znamo kolika je tačno..... :chill:
Definitivno GOAT

A Bottas bez bodova. :rofl:
Kakav Lord :klanjam:

@bata
Legenda si ti meni, matere mi :facepalm:
Imo temperaturu 36.5 °C :mrgreen:

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari

Frantic je napisao/la: Iako ne znamo kolika je tačno..... :chill:
:rofl: :rofl: :klanjam:

f1zd
Btw, Merc prošle godine ne osvaja bodove u Austriji, a ove u Njemačkoj. Hehe, nešto ih doma ne ide.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
avetma je napisao/la: 28.07.2019., 17:50 *prc* :trep:

slika
neka malo. :rofl:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Vettel je imao loš tempo na interu. Nije mogao Kimija pratit. Čak ni sa svježijim interom. Prešao ga tek kad je Kimi izletio. Ali barem nije griješio, i došlo sve na svoje. Na suhim gumama mu nije bio problem one iz F1.5 ispreskakat. Srećom pa je imao 3 nova softa za danas. :D
Neki su odmah počeli priču o sreći i 5 SC. Ništa mu nisu pomogli. Sve je morao odraditi na stazi, a tempa nije imao osim u suhim uvjetima. Istina da bi bez SC-a ovi naprijed previše odmakli, ali upravo su ovi sa vrha najčešće i uzrokovali izlazak SC-a. Ko im je kriv. Vettel je jedan od rijetkih koji je odvezao bez greške. Eh, da su ga barem stavili na soft za vrijeme zadnjeg (ili predzadnjeg) SC-a. Tu su profitirali ovi iz malih timova, dok su ovi na interu morali nakon par krugova odmah na suhe. Moglo se i do pobjede, ali nije loše.
Žao mi Hulka. Ali ipak se nije mogao odbraniti od Mercedesa. Nije imao tempo ko onda u Force Indiji u Brazilu 2012. Vjerovatno ga je to pogodilo da ne može zadržati podij, iako je sve odlično do tada odradio. A ko je znao da će biti do kraja još toliko izlijetanja i SC-a. I da će biti novih šansi za profit. Ali jbg, nije sramota. I Hamilton je na istom mjestu slomio krilo. Trebalo mu je da završi ovu utrku, pa makar i na 4-om mjestu. A da je završio vjerovatno niko od ovih ispred nebi napravio grešku, i to bi opet bilo izvan podija. Takve je sreće...

Hamilton se raspao pod pritiskom.
Brzina redara na stazi je bila odlična. SC-ovi su trajali kratko. I suci odlični danas, a među njima je bio i onaj Wawrick.
[ link do slike ]

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Nikako se ne slažem sa onom odlukom u vezi nesigurnog puštanja Leclerca u boksu...užasna odluka.

Prvi put da vidim da će ekipa dobiti novčanu kaznu zbog toga? Čudno...ono je 5 sec kazne 1/1 bez problema...očito da su radili kompezaciju u kontroli utrke.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
50 sekundi zaustavljanje, baš ih je Lewis uhvatio nespremne...

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
LH44 je napisao/la: 28.07.2019., 18:58 50 sekundi zaustavljanje, baš ih je Lewis uhvatio nespremne...

Ima covjek srece :chill:
slika

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Zanima me što će staviti u highlightse :D
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la:
LH44 je napisao/la: 28.07.2019., 18:58 50 sekundi zaustavljanje, baš ih je Lewis uhvatio nespremne...

Ima covjek srece :chill:
Ma dobro zajebo je, onda ga i ekipa zeznula, a zato što je nabio veliko vodstvo, zato je i izašao na 5. Mjesto, a ne 15. Glupo je reći da je imao sreće s tim boxom i izlaskom na 5. Mjesto, ali imao je sreće kod izlijetanja da nije kao Leclerc izletio direkt u zid, Lewis je samo očešao zid. Ali isto je i Kimi imao sreće da nije uopšte dodirnuo zid.

Mislim da je danas glupo pričati o bilo kakvoj sreći, toliki je haos bio da je bilo ko mogao pogriješiti u skakljivim uvjetima ili da mu zeznu oko boxa i tajminga samog zaustavljanja. Veli Carlos da smo mi ušli kad i Stroll, mi bi možda stojali na podijumu.

slikaslika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Sta je bolje?

Da ti se desi ovo izlijetanje negdje na pola puta do boksa pa da se ekipa pripremi dok dodjes, ali usput izgubis bruku vremena?

Ili ovo da se razbijes blizu boksa pa iznenadis ekipu kojoj treba vjecnost da se snadje i plus popusis kaznu?
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Da i ja napišem koju sad kad su se dojmovi mrvicu slegli...Mislim da ovo najbolje opisuje moje osjećaje nakon VN Njemačke :aww: https://twitter.com/a_her_o/status/1155517869830152192 Čim sam vidio da nas čeka kišna utrka, poveselio sam se, ali nikako nisam očekivao ovako nešto. Ovu utrku bez imalo zadrške mogu staviti u top 5 utrka koje sam ja gledao, a ni među najboljim utrkama u povijesti mislim da ova utrka ne stoji loše. IndyCar počinje u 10, taman se stigne pogledati skraćena snimka na Sportskoj u 9, a ako mi proradi MAXtv, bit ću napasti da gledam i cijelu snimku na Areni paralelno s Indyjem :mrgreen: Epska utrka s toliko događaja, zato volim F1, zato volim kišne utrke, zato ću ovu utrku s guštom gledati više puta.

Najbolje da redom čestitam svima iz top 10 jer je danas svatko tko je stigao do cilja odradio herojski posao. Max je danas opet pokazao kakva je zvijer postao. Napravio je grešku na slick gumama i izvrtio se bez većih posljedica, ali je ostatak odradio majstorski. Još jedna nevjerojatna vožnja zbog koje počinjem maštati o njegovom uključenju u borbu za naslov, premda će za to trebati još malo kišnih utrka i Lewisovih masterclass vožnji poput današnje. Ali, bez zajebancije mogu vidjeti Maxa ispred Bottasa do kraja u prvenstvu.

Vettelu bi ova utrka trebala sjesti ko budali šamar. Trebalo mu je ovako nešto, nije pobjeda, ali P2 nakon starta s P20 je nešto zbog čega bi mu samopouzdanje trebalo skočiti do neba. Možda Njemačka ponovno bude prekretnica za njegovu formu, ali ovaj put na pozitivan način.

Nevjerojatno mi je drago što Kvjat koristi svoju drugu priliku na najbolji mogući način. Nadao sam se da će biti takav kad je objavljeno da se vraća u TR, mislim da sam tad u jednom komentaru napisao da bi ga godina izvan bolida mogla resetirati i vratiti na pravi put jer je još uvijek mlad i ima talenta - čini se da se to dogodilo. Dosad je vozio mirnu i jako dobru sezonu, a danas je odradio fenomenalan posao i uzeo Toro Rossov drugi podij u povijesti :klanjam: Velike pohvale cijeloj momčadi, danas su omogućili svojim vozačima sjajne rezultate pametnim strategijama u ovim ludim uvjetima, neprocjenjive su mi te scene slavlja male momčadi kad postignu ovakav rezultat - ovime su skočili na P5 u prvenstvu ispred Renaulta!

Stroll i RP su odradili mega-posao onim briljatnim strateškim potezom, u pravom trenutku su stavili slickove. Ja onako gledam poredak nakon restarta, Vettel, Alfe i još netko su ostali naprijed i skužim - jebote, pa Stroll vodi :mrgreen: Žao mi je što nije stigao do podija.

Sainz bi možda bio na podiju da nije bilo onog izlijetanja, imao je sreće da nije završio u zidu i tamo je izgubio puno vremena. I njega bi bilo sjajno vidjeti na podiju, ali i ovako sjajan rezultat. Albon također sjajan, cijelo vrijeme pri vrhu, ima Red Bull kime zamijeniti Lorda koji se danas mučio s oba Toro Rossa i vratio u svoju pravu formu.

Alfe su trenutno pod istragom, ali i oni su odradili sasvim pristojan posao, super je bilo vidjeti Kimija na P3 na startu :D Što reći za Haasove genijalce, na kraju jesu obojica u bodovima, ali skoro su se opet izbacili iz utrke. Ne znam jesam li dobro čuo da je Steiner rekao na radio "you never learn" ili tako nešto. Žao mi je Williamsa, obojica su odradili bez greške utrku, ali je bolid jednostavno toliko loš da ni tako ne mogu ušićariti koju poziciju.

Od odustalih mi je jedino Riccija žao, svi ostali su si sami krivi. Hamilton nije odustao (možda i ulovi bodove), ali je odradio katastrofalnu utrku. Činilo mi se na početku da će i ovu izdominirati, taman sam prije utrke vidio popis zadnjih desetak kišnih utrka - sve ih je pobijedio Lewis - gledao sam je li moguće da Merc ni u ovakvim uvjetima ne može biti pobijeđen, ali na kraju se sve raspalo. Bilo je prečudno gledati Mercedesovu momčad onako izgubljenu nakon Lewisovog izlijetanja.

Za tjedan dana Mađarska, nadam se da se klima u Europi dotad neće mijenjati :mrgreen:

LH44
Formula 1
Formula 1
Isti vrag :chill:

Inače, koliko je puta Albon pretekao Lorda danas, 2 puta ili 3 puta :zubo:
slikaslika

f1zd
Ja i dalje nisam vidio trenutak kad je Max prešao Strolla za prvo mjesto..

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Ferrari je napisao/la: 28.07.2019., 18:57 Nikako se ne slažem sa onom odlukom u vezi nesigurnog puštanja Leclerca u boksu...užasna odluka.
Odluka je po meni izvrsna, ali je presedan. Problem je što se to prije drukčije kažnjavalo. Nadam se da ce odsad uvijek ovako.

LH44
Formula 1
Formula 1
[ link do slike ]
f1zd je napisao/la: 28.07.2019., 19:57 Ja i dalje nisam vidio trenutak kad je Max prešao Strolla za prvo mjesto..
Pratio sam na RTL i SkyF1 i na oba je bila snimka kad ga je pretekao, odmah poslije boxa, na pravcu tamo uz DRS.
slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
avetma je napisao/la: 28.07.2019., 19:58
Ferrari je napisao/la: 28.07.2019., 18:57 Nikako se ne slažem sa onom odlukom u vezi nesigurnog puštanja Leclerca u boksu...užasna odluka.
Odluka je po meni izvrsna, ali je presedan. Problem je što se to prije drukčije kažnjavalo. Nadam se da ce odsad uvijek ovako.
Pa da to.

Bizarno jer nikad nije takva odluka donesena. Kompezacija po meni.

I slažem se da vozac ne bi trebao dobiti kaznu za to već ekipa i to novčanu ili WCC bodove.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

f1zd
LH44 je napisao/la: 28.07.2019., 20:00 [ link do slike ]
f1zd je napisao/la: 28.07.2019., 19:57 Ja i dalje nisam vidio trenutak kad je Max prešao Strolla za prvo mjesto..
Pratio sam na RTL i SkyF1 i na oba je bila snimka kad ga je pretekao, odmah poslije boxa, na pravcu tamo uz DRS.
Onda ja nisam vidio. Možda sam tipkao po forumu :mrgreen:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ferrari je napisao/la: 28.07.2019., 20:02 Pa da to.

Bizarno jer nikad nije takva odluka donesena. Kompezacija po meni.

I slažem se da vozac ne bi trebao dobiti kaznu za to već ekipa i to novčanu ili WCC bodove.
I meni je glupo da vozač dobiva kaznu za nešto što je kriva momčad, ali ne možeš odvajati vozača od momčadi. Kazna za vozača je kazna za momčad.

Kazna realno može proći kao dovoljna, ali problem je konzistentnost (zašto mi je to poznato? :mrgreen: ) - ovo se dosad kažnjavalo oštrije, tj. vremenskim kaznama.
Od odustalih mi je jedino Riccija žao, svi ostali su si sami krivi.
Zaboravih da je i Norris odustao zbog kvara, my bad :)

Pastor
Formula 1
Formula 1
Haasove vozače je nemoguće dresirati, ko mog psa. :mrgreen:
Nešto kao u ovom filmu: https://www.imdb.com/title/tt0822832/?r ... f_=nv_sr_2 ako je neko gledao.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡