Ovo je bilo baš niskoFerrari je napisao/la:@HarKi
Dobar baitne padam na te jeftine fore.

Ne očekujem dobar Ferrari...pa neka i padne kiša, tj. neka bude promjenjljivo tokom utrke da bude bar malo zanimljivije..
Ovo je bilo baš niskoFerrari je napisao/la:@HarKi
To što ti doživljavaš kao bait činjenicu, da Ferrari u rukama FA je bio konkurentan čak i 2014 kad ste po suhom bili čak iza Williamsa, ustvari i govori koliko realno gledaš na neke stvari kad je u pitanju SV.Ferrari je napisao/la:@HarKi
Ferrari 10 godina ne radi po kiši, to svi znaju, a i Ferrari je sam rekao da im bolid jednostavno ne paše već godinama po kiši.
Kakav crni Lord, ak bude u pola sekunde od Maxa nek slavipigmalion je napisao/la: 09.07.2019., 16:00 Mogao bi Pierre Gasly proraditi za VN V. Britanije, kada nije radio kako treba na domaćoj VN Francuske?![]()
![]()
Ne stvarno,..... mogao bi puknuti i biti motiviran i zbog VN Austrije..... to bi mu trebao biti boost,.....![]()
...... trebao bi se trgnuti..... već......
![]()
![]()
Har Kl je napisao/la: 09.07.2019., 18:32To što ti doživljavaš kao bait činjenicu, da Ferrari u rukama FA je bio konkurentan čak i 2014 kad ste po suhom bili čak iza Williamsa, ustvari i govori koliko realno gledaš na neke stvari kad je u pitanju SV.Ferrari je napisao/la:@HarKi
Ferrari 10 godina ne radi po kiši, to svi znaju, a i Ferrari je sam rekao da im bolid jednostavno ne paše već godinama po kiši.
Zaista mi se ne da pravim paralele, ko je kakav vozač i u kojim uslovima, ali recimo da sve dok ti i taj fini čikac u tvom avatar "does not look concerned" vožnjama SV, mi navijači možemo opušteno gledati kako se rastura konkurencija.
Trik nad trikovima, napraviti dominaciju, čak u kad je nema![]()
@LH44 nije se samo PP osvajao te 2012!
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Ono kad trolanje ostane zadnje oružjeFerrari je napisao/la: 09.07.2019., 19:19Har Kl je napisao/la: 09.07.2019., 18:32To što ti doživljavaš kao bait činjenicu, da Ferrari u rukama FA je bio konkurentan čak i 2014 kad ste po suhom bili čak iza Williamsa, ustvari i govori koliko realno gledaš na neke stvari kad je u pitanju SV.Ferrari je napisao/la:@HarKi
Zaista mi se ne da pravim paralele, ko je kakav vozač i u kojim uslovima, ali recimo da sve dok ti i taj fini čikac u tvom avatar "does not look concerned" vožnjama SV, mi navijači možemo opušteno gledati kako se rastura konkurencija.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk![]()
![]()
S obzirom koliko je Silverston duži od Spielberga, a Lord u Spielbergu +0.7s, ovdje očekujem ravno SEKUNDUGrah0 je napisao/la: 09.07.2019., 19:01Kakav crni Lord, ak bude u pola sekunde od Maxa nek slavipigmalion je napisao/la: 09.07.2019., 16:00 Mogao bi Pierre Gasly proraditi za VN V. Britanije, kada nije radio kako treba na domaćoj VN Francuske?![]()
![]()
Ne stvarno,..... mogao bi puknuti i biti motiviran i zbog VN Austrije..... to bi mu trebao biti boost,.....![]()
...... trebao bi se trgnuti..... već......
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovaj dio o dominaciji, ne? Možda sam krivo skužio. Isprike.Har Kl je napisao/la:@LH44?? Obrati pažnju na @.
@LH44 je napisao da je osvojen PP po kiši, a ja sam dodao da je osvojena i pobjeda te 2012.
Nisam nigdje spomenuo Lewisa Hamiltona u svom postu.
U momentu kad sam pisao, bio sam previše zauzet sa djecom pa nisam se ni provjeravao šta sam pisao. Moguće da je malo i konfuzno bilo.f1zd je napisao/la:Ovaj dio o dominaciji, ne? Možda sam krivo skužio. Isprike.Har Kl je napisao/la:@LH44?? Obrati pažnju na @.
@LH44 je napisao da je osvojen PP po kiši, a ja sam dodao da je osvojena i pobjeda te 2012.
Nisam nigdje spomenuo Lewisa Hamiltona u svom postu.
Mozda prije 20 godina ta teorija i drži vodu, danas nije točno. Barem Verstappen tako kaze: https://www.autosport.com/f1/news/13770 ... ork-in-wetHar Kl je napisao/la: 09.07.2019., 21:47 Moglo bi se još kopati po kišnim utrkama i vidjet će se da u utrkama sa promjenljivim uslovima nikad bolid nije bio na prvom mjestu. Uvijek je to vozač.
A ti hoćeš da kažeš da Vettel ne zna voziti po kiši?Har Kl je napisao/la: 09.07.2019., 18:32To što ti doživljavaš kao bait činjenicu, da Ferrari u rukama FA je bio konkurentan čak i 2014 kad ste po suhom bili čak iza Williamsa, ustvari i govori koliko realno gledaš na neke stvari kad je u pitanju SV.Ferrari je napisao/la:@HarKi
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Evo čovjek je našao neke konkretne rezultate. Pa se može normalno i prodiskutovat... Šta je Ferrari imao drugačije u to vrijeme? Imali su onaj prednji ovjes drugačiji od svih drugih ekipa (pull-push, jedan od tih, a svi ostali su imali ovaj drugi...) i imali su ga godinama dok je tamo bio Alonso, i dok je dizajner bio onaj Tombazis ili tako nešto. Onaj što sada smišlja pravila za 2021. I taj ovjes su zadržali i 2015. Onda su se od 2016. prebacili na ovaj tip ovjesa koji su i svi ostali koristili. Može bit da je do toga. Ali nebitno. Bitno je da bolid ipak treba biti dobar po kiši da bi se sa njim pobijedilo.LH44 je napisao/la: 09.07.2019., 17:482010 po kiši dobri kao i McLaren i Red Bull, McLaren je bio malo bolji od oboje. 2012 jedine dvije kišne kvale Alonso pol pozicija, uz Red Bull najbolji po kiši, ako ne i bolji od njih, McLaren tek u Brazilu bio dobar. 2015 Seb P2 u kvalama u Maleziji po kiši. U SAD 2015 Ferrari postavio za suho pa su zato lošiji po kiši bili, zaključujem po tome da je na kraju Seb puhao u vrat MercedesimaFerrari je napisao/la: 09.07.2019., 15:33 @HarKi
Ferrari 10 godina ne radi po kiši, to svi znaju, a i Ferrari je sam rekao da im bolid jednostavno ne paše već godinama po kiši.![]()
Od 2016. nemaju uopšte bolid za kišu.
Nemaju svake godine, ali omakne se i njima dobar bolid po kiši, a kad im se omakne ispadne vrhunski![]()
Gdje sam to ja (ne samo jučer, bilo kada?) napisao da Vettel ne zna voziti po kiši?Pastor je napisao/la: 10.07.2019., 03:18 A ti hoćeš da kažeš da Vettel ne zna voziti po kiši?![]()
Odkad ti pratiš F1? Ili se samo praviš glup, ili pokazuješ koliko si stvarno plitak što e tiče F1. Kad ti je Hamiltona derao po kiši u Toro Rossu onda je znao vozitii? Ma koga ja pitam, tada nisi znao šta je F1...
Ne znam ni zašto pokušajem...
Dobro kakve ovo veze ima sa logikom? Znači po tvom dok je Ferrari imao drugačiji ovjes od svih ostalih, bio je konkurentan. Međutim kad su se prebacili na ovjes kakav koriste sve ostale ekipe onda zbog ovjesa ne valja bolid.Šta je Ferrari imao drugačije u to vrijeme? Imali su onaj prednji ovjes drugačiji od svih drugih ekipa (pull-push, jedan od tih, a svi ostali su imali ovaj drugi...) i imali su ga godinama dok je tamo bio Alonso, i dok je dizajner bio onaj Tombazis ili tako nešto. Onaj što sada smišlja pravila za 2021. I taj ovjes su zadržali i 2015. Onda su se od 2016. prebacili na ovaj tip ovjesa koji su i svi ostali koristili. Može bit da je do toga. Ali nebitno. Bitno je da bolid ipak treba biti dobar po kiši da bi se sa njim pobijedilo.
Zašto onda Max nije u Madarskoj briljirao kao u Brazilu desetak utrka ranije? Ne da nije briljirao nego se skroz pogubio... Sto je tu bilo u prvom planu?
Zaista ne znam ovako na prvu. Ne vidim ni svrhu. Imam osjećaj da si zalutao u sezonama, kvalifikacijama i utrkama.
Aha da, to je Mađarska 2018, u pravu si! Ali, u principu pitanje mi ostaje isto - nije mi jasno zašto je po kiši u Brazilu izgledao kao da vozi igru na "easy" u odnosu na skoro sve druge na gridu, a onda su ga po kišnim uvjetima u Mađarskoj ponizili recimo Gasly i Sainz? Ako je vozač glavni diferencijator performansi po kiši - onda to ne bi trebalo izgledati tako.Har Kl je napisao/la: 10.07.2019., 14:03 Zaista ne znam ovako na prvu. Ne vidim ni svrhu. Imam osjećaj da si zalutao u sezonama, kvalifikacijama i utrkama.
Bilo bi lijepo kad bi mogli ograničiti raspravu na slične utrke. Ovako se bezveze vrtimo u krug.
Porediti utrku u Brazilu 2016. sa kvalifikacijama u Mađarskoj 2018. nekako mi nema smisla.