MotoGP

🏍️ Sve teme vezane uz MotoGP.

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Maldonado - Markes, jako lose poređenje. Pastor je svasta ali nije proracunato isao na noz nikada. Nega ponese trenutak i cesto zbog toga pravi haos, ali pravi haos najpre sebi i pravi ga svima. Ovde je Marc resio da isprovocira, i uspeo je. Sve po pravilima. Rossi je naseo na igru kao neki amater. Aji jbg italijanska krv.

PO PRAVILIMA, NEMORALNO VS PROTIV PRAVILA, MORALNO

Svako moze da odluci i brani koga hoce, istina je da su se obojica ponela kao klinci u 1. razredu, dok treci osvaja titulu.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Ma svako od nas ima neko svoje viđenje situacije.
Neki naginju na Marquezovu stranu, neki (poput mene) na Rossijevu, neki su neutralni, Marquez ovako, Rossi onako, .....
Međutim, moglo se i bez te kazne, koja Lorenzu širom otvara vrata titule, tj. ako je već trebalo kazniti Rossija, mogla je kazna biti drugačija.
I blaža.
Ostaje mala nada da će se ipak sve riješiti na stazi.
Takođe, vidjećemo kako će se narandžasti sad ponijeti na stazi.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Po meni je Rossi kao vrlo iskusan vozac nasjeo na provokaciju mladog spanca.
Po meni su za sudar krivi obojica tj. 50%-50%.
Marc sto je risikatno vozi ali ima pravo na to jer kako kazu ovi komentatori sa SK sve je u skladu s pravilima a Rossi je nasjeo na to i uradio sto je uradio.
Po meni Rossia nisu trebali ovako kaznit samo su ako su ga mislili kaznjavat diskvalificirati sa utrke.
Marc je htio poravnati neke prijasnje racune i nije mogao izabrati bolji trenutak u prijevodu htio je on biti zvijezda iako se ne bori za titulu sebe je postavio iznad MotoGP i ja mu to zamjeram a Rossiu zamjeram na onom guranju Marca.Da je neki pocetnik to napravio shvatio bi ali covjek koji ima 6 naslova u kraljevskoj klasi to nikako nemogu shvatit.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Lady
GP3
GP3
S nama već: 10 god 4 mj
Slavenowsky je napisao/la:Ja ne znam koja je tvoja poenta Lady, sta pokusavas da nam dokazes!? Da je Rossi kriv? Ok kriv je, al jel ti stvarno mislis da je ono bilo Ok od dvostrukog svijetskog sampiona? Ako ti podrzavas ono sto je Marques radio, onda ne znam kako ti Maldonado nije omiljen vozac u F1!?

S ovim potezom Marquez nece nikad biti veliki, ne zbog tog sto je Rossija sprecio da bude 3, vec sto je bio da ne kazem sta Lorenzu - glavnom konkurentu za tituli u iducim sezonama, samo sto kamenje nije progovorilo u vezi slucaja Marc "vodonose"!

Pošto sam već od tebe naučena da izgleda ne čitaš kako treba ( a nekad uopće) postove iznad, evo ti moj citat iz par postova ranije da me opet ne pitaš mišljenje o Marquezu jeli kriv, nije kriv, opravdavam li ga......
Lady je napisao/la:

Ne oprravdavam ja Marqueza, već samo želim naglasit da Rossi nije smio nasjest na Marcovu provokaciju. Da li je ovo šta je radio Marquez fer? Nije, ali niti izguravanje sa staze od strane Rossija ne spada u fer potez, pa tako se može reć da su obojica krivi, samo šta Marc ( u prvenstvu) nije imao šta izgubit, dok Rossi je i zato me čudi kako je Rossi reagirao s obzirom na njegovo iskustvo i inteligenciju.
Dalje: od kud ti i sama pomisao usporedit Marqueza i Maldonada? Ajde mi molim te to objasni Slavene..... jer sam baš znatiželjna šta to imaju zajedničko četverostruki svjetski motociklistički prvak, Marquez i vozač F1 ##Maldonado?

............................

A ovaj tekst koji sam stavila, stavila sam s namjerom da se pogledaju svi mogući kutevi i nađe možda i neko drugo objašnjenje Marcovog ponašanja. Evo baš u prijašnjem postu sam i sama napisala da je mala enigma cijelo ovo Marcovo ponašanje, a upravo gore stavljen članak – mišljenje i moguće obrazloženje jednog novinara daje sugerirat na nešto drugo.

A evo i mog citata prije spomenutog članka:
Lady je napisao/la:

Šta je točno Marquez htio postić je i mala enigma jer u prethodnoj utrci je upravo u zadnjem krugu skinuo pobjedu Lorenzu i time na neki način pomogao Rossiju, a ovaj ga je poslje utrke ( u četvrtk na pres konfernciji prije Malezijske utrke) optužio kako pomaže Lorenzu.
Onda je pitanje zašto Marquez i u toj utrci nije pustio Lorenza da pobjedi a on dođe na drugo mjesto, a i u ovoj je navodno imao tempo za pobjedu, pa zašto nije ni u ovoj utrci išao prema naprijed da uhvati Pedrosu?
Navodno se Lorenzo i Marquez baš i ne podnose, pa je i to sve opet nekako čudno ako svi misle da Marquez radi uslugu Lorenzu. Meni osobno Marquez nije tip koji će držat stranu Lorenzu....
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Joj Lady nekad se ponasas ko razmazeno deriste, pa shvatas neke stvari previse licno i nemoj mi prodavat te price, kakao ja ne citam nesto, gore sam ti dao repliku za tvoj post, za nekakve teorije (enigme), samo si ga zaignorisala, al ok.

Maldonado je bio samo primjer, gdje vozac ne mari za drugog vozaca, tacnije igra svoju igru, taj nikad ne popusta pod cijenu nekog udesa i slicno, no tebe ocigledno to pali. A prva si ti pocela da uporedjujes vozacke karakteristike, gdje si Marqueza uporedila sa Hamiltonom!

Da nastavim dalje, ovo su tvoje rijeci:
No, isto tako Marquez mi je fenomenalan vozač. istina da vozi jako riskantno i to ga često košta i padova, ali ono šta on radi s motorom je fenomenalno! Njegov karakter i prgavost je nešto na šta smo naučeni više kod vozača F1, ali meni osobno ne smeta kod Marca jer s druge strane pokazuje tu stravičnu strast za brzinom i agresivnošću, nešto šta sam ja oduvijek strašno cijenila u prvom redu kod vozača F1.
Znači, ako bi me pitao za koga navijam u MotoGP-iju, moj odgovor bi bio: za super poteze, super dvoboje i super utrke.
Ovo bi se u narodu moglo reci: "zacopana do usiju, pa ne vidi dalje od svojih ociju", ovdje si sve rekla o onom sto pricamo, tacnije dala si potpis, ako volis full cool dobro utrkivanje, onda bi trebala shvatiti ovi potezi Marquza su vise bili hinjavi nego maestralni. Cuj Rossi nije trebao pasti na provokacije, koji je to izbor imao Rossi?

Po tebi je Rossi trebao popustiti i voziti se iza Marquza do kraja utrke, ne ici u duel, nego mudro zavrsit utrku, pa i Rossi se bori za svoju poziciju, samo je OGROMNA razlika izmedju Rossi-ja i Marquza, neko to radi sa stilom, a neko da ti zgadi ovo takmicenje.

Posto volis Sennu, pa te ovakvi likovi inspirisu na njega, evo ti jedan idealan primjer:

https://www.youtube.com/watch?v=FiOyJ8XZsUs

Svi znamo ko je Micahel Schumacher, meni je on idol, ruzno je sto ga sad spominjem u negativnom kontekstu, ali ovo je idealan nacin da ti objasnim sta znaci dobro i fer utrkivanje, a ne nepromisljeno i reci da je to maestralno i kako je super agresivan i slicno.

I jos nesto, znam ja vrlo dobro kako Marquez vozi i rekao sam da momak ima cahones i sve to, ali u prosloj utrci ono jednostavno nije bio on, onakav nacin voznje je jako nepromisljen i muljav.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Svaka čast onome tko je napravio ovaj video!!!!! :klanjam:
Umirao sam od smijeha :mrgreen: :rofl: :rofl: :zubo:

Btw. zna li itko gdje se prikupljaju ti glasovi za Rossija? Da ostavim i ja svoj glas.... :thumbs:
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

Ferrari
Formula 1
Formula 1
slika slika

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
E hvala ti. :thumbs: :pivo:
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

Lady
GP3
GP3
Slavenowsky je napisao/la:

Po tebi je Rossi trebao popustiti i voziti se iza Marquza do kraja utrke, ne ici u duel, nego mudro zavrsit utrku, pa i Rossi se bori za svoju poziciju, samo je OGROMNA razlika izmedju Rossi-ja i Marquza, neko to radi sa stilom, a neko da ti zgadi ovo takmicenje.
Ajde mi onda objasni nešto Slavene: Zašto je onda Rossi kad se riješio Marqueza usporio i nije ganjao Lorenza. Od 3.6 sekundi krug prije nego je Marquez pao pa do kraja se razlika popela na preko 10 sekundi. Kako to objašnjavaš?

Slavenowsky je napisao/la: Posto volis Sennu, pa te ovakvi likovi inspirisu na njega, evo ti jedan idealan primjer:

https://www.youtube.com/watch?v=FiOyJ8XZsUs

Svi znamo ko je Micahel Schumacher, meni je on idol, ruzno je sto ga sad spominjem u negativnom kontekstu, ali ovo je idealan nacin da ti objasnim sta znaci dobro i fer utrkivanje, a ne nepromisljeno i reci da je to maestralno i kako je super agresivan i slicno.

I jos nesto, znam ja vrlo dobro kako Marquez vozi i rekao sam da momak ima cahones i sve to, ali u prosloj utrci ono jednostavno nije bio on, onakav nacin voznje je jako nepromisljen i muljav.
Ne kužim šta si htio reć s ovim videom/incidentom izmedju Senne i Schumachera? Ovdje je Schumacher mlad i totalno neiskusan, za razliku i od Marqueza i Rossija. Zašto kad već spominješ Schumija nisi stavio njegove incidente sa Hillom, ili još bolje kasnije sa Villeneuveom?

I btw.... nije ni Rossi u prošlosti med i mljeko jel tako? Ili smatraš da je Rossi totalni ziheraš za razliku od Marqueza?

p.s. Baš sam malo pročitala postove sa F1Technical foruma i iznenadila se koliko ljudi smatra Rossija potpuno krivim! Samo da napomenem da tamo ne pišu fanovi ni jednog ni drugog, nego prilično objektivni promatrači. kako se odmah osjeti normalna komunikacija za razliku kad čitaš komentare Rossijevih zaluđenih fanova.....
Tamo nema pridijeva kao '' Marquez je idiot, majmun, luđak, .....razmaženo derle...itd....
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Jbte, ovdje podsjeća na Lee Van Cleefa iz mlađih dana.

slika
:mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Lady zivis na Balkanu, nama je "je i be" sastavni dio zivota. F1 Tech je ozbiljan forum, no nije nikako objektivan, i tamo svako na svoj nacin iznosi misljenje, a ima i tamo podjeljenog misljenja.

Otidji na Moto GP stranicu, tacnije na FB, pa pogledaj tamo kako se psuje i kakvi se epiteti daju Marquezu, mi smo mala maca.

A sad kako objasnjavam pad vremena kad je se otarasio Marqueza, pa vrlo jednostavno, gledajuci sa tehnicke strane gume su bile istrosene, Marc je odradio vrhunski posao, nije mala stvar voziti se iza vozaca (jako blizu), gdje ti njegov auspuh jede gume, a onda takodje extremna voznja cini svoje. A druga stvar mozda i vaznija, psiholoski Rossi vise nije u stanju da ganja Lorenza, pad Marqueza sasvim sigurno uticalo na psihu Rossija. Kasnije sanse da se sustigne Lorenzo su ravne nuli.

Ovo nije moja tvrdnja i ja ne pokusavam da budem Rossijev advokat, ali citav svijet bruji o tome kako je Marquez s namjerom usporavao Rossija, pisao sam vec o tome, pogledaj voznju Marca, pravio je velike greske, isao je van skoro svake putanje, no opet je znao da vrati svoju poziciji, sa takvom rokadom Lorenzo je imao priliku da se odmakne. Jasno se vidi da je Marc bio brzi, ali njegova je misija bila da usporava Rossija.

To jednostavno nije odlika pravog sampiona!

Video koji sam ti postavio vezano za MS-a i Senne, je upravo objasnjavanje "starijeg" kolege da onakav pristup voznje nije sigurno dobar za utrkivanje, nekad moras imati malo respekta, zvuci malo paradoksalno kad Senna to trazi, ali takodje sam rekao da neko to radi sa stilom, a neko na silu. I kako necu po godinama poredit MM i MS-a, Marc nije nista zreliji 22 godine je nista i on treba dosta da uci.

Poenta je, da je Marc trebao da vozi svoju utrku, ja sam ubjedjen da bi se on mogao boriti za pobjedu sa Pedrosom, ali on je izabrao nesto sto ce samo ostaviti jednu losu mrlju u njegovoj karijeri. Njegovinpadovi se mogu tolerisati, jer vozi na samoj granici, ali ovako da pomaze Lorenzu da dodje do titule je i jadno od strane dvostrukog svijetskog sampiona!
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Evo jedan video gdje Max rukom odguruje Rossija pored sebe, incident je prosao nekaznjeno! Mozda bi svega tu bilo da je Rossi pao, ali nije:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HtAG6mc-FKw[/youtube]

Dok Marquez je pao ko papirni stalak, kasnije nije se nesto pretjerano ni bunio, a zna on mahat rukama kad padne i derat se na "motor" itd.

i ovaj kadar najbolje pokazuje situaciju:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=C4VjfabYCM4[/youtube]

Na 0:11 s pogledajte kako Marc ide siroko i tad ga Rossi pretice, onda (0:24) ostro sjece krivinu i ulijece ispred Rossija, (0:28) "OPET" ide siroko i Rossi ga prelazi i onda Italijan ide malo sire - s namjerom, jer se je okretao prema Marcu, kao da mu mimikom kaze "sta radis"!? Da bi nakon toga Marquez (0:30) bukvalno isao u Rossija, mogucnost da zakoci je itekako postojala i da propusti Rossija ispred sebe, pa ga je opet mogao sustici, ali Marquez nije bas tako razmisljao, on generalno nije neki strpljiv vozac, tacno se je vidjelo da ova uloga vodonose je izvjestacena!

Mnogo ljudi je ogorceno zbog toga, da takav potencijal radi ovako glupe stvari, tacnije nepromisljene! Razumio bi da je bila borba za titulu ili pobjedu, ali za 3 poziciju je fkt smijesno.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Dobio je ono sto je trazio, da ga Rossi nije ovaj bi njega. Uopce nije imao namjeru da ga prestigne i zadrzi poziciju.

Perica9
Formula 1
Formula 1
Slavenowsky je napisao/la:Evo jedan video gdje Max rukom odguruje Rossija pored sebe, incident je prosao nekaznjeno! Mozda bi svega tu bilo da je Rossi pao, ali nije:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HtAG6mc-FKw[/youtube]

Dok Marquez je pao ko papirni stalak, kasnije nije se nesto pretjerano ni bunio, a zna on mahat rukama kad padne i derat se na "motor" itd.

i ovaj kadar najbolje pokazuje situaciju:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=C4VjfabYCM4[/youtube]

Na 0:11 s pogledajte kako Marc ide siroko i tad ga Rossi pretice, onda (0:24) ostro sjece krivinu i ulijece ispred Rossija, (0:28) "OPET" ide siroko i Rossi ga prelazi i onda Italijan ide malo sire - s namjerom, jer se je okretao prema Marcu, kao da mu mimikom kaze "sta radis"!? Da bi nakon toga Marquez (0:30) bukvalno isao u Rossija, mogucnost da zakoci je itekako postojala i da propusti Rossija ispred sebe, pa ga je opet mogao sustici, ali Marquez nije bas tako razmisljao, on generalno nije neki strpljiv vozac, tacno se je vidjelo da ova uloga vodonose je izvjestacena!

Mnogo ljudi je ogorceno zbog toga, da takav potencijal radi ovako glupe stvari, tacnije nepromisljene! Razumio bi da je bila borba za titulu ili pobjedu, ali za 3 poziciju je fkt smijesno.

Marquez usporavao Rossija tako da Lorenzo pobjegne njemu i ostanr ispred Rossija!

Marquez je razmišljao Španjolac pomaže Španjolcu i bome mu je to uspjelo ( Rossi zadnji red u zadnjoj trci)....

Lorenzo ako sad ne uzme naslov neće nikada btw.

Gadno se vara Marquez ako će Jorge vratit uslugu njemu :thumbs:

Rossi je iskusan vozač , to i dokazuje svojim naslovima svjetskog prvaka!

Ali i dalje je velika bitka i neka bolji osvoji MotoGP naslov!

Inače navijam za Jorgea ;)
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
nadam se da ce rossi povjesnom utrkom uzet naslov. ili lorenzo past :)

kako god. samo da rossi uzme naslov. i ovaj i sljedeci :)

Frantic
Formula 1
Formula 1
zelot je napisao/la:nadam se da ce rossi povjesnom utrkom uzet naslov. ili lorenzo past :)

kako god. samo da rossi uzme naslov. i ovaj i sljedeci :)
Dovoljno će biti ovaj. :pivo:
Neka bude 10 komada. :klanjam:
Ako ga uzme, što se mene tiče može komotno u penziju.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Perica9
Formula 1
Formula 1
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
http://gol.dnevnik.hr/clanak/automoto/m ... 14456.html

Valentino Rossi odlučio je otići od kraja, a to znači Sportski arbitražni sud u Švicarskoj, javlja Gazzetta dello Sport . Tamo će tražiti pravdu odnosno tri oduzeta boda i start s posljednjeg mjesta u zadnjoj utrci MotoGP sezone u Valenciji za koju je rasprodano svih 110 tisuća ulaznica

Katalonski Mundo Deportivo piše kako će talijanski vozači Danilo Petrucci , Andrea Iannone i Andrea Dovizioso (ovaj posljednji je to demantirao) sigurno propustiti Rossija na putu prema vrhu. No, i mnogi drugi su navodno stali na njegovu stranu pa će vjerojatno lako proći i pored Mavericka Viñalesa, Jacka Millera, Nickyja Haydena, Bradleyja Smitha i Tonija Eliasa.
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡