VN Velike Britanije (Silverstone) 12.-14. Srpnja 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
LH44 je napisao/la: 14.07.2019., 00:01
Ferrari je napisao/la: 13.07.2019., 23:24 Gledao sam oba kruga onboard (Seb i Charles) i izgledalo mi je kao da Charles ima puno manje understeera od Seba.

Točno vidiš na izlascima iz zavoja kako Seb ide šire (jer ga tjera understeer na to) kroz Copse zavoj, Stowe, Maggots, Becketts i Chapel isto tako više pokreta volanom kao i u Luffield zavoju.
Jest, ali je i Seb vozio dosta šire linije u odnosu na Charlesa, Charles je većinu krivina napadao puno žešće od Seba i ranije, pa mu je i to davalo na ulazu tu rotaciju koju Seb nije imao kroz krivine. Već na prvom kočenju je ogromna razlika u prolasku kroz krivine, a i tamo kroz Maggots, Becketts i Chapel je išao užom linijom gdje je Charles uspio manje više pun gas do pred Chapel sa svojom širom linijom.
Da, ali čudno mi je to što je Seb brži kroz zavoje (gledao sam brzine također), ali je sporiji na ravnicama u prosjeku za neka 3-4 km/h od Leclerca.
E sad moja teorija je da Leclerc vozi sa nešto manje downforcea, a Seb sa nešto više jer razlika na ravnicama ne bi bila tolika inače.
Čak tamo kroz S zavoje na izlasku, Seb ima nešto višu brzinu kroz taj dio...

Ali onda opet, kako Seb ima više understeera? Jer gledaj neće voziti šire linije u Copse ili Stowe zavoju...tu želiš imati što čišću liniju sa što manje oduzimanja brzine sa rotacijom volana.

Znači Seb je brži kroz zavoje, a Leclerc je bio brži na ravnicama...e kome će sada to pasati u utrci, vidjet ćemo.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ferrari je napisao/la:
LH44 je napisao/la: 14.07.2019., 00:01
Ferrari je napisao/la: 13.07.2019., 23:24 Gledao sam oba kruga onboard (Seb i Charles) i izgledalo mi je kao da Charles ima puno manje understeera od Seba.

Točno vidiš na izlascima iz zavoja kako Seb ide šire (jer ga tjera understeer na to) kroz Copse zavoj, Stowe, Maggots, Becketts i Chapel isto tako više pokreta volanom kao i u Luffield zavoju.
Jest, ali je i Seb vozio dosta šire linije u odnosu na Charlesa, Charles je većinu krivina napadao puno žešće od Seba i ranije, pa mu je i to davalo na ulazu tu rotaciju koju Seb nije imao kroz krivine. Već na prvom kočenju je ogromna razlika u prolasku kroz krivine, a i tamo kroz Maggots, Becketts i Chapel je išao užom linijom gdje je Charles uspio manje više pun gas do pred Chapel sa svojom širom linijom.
Da, ali čudno mi je to što je Seb brži kroz zavoje (gledao sam brzine također), ali je sporiji na ravnicama u prosjeku za neka 3-4 km/h od Leclerca.
E sad moja teorija je da Leclerc vozi sa nešto manje downforcea, a Seb sa nešto više jer razlika na ravnicama ne bi bila tolika inače.
Čak tamo kroz S zavoje na izlasku, Seb ima nešto višu brzinu kroz taj dio...

Ali onda opet, kako Seb ima više understeera? Jer gledaj neće voziti šire linije u Copse ili Stowe zavoju...tu želiš imati što čišću liniju sa što manje oduzimanja brzine sa rotacijom volana.

Znači Seb je brži kroz zavoje, a Leclerc je bio brži na ravnicama...e kome će sada to pasati u utrci, vidjet ćemo.
A dobro te ne računamo, ipak tuda i nema neke alternative, istom linijom svi idu, pogotovo Copse. Mislim na Village, Loot, Brooklands, Luffield, Maggots, Becketts, Chapel, sve te krivine je Charles puno agresivnije i bolje odvezao, dok recimo Vale šikanu mislim da je Vettel čišće odvezao jer je se Charles tuda mučio i na prvom i na drugom krugu, manje ali idalje nije baš glatko odvezao.

Ne znam za minimalne brzine kako tu stoje, ali izgleda da je onda Seb sa više krila vozio. Podupravljanje je po meni isključivo zbog ulaza u krivine, nekako je mlako, sigurica skretao u njih, ziheraški što bi rekli, nije bacao volan kao Charles, Charles je dosta odlučnije ulazio u krivine i to mu je i davalo rotaciju do apexa. Sad ne znam, ni Seb očito nije zadovoljan bio, jer vidio si sam da je odmah posle kruga glavom pravio pokrete iz frustracije, ali možda su Seba ostavili za slučaj kiše da ide s više krila. Kako god, ionako će na pravcu tih 3-4kmh ispariti bez Q3 moda pa će Seb onda imati prednost sa gumama zbog više krila.

Ne znam, vidjet ćemo, ne čini mi se da Seb vozi odlučno, i na radio je rekao da jednostavno se nije dalo da se sastavi sa bolidom, žalio je se na zadnji kraj. Šta je ovaj vikend sa njim stvarno ne znam, jer ni u petak nije imao dobre duge stintove. Falila mu je trka kao u Kanadi za samopouzdanje, fali mu izgleda i sada.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Moglo bi se Leclercu vratiti za Austriju i Bahrein sutra :klopa:
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
https://twitter.com/F1/status/1150101836063371266 Daleko je ovo od idealnih krugova Mercedesa...

Evo situacija između Leclerca i Kvyata s FP3, zbog čega je Bottas bio prisiljen izaći iz granica staze. Mislio sam da će Leclerc pokupiti +3 mjesta kaznu za ovo: https://twitter.com/F1/status/1150007967779106817 Zna li tko kakva je situacija između Leclerca i Kvyata bila prije ovog?

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Ne znam zašto bi Leclerc dobio kaznu za ovo, a ne Kvyat?
Mogao je sasvim normalno proći, vozeći se iza Leclerca i bez "pritiska" na Bottasa.
Na kraju, što je još bitnije, ne vidim razloga da iko dobija kaznu za ovakve stvari, niti da se ovakvo nešto uopšte istražuje.
Niti da se uopšte pominje. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ma i meni je drago da se nije ni istraživalo, ali u tom momentu sam mislio da će ga uzeti na razmatranje i u konačnici kazniti. Djelovalo je da ga namjerno ne propušta, a valjda je bila neka situacija prije između njih, a ja sam je propustio.

LH44
Formula 1
Formula 1
slika https://twitter.com/SkySportsF1/status/1150107598953340930 Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Vremenska prognoza?
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 14.07.2019., 12:11 Vremenska prognoza?
Ne očekuje se kiša...barem ne velika ili nešto tako.

Tu i tamo koja kap, ali ne bi trebala utjecati na utrku.
slika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Koliko vidim, ne predviđa se neka ekstra kiša, ali to je Velika Britanija, nikad ne znaš. U F2 koja se vozila prije nekih sat vremena je bilo oblačno i padala je neka neznatna kišica, to u svakom trenutku može pojačati.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ferrari je napisao/la: 14.07.2019., 12:38

Hvala Vakula :zubo:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Multi 21 je napisao/la: 14.07.2019., 12:40
Ferrari je napisao/la: 14.07.2019., 12:38

Hvala Vakula :zubo:
Znači ako je Vakula, očekujemo potop i nevrijeme?

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Mali off..
>Koliko nakon utrke je dostupna snimka na f1tv, ako netko zna..
U putu sam ali dolazim dovoljno rano na odrediste da pogledam snimku ako je do nekih 21h dostupna..
Tnx
Fino Alla Fine

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Preostali setovi guma: https://twitter.com/pirellisport/status/1150306434191462402

LH44
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la:Mali off..
>Koliko nakon utrke je dostupna snimka na f1tv, ako netko zna..
U putu sam ali dolazim dovoljno rano na odrediste da pogledam snimku ako je do nekih 21h dostupna..
Tnx
Nekih sat do sat ipo poslije trke je dostupna repriza.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Bude to i prije.

Unutar sat vremena sigurno.
slika slika

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Da sam doma stavio bih neke pare na Vettela. Imam neki osjećaj.. :D

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Stavio sam lovu na Vettela. Ozbiljno. 2kn na pobjedu...... :rofl:

koeficijent 17 :chill:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
f1zd je napisao/la: 14.07.2019., 14:42 Da sam doma stavio bih neke pare na Vettela. Imam neki osjećaj.. :D
Ne znam baš... :mrgreen:
slika
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Vettel-Ferrari je napisao/la: 14.07.2019., 09:40 Ma i meni je drago da se nije ni istraživalo, ali u tom momentu sam mislio da će ga uzeti na razmatranje i u konačnici kazniti. Djelovalo je da ga namjerno ne propušta, a valjda je bila neka situacija prije između njih, a ja sam je propustio.
Nije niko bio u brzom krugu. Svi su se tek pripremali za brzi krug. Vjerovatno zbog toga nisu istraživali.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡